OPSADNO STANJE!!!

Znate, kad sam mu rekla da je dosta sa kukumavcenjem i da preteruje,i da su svi oni muskarci seka perse cim nesto zaboli,on mi je rekao:ali ja sam u BOLNICI! Na to mu odgovorim:A sta da se moras poradjati?Sta cu ja da radim tada kad me odvedu u BOLNICU? A on ce na to mrtav ladan: Pa neces lezati u bolnici 9 meseci,nije to nista..:histericna::kletva::vatromet: e tu sam pukla..na kraju se zavukao pod pokrivac i virio odatle kao mis.

Sad je već mnogo bolje, ali pre par godina je bilo strašno: svako drugo veče smo se ludo zabavljali - izlazili smo u Urgentni centar!!! Sve moguće pretrage koje se mogu izvršiti izvršio je i dalje nije baš siguran da je zdrav. Ozdravljenje je za njega počelo jednog badnjeg dana u samoposluzi, kad sam morala da obavim nabavku za božić, a on baš rešio da "dobije infarkt". Tako me je bio iznervirao da sam mu zveknula tri šamara na sred samoposluge. Prvo je bio šokiran, onda besan, a posle je dolazio po "onaj moj lek" kad ga uhvati napad panike.
Da se razumemo, ovo je ozbiljna bolest - hipohondrija sa napadima panike - ne dao vam bog da neko vaš ima tako nešto...
Sad je već sve ok, sad se samo mazi kao i svi muškarci, došli smo u normalu...

u urgentnom rade analze..rili??

Z Pa neces lezati u bolnici 9 meseci

moj je skakao i cvrkutao oko mene dok sam moje trudnoce lezala 9 miseci u bolnici i pitao se kako mogu izdrzati...izbodena od IV,kraste po rukama i ledjima od lezanja me nisu omele da bude optimisticna i vesela, pa znala sam zasto lezim i zasto se mucim, imala sam podrsku od jako velikih strucnjaka a i njegovu i isplatilo se...e sad kad njemu procuri nos to je TRAGEDIJA, bas opsadno stanje....i kad ga podsjetim na muke koje sam prosla kaze "tebi je bilo lakse jer si se mucila za nasu djecu, a meni curi nos jer sam bolestan":roll: i stas mu? nista...slusas i trpis;)

mozda ja znam tajnu zasto su takvi
jer se ja ponekad ponasam slicno
mene mm ne mazi i ne pazi :( kod nas je ravnopravnost na delu svako kuva rucak i svako menja gume pa nema ni mazenja i pazenja jadne nezasticene mene
i onda kad sam bolesna ja se napravim da sam malo vise i da ne mogu da odem do fioke s lekovima nego kumim i molim da mi on donese lek i vodu,i tako,malo se foliram,a on se drzi :roll: i ne odoleva,ali smeksacu ga,ne bila ja linda

u urgentnom rade analze..rili??

Kad ima napad panike on daje kliničku sliku čoveka koji samo što nije umro, beo kao zid, usne potpuno bele, "pobeleo od straha", tako da mu sve urade da skinu sebi vedu s vrata, da im ne umre slučajno. Čak su jednom zadržali na koronarnoj jedinici u Urgentnom:dash::dash:, ja bila na roditeljskom i kad sam došla kući zove me sestra iz Urgentnog, kaže donesite mu pižamu...Odem ja tamo i kažem doktorki: pa jel vi ne umete da razlikujete panični napad od srčanih problema, a ona kaže jedva sam čekala da dođete i meni je nešto bilo sumnjivo:rtfm::rtfm:
Tako da...ne savetujem analize po Urgentnom jer to znači da treba da izgledate kao čovek na samrti, a to nije nimalo lepo:sad2::sad2:

Za svaki simptom traži da mu obaezbedim najboljeg specijalistu. :evil:
Uvek moram da ga vozim lekaru i udjem u ordinaciju sa njim.
Pre nekoliko godina je bio teško bolestan i od tada je nesnošljiv.

Uđem ja sa njim u ordinaciju, kao ja bolje objasnim lekarima šta ga muči, a posle se smrtno naljuti kad prvo kažem lekarima da je hipohondar i da ima napade panike - oni lepo daju ružičastu bonu i gotovo, a on kaže možda mi je stvarno ovog puta bilo nešto, što si im to rekla, ništa me nisu ispitali i pregledali... Onda sam se dosetila pa ja kod kuće dam ružičastu bonu i ništa više ne boli, ne ide se više u Urgentni...;);)

Genijalno bokaruki :D
Imam i ja hipohondra. Ne mogu da se setim svih boljki do sada.. mislim da ce na kraju okupiti konzilium lekara da bi se ustanovilo da boluje od.. nicega. Ali to su nesvakidasnje boljkice, ne kao kod normalinih ljudi.. jedno rame je spustenije od drugog.. na 'ispravljanje', pa.. neke koske iskacu gde im nije mesto.. pa, jedna dojka je veca od druge, kao i jedno oko.. :hahaha: ma stvarno ne mogu sve ni da popamtim. Da, ima fizio i doktora na stendbaj, i uradila je analizu DNK da se utvrdi da li ima neke od naslednih bolesti. :confused: Inace je li to izlecivo? Ja stvarno ne znam.

Genijalno bokaruki :D
Imam i ja hipohondra. Ne mogu da se setim svih boljki do sada.. mislim da ce na kraju okupiti konzilium lekara da bi se ustanovilo da boluje od.. nicega. Ali to su nesvakidasnje boljkice, ne kao kod normalinih ljudi.. jedno rame je spustenije od drugog.. na 'ispravljanje', pa.. neke koske iskacu gde im nije mesto.. pa, jedna dojka je veca od druge, kao i jedno oko.. :hahaha: ma stvarno ne mogu sve ni da popamtim. Da, ima fizio i doktora na stendbaj, i uradila je analizu DNK da se utvrdi da li ima neke od naslednih bolesti. :confused: Inace je li to izlecivo? Ja stvarno ne znam.

Jeste, izlečivo je, ali leči dooobar psihijatar, mora dooobar, da ga ne bi zeznuo, jer su oni obično veoma inteligentni i daju poželjne, a ne prave odgovore lekarima.
Ima i druga varijanta, ova moja: zvekneš povremeno tri šamara i daš ružičastu bonu, uz to smisliš mu domaće zadatke, gde da ide i šta da popravi, da nema slobodnog vremena da se preispituje šta mu fali.;)

Jeste, izlečivo je, ali leči dooobar psihijatar, mora dooobar, da ga ne bi zeznuo, jer su oni obično veoma inteligentni i daju poželjne, a ne prave odgovore lekarima.
Ima i druga varijanta, ova moja: zvekneš povremeno tri šamara i daš ružičastu bonu, uz to smisliš mu domaće zadatke, gde da ide i šta da popravi, da nema slobodnog vremena da se preispituje šta mu fali.;)

Čudo jedno kako ne znaju da strukturišu slobodno vreme, već se okreću svom telu i traže pažnju.
mm nije hipohondar, ali je sebičan.

Kad ima napad panike on daje kliničku sliku čoveka koji samo što nije umro, beo kao zid, usne potpuno bele, "pobeleo od straha", tako da mu sve urade da skinu sebi vedu s vrata, da im ne umre slučajno. Čak su jednom zadržali na koronarnoj jedinici u Urgentnom:dash::dash:, ja bila na roditeljskom i kad sam došla kući zove me sestra iz Urgentnog, kaže donesite mu pižamu...Odem ja tamo i kažem doktorki: pa jel vi ne umete da razlikujete panični napad od srčanih problema, a ona kaže jedva sam čekala da dođete i meni je nešto bilo sumnjivo:rtfm::rtfm:
Tako da...ne savetujem analize po Urgentnom jer to znači da treba da izgledate kao čovek na samrti, a to nije nimalo lepo:sad2::sad2:

pa, ne, mislio sam možda imate neke veze...tamo su najbolji lekari :mrgreen:
nestvarno deluje tvoja priča....verujem, postoje takvi ljudi, moja majka ima prijateljcu koja nije hipohodar ali se boji otvorenog prostora, ljudi...to je sistem spojenih sudova, jer neki nazori i sistem razmišljanja takvih osoba su drukčiji i kad nisu pod psihozom straha ili panike.... svaka ti čast ;)

Eh, a ovaj moj potpuno suprotno...boluje od sindroma "Nije mi ništa" :neutral:
Koliko god da mu je loše, on radi, sve obaveze završava, pa još natovari i dodatne, valjda da dokaže da može.
Jednom je ustao naglo ujutru, a bio već par dana sav kilav, stigao ga umor i stres, i zamanta mu se, padne i razbije glavu na ivicu stola. Jedva sam ga rasvestila. Naravno, nije hteo ni da čuje ni za lekara (makar šivenje) niti da ostane kod kuće, zaprao čovek onu krv, nalepio neki božemesačuvaj veliki flaster i otišao kolima na posao, čak nije dao da ga ja odvezem. "Ma, nije mi ništa, šta se opterećuješ, čuvaj živce" :roll:
Džigericu mi pojede.

Koliko god da mu je loše, on radi, sve obaveze završava, pa još natovari i dodatne, valjda da dokaže da može.
Jednom je ustao naglo ujutru, a bio već par dana sav kilav, stigao ga umor i stres, i zamanta mu se, padne i razbije glavu na ivicu stola. Jedva sam ga rasvestila. Naravno, nije hteo ni da čuje ni za lekara (makar šivenje) niti da ostane kod kuće, zaprao čovek onu krv, nalepio neki božemesačuvaj veliki flaster i otišao kolima na posao, čak nije dao da ga ja odvezem. "Ma, nije mi ništa, šta se opterećuješ, čuvaj živce" :roll:
Džigericu mi pojede.

Tako je i moj, sa temperaturom išao na posao, bla bla bla, pa zaglavio 2 puta po mesec dana u bolnici, sa oporavkom od 6 meseci bez bilo kakvog napora osim odlaska do wc i dizanja kašike, i da se javlja lekaru jednom godišnje :roll: Zato sad za kijavicu ide u D.Z., makar da mu preporuči septolete i andol :neutral: Ali zato kod zubara se ide isključivo kad počne da boli :dash: :dash: :dash:

mozda ja znam tajnu zasto su takvi
jer se ja ponekad ponasam slicno
mene mm ne mazi i ne pazi :( kod nas je ravnopravnost na delu svako kuva rucak i svako menja gume pa nema ni mazenja i pazenja jadne nezasticene menei onda kad sam bolesna ja se napravim da sam malo vise i da ne mogu da odem do fioke s lekovima nego kumim i molim da mi on donese lek i vodu,i tako,malo se foliram,a on se drzi :roll: i ne odoleva,ali smeksacu ga,ne bila ja linda
Ух, знаш како се ја фолирам кад нешто нећу да радим, нпр. кад ме мрзи да променим сијалицу- сложим неку мученичку фацу, утањим глас и предложим му да он одради јер он то зна боље.:mrgreen:
Наравно, он као свако мушко, аутоматски порасте као квасац- јер побогу, он је бољи.

Али зато кад сам болесни- ич! :evil:
Каже, знаш ти сама....а себи дозвољава да га појим кашичицом кад му као није добро.:confused:

Džigericu mi pojede.
Да знаш! Баш је незгодно кад је човек такав.

И мој отац болује од истог синдрома.:roll:

Evo jutros!
Masiram muzu ledja, trudim se,proucavam tu oblast...Pitam jel ti bolje?
Kaze da jeste jer je pre toga popio lek!
Juce _ sisam ga, to radim godinama, da se zna ko koga sisa u nasoj kuci. Nosim ogledalo da se pogleda, ja sva radosna cekam da kaze da je zadovoljan, a on....to me sisanje previse kosta, inace ovlascena sam za njegov tekuci racun....
Kad mu nesto kupim pita sta li cu tek sebi kupiti, kao samo mu zamazujem oci....A ja _ ma nikad! Kad bih ja to?
O svemu navedenom pricam sa prijateljicom, a ona .....ma cuti, neka bi ga oberucke!
Stvarno, pomislim. Nije tako los!

Evo jutros!
Masiram muzu ledja, trudim se,proucavam tu oblast...Pitam jel ti bolje?
Kaze da jeste jer je pre toga popio lek!
Juce _ sisam ga, to radim godinama, da se zna ko koga sisa u nasoj kuci. Nosim ogledalo da se pogleda, ja sva radosna cekam da kaze da je zadovoljan, a on....to me sisanje previse kosta, inace ovlascena sam za njegov tekuci racun....
Kad mu nesto kupim pita sta li cu tek sebi kupiti, kao samo mu zamazujem oci....A ja _ ma nikad! Kad bih ja to?
O svemu navedenom pricam sa prijateljicom, a ona .....ma cuti, neka bi ga oberucke!
Stvarno, pomislim. Nije tako los
!

E, sad kad nisam umrla :hahaha:

Back