"Ослобођење Београда"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja trazim od tebe pisane dokaze da je to tako! Nema frke, reci cu da si u pravu, ali samo ako imas povesne navode i spise koji to potvrdjuju. Dok god to ne vidim ja mogu da kazem da je kralj bio kukavica i ni nalik nekome iz njegovog roda! Danasnji njegovi potomci su samo nastavak onoga sto je on bio. Svadjaju se oko imovine, stalo im je gde ce svoje dupiste da smeste i da dobiju drzavnu apanazu...za sta? Zbog cega? Zbog stare slave? Neka hvala, od mene nece dobiti ni prebijene pare! Sve sto imam stekao sam sam. Ne treba mi kralj da ga izdrzavam zbog nekakve stare slave. Taj isti Karadjordje je do 1804 bio jedan obican seljak i trgovac svinjama. Da se ne zavaravamo, te price o tome kako je on potomak Nemanjica ne stoje....pa i ja sam u svom stablu pronasao da mi je tamo neki askurdjel bio srpski plemic u Crnoj Gori, i da se prezivao Vlastelinovic, ali ja zbog toga ne velicam sebe. To je bilo i proslo. On je on, ja sam ja! Prema meni ne postoji vazniji sloj ljudi koji svoje privilegije zasluzuju samo rodjenjem... to je glupost. Svi smo jednaki i svako mora da se za zivota dokaze ko je i kakav je, a ne da zivi na staroj slavi njegovih predaka. Iskreno sam protiv bilo kakvog plemstva i privilegija. "plemstvo" treba da predstavljaju obrazovani domoljubi a ne ljudi koji sa svojih 60 leta nisu naucili da valjano govore i pisu srpski jezik. Taj covek, koji ne govori srpski je dosao u moju zemlju i trazi da bude kralj. Za mene su to sve paraziti koji bi da zive na tudjim ledjima. E nedam!!! Ja necu glasati za kralja! TACKA!

Ako su ti nacisti blizi, zaista mi je zao! Meni nikada nece biti bliski ni po organizaciji, ni po ideologiji! Da se razumemo, ni komunisti mi nisu blizu.
Verovatno su takvi kao ti postojali i tokom aprilskog rata. Priklonili su se tiraninu i spasli svoju pozadinu. Ostali su dobili po ledjima. Ako su ti nacisti bliski ti ne treba da se nazivas Srbinom, Slovenom... Stoga, preporucujem ti da ides u Nemacku i tamo sluzis potomcima nacistickih vojnika, visoj rasi i ostaloj ekipi. Ja sam rekao, nisam ni za komuniste, nisam ni za naciste, to su dva zla, ali CINJENICA je da su komunisti porazili naciste i da je komunizam kao IDEJA (a ne kao IMPLEMENTACIJA) mnogo humaniji od nacizma. Problem je sto komunizam funkcionise samo u teoriji, a nacizam, nazalost, funkcionise u praksi bas onako kako ga njegovi teoreticari opisuju.

Opet, daj mi neke pisane dokaze o tome sto govoris o Dimitriju i Milanu...za sada nisi prilozio nista. Ako se u tim izvorima nedvosmisleno potvrdjuje tvoja prica ja ti skidam kapu i priznajem da sam u krivu! Do tada....

Rekao sam da mi je Nacizam blizi od komunizma a ne da sam nacista...
Evo ti nekih dokaza o rodoljublju Milana Nedica--

ВЛАДА ГЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА

Иницијатива за то је дошла од Димитрија Љотића, који је, 19. августа 1941. године посетио генерала Милана Недића и покушао да га приволи да се стави на чело једне владе и да покуша отклонити смртну опасност по земљу.Јер ситуација је постајала све неподношљивија; нереди, напади на Немце, убијање немачких војника и рушење немачке имовине изазивале су одмазде са немачке стране.Одмазде су биле веома тешке; за једног убијеног Немца стрељано је стотину Срба, а за једног рањеног педесет.
Генерала Милана Недића посетили су, у истој мисији, истога дана после подне Димитрије Љотић и Милан Аћимови.Аћимовић је поднео Недићу читав експозе ситуације у којој се налазила у тим данима наша земља.Он је са собом понео преглед напада комунистичких партизана, а у неким местима и Михајловићевих четника на немачке патроле, мање одреде или појединце, као и одмазде које су Немци у вези са тим нападима извршили над цивилним сеоским становништвом, које није имало никакве везе са тим герилским акцијама.
Већ до тог времена био је извршен читав низ тешких немачких одмазда над становништвом, које са комунистичком акцијом није имало никакве везе.Од стране немачког војног заповедника, генерала Данкелмана, били су и Љотић и Аћимовић обавештени да су Немци решили да заведу ред и мир на окупираној територији „на свој начин“.Међутим, генерал Милан Недић је остао при одлуци да се у све то не меша.Предлагао је да се узме генерал Данило Калафатовић који је водио разговоре о капитулацији.Калафатовић је у то време био у немачком заробљеништву и није га било лако добити. „Земља нам гори“, рекао је Аћимовић праштајући се са Недићем.
Притисци на генерала Недића да се стави на чело једне српске управе били су све бројнији.Тако да је тих дна Недић примио неколико делегација једну за другом.Генерала Милана Недића је тих дана посетио и бивши аустријски конзул у Београду, Кронхолц, који је важио за пријатеља Срба.Кронхолц је дошавши са Аћимовићем обавестио одмах Недића да је Хитлер одлучио да се устанак у Србији угуши свим најдрастичнијим мерама, па ако буде било потребно и уништењем целог њеног становништва.Немачка војска, заузета на Источном фронту, није хтела да за ту акцију одваја нове јединице, већ је донето решење да се за ту акцију користе балкански савезници чије су оружане снаге биле способне за такву акцију.Само једна ауторитатвна српска влада, која би могла да обезбеди ред и мир на свом подручју, могла би да задржи вођу Немачког Рајха да не нареди да се пређе на извршење ове акције за коју су сви планови били већ разрађени и све припреме довршене.
После ове посете, генерал Недић је заједно са Кронхолцом, који му је био тумач, био примљен код генерала Данкелмана, који му је још јасније изнео све оно што му је већ рекао и Кронхолц.Генерал Данкелман показао је генералу Недићу карту Србије испресецану црвеним линијама.На карти је било означено шта који од окупатора треба да добије.Радило се о Албанцима, Бугарима, Мађарима и усташама.Усташе су требале да окупирају Мачву, Подриње и Посавину до Колубаре.Београд је једини био изузет и затворен у један црвени круг.Њега су Немци хтели да задрже за себе, као седиште целокупног свог војног и административног апарата на Балкану и имали да га прекрсте у Принц-Еуген-Штад (на карти је већ стајало то име), а његово становништво је требало добрим делом да буде узето за таоце, побијено, или депортовано у логоре или једноставно истерано са београдске територије.
Недић је затражио од генерала Данкелмана 48 сати за размишљање.За то време он се посаветовао са генералим Ђуром Докићем и Јосифом Костићем као и са инж Огњеном Кузмановићем.После тога Недић је овластио Аћимовића да „сазове конференцију представника свих друштвених група да чује њихово мишљење, јер би свака његова евентуална акција била осуђена на неуспех ако нема подршку оних који представљају престоничку елиту“.Тако је дошло до оне познате конференције на којој је узело учешће око 300 најугледнијих београдских грађана, који су сви молили Недића да се прими положаја председника српске владе, а др Александар Белић, понављајући ову молбу чак и плакао: „ ... Данас је дошло време да се примите једног заиста тешког и незахвалног посла под окупацијом.Данас се ради о биолошком спасавању српског народа који Ви не смете да пропустите“.
После ове конференције Недић је решио да се прими обавезе да образује српску владу под окупацијом.Он је, 27. августа 1941. године, поднео генералу Данкелману писмено своје предлоге и захтевае под којима би се он могао примити онога што се од њега тражи.Он је тражио да влада управља свим пословима државе и народа под надзором Војног заповедника; тражио је јачу жандармерију од 10 000 жандарма; оружане одреде од 30 000 људи; потребно наоружање за њих; помагање ратних заробљеника и пуштање оних који су болесни; да се отпусте заљобљеници који су потребни за обнову земље а за чије лојално држање ће влада сносити пуну одговорност; да се побољша исхрана заробљеника у Немачкој слањем потребних намирница из Србије бригом српске владе.Недић је затим тражио да се побољшају „досадашње економске и административне границе Србије могућим поседањем дотичних територија немачким трупама.Ефикасно обустављање убијања и прогона Срба под Хрватском, Бугарском и Мађарском.

Недић је сматрао да је „борба против комунизма у првом реду ствар српског народа и његове владе; оружана немачка сила потпомагаће ово, уколико средства српске владе не буду довољна; у случају саботаже против немачке војске, репресивне мере морају погађати само праве кривце, а никако недужна лица, па зато ове мере предузимати тек по хитном прибављању података код српских власти; с обзиром да је немачка војна сила установила Србију, потребно је обновити државне и националне амблеме“.

Предлози Милана Недића које је он 27. августа 1941. године поднео немачким војним и политичким властима у Београду биле су прослеђене у Берлин.Зна се да је фон Рибентроп био против тога да се образује једна српска влада, јер није веровао ни Србима ни генералу Недићу.Хитлер је дао одрешене руке немачком војном заповеднику у Србији под условом да се у земљи уведе што пре ред и мир.

Пошто је генрал Данкелман 28. августа 1941. године, обавестио генерала Недића, да су његови предлози и услови прихваћени, овај је већ 29. августа 1941. године саставио своју влади и представио је Данкелману.

Састав владе генерала Недића изглдеао је овако: генерал Милан Недић – председник владе; Милан Аћимовић – министар унутрашњих дела; Момчило Јанковић – министар при председништву владе; генерал Ђура Докић – министар саобраћаја; генерал Јосиф Костић – министар пошта телефона и телеграфа; генерал Панта Драшкић – министар рада; др Милош Тривунац – министар просвете (ускоро га је замернио Велибор Јонић); др Чеда Марјановић – министар правде; др Јован Миљушковић – министар социјалне политике и народног здравља; Михаило Олћан – министар привреде; др Милош Радосављевић – министар пољопривреде; Душан Летица – министар финансија (недуго затим заменио га је др Љубиша Микић); Огњен Кузмановић као министар грађевина.

Четири дана након образовања владе, 2. септембра 1941, генерал Милан Недић се обратио српском народу једним говором преко радија: „Дошао сам на владу да спасавам народ да се међусобно не истреби; да завлада ред и мир, рад и братство; да сачекамо свршетак рата здружени под српским барјаком.Само слога Србина спасава.Ми смо зрно песка у узбурканом светском мору.Данас се врше обрачуни највећих светских сила.Ту ми нити можемо помоћи нити одмоћи“.

Задатак српске своје владе генерал Недић је видео у томе да спасе језгро српског народа, који је тада био угрожен са свих страна.

Nediću ne mogu da oprostim pasivnost...
Ljotiću ne mogu da oprostim Jugoslovenstvo...
Draži ne mogu da oprostim naivnost...
Pećancu ne mogu da oprostim izdaju...

Lepo jedan moj prijatelj (student istorije) reče: kakva je srpska inteligencija bila pre Drugog svetskog rata, sa komunistima smo još i dobro prošli!

(mada, što se ********* tiče, moj stav je da za njih dobro samo jedno - eutanazija (pošto su već mrtvi duhom i moralom))

Inače, dodatak o oslobođenju Niša: njega su 14. 10. 1944. "oslobodili" Bugari, njihova 2. armija (možete da zamislite kako je to izgledalo!), da bi se partizani u njemu pojavili tek sutradan. Trebalo je skoro nedelju dana da bukvalno najure Bugare iz grada i okoline (nisu se mnogo žurili, imali su i sami neke nedovršene račune da izravnaju).
Inače, da bi što pre doveli svoje jedinice u Niš, partizanske snage su pustile da iz okruženja pobegne 7. SS brdska divizija "Princ Eugen", koja je imala zadatak da brani reon Niša (pre toga su, naravno, pregovarali sa njima kako da to najlakše izvedu, da jedni drugima ne smetaju na putu). Dokopavši se Sandžaka, divizija "Princ Eugen" je obezbedila koridor za povlačenje nemačkoj "Grupi armija E", koja je bila u bežaniji iz Grčke. Time je spaseno od kapitulacije preko 100.000 Nemaca, koji su posle držali front u Sremu, i tamo pobili bar 100.000 srpskih mladića.

Cekaj polako, nismo se razumeli!!!

Momci, momci momci... preteraste... Ja NISAM trazio isecke iz knjiga vec POVESNE DOKAZE. Znaci kopije dokumenata (neka se nalaze i skenirani na internetu), povesne mape, naredjenja a ne vidjenje jednog dela nase povesti od strane nekakvih pisaca i kvazi-istoricara. Ako nista trazio sam RELEVANTNE REFERENCE koje se pozivaju na neki dokument iz tog doba! Ako cemo iskreno ovo sto vi iznosite je SARLATANSKA ISTORIJA.

Imao sam prilike da slusam razna predavanja koja su izvikana kao NESTO NOVO itd i svuda, ali svuda ljudi koji su drzali predavanja su izrazavali nista drugo do svoj LICNI stav upakovan u to da izgleda kao istorija. Za vecinu stvari nisu imali dokaze, za neke jesu i njih su tumacili kako su hteli. U glavnom nisu bili konzistentni i nisu se drzali osnovnih principa DOKAZIVANJA necega sto TVRDE.

Gospodo, od vas zahtevam nista drugo do precizne istorijske podatke, sa naznakama svih izvora! Onda i samo onda cu vam poverovati! Ovo ne vodi nicemu.

Jos nesto...uvek sam mislio da se komunizam vise nikada ne moze probuditi i uzeti neki drugi oblik, medjutim prevario sam se. Ja skojevce ne pamtim...sletove takodje, ali vidim sta ljudi danas rade. Vasa retorika i shvatanje ISTINE se nista ne razlikuje od komunistickih shvatanja istih tih stvari.

Citam u potpisu jednog od konferansijera sledece: "DRAZA,NEDIC,LJOTIC JEDINI SPAS SRBIJE!!!"...cekaj, stani, zar ti to stvarno mislis? Ako nisi u toku, ti ljudi su odavno mrtvi (Bog da im dusu prosti) a ti treba da se okrenes ucenju, studiranju i radu kako bi mogao da doprineses zajednici i svojoj zemlji.

To sto stvarate idole od sumnjivih povesnih licnosti...to ne valja i nece vas daleko odvesti. Izvrsite opsezno i ozbiljno istrazivanje, upisite istoriju, borite se tamo za svoje stavove nemojte samo kopirati druge, a i kada to radite dobro proucite izvor a ne LUPETAJTE tek tako bez ikakvih REFERENCI!!!

Pa sta bi bilo kada bi se cela povest zasnivala na tome rekla-kazala pravilu....ju ju ju....pa istorija je puna istorijskih falsifikata. Jos jednom vam kazem, NE UZIMAJTE ZDRAVO ZA GOTOVO.

Znaci, konkurs je otvoren...i dalje cekam relevantne istorijske reference!

P.S.
Vise nikom nista ne verujem, svi lazu!!!

Hvala,

Mislim da nemam vise da o cemu da diskutujem o tome...a Nedic,Ljotic i Draza su mozda najveci heroji Srpske istorije...i zato ih ja pominjem...a ti baljezgas na Poljskom...zato nemoj da mi pricas neke gluposti,i sta ja tebi treba da objasnjavam ,,povesne,, stvari.....Nije povest nego istorija......

PLAVA KRV MI VENAMA TECE MENI JE SRPSTVO OD SVEGA PRECE!!!

Prva stvar, ne "baljezgam" da poljskom, lose te je neko uputio... u pitanju je gornje-luzickosrpski jezik! Ko te je obavestio, lose te je obavestio... Ono sto pise u potpisu je "Oce nas" na luzickom i koliko ja znam to nije "baljezganje", a i da si se samo potrudio da procitas, znao bi sta pise u mom potpisu.

Druga stvar, <povest> je SRPSKA rec za pojam <istorija>. Ja ne zelim da upotrebljavam latinsu/grcke rec koja oznacava pojam za koji mi imamo tako lepu rec, POVEST. Znaci radi se o cuvanju naroudne svesti a ne o nekakvom "baljezganju". Takvi ljudi kao ti su i Hrvatima i prodali jezik, za jako nisku cenu. Sada se jos odricemo i nekih nasih starih reci i sta cemo imati kad sve prodamo? Srpsko-latinski jezik?

Treca stvar...zasto si tako ranjiv? Pa ja samo trazim dokaz za ono sto ti pricas? U cemu je nesporazum? Neces da mi das dokaze ili ih NEMAS? Ako ti bas tako smeta rec povest, evo, kazacu drugacije ZANIMAJU ME ISTORIJSKE POTVRDE ZA OVO STO PRICAS, nista vise. Nadam se da sam sada bio jasan.

Te stvari kako tebi tece "plava krv" okaci macku o rep. Te bajke o tome kako si ti nekakav uzviseni pripadnik nebeskog naroda ostavi za predvece pa si procitaj nekakvu bajkicu pre spavanja. Skontaj da nisi nista drugaciji od ostalih, da smo svi mi ljudi isti (a tako kaze Sveto Pismo i nasa vera, pravoslavlje) i da ne postoje visi i nizi, plavi i crveni! Svi smo mi pred Bogom isti i svima ce nam biti sudjeno za ono sto radimo za zivota! To sto ti sebi pravis idole u vidu tri coveka...e to je GREH, ali ja ne zelim tebi da pricam o gresima jer sam i saam gresan. Razmisli dobro pre nego sto napises bilo sta!

Peta stvar....nadam se da ne mislis da su Draza, Nedic i Ljotic najveci heroji srpske (malo "s", zbog gramatike) POVESTI vec da si to rekao onako u izlivu osecanja. Smatram da mnogo vece zasluge pripadaju jednom Svetom Savi, Tesli, Nikolaju Velimirovicu, Pupinu, Rudjeru Boskovicu, Jovanu Ducicu, Vuku Karadzicu itd.... Zalim ljude kojima POVEST pocinje 1941 a zavrsava se 1945! Imamo mi vecih umova i vecih ljudi od njih trojice!

Ja te opet pozivam da mi das dokaze za to sto pricas i nece biti nesporazuma, jer ovako mi licis na jednu zavedenu dusu. Uzgred, ponasas se kao malo dete koje izgubi partiju saha pa pocne da se ljuti i baca figurice unaokolo. Znaci smireno i RAZLOZNO objasni sve, pa ko zna, mozda me i pridobijes. Ne zaista, nemam nista protiv da se jednog dana pridruzim tebi u odbrani ova tri coveka, ali samo AKKO mi DOKAZES ko su oni i sta su oni radili.

Zdravo zivo!

Исправно је рећи ПОВЕСТ, то је срБска реч! Мени више одговара реч повест од речи историја.
Peta stvar....nadam se da ne mislis da su Draza, Nedic i Ljotic najveci heroji srpske (malo "s", zbog gramatike) POVESTI vec da si to rekao onako u izlivu osecanja. Smatram da mnogo vece zasluge pripadaju jednom Svetom Savi, Tesli, Nikolaju Velimirovicu, Pupinu, Rudjeru Boskovicu, Jovanu Ducicu, Vuku Karadzicu itd.... Zalim ljude kojima POVEST pocinje 1941 a zavrsava se 1945! Imamo mi vecih umova i vecih ljudi od njih trojice!

Па човече, ако је наслов теме везан за Љотића, свакако да нећемо у тој теми разговарати о Папи Павлу Трећем или диносаурусима. Нико теби не брани да отвориш тему о Светом Сави, Флори Сандес. Ако мислиш да Свети Сава, Тесла имају везе са темом „ослобођење Бограда“ онда О.К.

Nisam rekao da Sveti Sava, Tesla i ostali imaju veze sa oslobodjenjem Beograda vec sam samo odgovorio nekima na njihove "bon-jour" stavove koji nemaju veze sa zdravom pameti.

Ja sam rekao da mene zanimaju istorijske cinjenice i ako neko ne moze da mi ih pruzi, onda taj neko nema prava da se ljuti na mene sto to trazim. Ne treba da se ljuti vec da pokusa da pronadje nesto o tome, ne zbog mene, vec zbog sebe! Ne volim kada ljudi samo povrsno poznaju nesto i o tome pricaju kao da su veliki znalci, a kad se malo pritegnu odmah pocnu da se ljute.

Ja ne zelim da otvaram novu temu vec da skrenem paznju koliko su ljudi zavedeni necim i koliko malo razmisljaju svojom glavom...nista vise! Onaj o kome pisem ce se sam prepoznati.

Hvala

Wieczeslaw:
Ej Srbine zadojen mrznjom! Ja nisam komunista, a komunisti su mom dedi oteli imovinu u centru grada u kome danas zivim ja! Ti si zadojen mrznjom prema svemu sto se ne poklapa sa tvojim stavovima i zbog toga te zalim! Iskreno te zalim!

НИСАМ ЗАДОЈЕН МРЖЊОМ,САДА САМ УВРЕЂЕН И П Л А К А Т И Ћ У

Wieczeslaw:
Zlocini su se desili, to je istina! Slazem se! Pocinili su ih i pripadnici crvene armije, naravno, ali ne mozes to izjednacavati sa nacistima i sa Nemcima. Radije bi sluzio Nemcima? Mislis da su Nemci bili pametni? Koliko su Srba spasli Nedic i Ljotic, imamo prilike da vidimo. Skoro dva miliona mrtvih u II sv ratu....malo li je?

ТАЧНО НЕМЦИ СУ УРАДИЛИ МАЊЕ ЗЛОЧИНА

Wieczeslaw:
Sovjetski savez je imao svako pravo da ujde u svaku zemlju koja je bila u savezu sa SILAMA OSOVINE i da tu uradi sta zeli. Danas Slovaci, Madjari, Rumuni, Estonci...svi kukaju na Ruse, a bili su sluge Nemcima tokom II sv. rata. Sve sto im se desilo je OPRAVDANO i dobili su ono sto su trazili! Da ne kazem da su dobili po ......
Da li mislis da je u Rusiji bilo manje zrtava? Da li mislis da bi mi ikada bili zaista slobodni da nam tada Rusi nisu pomogli? Platili smo cenu njihovog oslobadjanja...mozda cak i preplatili, ali ne mozes njih izjednacavati sa Nemcima.

Greska naseg kralja i celokupne vlada je sto je bila kratkovida, a u krajnjem kraljevina i nije mogla da ostane. Od velikih oceva ostali su mali sinovi, nesposobni i kako se u narodu kaze NEJAKI! Revolucija je bila neminovna stvar a kralj se pokazao kao kukavica i nesposobnjakovic! Sa narodom se deli sudbina kao sto je sudbinu delio njegov veliki deda Petar I Oslobodilac a ne bezi se u inostranstvo. Razumi da se krv razvodnila !!!

ГРЕШКА НАШЕГАКРАЉА - ВЛАДЕ ШТО НИЈЕ ПОТПИСАО ПАКТ СА НЕМЦИМА И ПРОГЛАСИО НЕУТРААЛНОСТ И МИРНО ЧЕКАО КРАЈ РАТА КАО КРАЉ ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ.

Wieczeslaw:
Nekada me je sramota sto ljudi kao ti imaju priliku da javno govore i pricaju o sebi da su Srbi! Ljudi koji ne poznaju gramatiku, koji pisu "srBski" a ne "srpski". Ne bih da vredjam ali kao sto postoji reformacija takvi postoji i dekadencija. Vracate se na sta? Zeleli bi ste da se vratite na srednji vek, na pisanje srpskog pre Vuka Karadzica? Ok onda, ali nemoj pisati reformisanom Vukovom cirilicom, koristi kirilicu i glagoljicu pa da te vidim! Ja znam da pisem na staroslovenskom, ali to nije prakticno i necu pisati "srBski" neko "Srpski"! Knjige u sake, uci, prosvetli se na trabunjaj kojesta!
СРБИН = СРБСКИ
СРПИН = СРПСКИ

Wieczeslaw:
Ne pravdam komuniste, ni ove nase a ni ruske....sve je to ista bagra, ali Nedic i Ljotic takodje nisu ucinili nista narocito! Kada okupator dodje svi treba da se dignemo protiv njega, da zbacimo zlo a ne da saradjujemo sa njima! Po tvojoj logici je bolje biti sluga nego umreti casno u odbrani svoje domovine i dedovine! Neka hvala druze! Ja za razliku od tebe nisam za ujedinjavanje svih srpskih zemalja i agresiju na druge, ali ako neko kroci u moju grudu, moju zemlju, dobice tamo gde se najmanje nada!

Po nadimku bih rekao da si iz Bijeljine i opet, ajd' da kazem isfrustrirani Srbin iz Bosne! Rat je izgubljen i ZDRAVO! Vas SLOBA nije uradio pravu stvar, podvukao je repinu i nije zavrsio rat u Bosni i Hrvatskoj kako treba. Trgovao je a vi ste bili sitan novac za PODKUSURIVANJE. Pomiri se sa tim i ne gledaj vise u promasene istorijske likove vec u buducnost. Gradi novu Srbiju, ulazi u nju da jednog dana tvoja deca mogu da se ponose zemljom u kojoj zive!

БАЊА ЛУКЕ,А СЛОБА ЈЕ ВАШ,МОЈИ СУ КАРАЏИЋ И МЛАДИЋ

Napred Srbijo!

Pazi kad se slazem u jednoj tacki a to je da smo trebali proglasiti neutralnost... Tako je to, kad ne naucis dobro padas na ispitu! Samo sto kada uz taj ispit na kom si pao iza sebe imas i narod manji za 2 mil....pa ko bi ti dao sledecu priliku? Ja ne!

Ne pominji mi SMRADA, taj covek je trebalo odavno da visi na sred Terazija ili da ga u kavezu vozaju kroz Srbiju.

Srbin -> Srbski?
Cevap -> Cevapcinica?

Cu li ti za jednacenje suglasnika po zvucnosti ili vas to ne uce tamo u Bosni? Nije ni cudo sto svake godine imamo invaziju vasih studenata na nase fakultete....zatvoricemo i to, samo polako! Ili placajte porez nasoj drzavi Srbiji ili studirajte kao strani studenti.

NAPRED SRBIJO!!!

P.S.
Kod mene u kraju se kaze Bosanci (Bosanski Srbi) i Crnogorci su bili Partizani a Srbi Cetnici.... u kojoj si ti grupi? ;-)

Poruka svim Srbima od Cika Jove Zmaja:
"Gde god nadjes dobro mesto tu drvo posadi jer drvo je blagorodno pa ce da nagradi.
Nagradice bilo tebe bilo brata tvoga..."
Sloga i ljubav bratska medju Srbima. Ne psujte se nego se pomazite, savetujte i poducavajte medju sobom. Ne mrzite jedan drugoga!

I SAPE MU LIZU BEZUMNE ZIVOTINJE! NIJE UMRO VEC SE UCUTAO!
Nema vam spasa dogod je pijadina mesina pred urednistvom "Politike" i brozova lesina u kuci smeca.
Da li uopste postoji nesto od cega bi se Srbin postideo?

ISTINA O TROVANJU SRBA KAO NACIJE: VIDI DOLE
1. DUVAN
2. RAKLIJA
3. SUHOMESNATE PRERADJEVINE
4. POBACAJI
5. NEDOSTATAK SPORTSKIH TERENA I BAZENA ZA PLIVANJE
6. KOKA KOLA I PEPSI KOLA
7. KAFANE I KAFEI SA SMRADOM KRDZE, DZIBRE, CRNACKOG MUMLANJA ILI TURSKOG ARLAUKANJA UMESTO ZDRAVE MUZIKE!
8. MOZGOVI STALNO I NEIZLECIVO OSTECENI PROPAGANDOM JUDEO-BOLJSEVIZMA I JOS TRAJE!
OTSTRANITE SVE TE UNISTAVAJUCE UZROKE VASE PROPASTI I PREPORODICETE SE STO PRE TO BOLJE!

Boljsevizam =hriscanstvo bez maske religije.
Hriscanstvo=Boljsevizam sa maskom religije.

Od Cika Jove Zmaja:
"Gde god nadjes dobro mesto tu drvo posadi jer drvo je blagorodno pa ce da nagradi.
Sloga i ljubav bratska medju Srbima. Ne psujte se nego se pomazite, savetujte i poducavajte medju sobom. Ne mrzite jedan drugoga!

Nema vam spasa dogod je pijadina mesina pred urednistvom "Politike" i brozova lesina u kuci smeca.

1. DUVAN
2. RAKLIJA
4. POBACAJI
7. KAFANE I KAFEI SA SMRADOM KRDZE, DZIBRE, CRNACKOG MUMLANJA ILI TURSKOG ARLAUKANJA UMESTO ZDRAVE MUZIKE!
8. MOZGOVI STALNO I NEIZLECIVO OSTECENI PROPAGANDOM JUDEO-BOLJSEVIZMA I JOS TRAJE!
OTSTRANITE SVE TE UNISTAVAJUCE UZROKE VASE PROPASTI I PREPORODICETE SE STO PRE TO BOLJE!

The Edge:
Slično je bilo i u Nišu (3 - 5000 ubijenih tokom '44/45)

Pod firmom "ratnih profitera" ubijan je svako ko je imao neku veću imovinu, često samo kao rezultat ljubomore onih koji su se prišljamčili komunistima i SKOJ-u.
Šta se posle desilo sa njihovom imovinom, ženama i ćerkama - zna se.

1. DUVAN
2. RAKLIJA
4. POBACAJI

Nacionalista:
Drinjaca brate...jel si taj grb skinuo sa ,,Nove Iskre,, ? I interesuje me sta mislis o Dimitriju Miti Ljoticu? Aj pozdrav
D. Ljotic i M. Nedic, najveci rodoljubi srpski 20og Veka.
Ukljucimo tu i Kostu Musickog.
Ostalo su samoubice, ludaci ili peze Anglosaksoncima!
Ljotic i Nedic SPASAVALI su srpske zivote a Draza se razbacivao sa njima!
O komunistima ne govorim jer to su nakot za sekiru i jedini lek za njih BEZ IKAKVE DISKUSIJE je metak u potiljak, smrskati im glave kao svakoj zmiji - otrovnici!

1. DUVAN
2. RAKLIJA
4. POBACAJI

1. DUVAN
2. RAKLIJA
4. POBACAJI

Srbin iz R.Srpske? AJDE!?
Cek cek, jel R. Srpska samo entitet u Bosni? Nesto mi se tako cini, il' sam ja nesto pomesao. Nesto mi se kao kroz maglu javlja i pomisao da R.Srpska nije postojala 1941...sto opet znaci da je to bila Bosna....ma sta ja tu duzim...zakljucke izvedi sam :-D Pre nego sto skontas neke stvari, sedi i stavi vodu i secer pored sebe. Ne mozemo valjda sebi dozvoliti da imamo prvu zrtvu ovog foruma.

Ajd' uzdravlje i PAMET U GLAVU

Brate MIlane...nije se Draza razbacivao sa srpskim zrtvama....pokusavao je da sacuva sto vise....ali Englezi i Ameri su vrsili pritisak na njega on je spasio koliko je mogao.....****** bilo je svacega,mi danas da ujedinimo cetnike i dobrovljce pod jedan nacionalni barjak...da ne kopamo po proslosti njihovog krvavog sukoba,gde nije bilo milosti....dakle radimo na pomirenju....a ne kao neki poput Miloslava Samardzica koji svaki javni nastup i svaki broj svog lista ,,Pogledi,, koristi da bi ispljuvao i Ljotica i SDK.Pozdrav brate za tebe.........

A ti crveni....Republika Srpska je Srpska drzava a ne nekakav entitet.....i bice ako Bog da uskoro i nezavisna i ujedinice se sa SCG.

SA MANJACE PORUCUJU VUCI,SELITE SE BANJALUCKI TURCI!!!!!!!!!!!

Opet greska klinac :-D Nisam crven, jos uvek sam smedjokos i takav nameravam da ostanem.

Republika srpska je entitet.....zao mi je, ali tako je. Sto pre se sa time mnogi pomire bice im lakse. Znas, na svetu postoje Ujedinjene Nacije a nesto ne znam da li RS ima predstavnika tamo? Znaci...nije drzava! Zao mi je ali tako knjige kazu. To o nezavisnosti okaci macku o rep. Sto pre to shvatis bices srecniji i zadovljniji.

Tebi porucujem da se kad ti se vec toliko dopada, TRAJNO ISELIS TAMO ili recimo da ODES NA KOSOVO i tamo se boris za GRANICE SRBIJE KOJE OVDE HRABRO ZAGOVARAS. Sa tvojih 20 godina ja bih cutao i pokrio se usima, daj BOZE da si odsluzio vojni rok i da znas sta je vojska i rat. Znas, to je malo prljavije od onoga sto imas prilike da vidis na TV-u....

Verovatno krijes od vojske i dajes kojekakve potvrde i cekas da se i ovaj kratak vojni rok skrati jos vise. Otezaces to dokle god mozes a onda mozda i ukinu vojsku i ti ces i onda lelemudati ovde o velikim granicama.

Svim VELIKIM SRBIMA koji se ovde busaju u grudi u svoje junastvo, plavu krv i SrBske zemlje toplo preporucujem da odu u Gracanicu, Kosovsku Mitrovicu i jos neka mesta dole i da se dole bore za ono sto misle. To sto vi radite je SRAMNO. Ja ako nisam spreman da nesto ucinim necu pricati o tome! Lako je sedeti po Beogradu i Banja Luci i palamuditi o nacionalnim interesima. Hajde probajte da to uradite u praksi a ne samo u teoriji.

Da se razumemo, ja sam Srbin i skontao sam da smo prsli, sto zbog toga sto smo sami bili nesposobni sto zbog toga sto nas je medjunarodna zajednica zavrnula. Tu smo gde smo, daj da se vadimo odavde. Ludake koji prizivaju nove promene granica i ratove bih strpao u za to predvidjene ustanove (koje placamo porezom) i ne bi ih pustao odande jos 20 godina.

Umesto sto ovde pricas gluposti idi covece napolje, pronadji neku lepu devojcicu, setaj se sa njom, uzivaj u ovom Miholjskom letu, idi u bioskop... Ovde samo pricas gluposti i ne pravis nikakvu korist, dobro, pravis korist svom provajderu koji opet deo novca daje nekom zapadno evropskom ili Americkom provajderu, koji opet placa porez i tako finansiras zapadne vlade...sta ce ti to u zivotu?

Ajd' uzdravlje!

Decko ti imas neki problem....ja cu ako treba ici na Kosovo i ne samo ja vec svaki cestiti Srbin...dalje kakave promene granica...trazimo ono sto je nase i aj stvarno skini mi se sa ***** vise...nemam zivaca da citam tvoje gluposti,idi brate na neke forume pa tamo smaraj...uzgred preporucio bi ti RTS forum...mene su pre par dana iskljucili zato sto sam isprozivao nekog pedera...****** on mene moze nazivati fasistom a ja njemu ne mogu nista da kazem...dakle tamo ces se lepo dogovoriti sa njima....a nas ovde ostavi na miru!

Wieczeslaw:
Srbin iz R.Srpske? AJDE!?
Cek cek, jel R. Srpska samo entitet u Bosni? Nesto mi se tako cini, il' sam ja nesto pomesao. Nesto mi se kao kroz maglu javlja i pomisao da R.Srpska nije postojala 1941...sto opet znaci da je to bila Bosna....ma sta ja tu duzim...zakljucke izvedi sam :-D Pre nego sto skontas neke stvari, sedi i stavi vodu i secer pored sebe. Ne mozemo valjda sebi dozvoliti da imamo prvu zrtvu ovog foruma.

Ajd' uzdravlje i PAMET U GLAVU
ДА АЛИ ПОСТОЈАЛА ЈЕ СРБСКА БиХ, АЛИ ДАНАС НАЖАЛОСТ КОНТРОЛИШЕМО САМО ПОЛА БиХ, ТО СЕ ЗОВЕ ДРЖАВА СРБСКОГА НАРОДА = РЕПУБЛИКА СРБСКА БиХ.

Nacionalista:
Brate MIlane...nije se Draza razbacivao sa srpskim zrtvama....pokusavao je da sacuva sto vise....ali Englezi i Ameri su vrsili pritisak na njega on je spasio koliko je mogao.....****** bilo je svacega,mi danas da ujedinimo cetnike i dobrovljce pod jedan nacionalni barjak...da ne kopamo po proslosti njihovog krvavog sukoba,gde nije bilo milosti....dakle radimo na pomirenju....a ne kao neki poput Miloslava Samardzica koji svaki javni nastup i svaki broj svog lista ,,Pogledi,, koristi da bi ispljuvao i Ljotica i SDK.Pozdrav brate za tebe.........

A ti crveni....Republika Srpska je Srpska drzava a ne nekakav entitet.....i bice ako Bog da uskoro i nezavisna i ujedinice se sa SCG.

SA MANJACE PORUCUJU VUCI,SELITE SE BANJALUCKI TURCI!!!!!!!!!!!
Друмови ће се ужелети тур*к*, али њих нигде бити неће.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back