Jedini ti koji lupas, "kao po obicaju" o necemu o cemu POJMA NEMAS, si ti ovde, Zato ti je ovaj i sarkasticno odgovorio. Mislim nadam se da jeste, nije valjda gluplji i od tebe pa da je bio ozbiljan....
Aha, znaci nisi napisao pseudo-nauka, nego kvazi-nauka, aaaaa, e pa to "menja mnogo".

Lupas na ovoj temi za medalju. Psi nauke predstavljas kao ______ (insert kontrarni termin koji god zelis za nauku) nauku, a kao sto rekoh, najverovatnije i sam zato sa druge strane verujes u 101 glupost, nadrianuku, kvaiz nauku, pseudonauku i slicno.
Pusti ti te tvoje zakljucke "to je samo po sebi ovo sto sam ja smislio".
Postoje 3 stvari - dokaze ono sto zeli da pronadje.
Ne dokaze, a ono objektivno i ne postoji.
Ne dokaze, nije uspeo da pokaze da postoji, a ono zapravo u realnosti i postoji (pa ce neko drugi to dokazati, pokazati itd).
Odavde se radjaju brojni losi zakljucci sarlatana - Istrazivaci istraze nesto i nadju korelaciju, senzacionalisti proglase to ekvivalentom kauzalnosti.
Istrazivaci kazu kako nisu nasli dokazali da to i to nije prisutno tu i tu, senzacionalisti kazu - "dokazali da ne postoji bla bla".
I tako dalje.
Nauka ne proizvodi pretpostavku na kraju. Nauka trazi dokaze za pretpostavke. Pretpostavka, hipoteza, i to naucna hipoteza je ono od cega se polazi, pa se traga za dokazima koji ce imati autoritet nad istinom realnosti. I nije svaka pretpostavka, svaka shizofrena sumanutost "hipoteza", vec je samo ono za sta ima dobrih indicija naucna hipoteza, i onda se ide dalje ka naucnoj teoriji.
I ovde ljudi grese i ne mogu da ukapiraju te odnose, pa onda za teoriju evolucije, naucnu teoriju kao kontra(pseudo)argument kazu - "TE je samo teorija".
Vidim ja da tebi nista nij ejasno iz metodologije.
A i ne mozes ti pricati o naucnom radu i naucnom metodu kada ga ne koristis, a pises neke gluposti za naucne discipline koje imaju DOKAZE. A za ono gde nemaju dokaze, tragaju ka njima, sve napreduje, plus su sve naucne discipline komplementarne.
- - - - - - - - - -
P,s, E da, Da se vratim na pocetak jopet:
Je l nauci ti nocas da rase ljudi ne postoje i da to izgovaraju samo rasisti m?
Sta ces sledece "po obicaju da lupas" ? Da je zena kriva sto je silovana jer "izazivala i nosila tesno" ?
Pazi, "rase ljudi". I ne, nemaju svi ljudi iste psiholoske potrebe. Nemaju svi iste ni fizioloske potrebe, Objasni aseksualnim ljudima da imaju iste potrebe kao satirijaze i nimfomanke.
kazem ti, pises o necemu o cemu nemas pojma, i samo trujes ovu temu ljudima, koji bi da pomognu sebi, a kako se stice utisak, tesko da o necemu i imas pojma.