"osamdesete"

molko:
Apach:
srnde:
metallica je osamdesete.... :P :P :P
... paaaa ... ne znam kako da ti kazzem ... a da se ne naljutiss ... :) ... jesu oni osamdesete, ali mislim da nisu "osamdesete" :wink: :)

:wink: :arrow: tema je za akcenat imala new wave i ceo pokret new romantism-a, sto ne osporava da je tokom '80ih bilo i druge jako dobre muzike.
slazzem se sa tom izjavom 8)
a vecina "danassnjih" "hitica" predstavlja nekakve obrade pesama iz tog perioda
 
Tu ima istine...ja licno nisam ljubitelj obrada, najvise volim izvorne verzije, onako kako su autori u startu zamislili...
Jedna od najgorih mi je obrada "Tainted Love" od Soft Cell-a. Totalno mi je upropastena (iako je i autor ucestvovao u obradi!).
 
Pod uticajem ključnih "Kraftwerkovih" ploča "Autobahn" (1974), "Radio-Aktivitaet" (1975) i "Trans-Europa Express" (1977), David Bowie je u drugoj polovini sedamdesetih snimio slavnu trilogiju elektronskih albuma "Low", "Heroes" i "Lodger".

Krajem 1977. godine, podjednako pod uticajem Bowieja i Kraftwerka, britanska grupa The Human League objavljuje svoj prvi singl "Being Boiled" i postaje začetnik elektro popa, čiji su najpoznatiji predstavnici Depeche Mode, Soft Cell i Pet Shop Boys.

Autori današnje tehno muzike takođe smatraju "Kraftwerk" za svog rodonačelnika.

Sama grupa "Kraftwerk" imala je čitav niz velikih hitova, kao što su "Autobahn", "Trans Europe Express", "We Are The Robots", "Model", "Pocket Calculator" i "Tour De France".

Ambrozić je rekao da "Kratwerk" ima poštovalaca među ljubiteljima alternativnog roka, ali i među istoričarima umetnosti - zbog omota svojih ploča.

"Kraftwerk" je imao 17-godišnju pauzu i nalazi se na povratničkoj turneji. Organizaciju koncerta u Beogradu pomogli su Mobilna telefonija Srbije (MTS) i njen web-portal "MONDO" (wap.mts064.telekom.yu).
 

Back
Top