OSILIO TAČI UKIDA MISIJU EULEKSA

nesko101

Elita
Poruka
18.168
Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da budući status i mandat misije EU na Kosovu neće biti regulisani Ustavom već će o tome posebnu odluku usvajati kosovski parlament. Tači je na sednici vlade rekao da je u toku živa prepiska između Prištine i Brisela o tom pitanju i da se takođe razmatraju buduća uloga i mandat Misije EU za vladavinu prava. U septembru se očekuje da Međunarodna upravljačka grupa donese odluku o prestanku nadgledane nezavisnosti Kosova, a parelelno sa tom odlukom očekuje se da će Skupština Kosova izglasati amandmane kojim ce ta odluka biti integrisana u pravni sistem. U okviru rasprave o amandmanima do sada je bilo mišljenja da se budući status i mandat Euleksa regulišu dopunjenim Ustavom Kosova. Tači je danas rekao da se približava dan okončanja međunarodno nadgledane nezavisnosti Kosova i da je vlada u vezi sa tim preduzela sve potrebne pripreme. Predsednik kosovske vlade je zatražio od Skupštine da se nakon letnjeg odmora pripremi za proglašavanje ustavnih promena. Izvor Beta.
Ceo tekst na http://www.tvmost.com/
 
OVK odsecala glave

KRVAVI PIR KOLJAČA
DA li je moguća rekonstrukcija ovog zločina?
Upuštajući se u mogući rizik, kakav ovakva istraživanja nose, novinari ”Novosti”, posle višednevnih traganja i ukrštanja podataka sa više strana, došli su do saznanja koja mogu dosta verno da ”vrate” ovaj slučaj i ”ožive” ovu fotografiju strašnog prizora.
LICA: Albanac u sredini pobedničkog zadovoljstva je Sadik Ćuflaj, pripadnik OVK, iz okoline Dečana.
Mladić sa njegove leve strane je njegov sin Valon Ćuflaj, rođen aprila 1981, u selu Prilep, opština Dečani. Ličnu kartu izdao mu je UNMIK, a sad je pripadnik Kosovskog zaštitnog korpusa, sa činom poručnika. Zaposlen je u Inspektoratu u Peći. UNMIK je protiv njega u dva navrata vodio disciplinski postupak.
Pretpostavlja se da su ovi koljači pripadali jedinicama kojim su komandovali Ramuš i Daut Haradinaj i koje su operisale u zoni Dečani - Peć.
Uz veliku obazrivost i pijetet, naši reporteri, posle provere, iznose pretpostavku da je vidljiva desna odsečena ljudska glava - glava Bojana Cvetkovića, rođenog u Nišu 1972. godine. Upoređenje sa fotografijom objavljenom u knjizi ”Junaci otadžbine” vodi, takođe, ka ovoj pretpostavci.
 

Back
Top