Orion internet?!

E da i ja nešto ovde priupitam,koristim orionov adsl uz koji sam dobio neki šklj tplink,i rešim i uzmem od burazera telekomov pošto je njemu odjavljen taj adsl a nije vratio uređaj(HG520c) a meni odgovara jer ima wlan,dušu dalo za laptop i htc.Hteo sam da podesim parametre ali nema potrebe ON RADI ja sav happy,i mamlaz nazovem teh.podršku i kao fol neradi mi uređaj uzeo sam od drugara drugi itd... kad neka riba kaže pa vi KRADETE internet???????????? ja reko sestro kako kad je taj odjavljen,kaže ona nema to veze na uređaju se moraju podesiti parametri pa reko kako kad nema nigde,kaže ona poslaćemo mi vama drugi,i naravno stiže paket danas a ono OPET onaj ŠKLJ.
E sad ja vas pitam dali ovo pije vodu sa krađom ili ne pošto se u to baš nerazumem.A naravno bruderu ni račun više na dolazi jer je raskinuo ugovor i prešao na kablovski(koji srećnik)

Evo i moja iskustva sa Orionom. Uzeo sam Orionov WiFi paket od 1 Mbps pre mozda 3-4 meseca, i prva 2 meseca sve je bilo OK. Kad bih nesto skidao sa neta, brzina downloada bi mi bila (otprilike) izmedju 30 i 60kb/s, s tim da je pre 10h ujutru, i posle 1h,2h uvece isla i do 100, 120kb/s (zavisno od toga da li je radni dan ili vikend). Ali onda jednog dana brzina mi se zakucala na max 50kb/s, i tako je bilo nekoliko dana. Ono sto je cudno jeste da mi je ta brzina bila i tokom dana, i kasno uvece, i ujutru, dakle kretala se izmedju 40k-50kb/s, ali ne vise od toga. Nakon nekoliko dana sve se vratilo na staro, mada uz nesto snizenu brzinu (ovaj put max brzina nije prelazila 90ak kb/s), sto mi je i logicno, jer sam racunao da sve vise ljudi uzima te pakete, pa je i veza slabija.
Al' pazi sad ovo! Sve do sad sam im uplacivao na vreme, pre poslednjeg dana u mesecu, bilo je OK. Obicno sam uplacivao net oko 25-og, ali prosli mesec nisam, vec sam cekao poslednji dan u mesecu (lik koji radi tamo mi je rekao da je dozvoljeno kasnjenje sa uplatom 10 dana, dakle do 10.9). Upalim ti ja komp 29.8., kad ono-corak! Nema interneta! Iskljucili mi 2 dana pre redovnog roka! Ima jos jedno iznenadjenje. Cim sam uplatio, dobio sam poruku "hvala sto ste izmirili obaveze bla bla..", upalim komp, i obradujem se ko siroce kad sam video onaj Google znak. Ali sad brzina ne prelazi 15kb/s! I po danu, i ujutru, i u gluvo doba noci! minimalno 10, maksimalno 15, ko da sam na dial-up! Jedan clan foruma (Legenda 1) mi je rekao da mi je slab/spor paket, pa me svi gaze. Ali da je tako, onda bi me gazili po danu, kad su svi nakaceni, a ujutru i uvece kad vecina spava, bi mi bio bolji signal. A i da mi se nakacio neko, nije mu valjda komp ukljucen 24h dnevno, 7 dana u nedelji? Nadam se da ce i ovo proci za par dana, kao prosli put, ako ne onda ih zovem i besnim. Ako neko zna sta bi mogao da bude problem, nek napise nesto.
P.S. Proveravao sam i ping test, i kazu da mi je stabilnost konekcije A, ponekad bude B, packet loss uvek 0%. Ruter je neki AnyDATA AWR-515E.
46381216.png

Poslednja izmena:
sve je bolje od TELEKOMA placam 4mb net a dobijem download 0,39 upload 0,06 msm dolaze 20 puta kod mene sve radi linija i moja oba kompa i sve a net radi kao neka baba i vrhunac price je: doso operater koji mi kaze da imaju jedan softear za podrsku neta na teritoriji srbije a imaju preko 20 razlicitih modema i onda optimiziraju taj jedan softwear da radi sa 20 razlicitih modema i da od neta bolje da se ocekuje nemoze :DDDDDDDDDDD znaci ORION CIM DODJE U KS

...nastavak mog prethodnog posta. Nekoliko dana mi je brzina downloada bila ogranicena na 15kb/s, i taman kad sam jednog dana mislio da ih zovem brzina je skocila na 25kb/s. Sledeceg dana je vec bila oko 120 kb/s (od maksimalnih 128), pa je svaki naredni dan postepeno opadala dok nakon 5-6 dana opet nije blokirala na 15kb/s. Od tada ide u ciklusima- par dana opada pa par dana raste i sve Jovo nanovo. Cudna suma je to. :roll:
Nesto se mislim da nije to zbog filmova koje skidam? Da li to mozda utice na vezu ostalih korisnika (inace skidam direktno sa rapidsera i slicnih, a ne preko torenta), pa mi zato oni ogranice protok, ili je to slucajno? :think:
Ne znam mnogo o nacinu rada Wifi mreza, pa zato i pitam. Cuo sam negde da skidanje preko torenta moze da napravi problem ostalima.

...nastavak mog prethodnog posta. Nekoliko dana mi je brzina downloada bila ogranicena na 15kb/s, i taman kad sam jednog dana mislio da ih zovem brzina je skocila na 25kb/s. Sledeceg dana je vec bila oko 120 kb/s (od maksimalnih 128), pa je svaki naredni dan postepeno opadala dok nakon 5-6 dana opet nije blokirala na 15kb/s. Od tada ide u ciklusima- par dana opada pa par dana raste i sve Jovo nanovo. Cudna suma je to. :roll:
Nesto se mislim da nije to zbog filmova koje skidam? Da li to mozda utice na vezu ostalih korisnika (inace skidam direktno sa rapidsera i slicnih, a ne preko torenta), pa mi zato oni ogranice protok, ili je to slucajno? :think:
Ne znam mnogo o nacinu rada Wifi mreza, pa zato i pitam. Cuo sam negde da skidanje preko torenta moze da napravi problem ostalima.

Zao mi je ako imas takvih problema sa netom.
Moram ti napomenuti da internet po kvalitetu i brzini zavisi i od ostalih faktora,kao sto su:
1. Domet i cistina izmedju tebe i bazne stanice,sto znaci,da trebas ipak pogledati da li ti je uredjaj usmeren kako treba.
2. Kao i sto rekoh u proslom postu, brzina ti varira ne samo od "gazenja", vec i od zavisnosti servera sa kojeg skidas nesto/downloadujes. (Zadnje vreme i kod mene pri 6 Mbt paketa,download mi je bio cak oko 25 kbt/psc,mada meni normalno je download oko 700 kbt/psc te sam proverio konekciju i uverio se da nije do provajdera ni do moje mreze. Znaci,nemozemo kriviti provajdera.
3. Najvaznija stavka je do samog stanja OSa koji imamo,u kakvom je trenutnom stanju i sta radi u pozadini,ono sto se nevidi. Zadnje vreme bilo je veoma velikih promena na serverima,a najveci je krivac za lose stanje nasih OSova je Microsoft.Svake nedelje neke promene pravi,te utice na rad kompa, a cesto i navede da se mora reinstalirati sam OS. zadnjih 2 meseca,zbog igranja Microsofta sa nama,morao sam 4x da reinstaliram sistem, iz vise razloga.

U svakom slucaju,mislim da ti je brzina premala ( 1 Mbt ), i mislim da bi trebao prekontrolisati sve moguce situacije zasto ti net lose radi.
Kako se bavim kompjuterima, i kod klijentele u mom mestu Orion funkcionise besprekorno,bez obzira na brzinu (paket koji koriste) interneta.
Zelim ti svu srecu i ne bi bilo lose da otklonis sve smetnje koje ti uticu na rad interneta,
Pozdrav :)

У првих пар месеци услуга је била као по уговору. После тога, проток је толико пао да ми је за отварање клипа од десет минута на Јутјубу било потребно исто толико времена. У најнижој резолуцији! Када сам позвао кориснички сервис рекли су да више нису у могућности да ми испоруче уговорени проток и понудили ми да пређем на неки други пакет или да прекинем уговор. Прекинуо сам уговор.

У првих пар месеци услуга је била као по уговору. После тога, проток је толико пао да ми је за отварање клипа од десет минута на Јутјубу било потребно исто толико времена. У најнижој резолуцији! Када сам позвао кориснички сервис рекли су да више нису у могућности да ми испоруче уговорени проток и понудили ми да пређем на неки други пакет или да прекинем уговор. Прекинуо сам уговор.

Eto, sve ima svoje zasto kao i razlozi za odredjene odluke:)

Eto, sve ima svoje zasto kao i razlozi za odredjene odluke:)

Тако је. Пошто ми је интернет потребан, скоро као и вода, позвао сам кабловског оператера преко кога користим телевизију, ПТТ КДС. То је било пре три сата. Сада имам кабловски интернет од 3072/256 и све функционише савршено.

Тако је. Пошто ми је интернет потребан, скоро као и вода, позвао сам кабловског оператера преко кога користим телевизију, ПТТ КДС. То је било пре три сата. Сада имам кабловски интернет од 3072/256 и све функционише савршено.

Odlicno, bitno da si resio problem oko neta. :)
Zavisno od pokrivenosti podrucja po strategijskom nacrtu informaticke politike,to mozemo da koristimo.
Ja na primer kao i vecina gradjana mog grada,nemozemo ni ADLS ni kablovski da imamo,samo bezicni :)

Odlicno, bitno da si resio problem oko neta. :)
Zavisno od pokrivenosti podrucja po strategijskom nacrtu informaticke politike,to mozemo da koristimo.
Ja na primer kao i vecina gradjana mog grada,nemozemo ni ADLS ni kablovski da imamo,samo bezicni :)

Панчево? То је срамота. Надам се да ће нови закон о својини помоћи да се реши тај проблем.

Nisam baš zadovoljan njihovim uslugama.

Ne bih nikad ni prelazio kod njih da moj stari provajder (Beocity) nije prestao da pruža usluge pa su savetovali korisnike da pređu kod Oriona pošto bi im i podaci ostali isti (osim što im se dodaje "o-" ispred korisničkog imena). Mi smo potpisali ugovor na dve godine, jer je on imao najjeftiniji net (1599 mesečno za 5 mbps). Ali oni su ubrzo posle toga povećali cenu na 1799. Dalje, veza se relativno često prekida. Ti prekidi doduše nisu tako dugi (mada se dešava i da budu dugi), ali su dovoljno česti da iritiraju. Rekli su mi i da koristim zastareli ruter (koji mi je ostao od prethodnog provajdera), ali su rekli da i uvođenje novog mora da se plati. A ako hoćeš da raskineš ugovor plaćaš, čini mi se, oko sedam ili osam hiljada.

Sve u svemu, nema šanse da ćemo obnoviti ugovor sa njima kada istekne, već ćemo verovatno početi da uzimamo Internet usluge od našeg kablovskog provajdera.

Back