Oprastanje

Sarvaš

Elita
Poruka
20.772
Recimo , neko vam se zbog necega zamjerio . Vi kazete da mu sve oprastate i prekinete svaku komunikaciju s njim .
On vam na to kaze da su te rijeci oprastanja rijeci bez pokrica i da tim prekidanjem komuniciranja samo to potvrdjujete .
A sta vi kazete ?

• Podržavam
Reactions: Nez
Sta znaci oprostiti?
Ponasati se kao da se nista nije ni dogodilo ili razumeti necije razloge i ne zamerati mu to sto je ucinjeno?

Ako oprostiti znaci ponasati se kao da se nista i nije dogodilo, onda to nije pravi oprostaj.
Ja bih ipak rekla da je u redu povuci se, da je takodje oprostaj ako razumete necije razloge, ako ne osecate gorcinu, ako tu osobu ne mrsite i vise joj ne zamerate, ali ne zelite da se ponovo izlazete riziku da budet povredjeni.

Recimo , neko vam se zbog necega zamjerio . Vi kazete da mu sve oprastate i prekinete svaku komunikaciju s njim .
On vam na to kaze da su te rijeci oprastanja rijeci bez pokrica i da tim prekidanjem komuniciranja samo to potvrdjujete .
A sta vi kazete ?

Isto što i on! :lol:
Numete vi to...oprostili fol i onda se izolovali! :lol:

ne zavisi samo od jedne strane ?

nije lično, nije lično, ako sam čačnula negde...nisam ni ja majstor, nisam :lol:....rečena mi je jednom takva rečenica...obično i posle opraštanja, dolazi neko povlačenje, sumiranje, pa onda iskorak opet unapred ilii možda povlačenje pred tom osobom....ali kada su nam bliski ljudi u pitanju...teško je dozirati stvari...i ostati po strani! ....nadam se da sam pojasnila :lol:

Poslednja izmena:
nije lično, nije lično, ako sam čačnula negde...nisam ni ja majstor, nisam :lol:....rečena mi je jednom takva rečenica...obično i posle opraštanja, dolazi neko povlačenje, sumiranje, pa onda iskorak opet unapred ilii možda povlačenje pred tom osobom....ali kada su nam bliski ljudi u pitanju...teško je dozirati stvari...i ostati po strani! ....nadam se da sam pojasnila :lol:
Nisi pojasnila , nego bas zakomplikovala ! :rotf:

A sta vi kazete ?

kazem - onda ti ne oprastam jer ne mogu

postoji samo jedna osoba kojoj nisam oprostila, iako se trudim svom snagom
u sebi kazem - oprostila sam, jer ce meni tako da bude lakse.. hocu sve da zaboravim
i onda sebi uhvatim misli ponekad. na istom onom mestu gde me je ta osoba povredila
i shvatim, da ja hocu, ali da jos ne mogu da oprostim
mozda necu moci nikad

u sebi kazem - oprostila sam jer ce meni tako da bude lakse, hocu sve da zaboravim
i onda sebi uhvatim misli po nekad na istom onom mestu gde me je ta osoba opvredila
mozda necu moci nikad

ih, ako zamisliš sebe za 5 godina, pitaj se možeš li?
pa onda probaj da se pitaš za 10 godina, hoće li ti to isto bitno ili važno?
možemo i dalje...ali ne bi da gubimo vreme...opraštaj bre odmah! :lol:

Lično, lako oprostim ali nikad ne zaboravim. Zašto distanciranje? Pa da se ne ponovi razlog za koji je dat oprost.

sta znaci - oprosteno ti je, ako te misli vracaju na mesto gde te je neko povredio
koliko je to onda uopste tacno

- - - - - - - - - -

ih, ako zamisliš sebe za 5 godina, pitaj se možeš li?
pa onda probaj da se pitaš za 10 godina, hoće li ti to isto bitno ili važno?
možemo i dalje...ali ne bi da gubimo vreme...opraštaj bre odmah! :lol:

htela sam da oprostim pre tacno 5 godina
i sad vidim da sam to samo izgovorila, ali da nisam i oprostila

sta znaci - oprosteno ti je, ako te misli vracaju na mesto gde te je neko povredio
koliko je to onda uopste tacno

- - - - - - - - - -

htela sam da oprostim pre tacno 5 godina
i sad vidim da sam to samo izgovorila, ali da nisam i oprostila

Divo...ajme, ne vredi to draga, znaš zašto nisi, stalo ti je još uvek draga moja...:heart:

u sebi kazem - oprostila sam, jer ce meni tako da bude lakse.. hocu sve da zaboravim
i onda sebi uhvatim misli ponekad. na istom onom mestu gde me je ta osoba povredila
mozda necu moci nikad
Mislim da je postenije reci nekom da mu ne mozes oprostiti .Nemam pojma zasto ljudi govore
da su ti oprostili a znas da nisu .Mozda zato sto su hriscani pa da zadovolje formu ?

Poslednja izmena:
Mislim da je postenije reci nekom da mu ne mozes oprostiti .Nemam pojma zasto ljudi govore
da su ti oprostili a znas da nisu .
Nekada lazu da su oprostili , ali zar ne mislis da je oprostaj i ako nekoga razumes, ne zameras mu zbog toga sto je ucinio i dalje ga voleti, a ipak ne zelis da ponovo budes sa njim?

To da li je neko nesto oprostio ili nije zna samo on. Ako on OSECA da jeste, onda jeste oprostio, cak i ako to onom drugom ne izgleda tako.

Kao sto ne znaci da vas neko ne voli ako se udalji od vas i kada nema sta da se oprasta.
Mnogi uzroci su moguci.

A sta vi kazete ?
Kao prvo, taj neko mora da je uradio nešto zaista strašno, što gazi meni bitne principe da bi mi se zamerio. A, kad se tako već zameri, onda opraštanja nema, nema ni ljutnje, jednostavno ta osoba za mene postaje stranac.

Back