Opsesija

Znam,Srbi jesu najbrojniji ali ih ima oko 44%.

guglo sam i naletih na ovu info
Prije Drugog svjetskog rata, prema popisu iz 1931. godine, tadašnji Glamočki srez imao je 24.877 stanovnika, od čega: pravoslavnih - 19.924 (80,09), muslimana - 3.607 (14,49), katolika - 1.342 (5,39), te ostalih vjeroispovijedi - 4 (0,03).

Neslužbena procjena broja stanovnika i nacionalnog sastava (2008.):[2]

Procijena: 5.900 stanovnika
Srbi - 4.000 (67,80%)
Hrvati - 1.000 (16,95%)
Bošnjaci - 900 (15,25%)

guglo sam i naletih na ovu info
Prije Drugog svjetskog rata, prema popisu iz 1931. godine, tadašnji Glamočki srez imao je 24.877 stanovnika, od čega: pravoslavnih - 19.924 (80,09), muslimana - 3.607 (14,49), katolika - 1.342 (5,39), te ostalih vjeroispovijedi - 4 (0,03).

Neslužbena procjena broja stanovnika i nacionalnog sastava (2008.):[2]

Procijena: 5.900 stanovnika
Srbi - 4.000 (67,80%)
Hrvati - 1.000 (16,95%)
Bošnjaci - 900 (15,25%)

Nista brate,cekacemo rezultate izbora pa ces vidjeti da Srbi nece imati vecinu u opstinskom vijecu.

Hvala na odgovoru na temu i zanimljivoj prici. :)

Razumem sta zelis da kazes i razumem tvoj stav.

Ja sam licno uvek za negovanje medjuljudskih prijateljstava, narocito "mesovitih brakova" (ne volim taj naziv, u svim brakovima su prisutni ljudi i ruzno je na neki nacin aludirati na njih kao na nekakve mesance, zato stavljam pod navodnike). Jako je lepo kada se ljudi vole, kao prijatelji ili romanticno, uvek bih podrzao bilo kakvu vezu ili odnos izmedju ljudi bilo kog porekla, jer to su primeri konstruktivizma, za razliku od destruktizma na koji smo navikli u svakodnevici. Imam odredjeni broj poznanika koji su Hrvati, neki su dobri ljudi, neki grozni, kao i Srbi i svi ostali. Rado bih usao vezu sa Hrvaticom ako bi mi odgovarala kao osoba, i ne bih imao nista protiv da se moja sestra uda za Hrvata, ako je dobar covek naravno, bio bih mu najveci prijatelj.

Medjutim, generalno, pricam o atmosferi koja vlada u RH, a koja je veoma toksicna. Znatno cudnija, bolesnija i uvrnutija nego u Srbiji, to ocito traje vec vekovima (makar od sredine 19-og), a ta atmosfera je konzurmirala najveci deo hrvatskog gradjanstva, a svoje stravicne plodove daje i danas.
Нема на чему, ето, једна животна прича. :)
Ко што рекох, и ја сам у принципу за пријатељство међу људима и народима, и јесте најлепше кад се људи воле, ал на жалост животна реалност је често тешка и сурова. Ми ко појединци, упркос свим лепим жељама и добрим намерама не можемо против историјских околности, ко што не можемо много пута ни против својих осећања. Ал зато је боље, по могућству, на овим просторима, не упуштати се у мешовите бракове.
Добро си описао атмосферу у Хрватској. Не правдам их, ал чињеница је да римокатоличка црква њих кроз дужи период инструментализује, нарочито против Срба. Она је главни произвођач и подстрекач хрватско-усташких геноцида над нама, а највише делује баш на овим просторима, јер је ту стара историјска граница између православља и римокатолицизма. С обзиром да је РКЦ једна крајње агресивна, злочиначка организација, онда није чудо да се то све баш тако одвија.

izbori nisu pravi pokazatelj stanja na terenu,vecini ljudi se zgadilo strancarenje,politika i uopste ne izlazi na izbore,jedan od pokazatelja bi mogao biti biracki spisak jer je preuzet iz cipsa ,moglo bi se odvojiti lako muslimane od ostalih,za hrvate i srbe bi islo mnogo teze jer ima dosta istih imenqa i prezimena

najbolje je sacekati zvanicni popis stanovnistva

izbori nisu pravi pokazatelj stanja na terenu,vecini ljudi se zgadilo strancarenje,politika i uopste ne izlazi na izbore,jedan od pokazatelja bi mogao biti biracki spisak jer je preuzet iz cipsa ,moglo bi se odvojiti lako muslimane od ostalih,za hrvate i srbe bi islo mnogo teze jer ima dosta istih imenqa i prezimena

najbolje je sacekati zvanicni popis stanovnistva
hebiga onda,po meni je bitnije da Bosnjaci vladaju nego da budu najbrojniji :think:

http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/225869/Josipović:+Nikolić+da+načini+prvi+korak.html

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/223527/Josipović:+Nikolić+da+se+dokaže.html

http://www2.pressonline.rs/sr/vesti...+pomirenja+bez+obzira+na+pobedu+Nikolića.html

http://www.kurir-info.rs/josipovic-uslovljava-nikolica-clanak-350799

Dakle, ko je ovaj covek i zasto je on toliko opsednut nasom Drzavom i nasim Predsednikom, pa daje izjave o nama po nekoliko puta mesecno?

Ubedjen sam da tako pomno ne prati svaki potez predsednika Madjarske, Italije ili Slovenije.

Dokle doseze dubina opsesija ovog coveka nama?

sto te cudi? pa nijedna od ovih zemalja nikada nije napala hrvatsku.

Srbija je prijetnja susjedima i zbog toga smo svi zabrinuti zbog vaših djetinjarija i imperijalizma. Sreća te je prošli prešjednik bio Tadić koji je dosta spuštio loptu i ponaša se ka pravi gospodin i legendarni lider. Takve Srbe svuđe vole i svuđe ih dočekuju sa vrućim priganicama i dobrijem vinom. Trebali bi nastaviti sa takvom politikom i svi će vas voljeti, Albanci, i Hrvati, i Bošnjaci i svi živi.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/s...Јосиповић+не+планира+сусрет+са+Николићем.html

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Dakle, opsesija se nastavlja. :lol:

Ovaj covek je sada poceo da daje izjave o nasem Predsedniku jednom dnevno. :pop:

Bas sam planirao da otvorim temu :D
Dakle, ovi hrvati su bas opsednuti a Joska narocito :D
Nije ni njemu lako.
Hrvatska ima debeo suficit u razmeni sa Srbijom a on dobio zadatak iz Brisela da zateze odnose.
Toma ga ne zarezuje 2% kao i svakog predsednika banana drzave kao sto je hrvatska :hahaha:

Srbija je prijetnja susjedima i zbog toga smo svi zabrinuti zbog vaših djetinjarija i imperijalizma. Sreća te je prošli prešjednik bio Tadić koji je dosta spuštio loptu i ponaša se ka pravi gospodin i legendarni lider. Takve Srbe svuđe vole i svuđe ih dočekuju sa vrućim priganicama i dobrijem vinom. Trebali bi nastaviti sa takvom politikom i svi će vas voljeti, Albanci, i Hrvati, i Bošnjaci i svi živi.

Hvala, hvala....drugi put :bye:

Svi koji su se plasili Srba i tzv. Velike Srbije zavrsili su u Velikoj Albaniji.
Bolje budi zabrinut zbog balkan-beneluksa tj. albanoluksa koji vam se sprema iz brisela, nego sto si zabrinut zbog Srba i Srbije.
Pravite mega dzamiju u Baru a proterujete SPC, dodajete slova azbuci ( zbog zabrinutosti)...... to ce vam se o glavu razbiti......

Back