Hvala na odgovoru na temu i zanimljivoj prici.
Razumem sta zelis da kazes i razumem tvoj stav.
Ja sam licno uvek za negovanje medjuljudskih prijateljstava, narocito "mesovitih brakova" (ne volim taj naziv, u svim brakovima su prisutni ljudi i ruzno je na neki nacin aludirati na njih kao na nekakve mesance, zato stavljam pod navodnike). Jako je lepo kada se ljudi vole, kao prijatelji ili romanticno, uvek bih podrzao bilo kakvu vezu ili odnos izmedju ljudi bilo kog porekla, jer to su primeri konstruktivizma, za razliku od destruktizma na koji smo navikli u svakodnevici. Imam odredjeni broj poznanika koji su Hrvati, neki su dobri ljudi, neki grozni, kao i Srbi i svi ostali. Rado bih usao vezu sa Hrvaticom ako bi mi odgovarala kao osoba, i ne bih imao nista protiv da se moja sestra uda za Hrvata, ako je dobar covek naravno, bio bih mu najveci prijatelj.
Medjutim, generalno, pricam o atmosferi koja vlada u RH, a koja je veoma toksicna. Znatno cudnija, bolesnija i uvrnutija nego u Srbiji, to ocito traje vec vekovima (makar od sredine 19-og), a ta atmosfera je konzurmirala najveci deo hrvatskog gradjanstva, a svoje stravicne plodove daje i danas.