Nemam obicaj da se oglasavam na forumima, ali iskustvo koje sam imala sa Orionom, prosto ne moze da ne ostane negde ne zapisano.
Dakle, orion provajder je apsolutno najgori provajder kojeg sam imala, a koristim internet od 1998. godine... Dakle :
- kada sam prvi put stupila u kontakt sa njima, ljubazna devojka na 011-4100100 mi je objasnila uslove prikljucenja na njihovu >mrezu< a moj jedini uslov je bio ugovor na godinu dana iz razloga sto sam nameravala toliko dugo da se zadrzim na lokaciji gde bih ga koristila, i jasno sam joj naaaaglasila da mi je
to prakticno najbitnije, U redu, naravno, poslacemo vam ugovor, tra la la... posle par dana- dolazi decko, lije kisa ko iz kabla, ne sme u dvoriste da udje od psa, proturio mi ugovor preko kapije, ja guska potpisala, posle 20ak dana, kada su pocele prve smetnje sa internetom, pogledam ugovor malo bolje, kad ono ugovor na DVE GODINE<. a izmedju ostalog, pise, u slucaju da se predomislimo ugovor se moze u roku (mislim 7 dana) otkazati bez ikakvih posledica, naravno tih sedam dana je isteklo, a mojih 2 godine patnje je upravo krenulo.
- ubrzo zatim sam shvatila da brzina od 4mbs je velika laz. Nikada vise od 3mbs nisam imala interneta ! razlog? paaa, tv i internet idu preko istog kanala, i cim je upaljen tv, automatski se smanjuje brzina interneta! a cak i kad je ugasen tv, internet nikada nije dostizao placenih 4mbs. Ne daj boze da shaltam kanale, u najvecem broju slucajeva, koci internet, download se prepolovi, a kanali se zamrznu, i tako sve dok ne ugasim recimo net ili tv, da bi se opet pokrenulo.
- u slucaju da nestane struje, ponovni prikljucak na ruter itd, traje, pa minimum 5min...ocitava ocitava ocitava, i eto prodjose vesti na rts...
- kad god zoves orion, obicno si 14-15 na listi i racunaj da ces jedno 10min da camis na telefonu, dok se neko ljubazan ne javi.... osim sto su slatki kao secer, moram da priznam da slabo znaju svoj posao. jedno 356 puta sam ih zvala za vreme trajanja dugovinskog odnosa, i naucila sam dosta toga ! jeste li restartovali ruter? jeste sacekali 10sec? jel svetli lampica za internet? aha, a da probamo ponovo da vam podesimo parametre...itd itd... Suma sumarum, problem bude resen, posle 1-2h, taman dok i ja odustanem, i ono se nekako samo od sebe poveze,
- orion salje sms poruke za placanje racuna negde treceg u mesecu, znaci taman si platio racun za prethodni mesec, kad ono.... daj jos... Ok, nije problem, takva vam politika... Ono sto me zapravo nervira je sto salju poruke i u sred noci. Pre dva meseca u 3 ujutru mi stigne poruka da platim racun !! aman !
- njihov call centar radi do 22h, dakle ako ti net ne radi, i pozoves recimo u 21.55h i pocnete problem da resavate, u 22h GASI SE LINIJA automatski,pa crkni korisnice sto ti je internet nestao bas tad, a ne recimo pola sata ranije.
-,mislim zapravo da sam najvecu gnev pokupila za proslu novu godinu ! platim racun 29.decembra, oni meni 30.dec salju poruku da platim racun, ja nazovem kazem, platila sam, ...aha, nije jos proknjizeno. 31.decembra popodne NESTANE TV I INTERNET !!! i do 3.janaura nisu nam prikljucili ni jedno ni drugo. Znaci ladno iskljuce sve, a do 3.jan niko nije radio, tj nije imao ko da proveri moju uplatu i oni brze bolje zagase sve jer zaboga racun nije placen,Tako da je ekipa iz oriona otisla da proslavi novu godinu negde, a ja kuci silom prilika, bez neta i tv-a... pa dobro, bar sam se vise druzila sa partnerom, ne?
-kada sam mislila da joj mojoj muki dosao kraj, 6.novembra 2014.godine kada je istekla dvogodisnja agonija sa orionom,.. ja pozovem nedelju dana unapred samo da potvrdim da ne zelim dalju saradnju, oni naravno krenu sa papirologijom, kao da raskidam ugovor mimo roka, a ne kao da mi ISTICE ugovorna obaveza. Sve im posaljem od <mehanizacije> raskinem, potpisem, posaljem email... A njih NEMA... i juce pozovem da vidim zasto nisam dobila nikakvu potvrdu od njih... a oni rekose, dobro isteklo 2 godine, ali nas otkazni rok je 30 dana, znaci JOS MESEC dana cu morati da platim net, i tv, IAKO SAM im sve vratila, na vreme i uredno se prkacila na drugog provajdera... znaci zicaju jos 2 ipo hiljade dinara, za sta? ne znam, valjda zato sto sam nasela jednom, i nikada vise. molim lepo, orion sigurna veza? definitivno, veza koju cete tesko raskinuti !!p.s. citajte ugovore !!! pozdrav