"osamdesete"

• Začetnik teme Začetnik teme molko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Postoji "Living in the Oblivion" kompilacija osamdesetih na 5 diskova. Pola pesama su super, pola su ljiga, ali to daje dodatnu draz ovoj kompilaciji.
Inace moji favoriti iz osamdesetih, pored dobrog dela nabrojanog, su Toyah, Adam Ant, Bow Wow Wow, The Wall of Voodoo ...

Dita:
TaYna:
Ja sam pravi fan '80-ih! I to ne mislim na one kvazi-metal bendove koji su bili u 2. planu! Bas i namerno mislim na sledece: :lol:
- gej bendove :wink: (Erasure, Pet Shop Boys, Frankie Goes To Hollywood, i sl.)
- electro-pop (Depeche Mode, Eurythmics, Soft Cell)
- pop bendove (Ultravox, Europe, Duran Duran, Bangles...)
- pevace (George Michael, Elton John, Rick Astley, Falco, bla bla) i
- pevacice (Madonna-RULES!, Cindy Lauper, Bonnie Tyler, W. Houston, Kate Bush, Cher, Kim Wilde, Sandra, Kylie Minogue, itd.)
Imam i svoje -licno pravljene- kompilacije "The Best of 80s" :D

Dita:
TaYna:
Ja sam pravi fan '80-ih! I to ne mislim na one kvazi-metal bendove koji su bili u 2. planu! Bas i namerno mislim na sledece: :lol:
- pevacice (Madonna-RULES!, Cindy Lauper, Bonnie Tyler, W. Houston, Kate Bush, Cher, Kim Wilde, Sandra, Kylie Minogue, itd.)

Gde bi svrstali Falco-a?

Sto se tice Europe, tu si u pravu. Final Countdown je zaista bila himna, ali bend bas i nije bio one hit wonder. Inace moram da napomenem da je ta pesma po VH1 proglasena najlosijom Rock pesmom svih vremena....ja plakao :(
E sada, sa obzirom da zivim za hair metal ide sledece:
Motley Crue, Whitesnake, Europe, Poison, Bon Jovi, Van Halen, Winger, Cinderella, Warrant, Dokken, Great White, White Lion, Axe, Rainbow(posle 1981), onda neki bend iz Kanade mislim da je Helix ili tako nesto, hmm...Bad English, Twisted Sister, Blue Murder, LA Guns i te fore... ko se slaze :)

Pozdrav Texasu iz Norveske.
Mogao bih da svratis do Dallasa i da pogledas koji koncert King Diamonda,posto covek je zaboravio da je danac.
Setite se The Smiths,Morrissey,Visage,Talk Talk,OMD,EMF,Godfathers,The Jesus And Mary Chain,Pixies,Peter Murphy,Bauhaus,The Mission,Sisters Of Mercy,The Sisterhood,Siouxsie And The Banshees,New Order,Dire Straits...i jos mnogo mnogo mojih miljenika.Da ne misle ljudi ovde da slusam samo klasicni Heavy Metal.

Osamdesete su strava za zabavu. To je muzika koja me podseca na najlepsi period zivota-detinjstvo. Sutra odnosno vec danas-subota, je vece 80-ih u KST-u. nisam dugo bila tamo, ali sad sam se naostrila. Idem u zez!

Dont_Break_The_Oath:
................
Setite se The Smiths,Morrissey,Visage,Talk Talk,OMD,EMF,Godfathers,The Jesus And Mary Chain,Pixies,Peter Murphy,Bauhaus,The Mission,Sisters Of Mercy,The Sisterhood,Siouxsie And The Banshees,New Order,Dire Straits...i jos mnogo mnogo mojih miljenika.Da ne misle ljudi ovde da slusam samo klasicni Heavy Metal.

Secamo se :) :D ... i sliussamo ... :) :) :D

Dont_Break_The_Oath:
Mogao bih da svratis do Dallasa i da pogledas koji koncert King Diamonda,posto covek je zaboravio da je danac.

Dire Straits...oni su stvarno fantasticni...Sultans of swing i danas zvuci podjednako sveze kao i tamo negde '78.

Normalan svet kad kaze osamdesete misli na:

1. new wave
2. synth pop
3. ono sto uslovno zovemo alternativom, dakle sve i svasta od Laurie Anderson preko Pixies pa do Einsturzende Neubauten

Raznorazni metalci i gitarski seljoberi tipa Dire Straits su neka druga prica.

Hesse:
Dont_Break_The_Oath:

Dire Straits...oni su stvarno fantasticni...Sultans of swing i danas zvuci podjednako sveze kao i tamo negde '78.

Gwydion:

1. new wave
2. synth pop
3. ono sto uslovno zovemo alternativom, dakle sve i svasta od Laurie Anderson preko Pixies pa do Einsturzende Neubauten

Hesse:
Dont_Break_The_Oath:

Ovo je vec preslo granicu pristojnog ponasanja. To je vredanje. Iznosis neosnovane tvrdnje. Pljujes po Dire Straitsima, a ni ne znas kakva su velicina oni bili...i velikim delom ostali.

Secam se, ali velicina je ono cega se danas ljudi secaju i sta rado slusaju. SoftCell su, npr, jos uvek velicina. The Cure su jos uvek velicina (mada bolje da se raspadnu). Peter Murphy je jos uvek velicina. Depeche Mode su bili i ostali velicina. Pet Shop Boys su velicina. Sve se to pusta po svetu na najtovima psovecenim 80-tima. Dire Straits se ne pusta. To jednostavno danas ne ulazi u skup onoga sto podrazumevamo pod osamdesetima. I Lepa Lukic je pevala u osamdesetim pa hajde onda i o nojoj ovde da pricamo? Ili o Breni? Get a life frajeru ...

Hesse:
Gwydion:

1. new wave
2. synth pop

Hesse:
Dont_Break_The_Oath:

Ovo je vec preslo granicu pristojnog ponasanja. To je vredanje. Iznosis neosnovane tvrdnje. Pljujes po Dire Straitsima, a ni ne znas kakva su velicina oni bili...i velikim delom ostali.

Da se i ja malo prikljucim ovoj temi.
Pod pojmom 'osamdesete' podrazumevam, ono sto i vecina ovde: New Wave, sintisajzer i elektro muziku...
Iako sam odrastao na elektricnoj gitari, a sada slusam pretezno jazz i blues, gotivim muziku osamdesetih. Mnogo je bolja od danasnje komercijale ;-)
Najvise mi se svidjaju New Order, Ultravox, Falco mi je OK, i imam jos gomilu omiljenih pesama iz tog perioda, kao sto su 'Sunglases at night'/za ovo bas i nisam siguran kom periodu pripada/, 'Born to be alive', 'Don't you want me', 'Love 'n' pride', 'Spin me around'... /ima jos puno pesama ali da ne smaram sada/

Veceras idem u KST na OSAMDESETE :D Ima da skacem do fajronta :D

A sto se tice Dire Straits-a /neko je lupio da se vise ne pustaju i ne slusaju/ oni su sjajan bend koji ne pripada ovoj temi. Kao ni Hard Rock i metal bendovi koji su spomenuti...

Ne pustaju se na veceriam osamdesetih. I Lepa Brena je iz osamdesetih pa je neces cuti na nekom 80-es najtu. Naravno, "zamalo" Hesse to ne shvata, ali ko mu je kriv kad ima, poe Mensi, manji IQ od mene. A ko ima manji uvek moze samo da ko i svaki peskir kmeci :)

introitus:
Da se i ja malo prikljucim ovoj temi.
Pod pojmom 'osamdesete' podrazumevam, ono sto i vecina ovde: New Wave, sintisajzer i elektro muziku...
Iako sam odrastao na elektricnoj gitari, a sada slusam pretezno jazz i blues, gotivim muziku osamdesetih. Mnogo je bolja od danasnje komercijale ;-)
Najvise mi se svidjaju New Order, Ultravox, Falco mi je OK, i imam jos gomilu omiljenih pesama iz tog perioda, kao sto su 'Sunglases at night'/za ovo bas i nisam siguran kom periodu pripada/, 'Born to be alive', 'Don't you want me', 'Love 'n' pride', 'Spin me around'... /ima jos puno pesama ali da ne smaram sada/

Veceras idem u KST na OSAMDESETE :D Ima da skacem do fajronta :D

A sto se tice Dire Straits-a /neko je lupio da se vise ne pustaju i ne slusaju/ oni su sjajan bend koji ne pripada ovoj temi. Kao ni Hard Rock i metal bendovi koji su spomenuti...

TaYna:
e,stvarno napokon neko i ovo voli...
ja se bas rado secam tih godina...bilo nam je super,mislim na izlaske,kst...akademija...dopao mi se spisak,ali moram da dodam i Samantu,i Nenu,ajd ko nije kupovao BRAVO zbog postera u prirodnoj velicini :lol:
kao i wham...ne g.michaela....

Back