Ja sam se oba puta porodila na carski. Posle prvog sam se jedva oporavila, dugo me je bolela rana, nije htela lepo da zaraste pa sam morala na previjanja, jedva sam ustala na svoje noge. Posle drugog (u januaru ove godine) sam odmah posle budjenja iz anestezije pomislila "ovako bih mogla jos desetoro". Mnogo sam se brze oporavila, istog dana sam na svojim nogama izasla do hodnika da vidim muza i cerku, sve vreme sam u porodilistu setala, drzala bebu, presvlacila ga.... Sekli su me na istom mestu gde i prvi put, nije me boleo oziljak tokom druge trudnoce, i nedelju dana po izlasku iz bolnice sam generalno sredila kucu. Jedino nisam dizala tesko, inace sve ostalo je bilo kao da me nisu ni sekli. Praksa bolnice u kojoj sam se ja porodila je jednom carski, uvek carski, i imas opciju totalna ili spinalna. Posto ja imam trip da me anestezija nece uspavati, nikako nisam htela spinalnu, bojala sam se da ce me boleti. Tablete za bolove su davali jos u bolnici, novalgetol ili diklofen, ali to traje prvih dva-tri dana dok si na intenzivnoj, posle bar u mom slucaju nije bilo potrebe. Jedino sto me je uzasno nerviralo je onaj prokleti katetar koji nosis dok si na intenzivnoj, jedva sam cekala da mi ga skinu. Stomak ce biti tu neko vreme ja sam dugo nosila steznik, i puno mi je pomogao. Pozdrav.