ОСАМ ГОДИНА ТРАНЗИЦИЈЕ

Tranzicija ti je izraz stvoren za idiote i budale a u prevodu znaci kradja svega sto se moze ukrasti od strane malog broja ljudi i bacanje u bedu ostatka stanovnistva. Pa tako taj ostatak postade zrtva tranzicije a po toj logici gde je zrtva tu mora da postoji iz locinac a u slucaju tranzicije to je vlast tj politicari i lopovi koji su se nakrali.

E to ti je tranzicija.

Tranzicija je u sustini sistemski legalizovana pljacka koja se zavrsava eutanazijom privrede...

Tranzicija je u sustini sistemski legalizovana pljacka koja se zavrsava eutanazijom privrede...

To bi mogao da staviš na www.vukajlija.com
:roll:

Premda, prvi deo definicije ti je uglavnom tačan. Ovo boldovano zvuči kao komunjarska propaganda...

Pitam se, kada se sve rasproda, šta se onda dešava, kolektivno samoubistvo?

Problem je što ljudi ne shvataju da ono što imamo danas nije SVE što možemo da imamo, pa ako to prodamo, ostajemo bez ičega. :roll:

Bitni su potencijali, a ne samo ono što je Tito napravio. :rtfm:

Premda, prvi deo definicije ti je uglavnom tačan. Ovo boldovano zvuči kao komunjarska propaganda...

Problem je što ljudi ne shvataju da ono što imamo danas nije SVE što možemo da imamo, pa ako to prodamo, ostajemo bez ičega. :roll:

Sta imas od potencijala kada se oni koriste u skladu sa potrebama pojedinaca i sluze u svrhu licnog bogacenja a ne u svrhu opsteg razvoja i zadovoljenja drustvenih potreba?

e, to je pitanje.

nije tesko pretpostaviti tadasnji razvoj dogadjaja, ima nekoliko varijanti.

zaslugom amerikanaca i eu nama se desavaju najgore moguce varijante.

postoji i par prihvatljivih opcija, ali se treba potruditi, mladi najvise. obzirom da su dosta pod `demokratskom` presijom, a da inace vole laksi put, tesko da ce se pokrenuti ,sve dok im ne dodje do grla

Sta imas od potencijala kada se oni koriste u skladu sa potrebama pojedinaca i sluze u svrhu licnog bogacenja a ne u svrhu opsteg razvoja i zadovoljenja drustvenih potreba?

Potencijal smo svi mi... O tome govorim.
Tim pojedincima nije u interesu da ne iskoriste naše potencijale. Mi smo radna snaga i nekome smo potrebni... Kada krenu da nas upošljavaju, biće niže zarade, ali kada dođe 10. investitor, zarade će morati da porastu.

To nam je jedina šansa. Sve ostalo je povratak u socijalizam i neradništvo...

e, to je pitanje.

nije tesko pretpostaviti tadasnji razvoj dogadjaja, ima nekoliko varijanti.

zaslugom amerikanaca i eu nama se desavaju najgore moguce varijante.

postoji i par prihvatljivih opcija, ali se treba potruditi, mladi najvise. obzirom da su dosta pod `demokratskom` presijom, a da inace vole laksi put, tesko da ce se pokrenuti ,sve dok im ne dodje do grla

Ja sam mlad i nisam pod tom presijom. Svestan sam šta se dešava oko mene i spreman sam da se pokrenem. Što znači: koristim svaku šansu koju mogu, ne čekam da me država zaposli, da mi ona nešto obećava, već jurim svoje šanse sam - svakoga dana, sve intenzivnije i nema posustajanja.

Ono što očekujem od države je da pusti nekoga da zaposli što više nas (čitaj, da podstiče investicije, a ne da se bavi njima, jer je loša u tome; neka se bavi onim kojim mora).

Tim pojedincima nije u interesu da ne iskoriste naše potencijale. Mi smo radna snaga i nekome smo potrebni... Kada krenu da nas upošljavaju, biće niže zarade, ali kada dođe 10. investitor, zarade će morati da porastu.

No comment!!!
P.S.
Kad porastes shvatices...

'El se vise niko ne seca koliko se cvilelo zbog slabe ekonomije tokom zadnje decenije SFRJ?

Kukanja, restrikcija, par-nepara, nestasica, inflacije, depozita na granicama, nezaposlenosti? Oni koji su tad bili rodjeni i nisu vise piskili u gace bi se nasmejali da im je neko rekao da ce njihove ekonomske situacije neko setno secati.

Najjace je sto komunjare imaju kakav-takav izgovor za tadasnje lose stanje - svu teorijsku i prakticnu glupost komunizma i samoupravljanja. Cak i Cobe ima kakav-takav izgovor za losu ekonomiju devedesetih - sankcije. Koji objektivan izgovor imaju demokraCke vlasti?

Doduse, sad im je ova 'kriza' legla k'o kec na deset. Cujem da ima budala koje im i to veruju.

Al' to su isti oni koji su verovali i u pobedu socijalizma i u Cobetovo srpstvo i u stosta drugo.

Kapiraj-kopiraj!

burglar.jpg

zarade ce porasti onda kad na trzistu radne snage ne bude velikog izbora,pa ce poslodavci teziti da velikim zaradama privucu najsposobnije kako bi iskoristili njihove potencijale u cilju povecanja produktivnosti,odnosno kvaliteta i kvantiteta proizvoda ....sve dok bude vladala ogromna nezaposlenost preduzetnici i poslodavci nece imati interesa da bolje plate radnika vec ce ih ucenjivati .... ovo moze da promeni vlada da hoce i ume,posto nije promenjeno ili nece ili ne ume--treceg nema ..

zarade ce porasti onda kad na trzistu radne snage ne bude velikog izbora,pa ce poslodavci teziti da velikim zaradama privucu najsposobnije kako bi iskoristili njihove potencijale u cilju povecanja produktivnosti,odnosno kvaliteta i kvantiteta proizvoda ....sve dok bude vladala ogromna nezaposlenost preduzetnici i poslodavci nece imati interesa da bolje plate radnika vec ce ih ucenjivati .... ovo moze da promeni vlada da hoce i ume,posto nije promenjeno ili nece ili ne ume--treceg nema ..

Pa ja o tome pričam...

Pitanje je samo kako to promeniti. Ja kažem - privlačenjem što više stranih investicija, uz oslobođenje tržišta.

A vlada to možda i može, ali siguran sam da neće. Jednostavno, nije im u interesu.

Back