Opsesija

наравно. међутим, и србија је гарант дејтонског споразума и аутоматски има право да пошаље војску да заштити угрожено становништво, и коначно би то резултирало... свођењем кромањоније на њене историјске граница загреба са гробљем мирогој.

Tako je,i Srbija je garant pa samim tim se i ona mora boriti da se ispostuje Daytonski sporazum,tj.da se RS ne moze izdvojiti.

Te teme generalno pokrecu prikriveni Hrvati, ili Srbi koji su iziritirani konstantnim trolovanjem ili provocorianjem kolega forumasa iz Hrvatske. Kazem generalno, ja sam izuzetak, ali na ovu temu sam podstakmut nevericom usled ogromne kolicine forumasa iz Hrvatske, od kojih je nekolicina ostecena u ratu, materijalno ili emocionalno. Moj prvi instinkt bio bi da pobegnem od foruma punog ljudi koji su me ostetili emocionalno ili materijalno, ali ne, ovde imamo drugacije pojave.

Ja konkretno citam i pisem samo na americkim i ruskim sajtovima, jer sam veliki rusofil i anglofil, i na krstarici. Nikada ne bih otisao na drugi balkanski forum baziran u Hrvatskoj ili BiH jer me te dve drzave najiskrenije ne zanimaju.

Nikad ne bih mogao pisati na nekom Engleskom ili Ruskom forumu,nije zanimljivo kao na Balkanskim :lol:

Engleski znam,Ruski ne znam.

Mada ni to mi nije dovoljno da se zahebava,vjerujem da se puno Srba tamo nakotilo :think:

Pises li ti na kojem osim Krstarice?

A s kim drugim bi se zajebavao nego sa Srbima?
Ne, ali imam nalog na jos jednom koji nije ovog tipa.
Iskreno, ni ne znam dobar engleski ili ruski forum.

Pa, ignorisanje je jedini kljuc. Ako nekoga ne uzbudjuju desavanja u Ceskoj, Poljskoj ili Slovackoj, ne vidim zasto bi nas zanimala Hrvatska. Verujem da ce vreme polako dovesti do odvajanja i konacnog cvrstog formiranja hrvatske nacije bez te potrebe merenja sa Srbima. Bojim se da kada se asfaltira ulica u Zagrebu, neko svakako pomisli "koliko li je asfaltirano danas metara puta u Beogradu?" a kada se radi fasada na Kazalistu u Osijeku neko se zapita "bas me zanima da li u srpskim provincijalnim gradovima kao sto je Kragujevac netko ovako rastaurira kazalista?". To mora da stane, svakako. Nije zdravo.
Е, видиш, суштина је била у следећем: од почетка бити свестан ко су и шта Хрвати, и под којим околностима они функционишу, посебно јер смо били приморани да с њима правимо државу и 1918. и 1945. Они који су то знали, општом и породичном историјом, нису се никад налазили изненађени и затечени њиховим понашањем, примали су то како се мора, и спремни, увек на опрезу спрам њих ко колективу, на дистанци, од које су изузетак само појединачни случајеви, нарочито они изван те њихове изузетно оптерећене средине. Један од личних мојих примера: кад сам, средином 70их прошлог века, својој баби по мајци, из села у тадашњој БиХ, чисто српског краја, данас у Српској, први пут саопштио да се женим, један од њених коментара био је: "само нек није муслиманка ил Хрватица". Никакав шовинизам с њене стране то није био, само историјско искуство. Хвала Богу, ја сам то већ и сам знао, и моја супруга је Српкиња, Београђанка родом, по прецима порекла пола шумадијског пола сремачког. Моје везе с Хрватима су увек биле и остале само на нивоу неколико појединачних пријатељстава, и то пре свега с онима који и сами више нису живели у тој њиховој, дубоко контаминираној и оптерећеној средини. Из истих разлога, ја сам у животу само два пута, на пример, и летовао у тадашњој СРХ, и то у Истри.

Е, видиш, суштина је била у следећем: од почетка бити свестан ко су и шта Хрвати, и под којим околностима они функционишу, посебно јер смо били приморани да с њима правимо државу и 1918. и 1945. Они који су то знали, општом и породичном историјом, нису се никад налазили изненађени и затечени њиховим понашањем, примали су то како се мора, и спремни, увек на опрезу спрам њих ко колективу, на дистанци, од које су изузетак само појединачни случајеви, нарочито они изван те њихове изузетно оптерећене средине. Један од личних мојих примера: кад сам, средином 70их прошлог века, својој баби по мајци, из села у тадашњој БиХ, чисто српског краја, данас у Српској, први пут саопштио да се женим, један од њених коментара био је: "само нек није муслиманка ил Хрватица". Никакав шовинизам с њене стране то није био, само историјско искуство. Хвала Богу, ја сам то већ и сам знао, и моја супруга је Српкиња, Београђанка родом, по прецима порекла пола шумадијског пола сремачког. Моје везе с Хрватима су увек биле и остале само на нивоу неколико појединачних пријатељстава, и то пре свега с онима који и сами више нису живели у тој њиховој, дубоко контаминираној и оптерећеној средини. Из истих разлога, ја сам у животу само два пута, на пример, и летовао у тадашњој СРХ, и то у Истри.

Hvala na odgovoru na temu i zanimljivoj prici. :)

Razumem sta zelis da kazes i razumem tvoj stav.

Ja sam licno uvek za negovanje medjuljudskih prijateljstava, narocito "mesovitih brakova" (ne volim taj naziv, u svim brakovima su prisutni ljudi i ruzno je na neki nacin aludirati na njih kao na nekakve mesance, zato stavljam pod navodnike). Jako je lepo kada se ljudi vole, kao prijatelji ili romanticno, uvek bih podrzao bilo kakvu vezu ili odnos izmedju ljudi bilo kog porekla, jer to su primeri konstruktivizma, za razliku od destruktizma na koji smo navikli u svakodnevici. Imam odredjeni broj poznanika koji su Hrvati, neki su dobri ljudi, neki grozni, kao i Srbi i svi ostali. Rado bih usao vezu sa Hrvaticom ako bi mi odgovarala kao osoba, i ne bih imao nista protiv da se moja sestra uda za Hrvata, ako je dobar covek naravno, bio bih mu najveci prijatelj.

Medjutim, generalno, pricam o atmosferi koja vlada u RH, a koja je veoma toksicna. Znatno cudnija, bolesnija i uvrnutija nego u Srbiji, to ocito traje vec vekovima (makar od sredine 19-og), a ta atmosfera je konzurmirala najveci deo hrvatskog gradjanstva, a svoje stravicne plodove daje i danas.

Danas je stanje malo drugacije,Srba ima oko 44%.

Nije puno drugacije,jeste da u ovim opstinama ne zivi vise ni 50% srba koji su tu zivjeli 1995,u Drvaru mozda ima negde oko 8000 srba i nesto hrvata koji su tu naseljavani od 1995,bilo ih je znatno vise ali vecina je otisla uglavnom prema novoj NDH,u Grahovu i okolnim selima isto tako mozda ima 4000 srba,hrvata gotovo da i nema,u glamocu je slicno mozda ima par stotina muslimana i par stotina hrvata i ima negde oko 4000 srba..........to su opstine koje pripadaju federaciji bih ,kantonu 10 ,livanjskom ali su jako vezane za RS,to je fakticki teritorija RS....

A s kim drugim bi se zajebavao nego sa Srbima?
Ne, ali imam nalog na jos jednom koji nije ovog tipa.
Iskreno, ni ne znam dobar engleski ili ruski forum.

I ja sam na pocetku pisao na jednom,pa sam prelazio na drugi,pa na treci,tako da danas imam nalog na desetak foruma,neke i ne posjecujem godinama.

Poslednja izmena:
http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/225869/Josipović:+Nikolić+da+načini+prvi+korak.html

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/223527/Josipović:+Nikolić+da+se+dokaže.html

http://www2.pressonline.rs/sr/vesti...+pomirenja+bez+obzira+na+pobedu+Nikolića.html

http://www.kurir-info.rs/josipovic-uslovljava-nikolica-clanak-350799

Dakle, ko je ovaj covek i zasto je on toliko opsednut nasom Drzavom i nasim Predsednikom, pa daje izjave o nama po nekoliko puta mesecno?

Ubedjen sam da tako pomno ne prati svaki potez predsednika Madjarske, Italije ili Slovenije.

Dokle doseze dubina opsesija ovog coveka nama?

Srbi su Hrvatima uavlili komples za vJeke vJekova, sto bi rekli njihovi satanisticki ustaski svestenici

Oni ne mogu bez nas, jer, kako kaze Boris Dezulovic, smisao njihovog zivota je mrznja prema Srbima

Najvise od svega ih je pogodilo sto uopste nisu ispred Srbije, iako su svi bili za njih, a svi protiv nas, njih su svi podrzali u svakom smislu (vojno, ekonomski, politicki ...) a nas napali (vojno, ekonmski, politicki ...), sve im badava, sav trud, Srbija se opet digla, a Hrvatska tone ...

I normalno, kad neko ko inace pati od ekstremnih oblika sovinizma, frustracije i kompleksa gleda kako ih je izlazak iz omrazene "Srboslavije" kostao svega, i da je njihovo ostalo samo ime i zastava, onda ce sav taj ocaj da ispolji naravno prema kome drugom nego prema Srbima, nastojeci da ih se nekako ponizi kako bi u celoj vlastitoj bedi imali kakvu-takvu satisfakciju. Dosta je doprinelo i razocarenje (koje nikad nece priznati) u njihove voljene Germane koji im nisu udovoljili zahtevima da Nemacka pripoji sebi Hrvatsku, koji im nisu dali ni centa, koje zaboli neka stvar sto je Hravtska ekonmski propala. Zasto? Pa lepo, sve sta tamo ima u vlasnistvu je Germana, profit ode u Germaniju, Hrvatskoj osta samo
middle-finger-3.gif

Nije pomoglo ni "Danke Deutschland", ni svi oni spomenici Genscheru i imena ulica po njemu i Kohlu diljem Hrvatske. :(

Nije puno drugacije,jeste da u ovim opstinama ne zivi vise ni 50% srba koji su tu zivjeli 1995,u Drvaru mozda ima negde oko 8000 srba i nesto hrvata koji su tu naseljavani od 1995,bilo ih je znatno vise ali vecina je otisla uglavnom prema novoj NDH,u Grahovu i okolnim selima isto tako mozda ima 4000 srba,hrvata gotovo da i nema,u glamocu je slicno mozda ima par stotina muslimana i par stotina hrvata i ima negde oko 4000 srba..........to su opstine koje pripadaju federaciji bih ,kantonu 10 ,livanjskom ali su jako vezane za RS,to je fakticki teritorija RS....

Slazem se da u Bosanskom Grahovu Hrvata nema,u Drvaru ima malo,ali u Glamocu broj vijecnika Bosnjacke i Hrvatske nacionalnosti prelazi pola.

Bosansko Grahovo(grad) ima samo oko 1000 st.

A najgore je sto ne znamo jezik,ne mislim na normalne razgovore nego na zafrkanciju,ovdje uglavnom znamo izvrnuti svaku rijec :lol:
Zato su mi strani bezveze.
I ovdje sam stranac.

p.s.na kojim si forumima?

Pa i to sto kazes. :) A i ponasanje ljudi na stranim forumima je nekako... zacudjujuce normalno. :mrgreen:

Samo na krsti divanim o politici ovoliko. Pisem po IMDB forumima, ali ne samo o filmovima nego i drugim temama kao sto su filozofija, religija pa i malo politika, zacudio sam se koliko moze da se nadje zabavne diskusije i tamo, ali na drugi nacin nego ovde. I pisem malo na jos par u osnovi filmskih foruma, ali povede se diskusija i o drugim stvarima.

A od ruskih idem na pravoslavne forume, tu vise citam nego sto pisem jer ruski razumem dobro ali trapavo govorim jos uvek pa necu da se blamiram, i idem na rusku sekciju skyscraper city foruma, ovo bih svakom preporucio, tu moze dosta da se vidi i nauci o njihovim gradovima i oblastima. I ne samo njihovim, ima tu svake zemlje pa i nasih. Uglavnom je o arhitketuri i urbanizmu ali ima jos zanimljivih podataka, i sjajnih slika.

Hvala na odgovoru na temu i zanimljivoj prici. :)

Razumem sta zelis da kazes i razumem tvoj stav.

Ja sam licno uvek za negovanje medjuljudskih prijateljstava, narocito "mesovitih brakova" (ne volim taj naziv, u svim brakovima su prisutni ljudi i ruzno je na neki nacin aludirati na njih kao na nekakve mesance, zato stavljam pod navodnike). Jako je lepo kada se ljudi vole, kao prijatelji ili romanticno, uvek bih podrzao bilo kakvu vezu ili odnos izmedju ljudi bilo kog porekla, jer to su primeri konstruktivizma, za razliku od destruktizma na koji smo navikli u svakodnevici. Imam odredjeni broj poznanika koji su Hrvati, neki su dobri ljudi, neki grozni, kao i Srbi i svi ostali. Rado bih usao vezu sa Hrvaticom ako bi mi odgovarala kao osoba, i ne bih imao nista protiv da se moja sestra uda za Hrvata, ako je dobar covek naravno, bio bih mu najveci prijatelj.

Medjutim, generalno, pricam o atmosferi koja vlada u RH, a koja je veoma toksicna. Znatno cudnija, bolesnija i uvrnutija nego u Srbiji, to ocito traje vec vekovima (makar od sredine 19-og), a ta atmosfera je konzurmirala najveci deo hrvatskog gradjanstva, a svoje stravicne plodove daje i danas.
ja ne razumem sto vi srbijanci gurate nos gde mu nije mjesto,sta vi znate ko su i sta su hrvati,propaganada koja se siri srbijom zaglupljuje ljude,ja ne znam ti vasi hrvati po vojvodini i Beogradu kakvi su ali ove ovamo ko ih nije upoznao ne zna sta je mrznja
ne moze hrvat biti dobar covjek,bar ne za srbina,nema hrvata koji nije ustasa to je istorijsko iskustvo

него, кад већ кемалудин помену некакву заебанцију, јес чуо нови виц?

позову мују да отвори олимпијске игре, узме мујо папир с говором и стане пред микрофон...

ооооооо!!!

маса му отпоздрави у делиријуму машући заставама

оооооооо!!!

мујо опет:

оооооо!!! оооооо!!!

маса му опет отпоздрави:

оооооо!!! оооооооооо!!!

шапне му четник иза њега...

читај оно испод, то горе су олимпијски кругови..

Pa i to sto kazes. :) A i ponasanje ljudi na stranim forumima je nekako... zacudjujuce normalno. :mrgreen:

Samo na krsti divanim o politici ovoliko. Pisem po IMDB forumima, ali ne samo o filmovima nego i drugim temama kao sto su filozofija, religija pa i malo politika, zacudio sam se koliko moze da se nadje zabavne diskusije i tamo, ali na drugi nacin nego ovde. I pisem malo na jos par u osnovi filmskih foruma, ali povede se diskusija i o drugim stvarima.

A od ruskih idem na pravoslavne forume, tu vise citam nego sto pisem jer ruski razumem dobro ali trapavo govorim jos uvek pa necu da se blamiram, i idem na rusku sekciju skyscraper city foruma, ovo bih svakom preporucio, tu moze dosta da se vidi i nauci o njihovim gradovima i oblastima. I ne samo njihovim, ima tu svake zemlje pa i nasih. Uglavnom je o arhitketuri i urbanizmu ali ima jos zanimljivih podataka, i sjajnih slika.
Mozda se i ja ukljucim u diskusiju na nekom ali politickom forumu,filmske diskusije nisu zanimljive kao politicke.

Back