Organska, prirodna ili druga kozmetika/nega?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
Da li ste koristili/e neke specijalne kremice iz apoteka koje su samo biljne? Organske, prirodne ili vam je svejedno?
Iskreno, ja sam dobijala te prirodne kremice ali mi nisu puno značile, ne znam nekako nisu imali efekta nekog... :think:
Osim neku za opekotine...ta je bila punih nekih travčica i izuzetna!

Što se tiče kozmetike znam da postoji prirona kozmetika Alverde ali je nikada nisam probala. Svuda je dostupna, jeftina je...Vredi li?

Imate neku da preporučite? Bilo za telo, lice, ruke?

Ja već godinama koristim Eucerin za lice...za telo menjam...najbolja mi je bila neka iz Sephore-a ali je više izgleda ne prave...

IMG_20210821_212255.jpg

I

Lutala sam i ja sa kremama za lice od onih iz apoteke do eucerina, sve do pre nekoliko godina
kada sam pocela da koristim personalnu kozmetiku, dermatolog ti pregleda lice, izmeri masnocu lica,
vlaznost lica, i sta sve ne i odredi kremu za dan i za noc ..meni savrseno odgovara
i ako kod sledeceg pregleda ili posle nekog vremena neki parametri nisu bas kako treba on opet koriguje sastav kreme
i nisu kreme iste za letnji period i za zimski perod

Lutala sam i ja sa kremama za lice od onih iz apoteke do eucerina, sve do pre nekoliko godina
kada sam pocela da koristim personalnu kozmetiku, dermatolog ti pregleda lice, izmeri masnocu lica,
vlaznost lica, i sta sve ne i odredi kremu za dan i za noc ..meni je savrseno odgovara
i ako kod sledeceg pregleda ili posle nekog vremena neki parametri nisu bas kako treba on opet koriguje sastav kreme
to je ona varijanta prepise, odneses u apoteku pa ti naprave ili? znas mozda neke sastojke?

Da li ste koristili/e neke specijalne kremice iz apoteka koje su samo biljne? Organske, prirodne ili vam je svejedno?
Iskreno, ja sam dobijala te prirodne kremice ali mi nisu puno značile, ne znam nekako nisu imali efekta nekog... :think:
Osim neku za opekotine...ta je bila punih nekih travčica i izuzetna!

Što se tiče kozmetike znam da postoji prirona kozmetika Alverde ali je nikada nisam probala. Svuda je dostupna, jeftina je...Vredi li?

Imate neku da preporučite? Bilo za telo, lice, ruke?

Ja već godinama koristim Eucerin za lice...za telo menjam...najbolja mi je bila neka iz Sephore-a ali je više izgleda ne prave...
I ja Eucerin...

Poznanica je pocela da prodaje nesto, nemam pojma sta. Na fejsu reklamira..

to je ona varijanta prepise, odneses u apoteku pa ti naprave ili? znas mozda neke sastojke?
Najbolja varijanta! Ako ne praviš sama.Ja maske za lice i kosu pravim sama, sa kremama za lice se već ne mogu toliko zaje.avati.Po receptu dermatologa koristim par krema.Fora sa kremama za lice je kao i sa šamponima za kosu. S vremena na vreme, treba ih promeniti. Zbog različitog sastava krema, jer koži je zbog hranjivosti, potrebna promena.

jedino sam sa tim uljima bas eksperimentisala...probala sam ih par vrsta...ricinusovo, kokosovo, jojoba, arganovo...
Kokosovo mi je najdraze srcu a jojoba mi je nekako najsuvlje pa sam ga zato volela...
Sva ta ulja su dobra, više za kožu i kosu. Lice traži malo "zahtevniju" negu.
Kod ti medicinskih krema koje prave u apoteci, imaš minimalno potrebne hemije u njihovom sastavu. Znači doziranu hemiju, koja je potrebna tvojoj koži. Dok u kupovnim kremama, imaš sijaset sastojaka koji možda tvojoj koži lica nisu potrebni, možda čak i štetni.Po pravilu, ne koštaju mnogo.

Back