Osiguravanje od krađe

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne kradu se japanci amerikanci i koreanci uopste. Fordova vozila takodje uopste

Znam provereno jer je zenin rodjak 5 godina radio kao inspektor u Beogradu na kradjama vozila u 29tom.

Zeder kazu da se skida tj uspevaju da "cesljaju" bravu. Sad da li je to tacno ne znam ali u svakom slucaju ako se vozi auto koji je na meti lopova , kao VW/Audi bolje je uvek imati ga nego ga nemati.

Krade se ono sto mze da se proda, a za Zeder je receno da je bezbedan zato sto lopovima dugo treba da ga srede,a ne da ne mogu. Moze sve, ali ako se mnogo vremena izgubi onda je rizicno i zato takve varijante lopovi preskacu.

Zeder / igla (mehanicka), plus obavezno OBD i jos jedna zastita kod nekog drugog majStora u vidu elektro prekidaca / gps trackera ce znatno otezati lopovima - trebace im dugo vremena da razvale sve to, a onda postoji veca sansa da ih uhvate, a jos veca da oduatanu.

Zanimljiv nacin je i graviranje nekih delova tipa soferke, farova i sl, ili brojem tablica ili nekom svojom sifrom, posle lakse da malo isproveravate auto otpade. Obicno u kombinaciji sa ostalim nacinima se to radi.

Mada se vec generalno zna, ceo Beograd po drustvenim mrezama, nakon hapsenja one ekipe iz sela pored Cacka, prica da je ostala ekipa koja krade Audije, i da im je centrala tamo oko sela Pakovraca... Verovarno je pitanje izbora kada ce ih cepiti. Al ako uklone njih, pojave se drugi i ajmo Jovo na novo...

Uzmes kasko pa neka ga kradu. Ja sam ranije stavljao lavlje kandze, zedere, igle, alarme. A postoji sansa da ti otmu auto.
Raspitaj se koja kuca daje najbolje uslove i miran si.

Slazem se da je kasko najbolji. Al Kasko ne vredi za auta od 4000-11 000€ koja nisu nova... Jednostavno, pojede kasno Auto za 2 godine, a ako se ukrade, steta ozbiljna.

Samo meganicku zastitu, nalepnicu te mehanicke, OBD i jedno tajno iznenadjenje i nema frke.

Back