Ne znam kako da objasnim. Osećam se loše, uplašeno. Svasta mi fali i ne mogu više da se nosim sa novim dijagnozama. A 25to godišnja depresija je samo tome doprinela. Volela bih da me nema i da ova agonija hipohondrije prestane. Nisam ni za sebe a kamoli za druge. Imam 47 god. . Pijem terapiju ali nista od nje.
Sto mora neko da te iskoristava da bi se osecao osecala dobro?
To su tvoja ocekivanja?
A sta su zelje?
Sta fali bleji u poznato drvo , poznate zbunove trave, poznati zid....
Nadje se neki lep zid za koji nije vezano nikakvo osecanje, a kad prodjes prosao si.....nesto se promenilo , nekud si krenuo otisao stigao...
A sad o bolestima....one sprecavaju da se pruzis u vazduhu i moru , u prostoru , koji bi inace bio tvoj, bez bola i bez straha..
Smetaju sto oduzimaju te prilike prepustanja onim prostorima koji bi bili tvoji...
Ljudi ne znaju ni kad ce ni od cega da umru.....
Svako je izbegao bar tri velike prilike da izgubi zivot bilo nesretnim slucajem , bilo od neke bolesti...
Od preskoka srca dok spava.....od disekcije aorte kad je bio pod naporom i pritiskom preko 260, a cesto se u strahu , naporu , dizanju i seksu predje pritisak od 260...
Oni koji zive, ne plase se smrti , samo im zao da ne bude skoro.....probaj tako...
Ima i onih koji se plase smrti , neki da ih ne iznenadi, a ti ne znaju nista, pa uvek ce te smrt iznenaditi, a neki kao da smrt nije prirodna....
Kad bi covek gledao da bude za druge, i da pravi procene na osnovu ponasanja drugih, ja bih odmah rekao , bezi covece, veceras, nije kasno ni ako je 22h, bezi odmah iz Srbije, gde si nasao da budes u Srbiji a da procenjujes po totalno propalim kriterijumima, kobajagi humanizmu koji je vise animalni ultimate fight....Ubice te sam miris takvog okruzenja, bez da si se upustio u borbu...
Nije svuda na svetu ista , a kamoli ovako nemilosrdna slika .....
Ima gde su isti ekonomski uslovi , a ljudski odnos je drugaciji , manje lazan, manje lazno ljubazan, manje i ljubazan, ali sa nekom prilikom da se uspostavi neki bolji odnos....ima i gorih mesta na svetu...
Zar nije gore kad znas koliko ti je maksimalno ostalo.....opet ne znas tacno , ali znas da posle nekog dana sigurno neces biti medju zivima...
Cekati ili krenuti u neki plan, a kad znas do kad ces ziveti , uvek je malo vremena za sve, tako ti se cini...
E pa onda u sekundi shvatis da si vec mrtav jer sve je prekratko , Ali nek bude jos nedelju dana, mozda bude nesto zanimljivo , dobro , ugodno , neugodno , interesantno , sokantno , 30 godina niko ne veruje ali vise ispada da nikako ne pronalaze pravi lek ,i onda kad se najmanje nadas, naletis na nesto gde ti organizam reaguje totalno drugacije, visestruko bolje i brze krece ka zdravlju...Dok su ranije i lekovi koji treba da osnaze, dovodili do utiska slabljenja organa koji ti je vazan, sad sa novim lekom nista ne slabi...sve miruje....
Za sve bolesti sveta ti treba 1h kretanja na suncu i vazduhu dnevno , za sve bolesti sveta, dok god mozes da se kreces, to je najlepsi poklon sopstvenom zdravlju.