Osjetljivost na riječi

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Hm, iznenađuju me neke vrlo agresivne reakcije, kako što neki komentiraju, neki su čak i spremni ubijati zbog psovanja majke?

https://www.index.hr/mobile/sport/c...-psovao-majku-sve-mi-se-zacrnilo/2467390.aspx

Možda ja na ovu temu gledam iz svog kuta, popt ja svoju majku ne volim, niti je smatram dobrom, ne mrzim je , ali uglavnom nemam dobro mišljenje o njoj, no ..meni su često psovali majku...u online smilsu i dalje psuju, u živo vrlo rijetko...ali...kroz jedno uho uđe, kroz drugo izađe

Jel zaista moguće da bi neki bili jako nasilni zbog psovke?

Ja imam frenda koji jako puno psuje, ali je izvrstan glazbenik, on u žargonu kaže ybbm tti i mater, a nakon toga priča logično puno toga, čovjek puno zna o glazbi i psihologiji, on i mojoj frendici opsuje majku u žargonu, a njoj je majka mrtva preko nekoliko godina i ona se ne ljuti. Treba biti čvršći, ne preosjetljiv, nije isto psovati majku, ili prijetiti smrću.

Pa, na ovim prostorima se ionako jako puno psuje, a možda sudac nije znao za situaciju s njegovom majkom. Isto tako je moglo biti i obrnuto. Sve je to sport, a psovke su nažalost klasika na ovim područjima.

Koja su vaša mišljenja, vezano za taj članak i slično?

Ima toga i još

https://www.google.com/amp/s/www.re...o-majku-danas-u-zatvoru-ima-samo-jedan-zahtev

https://www.google.com/amp/s/www.te...mrtvu-majku-pa-sam-poceo-da-ga-bijem-do-smrti

Što mislite, jel zaista mogu takve riječi dovesti do takvih afekata, ili oni koji žele ubijati zbog psovki bi ubijali i bili nasilni i zbog nečeg drugog?

Hm, iznenađuju me neke vrlo agresivne reakcije, kako što neki komentiraju, neki su čak i spremni ubijati zbog psovanja majke?

https://www.index.hr/mobile/sport/c...-psovao-majku-sve-mi-se-zacrnilo/2467390.aspx

Možda ja na ovu temu gledam iz svog kuta, popt ja svoju majku ne volim, niti je smatram dobrom, ne mrzim je , ali uglavnom nemam dobro mišljenje o njoj, no ..meni su često psovali majku...u online smilsu i dalje psuju, u živo vrlo rijetko...ali...kroz jedno uho uđe, kroz drugo izađe

Ja imam frenda koji jako puno psuje, ali je izvrstan glazbenik, on u žargonu kaže ybbm tti i mater, a nakon toga priča logično puno toga, čovjek puno zna o glazbi i psihologiji, on i mojoj frendici opsuje majku u žargonu, a njoj je majka mrtva preko nekoliko godina i ona se ne ljuti. Treba biti čvršći, ne preosjetljiv, nije isto psovati majku, ili prijetiti smrću.

Pa, na ovim prostorima se ionako jako puno psuje, a možda sudac nije znao za situaciju s njegovom majkom. Isto tako je moglo biti i obrnuto. Sve je to sport, a psovke su nažalost klasika na ovim područjima.

Ima toga i još

https://www.google.com/amp/s/www.re...o-majku-danas-u-zatvoru-ima-samo-jedan-zahtev

https://www.google.com/amp/s/www.te...mrtvu-majku-pa-sam-poceo-da-ga-bijem-do-smrti

Što mislite, jel zaista mogu takve riječi dovesti do takvih afekata, ili oni koji žele ubijati zbog psovki bi ubijali i bili nasilni i zbog nečeg drugog?
Људима је то изговор да се иживе над неком ко их нервира

Кад ти неко псује мајку не верујем да тај неко икад ств замишља како ти ј*бе мајку у буквалном смислу

Da... žalosno od njih... vjerojatno su u pitanju privatni padovi i zato kao da čekaju da im netko opsuje majku....a mržnja prema psovki je dokaz manjka inteligencije

Ja ne podržavam takve psovke, ali žalosno je da su neki spremni i ubijati zbog toga

Ljudi skloni psovanju su najosetljiviji na njih.
Jer..svako kreće od sebe.
Oni koji imaju sklonost ka agresiji (poneki i ubijanju) prednjače u psovanju.
Konkretan razlog često ne postoji.
Nezadovoljstvo, nesrećno detinjstvo i prebacivanje krivice na druge.
Samokontrola se uči od malih nogu.

Meni se omakne psovka, kad mi zagori ručak ili nešto prospem, razbijem, ali je to sama za sebe . :rumenko: nije opravdanje, ali sam negde našla da su inteligentni ljudi skloniji psovanju.

Psovanje​

Psovanje je na lošem glasu oduvek. Ljudi koji psuju često se doživljavaju kao vulgarni i nepristojni. Međutim, studija sprovedena na Marist Collegeu u Njujorku pokazala je suprotno – ljudi koji često psuju su inteligentniji, imaju veći vokabular i bolje retoričke veštine.
Osim toga, oni su iskreniji jer je psovanje povezano s iskrenim emocijama. To znači da će ljudi koji psuju verovatnije pokazati svoje pravo lice i izraziti svoje prave osećaje, prenosi Večernji list.

Poslednja izmena:

Ima toga i još

Kako to moze da te iznenadi posebno ako neko zeli namerno da te povredi nepromisljeno i ne bira sredstva,ljudi se u ubijaju za pljacku par hiljada din ,nekad prosto ne moze da se sklone i izbegnu budale,koga ces da branis kao muskarac nego clanove porodice i slabije,zamisli se pre 100 godina sta je bila cast i obraz ,a danas svaki pacijent daje sebi na bitnosti na tudjoj grbaci,pa tako ide redom dok ne dodje na nekog casnog

Nasilje zbog psovanja majke izraženo je u nekim sredinama, u nekim zemljama ( Crna Gora i Turska npr ).

A slažem se i sa @Etaernal da nezrele ličnosti pogodi svaka kritika.
Mislim da emotivne osobe pogađaju kritike ( koje su u većini slučajeva zlonamerne ).
Naravno, uvek treba pre svega uzeti u obzir ko kritikuje, neretko bez razloga.

A nezrele su upravo te, agresivne i nasilne.

To je definitivno dokaz da neśto ne stima s umom ako su neki spremni na zestoko nasilje zbog rijeci
Infantilnost, propusti u formiranju ličnosti, tačnije - osoba ostala na nivou neke osnovne ili srednje škole. Velika opasnost po svoju okolinu, prvenstveno. Imali smo one slučajeve pucnjave u Beogradu i okolini Mladenovca, oba počinioca su izjavila da su "im nešto rekli", pa je to izazvalo pucanje i pokolj.

Pametnom dosta.

I ovo je istina. Verbalne uvrede bole, ostavljaju trag na psihi. I to je verbalno nasilje, to je moje mišljenje.

Naravno, ne odobravam ni fizičko ni verbalno ( psihičko ) nasilje.

Imam pitanje nevezano za uvodni post: Kako reagujete na verbalno nasilje, tačnije, da li ste se sreli sa njim?
Vec sam pisao o tome ,da usamljeni lajavci sebi daju za pravo na verbalno zlostavljanje bilo koga posebno online,niko nije postedjen, iako nije pristao na njihovo oruzje ima pravo da se brani cime zeli,neko ko je verbalno potkovan, u prevodu perfidno zlo upakuje u vise obrazovanje i finocu da ne koristi silu,uzivo je mis koji zna kako bi prosao, pa iza ekrana nalazi slobodu koju uskljucivo koristi za ispoljavanje frustracija i lako nadje potporu slicnih

ima ljudi kojima je psovka nacin da se isprazne i desi se svima da u nekim momentima opsuju
ali mi je psovanje majke ili porodice neprmereno i odvrato ali zbog toga ne bih mogla da bijem

Pa, da, nije ugodno, ali nema razloga za agresiju.
Infantilnost, propusti u formiranju ličnosti, tačnije - osoba ostala na nivou neke osnovne ili srednje škole. Velika opasnost po svoju okolinu, prvenstveno. Imali smo one slučajeve pucnjave u Beogradu i okolini Mladenovca, oba počinioca su izjavila da su "im nešto rekli", pa je to izazvalo pucanje i pokolj.

Pametnom dosta.
Točno to. A po portalima ,forumima i slično neki znaju i podržavati takve, vjerojatno jer misle da bi i oni slično tako, ali se ne usude

I ovo je istina. Verbalne uvrede bole, ostavljaju trag na psihi. I to je verbalno nasilje, to je moje mišljenje.

Naravno, ne odobravam ni fizičko ni verbalno ( psihičko ) nasilje.

Imam pitanje nevezano za uvodni post: Kako reagujete na verbalno nasilje, tačnije, da li ste se sreli sa njim?
Срећем се са таквим људима и приватно и овде.
Скоро сваки дан.
Кад сам био дете, лудео сам због тога понекад...
Кад сам био тинејџер, болело ме скоро физички.
Кад сам скупио нешто стажа, нервирало ме то...
Сад ми је свеједно. Нека каже шта год ко хоће.
Ако баш пређе границу, добиће натраг, са каматама и запршком.
No more Mr. Nice guy.

Back