OsMaCi 2007,k0Lik0 stE imaLi b0d0wa na prijEmn0m?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Milochka_a*f*s
Bravo za ovaj post! 8)

@Sanja 92
Vidis, imas ljude koji dosta znaju, a malo uce... Ja sam bila Vukovac i djak generacije, a udzbenike uzimala u ruke jednom mesecno da vidim sta ima unutra. Jednostavno sam slusala na casu, hvatala beleske i posle ih samo citala... Ali sam, pored toga, citala i gomilu knjiga koje nemaju veze sa redovnom skolom, ali imaju veze sa opstim obrazovanjem, pa sam tu povremeno nalazila i mnogo toga sto sam ucila npr. na istoriji. Uz to sam se spremala za republicko iz srpskog (na kom sam super prosla), za 3 takmicenja iz flaute i za prijemni za muzicku...To je podrazumevalo iscitavanje gramatike srpskog u sitna crevca i najmanje 4 sata dnevno vezbanja flaute (vikendom najmanje 6 sati...) A i pored toga sam izlazila, zezala se, visila na kompu, gledala TV........ I, 'ajde sad, ako hoces, nazovi me streberom, reci da sam najveci streber na kugli zemaljskoj... Mozes da kazes sta god hoces o meni, i mozes da mislis sta god hoces, ali ne mozes (kao i niko drugi) da osporis da sam se i zayebavala i druzila i izlazila i uz sve to par puta i pobegla sa casa...

Sestro bliznakinjo moja.......

nisam chitao o chemu ste sve pisali al sam primetio da se raspravlja o shtreberima.....
prestanite da uporedjujete osnovnu sa gimnazijom i s'vatite da to nije isto...
ja sam u osnovnoj imao ''bruka'' bodova...chini mi se da od svih mogucih shkola nisam mogao samo 3. da upishem....ja ne kazhem da nisam uchio a da sam imao uspeh...al knjigu iz istorije,geosa,biosa,likovnog,muzichkog,engleskog,nemachkog nisam otvarao....a iz svih tih predmeta sam imao 5 :roll:....da je neko proverio moje znanje iz tih predmeta verovatno bi pola profa otishlo u zatvor sutra....
danas u gimn je druga pricha, ja nisam navikao da uchim,kampanjac sam...i jbga....
takodje ako ti je shkola(srednja ili gimn) i malo ozbiljna ne mozhesh da prolazish 4.8 , 5.00 a da knjigu ne pipash nego eto tako ko u bioskopu slushash predavanja :roll:...svaki predmet koliko god slushao u shkoli morash kuci dobro da ga prostudirash....(izuzev jezika, koje mosh i ovako da znash)....
ajde da me neko ubedi da ti deklinacije iz latinskog mozhesh na chasu da nauchish...
ili formule 20 formula iz fizike,hemije,mate....josh kad ti da zadatke ''dodatak uz glavu''..:roll:

Nisam pokushavao da nametnem da sam nadprosechno inteligentan, shtavishe, govorim o prosechnoj inteligenciji... Dakle, u osnovnoj je ''prosechnoj deci'' (:roll:) dovoljno da slushaju na chasu, i mozhda malo kod kutje prelistaju... Sve je do toga ''zhelish ili ne''.
Tako da - ne prodaj mi cinizam, nema potrebe, prvo shvati o chemu pricham...
Dakle - govorim o osnovnoj shkoli...

Kao shto tju ponoviti da se u srednjoj shkoli MORA uchiti, pre svega zato shto se u vetjini shkola radi po Bolonji (govorim o vetjini gimnazija, za srednje shkole ne znam, ali ne sumnjam da se i tamo mora uchiti, naprotiv...).

Ende, ponovo...

dal je moguce da se tijana 1. put u zhivotu slozhila sa mnom :lol: :roll:
osnovna nije teshka.tamo si sa vecino profa na ''cao matori, sha ima " :roll:...ako ti je i malo stalo do uspeha, bicesh odlichan....to znam zato shto ko god je u osnovnoj zauzeo stav ''moram da budem odlichan'' na kraju je i bio....ovi shto nisu odlichni ne mora da znache da su gloopi, vec da im shkola nije ''zanimljiva''....tj ne cimaju se mnogo oko uspeha :?
sada o5 gimn ili srednja su druga pricha....evo ja na primer, da samo idem u shkolu i slusham predavanja i nishta ne pipam kuci, nema shanse da ne bi pao na popravni :roll: iz nekih predmeta bi naravno izvukao pozitivnu ali iz nekih nema shanse :?.....

Ben_Adam:
da, sve cheshtje mislim da se yoda krije iza tvog nick-a :lol:

dal je moguce da se tijana 1. put u zhivotu slozhila sa mnom :lol: :roll:
osnovna nije teshka.tamo si sa vecino profa na ''cao matori, sha ima " :roll:...ako ti je i malo stalo do uspeha, bicesh odlichan....to znam zato shto ko god je u osnovnoj zauzeo stav ''moram da budem odlichan'' na kraju je i bio....ovi shto nisu odlichni ne mora da znache da su gloopi, vec da im shkola nije ''zanimljiva''....tj ne cimaju se mnogo oko uspeha :?
sada o5 gimn ili srednja su druga pricha....evo ja na primer, da samo idem u shkolu i slusham predavanja i nishta ne pipam kuci, nema shanse da ne bi pao na popravni :roll: iz nekih predmeta bi naravno izvukao pozitivnu ali iz nekih nema shanse :?.....

i meni je teshko da poverujem :lol: ;)
ma u osnovnoj i ne morash da imash stav "bicu odlichan" :lol:, bicesh odlichan i ako necesh :D mada zavisi i od shkole...ja kad vidim shta sve deca ne znaju u srednjoj, branko (osnovna) mi deluje do jaja :D
e al shok mi je bio u prvom razredu: liqsha se javi da chita neshto iz istorije (:roll:) i prevlachi prstom preko texta i jedva nekako sriche :lol: :( :?

Rodjena majka mi je svedok da nisam u osnovnoj otvorio knjigu... Sve sam ili slushao na chasovima, ili prolazio kod profesora na ''dobar dan''...
I tako su radili skoro svi koji danas idu u neke bolje shkole, a mozhemo ih nazvati normalnima...

Takodje... Sada u srednjoj ipak moram da ucim, ali ni to nije nesto puno, posto se trudim da dosta toga zapamtim na casovima... Posle sednem, procitam, ponovim i znam 8)

Da,tako je i kod mene u medicinskoj,zato poludim kad neko kaze,,MA JA NISTA NE UCIM...OPUSTENO,SVE ZAPAMTIM NA CASU,, Ma daaa,kako da ne!!!

Eeeej, pa imas predmete koji stvarno ne moraju da se uce... Narocito ako su dobri profesori... Ja sam u osnovnoj istoriju ucila samo za takmicenja, a inace, za redovnu nastavu nisam... Ni sad je ne ucim, posto imam super profesorku koja nam sve lepo objasni... Drugo je to sto mene istorija zanima, pa citam pune istorijskih knjiga...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back