Oruzije i oprema za lov

Hahahahhhhaaaa, BRAVO, kolega......
kod nas , kad bi tako obuceni izasli u lov, pola bi izginulo odma'...

ja ne volim ni kad vidim vojnu, zamakne mi na manje od 50m i stopi se sa okolinom (naravno, NECE da obuce prsluk, NECE da stavi kacket itd..itd...u tripu je da ga divljac tako vidi)....

p.s. puce mi veza, aj' ponovo. Salu na stranu, ovo zaista odlicno izgleda a nadam se da je isto tako i ugodno za nositi, cemu dajem priritet, obuca posebno

p.p.s. divljac , posebno ptice pre svega uocava pokret (ali i najmanji), cak raspoznaju i beonjacu i znaju u kom pravcu gledate, ostala divljac koristi i sluh i njuh, skoro da im je potpuno nebitno kako ste obuceni...jednostavno znate ili ne znate da se uklopite u ambijent. Ovo vazi za tihi lov.

Poslednja izmena:
Drage moje kolege odstrel nije ono zašto smo otišli tamo.Tamo idemo(valjda)da čujemo pesmu ili da vidimo point.
Ako je pesma goniča galama ili ako tvoj ptičar neće u šiblje ili ako znaš bolje od lovačkog psa da nadješ divljač onda ti je,druže moj,bolje da odeš u Metro,Interex,Maxi..kupiš,ili nedaj bože prodaš ono zbog čega si ustao u nedelju u pet(5) ujutru...
Bez ljutnje-naravno!
Ipak-LOV je strast a ne pražnjenje...

Bez ljutnje, naravno, sa ovim se apsolutno ne slazem, "pesma gonica" kako vi pticari to kazete je jednostavno dosadni lavez ili kevtanje u zavisnoti od toga sta pas radi...dakle, pas nikada nije pevao, pa ne moze ni u ovom slucaju niti mozes da cujes pesmu.
Lov i jeste da i ti malo protegnnes "papke" , da prosetas i nadjes to sto si pogodio...(ili samo ranjavas pa to bezi a pas ga juri), ako to sve radi pas...i u vodu, i u siblje, i u gustis...izvini sta ti radis za to vreme? Bodris ga i cekas da on nadje??? U podne pas crk'o od umora a ti oran a?

Za vode, mali camac , pa veslaj i trazi....

Tako je, lov je STRAST za necim od pocetka do kraja, a ne da neko drugi pocne a ja da dovrsavam, ili obrnuto.;)

I ovo sto ne volim pse u lovu, i mogu da nadjem sve sto ja pogodim, ne znaci da treba da idem u metro, maxi niti da bilo sta prodajem...koji bre u 5 ujutru, ustaj'o sam i u 2, 3.....

bez ljutnje, naravno

Poslednja izmena:
Lov=kinologija!
Nema tog lovca koji može da napravi kera ako zaista ne voli lov!
Maskirno-samo ako ima potrebe(kod nas-retko)!
Bezbednost-važna,najvažnija(pomislite ponekad na posledice-nije prijatno)!
Olučene cevi-po mom mišljenju nepotrebne!!!
Odstrel-dve sekunde posle mnogo sekundi pretrage!
Dobar pas-ponos,dika,uspešan lov!
Druženje-posle lova!

LOV i kinologija NEMAJU nikakve veze....dve zasebne celine...
Ja obozavam lov ali kera nikad nisam imao, niti cu imati, niti mi pada na pamet da povezujem to da ako ne "mogu da napravim kera" ne volim dovoljno lov???

Bezbednost u lovu, svih ucesnika a i gradjana koji mogu da se nadju na terenu, NA PRVOM mestu, ali se na zalost po pitanju toga nista ne radi...samo se prica, ponasanje u lovu katastrofalno, cudi me da nema mrtvih.

Uspesan lov moze biti i bez psa, to odgovorno tvrdim , cak i kad ne odstrelis nista, dovoljno je da budes u dobrom drustvu lovaca kojima nije jedino merodavno da MORAJU da odstrele da bi lov bio uspesan, a ako ne odstrele padaju u bedak i kunu i psuju ceo dan...Opusteno....:ok:

druzenje uvek , u pauzi...posle lova moze i po koja ali za vreme lova NISTA.

p.s.eh, ovo predje i u ponasanje u lovu, ne samo oruzje i oprema za lov.

Poslednja izmena:
Hahahahhhhaaaa, BRAVO, kolega......
kod nas , kad bi tako obuceni izasli u lov, pola bi izginulo odma'...

ja ne volim ni kad vidim vojnu, zamakne mi na manje od 50m i stopi se sa okolinom (naravno, NECE da obuce prsluk, NECE da stavi kacket itd..itd...u tripu je da ga divljac tako vidi)....

p.s. puce mi veza, aj' ponovo. Salu na stranu, ovo zaista odlicno izgleda a nadam se da je isto tako i ugodno za nositi, cemu dajem priritet, obuca posebno

p.p.s. divljac , posebno ptice pre svega uocava pokret (ali i najmanji), cak raspoznaju i beonjacu i znaju u kom pravcu gledate, ostala divljac koristi i sluh i njuh, skoro da im je potpuno nebitno kako ste obuceni...jednostavno znate ili ne znate da se uklopite u ambijent. Ovo vazi za tihi lov.

Odlichno recheno. Zivotinje reaguju na pokret, zvuk i miris.
Shto se pokreta tiche, ja koristim montaznu cheku. Poshto se nalazim na visini od 4-5m, a ovo je provereno, krupna divljach me ne primecuje jer ne ochekuje opasnost sa drveta. Laganim pokretima mogu da se nameshtam koliko god hocu i neprimatan sam. Uz dobru kamuflazu i sprejeve koji neutralishu ljuski miris garantujem uspeh.
s7_228920_imageset_01

ZQDbJJAlP41hGkP8MhaG4oL8opLi-MS8lPj80pKU_PyiYoaMkpICK3398vJyPahYbmJRdnFuYp5ecn6ufmZuYnpqsX5AkL9LqHNIsL6jp76BKZA0MDU31DUwMLLQ8wpwZwAA
277955_d.jpg

Josh jednom da napomenem, ovde se lovi lukom i strelom i samostrelom. Poshto je domet jako mali, dobra kamuflaza i pomenuti sprejevi dosta pomazu...ustvari bez toga se ne moze.

Ako ti ne ide prvih nekoliko dana onda postavljash mokracu zivotinje koju lovish. Stavlja se komadic krpice na granu koju potom natopish mokracom. Nije potrebno da objashnjavam dalje...

okh1401-1.jpg

278073_d.jpg

07Tinksb.jpg

WhitetailBuckSniffing-1.jpg

MartineBuckScraping.JPG

E sad da vidish kako ce da me napadnu...

Poslednja izmena:
OK ЛОВЧЕ НА ПОТЕЗУ,
пре свега ти се захваљујем што се трудиш на овом форуму да нам приближиш неке ствари које се одвијају мимо нашег света и што си у томе темељан. Што се тиче камуфлажне униформе, слажем се да постоји оправдање за њено увођење у наша ловишта, и мени лично, више приличи комфорна употребљива униформа него швапска шминкерска варијанта са све гајтан машнама и четкицом на шеширу. О научном аспекту (перцепција појединиг врста дивљачи) не желим да полемишем. Ту су ствари сасвим јасне што показују искуства.
Оно што мене занима која од тих патентираних шара може да има примену у Банатској или Сремској равници у односу на одређено доба године? Капирам да су амери своја истраживања и производњу усмерили углавном према својој вегетацији. Америчку дивљину познајем углавном са филма и тв што не значи ништа, тако да не могу да извучем аналогију. Стога имајући у виду да знаш како је овде а како тамо, молим те ако имаш у виду неку препоруку што се тиче шаре предложи.
Хвала

Hvala kolega< Lovac na potezu, :ok:
na svim slikama i svim objasnjenjima i zaista velikom trudu i zelji da sve novine iz sveta preneses i ovde da ljudi mogu da vide sta sve ima i kako sve treba a "neko" sve to ovde KONSTANTNO KOCI!

Elem, upade mi u oko "montazna ceka" o cemu smo pisali na PP, medjutim, druze ovde se prave uzasi od ceka, pre svega ruzno u predelu, sklepano i skrndzano, na po 4-5 metara visine. Izlazio sam ovih dana da malo obidjem okolinu posle odmora i samo sto se nisam prevrnuo kad sam video ovu ceku.. Stubovi su camove grede 12-ica, ofarbano u neku crnu smrdljivu farbu, a ograda od ceke je od delova nekog namestaja.:thumbdown:
Sva ta sklepurija na otvorenom terenu sa svih strana, koji se nalazi izmedju suma.:thumbdown: mislim uzas....:dash:

pa ako ti nije problem molio bih te, da postavis i ovde sliku montazne ceke da moje drage kolege vide kako bi to valjalo da izgleda i da se konacno prestane sa divljom gradnjom ovih sklepurija po sumama i poljima...

p.s. znam za sve te primame, tj.znam na sta divljac reaguje i sta je privlaci ali toga kod nas nema da se kupi, (mozda je i bolje sto nema). Moze se ponesto napraviti i u kucnoj izradi ako bas treba za nesto (po sistemu moras da se snadjes).
Propustio sam reci, moja zapazanja, bez obzira na sve, kako si obucen i na sta mirises ili ne mirises, ako slusate dobro sumu (sto naravno nije moguce ukoliko oko vas laje copor blentavih pasa i njihovih vlasnika koji ih dozivaju ili nesto naredjuju, pa se ne zna ko vecu buku pravi, psi ili lovci) , cucete ptice koje vas odmah uocavaju i raznim pevanjem, uglavnom ostrijim glasanjem obavestavaju ostale o prisutnosti nekog "stranca" na terenu. Glasanje ptica jako dobro slusaju i tumace recimo vukovi.

Poslednja izmena:
Ovako kod nas , standardno izgleda ceka, zabrinjavajuca je pojava koliko je ovakvih i slicnih izgledom (projektovao i klepao neko ko nema nimalo smisla za lepo) niklo svuda, po Srbiji, proteklih par godina:

Poslednja izmena:
A ovu sliku sam pre par meseci obecao kolegi Milanu ns u nekoj od tema....pitanje je bilo tipa : da li je moguce da se negde hranilice prave uz ceke? Morao sam da sacekam da padne malo lisce a jedva sam uhvatio u kadar, koliko je blizu.
Ovakve i slicne ceke su desetkovale fond srnece divljaci u beogradskom ataru, sistematicno, svuda, iste grupe krivo-lovaca, skoro do istrebljenja.

Poslednja izmena:
OK ЛОВЧЕ НА ПОТЕЗУ,
пре свега ти се захваљујем што се трудиш на овом форуму да нам приближиш неке ствари које се одвијају мимо нашег света и што си у томе темељан. Што се тиче камуфлажне униформе, слажем се да постоји оправдање за њено увођење у наша ловишта, и мени лично, више приличи комфорна употребљива униформа него швапска шминкерска варијанта са све гајтан машнама и четкицом на шеширу. О научном аспекту (перцепција појединиг врста дивљачи) не желим да полемишем. Ту су ствари сасвим јасне што показују искуства.
Оно што мене занима која од тих патентираних шара може да има примену у Банатској или Сремској равници у односу на одређено доба године? Капирам да су амери своја истраживања и производњу усмерили углавном према својој вегетацији. Америчку дивљину познајем углавном са филма и тв што не значи ништа, тако да не могу да извучем аналогију. Стога имајући у виду да знаш како је овде а како тамо, молим те ако имаш у виду неку препоруку што се тиче шаре предложи.
Хвала

S obzirom da je vegetacija jako slichna, barem u Ontariju gde se nalazim preporuchujem sledece:

MOSSY OAK New Break-up
MossyOakBreakUpl.jpg

26.jpg

11-ObsSw1.jpg

MOSSY OAK Obsession
11-obs3.jpg

2-bu_2.jpg

KASNA JESEN

MOSSY OAK TREE STAND (cheka)

1329-TS1.jpg

MOSSY OAK BRUSH (zbunje)

48-br_2.jpg

Za guske i patke. Pogledaj teren.
47-db_3.jpg

E sad REALTREE HD (omiljena kamuflaza) imash na predhodnoj stranici.

Lichno posedujem

Realtree HD Hardwoods i Realtree HD AP. Odlichni su.

Poslednja izmena:
Hvala kolega< Lovac na potezu, :ok:
na svim slikama i svim objasnjenjima i zaista velikom trudu i zelji da sve novine iz sveta preneses i ovde da ljudi mogu da vide sta sve ima i kako sve treba a "neko" sve to ovde KONSTANTNO KOCI!

Elem, upade mi u oko "montazna ceka" o cemu smo pisali na PP, medjutim, druze ovde se prave uzasi od ceka, pre svega ruzno u predelu, sklepano i skrndzano, na po 4-5 metara visine. Izlazio sam ovih dana da malo obidjem atar posle odmora i samo sto se nisam prevrnuo kad video novu ceku na terenu, za koju mi rekose....idi samo da vidis kako je dobra. Stubovi su camove grede 12-ica, ofarbano u neku crnu smrdljivu farbu, a ograda od ceke je od delova nekog namestaja.:thumbdown:
Sva ta sklepurija na otvorenom terenu sa svih strana, koji se nalazi izmedju suma.:thumbdown: mislim uzas....:dash:

pa ako ti nije problem molio bih te, da postavis i ovde sliku montazne ceke da moje drage kolege vide kako bi to valjalo da izgleda i da se konacno prestane sa divljom gradnjom ovih sklepurija po sumama i poljima...

p.s. znam za sve te primame, tj.znam na sta divljac reaguje i sta je privlaci ali toga kod nas nema da se kupi, (mozda je i bolje sto nema). Moze se ponesto napraviti i u kucnoj izradi ako bas treba za nesto (po sistemu moras da se snadjes).
Propustio sam reci, moja zapazanja, bez obzira na sve, kako si obucen i na sta mirises ili ne mirises, ako slusate dobro sumu (sto naravno nije moguce ukoliko oko vas laje copor blentavih pasa i njihovih vlasnika koji ih dozivaju ili nesto naredjuju, pa se ne zna ko vecu buku pravi, psi ili lovci) , cucete ptice koje vas odmah uocavaju i raznim pevanjem, uglavnom ostrijim glasanjem obavestavaju ostale o prisutnosti nekog "stranca" na terenu. Glasanje ptica jako dobro slusaju i tumace recimo vukovi.

Cheke u USA i Kanadi izgledaju ovako...

06167a.jpg

MediaCat901.jpg

Ovakvu ja imam.
SilverbackMagnum__300.jpg

treestands1-1.jpeg

...a penjem se pomocu...
315_399_lg.jpg

...uvrtanjem istih u stablo...

Jako su jednostavne za montazu i zato su izbor br 1 kod vecine lovaca.

03-1.jpg

Ovo je prodavnica samo za lovachku opremu, odeljenje "montazne cheke".

100-0043_IMG.JPG

Ova se zove "samohodka". Sednesh u nju i penjesh se. Teshko da objasnim ali probacu da nadjem video na Youtube.
BrdhdAlone_RGB.jpg

Samohodka sa maskirnim platnom
summittreestand.jpg

Ladder_Tree_Stand-1.jpg

deniiprowler-1.jpg

chladder-1.jpg

buddystand_big.JPG

Oko rama ove cheke stavlja se maskirna mreza ili platno u predhodno pomenutim sharama mossy oak ili realtree.

tree_stand_4wheeler.jpg

Ovo je ista kao ona na slici iznad samo sa maskirnim platnom.

tower2.jpg

tree-stand-1.jpg

MotelTreeStand-1.jpg

Limited_Mobility_Hunting_Blinds.jpg

MDI_tree_stand_225pix.jpg

treestand1-1.jpg

9911_skirt1_lg.jpg

towable-hunting-blind-extended.jpg

hunting-blind.jpg

tn_D-Hunting-Blind.gif

md_n77229-1.jpg

4x6_blind-252x319.jpg

buddy_blind.jpg

prodBlindMid.jpg

blind%202.jpg

the%20deer%20tower%20-%20wildlife%20strategies001003.jpg

107574_tsJPGcell200200cvtjpeg-1.jpg
2693354641_a55c809e18-1.jpg

Poslednja izmena:
Pored klasichnih cheki, koriste se chesto i ove "prizemne". Verovali ili ne, imaju gotovo isti efekat kao i klasichne bez obzira shto ste na zemlji. Dokle god zivotinja ne vidi da se pomerate, nema nikakvih problema. Svaka cheka ima na sebi fluorescentne markere (koji se mozda vide na nekim slikama. Obichno imaju opciju da se sakriju...ni sam ne znam iz kog razloga ali...).
Markeri u vidu kvadratica se vide samo na prvoj slici.
HB-035-large.jpg
s7_418349_imageset_01
homepageblind.jpg
MediaCat894.jpg
Bowhunterblind-5916__300.jpg
lucky_blind-265x236.jpg

452%20Blind%20190%20x%20190%20Break%20Up.jpg
Matrix_pop.jpg

42281377-177x150-0-0.jpg
huntingnet-blind.jpg

XT_INFIELD_VACA.jpg
614c_2.JPG

blind.jpg

elderidge%20(awbales&honkers).jpg

bales_waterfront.jpg

digimarc.ms
digimarc.ms

hunting-blind.gif

October+2007+016.JPG

Obratite paznju kojom vrstom oruzja ovaj lik lovi iz tog "shatora"...ako on lovi na taj nachin, vi necete imati problema sigurno.

Donji desni ugao.

Poshto sam vam dao ideje ako nishta drugo, razmislite...treba modernizovati nachin lova u Srbiji...dosta sam ke.njao...na vama je.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Takve montazne ceke, i jos mnogo drugih modela mozete videti u svakom ozbiljnijem katalogu lovacke opreme. Takodje mozete videti i lovacka maskirna odela, ali mislim da bi prvo trebalo uzeti u obzir gde i sa kim se lovi. Mossy oak je nas hrast i fantasticna je kamuflaza, ali kad nabedjeni cicica, nervozan sto toga dana nije ,,imao srece" vidi kako se nesto mice medju stablima ima da vas dobro oprasi sacmom iz obe cevi, da prepuni i ako uspe da vas cuje kako jaucete nece valjda da vas dokusuri samilosnim hicem. Ili zamisli da sedis na drvetu na montaznoj ceki sa takvom sarom, a ispod tebe prolazi nervozni baja sa napetom puskom (on jos napetiji)... Aj pa mu se javi ako smes ili susni... Moje shvatanje je da je daleko od bezbednog. Svidja se i meni, ali da sam siguran da sam jedini lovac u lovistu. A sto se tice pasa, molio bih da svi pogledaju sta kaze zakon o lovstvu. Gde i koja vrsta psa sme da se izvodi, i u koje loviste. Videli biste da mnogi lovci krse taj zakon.

I da. U poslednjem ZOV-u sam video oglas gde covek nudi na prodaju divljeg vepra starog 4 godine i mladu prasad. Tel. 015 268 003. Pa mi bas nije jasno koliko je to u suprotnosti sa zakonom.

To o chemu ti prichash je malo povrshno. Znachi nemoj da nosish MOSSY OAK ili Realtree HD kamuflazu da te neko ne bi ubio...medjutim, ako nosish sve zeleno ukljuchujuci i onu smeshnu "Kekec" kapicu, shpil hozne itd. onda nece...Dodushe nisi prvi koji je to izjavio. Ok, a shta bi sa fluorescentnim markerima? Kada si na cheki, nosish samo kamuflazu. Kad si na zemlji, nosish kamuflazu + markere (kapa i prsluk). Kad lovish guske i patke, nosish samo kamuflazu. Na ovaj nachin lovi cela severna Amerika i 100 puta ima manje nezgoda u lovu nego u Srbiji. Samo mi imamo neku teoriju o tome kako ta maskirna odela nisu za nashe terene, kako ce neko da te ubije jer si dobro maskiran (jer lovci pucaju na sve). Mislim da je to iskljuchivo problem u samom lovstvu u Srbiji. Ponekad se treba ugledati na druge a ne samo "ja sam najpametniji"... Kakav je to lovac kad puca na shum? Da li je to uopshte lovac? E vidish...takvom matorcu koga si opisivao treba oduzeti "naoruzanje" i proglasiti ga bolesnikom.
Ljude treba edukovati pre svega a onda da se oslobodimo teorije "ja znam sve".
Kod nas se propagira neko staziranje shto je po mom mishljenju takva budalashtina, da nemam rechi! Polozio sam lovachki ispit i " bezbedno rukovanje oruzjem" u Kanadi za tri dana (sad ce da se nadje neki pametnjakovic da kaze kako mi kupujemo oruzje u trafikama i koristimo haubice i teshke mitraljeze u lovu). Kroz mesec dana mi je stigao oruzani list i vec par dana kasnije ishao sam u lov na srnecu divljach. Verujte mi nije mi bilo potrebno staziranje kao ni gomili "novih" lovaca u Srbiji. Potrebna je dobra obuka i POSHTOVANJE ZAKONA.
Ja kad naidjem na takve shto non stop govore "ma znam", "nemoj ti meni da prichash..." zaobilazim ih u shiiiiiiirokom luku. U Ontariju je registrovano preko milion lovaca. Nadjite statistike nesreca u lovu i uporedite ih sa nashim.
Vi gospodo i dalje stazirajte polupismenim guzonjama i teshite se kako je to ispravno i kako time stichete iskustvo, uchite kako koja ptica ke.nja i kakav zvuk proizvodi dok vrshi malu i veliku nuzdu, a ja odoh u lov na srndaca lukom i strelom.

U nashoj zemlji nazalost, takvih je najvishe. Probaj ti sad nekom matorcu da objasnish da fluo marker moze da mu spasi zivot. Vidim na svu srecu, pochelo je sa tim ali uzece mnoooogo godina da se i to uvede kao obavezan element lovachke opreme.

Poslednja izmena:
Branimir lovi ovde i tacno opisuje kako se oseca kad izadje u lov i kakvo je stanje u lovstvu uopste, tacno je da se puca ne shum, tacno je da ima puno ranjavanja pa i mrtvih, tacno je da ima i ljudi koji su ranjeni zato sto su bili u polju i radili svoje polj.radove.
Tacno je da se i ovaj Zakon sto imamo (kakav je takav je) NE POSTUJE, neki se time i hvale ovde po forumu ne znajuci cime se hvale, sta je zabranjeno a sta ne itd...itd...

Tacno je da polupismeni ili bar funkcionalno nepismeni upravnici i glavesine "kroje kapu" lovstvu i hoce da posto-poto ostane sve kako je bilo od sada, jer samo tako i znaju da love, nikad i nista novo nisu videli, nece da nauce nista i nece da prihvate a oni odlucuju o svemu. Zato i imamo stanje ovakvo kakvo je , zato i nemamo divljaci i itd..itd...itd....

Slazem se sa svakom reci koju je napisao Lovac na potezu.....ne vredi zaista objasnjavati nekome ko nece da shvati i "sve zna najbolje".
neki koji nose oruzje , tkzv . lovci i jesu za oduzimanje oruzja, TRAJNO, jer su opasni po okolinu i kolege u lovu.

p.s. nedavni slucaj, prvog vikenda izlaska na fazana i zeca, u Arilju rezultovao je i ranjavanjem zene i deteta u sopstvenoj kuci, jer se lovac "zaneo" sunjajuci se atarom za fazanima i navodno slucajno opalio, okliznuo se a nalazio se u zoni gde su sve kuce i dvorista okolo, gde je po Zakonu pucanje i lov zabranjeno. Itd...itd...ovakvih i slicnih slucajeva ima jako puno.

. A sto se tice pasa, molio bih da svi pogledaju sta kaze zakon o lovstvu. Gde i koja vrsta psa sme da se izvodi, i u koje loviste. Videli biste da mnogi lovci krse taj zakon.

I da. U poslednjem ZOV-u sam video oglas gde covek nudi na prodaju divljeg vepra starog 4 godine i mladu prasad. Tel. 015 268 003. Pa mi bas nije jasno koliko je to u suprotnosti sa zakonom.

Potpuno tacno sto pises za izvodjenje pasa.:thumbdown:

Drzanje divljih zivotinja u dvoristu, oboru, kavezu, preprodaja, zarobljavanje, po zakonu o lovstvu NIJE DOZVOLJENA. A ni po nekoliko drugih zakona.

Dozvoljeno je samo u posebnim slucajevima zadrzati divljac (oporavak, zastita od nepogoda), ali i za to ima odredjeni rok. A ovo jos javno na prodaju. A mi diskutujemo o odeci... Eto kakvo je stanje lovstva u nasoj drzavi.
I naravno da se ja ne oblacim kao nemacki grof na tregere, ali sa nasom lovackom (ne)kulturom nema igranja. Pricam o boji, ne smeta mi kroj tih odela koji se nose po Americi. I svakako ne izlazim bez markirnog prsluka i kape.

Inace sto se tice ovih prenosivih ceka, imam drugara koji se bavi prodajom istih mozete ih koristiza koju god vrstu lova sa ceke zelite,izuzetno su sigurne i montiraju se za manje od deset minuta gde god zelite u sumi. Mislim da je cena zaista niska ali evo vam link

Back