Operacija vena laserom

" Lekar koji vrlinom svetlosti svoga znanja ne moze da prodre u dusu pacijenta nije u stanju da izleci bolest."

Za mnoge lekare smo samo jos jedan pacijent,sledeci,jos jedan broj vise ma kako se cinili predusretljivi i vesti.Naspram njih,srecom,oni obicni,takoreci svakodnevni ljudi-doktori koji u pacijentu vide coveka sa zdravstvenim problemom u kojem mu mogu pomoci. I ne libe se i pored svih titula i zvanja,diploma i uspeha da upoznaju i prepoznaju coveka -pacijenta,upravo svojom sposobnoscu,strucnoscu i iskustvom. Umece je i znati kada je kom pacijentu koje lecenje potrebno i odgovarajuce,slozicete se,zar ne? I posmatrati pacijenta u celini,a ne samo kroz njegov "bolesni" deo. Iskustvo,praksa cine strucnost,ali i covecnost. Zajedno cine najbolje za pacijenta.
Ako ste naisli na takvog doktora,razumecete o cemu govorim. Ja jesam i veoma sam zahvalna zbog toga.

Pozdrav svima. Nova sam clanica i vec mesecima pratim forum i vec sam bila na jednom pregledu.
Ako neko moze da mi da savet.
Bila sam danas na pregledu kod Dr. Srdjana Babica.
Imam prosirene odnosno odvrtane vene na levoj nozi. Dr mi je uradio ultrazvuk vena i rekao mi je da je leva noga za intervenciju, a da druga noga za sada ne treba da se radi ( navodno je glavna vena siroka 5 mm) ali da ce vremenom mozda biti za operaciju ali je prilicno je izricit da desna noga ne treba laserski da se operise nego da se prati pa kad bude vreme i ako se pogorsa da ce se onda uraditi. Covek mi je sve detaljno objasnio. Sat vremena mi je posvetio.
Ono sto me buni je moj prvi pregled kod isto poznatog doktora za vene koji mi je rekao da se trebaju obe noge operisati.
Plasim se sto su dva razlicita misljenja a strah me je da se desna ne pogorsa i da mi bude odvratna kao i leva. A sa druge strane postoji i problem u ceni. Uostalom, planiram jos jednu trudnocu pa se plasim da se ne pogorsa.
Ako neko ima slicno iskustvo, molim za savet.

Pozdrav svima. Nova sam clanica i vec mesecima pratim forum i vec sam bila na jednom pregledu.
Ako neko moze da mi da savet.
Bila sam danas na pregledu kod Dr. Srdjana Babica.
Imam prosirene odnosno odvrtane vene na levoj nozi. Dr mi je uradio ultrazvuk vena i rekao mi je da je leva noga za intervenciju, a da druga noga za sada ne treba da se radi ( navodno je glavna vena siroka 5 mm) ali da ce vremenom mozda biti za operaciju ali je prilicno je izricit da desna noga ne treba laserski da se operise nego da se prati pa kad bude vreme i ako se pogorsa da ce se onda uraditi. Covek mi je sve detaljno objasnio. Sat vremena mi je posvetio.
Ono sto me buni je moj prvi pregled kod isto poznatog doktora za vene koji mi je rekao da se trebaju obe noge operisati.
Plasim se sto su dva razlicita misljenja a strah me je da se desna ne pogorsa i da mi bude odvratna kao i leva. A sa druge strane postoji i problem u ceni. Uostalom, planiram jos jednu trudnocu pa se plasim da se ne pogorsa.
Ako neko ima slicno iskustvo, molim za savet.

Sa postovanjem Suzana,nemojte se plasiti,za pocetak.Polako,razmislite.Svakako da je nemoguce ne brinuti,Ali i to dodatno opterecuje.Dobro je da postoji resenje.Sa iskustvom sa doktorom Babicem,koje ja imam,mislim da vam je sve objasnio.Kao sto ste i napisali. Da li ste mu rekli i da planirate jos jednu trudnocu?Ako niste,porazgovarajte i o tome sa njim. Desava se da se vene izraze vise u trudnoci i posle nje,ali nije pravilo.Kod mene jesu,davnih godina,kod nekih mojih prijateljica ne. Zavisi i od organizma. Mozda i jeste resenje da uradite operaciju jedne noge,pa da vidite sta i kako dalje ce biti sa drugom nogom. Nije bas ni prijatno operisati se,ali je dobro da je to mogucnost resenja problema koji imamo.Nekada je potrebno imati strpljenja i dati mogucnost da se organizam izbori i ne zuriti sa operacijom posto poto.Najvaznije je da verujete lekaru i da doktor koji vam radi uz i pregled radi i operaciju. Da vas jedan isti doktor prati,jer zna stanje.Jeste i cena vazna,svakako u danasnje vreme,ali uz to je jako vazan osecaj vere u lekara.
Sada posle tri meseca od laserske operacije,kod doktora Babica,mogu vam samo reci,da je oporavak zaista mnogo laksi nego posle klasicne operacije.Ne strahujte ni od toga.Kao njegov pacijent,( od februara meseca) mogu vam reci da se o svemu,zaista, mozete posavetovati sa njim,do detalja.Odlucite sami,prosto dajte sebi malo vremena da razmislite,razgovarajte se sa doktorom opet,ako treba. Kod pojednih doktora nije prevashodno da se odmah late operativnog zahvata,vec da pomognu pacijentu koliko mogu i na druge nacine,savetom,preporukom,pracenjem stanja.Operacija je uvek moguca.Razmislite.Na vama je odluka.
Pozdrav i zelim vam da sto pre resite problem i uzivate u drazima trudnoce.

Pozdrav ,
Ja sam takođe imala operaciju vena laserom upravo kod Dr DRAGIĆA , koji se ovdje predhodno pominje .
Inače sam metod operacije je veoma efikasan jer sve druge metode imaju neki bar mali nedostatak u samom poduhvatu kao na primjer , klasična operacija pravi velike rezove i sgresivnija je metoda , ubrizgavanje pene je savremenija i manje agresivna metoda ali joj je nedostatak što pena kad se ubrizga u ciljanu venu može da ode i dalje od same vene u koju se cilja , dok laser djeluje tačno u granici koja treba da se tretirea , odnosno u ciljanoj veni od -do , jer postoji velika preciznost u sam postupku .Postupak je kratkotrajan , može se reći ambulantno se završi i već sutra smo sposobni za aktivnosti koje nas čekaju .Boli jedino anestezija ali vredi pretrpeti .
Uspješnost je po meni stopostotna i što se tiče estetike , mali ožiljci koji na koži ostanu kod mene se već odavno ne primećuju a operaciju sam imala prije dvije godine .Operacije se mogu obavljati u Beogradu , Novom Sadu ,Banja Luci , Podgorici.
U Beogradu je osoblje ljubazno , i predhodne pripreme , svi razgovori i informacije dobijaju se od sestre i doktorice koje rade u centru

Danica

Poslednja izmena od moderatora:
Danice,sa postovanjem,lepo je sto ste nam izneli svoje iskustvo,svakako je dobro imati poverenje u svog lekara.To je najbitnije.Ali da ipak kazemo iskreno,onima koje ocekuje operacija,kakav je realan oporavak. Lekari nisu madjionicari,a ni mi nismo nadljudi.Nisam med.radnik,pa strucno ne mogu objasniti sta se desava prilikom operacija,ali mogu ono sto sam dozivela.
Ja prodjoh sve tri vrste operacija kod dr Babica.Klasicna je agresivnija u odnosu na ostale,tacno je. I daje se i epiduralna anestezija. Ne ustaje se odmah,vec sutradan. Ima bolova,ali su podnosljivi.Dan po dan se vraca aktivnostima,ali rekla bih,sporije nego kod laserske. A sto se tice rezova,bila sam prijatno iznenadjena kada sam videla da su sasvim mali,skoro pa tacke. Doktor Babic se bavio i estetikom.Sad gotovo da nema razlike u odnosu na laserski operisanu nogu.Znaci do doktora je.Moj prijatelj je operisan na VMA i imao je vise rezova od 5mm - 1cm,duz citave noge.
Laserska operacija i punjenje penom su manje agresivni tacno je,( nema epidurala,niti one duboke anestezije od koje smo i sutradan osamuceni),odmah se ustaje,krece i polako vraca starim aktivnostima.Ima bolova,ali su podnosljivi,prija kretanje.Kao laik,primeticu samo da je veoma bitna smirenost,strucnost,lakoca ruke kod zahvata punjenja penom.Oseti se samo ubod igle. Posle oba ova tretmana oporavak je laksi,ali nijedan oraganizam nije isti,niti se mogu svi oporavljati po ,nazovi,propisanoj proceduri.Da se ne lazemo,svako ima svoj nacin oporavka i treba
to prihvatiti,razlicith smo godina,nacina zivota,razlicit nam je i stepen ostecenja krvnih sudova.
Inace,svaka operacija nosi neki rizik,manji ili veci,toga smo svi svesni,pitanje je sta je po nas organizam bolje.
Nemojte se plasiti,nije lako,nije bezbolno niti strasno,podnosljivo je i prihvatljivo.I prolazi,sto je najvaznije. Nemojte ni verovati da je ocas posla i da su doktori madjionicari,pa vec sutra mozete leteti. Dajte sebi vremena da se prilagodite i oporavite,bez straha ili velikih ocekivanja.U tome vam najvise moze pomoci vas doktor.Savetom. U mojim nedoumicama u tome sta mogu,sta smem,kako i koliko ,posle operacije doktor Babic mi je najvise pomogao.Tako sam shvatila ,da doktor ne zaboravlja pacijenta po zavrsenoj operaciji i kontroli.I sto je najvaznije,razumeo je zabrinutost i pomogao mi savetima.I radi ono sto je potrebno,nista posto poto,niti pre vremena ( radi novca ili broja)
Opet cu ponoviti,ovo je moje iskustvo,moje misljenje,a svako ima pravo na svoj izbor.
I svakako, svima koji se odlucuju na operativni zahvat,bilo koji,kod bilo kog doktora,zelim uspesan ishod i brz oporavak.

Poslednja izmena:
da moram da biram devojke moje gde bih trazio medicinski tretman uvek i samo uvek kod iskusnog doktora. kada neko obavi toliko operacija kao dr Dragic o cemu uopste govoriti. ?
kod zubara sam se uvek bojao kad me daju pocetnicama i studentkinjama a opet sta ce i one moraju da stiču iskustvo kroz praksu

da moram da biram devojke moje gde bih trazio medicinski tretman uvek i samo uvek kod iskusnog doktora. kada neko obavi toliko operacija kao dr Dragic o cemu uopste govoriti. ?
kod zubara sam se uvek bojao kad me daju pocetnicama i studentkinjama a opet sta ce i one moraju da stiču iskustvo kroz praksu

E bas o tome i govorimo.O doktoru koji ima iskustva.Ne sumnjam da vas doktor ima iza sebe veliki broj operacija.A,da li znate koliko operacija na arterijama i ostalim krvnim sudovima uradi godisnje dr Babic? Znate li kakve se sve operacije,uopste rade,na primer na IKVB Dedinje? Da operativno iskustvo vena i ne pominjem.Kroz koliko razlicitih operacija krvnih sudova je prosao i omogucio ljudima da nastave svoj zivot. I,pri tome doktor Babic nece pacijenta operisati po svaku cenu,zarad novca i dodatog broja pacijenta.
Ne znam koga smatrate pocetnikom,studentom,jer nisam primetila da neko takvog pominje.
Doktor Babic to svakako nije,niti je neko ko tek stice iskustvo,vec covek, hirurg, koji je zahvaljujuci svom znanju i posvecenosti na tom mestu na kom i jeste.I upravo zato i ima ovoliko povernje pacijenata.

Hvala na savetima i podrsci
Otisla sam po jos jedno misljenje kod dr. Milicica, u Zemunskoj bolnici, ova druga noga ne treba jos da se operise.
Isto mi je rekao kao dr. Babic, sad sam mirnija i zakazala sam intervenciju.
Zao mi je sto pre nisam to resila.
Pozdrav

tu i jeste kvaka jer kod dr Dragica zene idu na operacije vena a kod dr Babicja na operacije arterija, svaki je specijalizovan za svoju oblast Dedinje je poznato kako da nije , ali za srcane bolesnike
kako neko moze da radi sve ?

Stvarno mi nisi jasan, kakvi su ti to komentari.
Delujes prilicno neupuceno.
Vaskularna hirurgija je usko specijalizovana oblasr hirurgije koja se bavi i arterijama i venama, procitaj imas na Wikipediji.
Znaci neko mora da zna sve o tome.
Ovde spominjani dokroti Babic i Jocic se bave sa tim i vrhunski su. Mislim da ina i neki Draskovic. Ne podcenjujem Dragica, sigurno je covek isto dobar u svom poslu ali sumnjam da je prosao istu obuku.
Vredjas mi inteligenciju i vredjas forum. Svaki ti je post samo o tome, presaberi se malo ili ako vec zelis, okaci oko vrata pa se setaj po gradu sa reklamom.

Stvarno mi nisi jasan, kakvi su ti to komentari.
Delujes prilicno neupuceno.
Vaskularna hirurgija je usko specijalizovana oblasr hirurgije koja se bavi i arterijama i venama, procitaj imas na Wikipediji.
Znaci neko mora da zna sve o tome.
Ovde spominjani dokroti Babic i Jocic se bave sa tim i vrhunski su. Mislim da ina i neki Draskovic. Ne podcenjujem Dragica, sigurno je covek isto dobar u svom poslu ali sumnjam da je prosao istu obuku.
Vredjas mi inteligenciju i vredjas forum. Svaki ti je post samo o tome, presaberi se malo ili ako vec zelis, okaci oko vrata pa se setaj po gradu sa reklamom.
Mozda zajedno izadjete na Terazije i pravite reklamu za ove lekarez:lol:
Stvarno bre smarate sa ovim reklamama za neke lekare.

tu i jeste kvaka jer kod dr Dragica zene idu na operacije vena a kod dr Babicja na operacije arterija, svaki je specijalizovan za svoju oblast Dedinje je poznato kako da nije , ali za srcane bolesnike
kako neko moze da radi sve ?

Kao prvo,ne idu zene valjda samo?Zar muskarci nemaju problema sa venama? Valjda idu pacijenti....Kako god.
Kao drugo,ocito ima ljudi koji mogu mnogo toga sto je strucno.Sva sreca,po pacijente. Dovoljno ste opisali vasu (ne)upucenost u strucnost i lekara,a i samog IKVB Dedinja,vasim potcenjivanjem.Ne lece se svi i ne radi se sve po privatnim klinikama. A nasa iskustva mogu samo pomoci,ako ih adekvatno postavimo.Ljudi sami biraju,ocigledno po strucnosti i ljudskosti.
Vasa hvala dr Dragica ne umanjuje vrednost i strucnost doktora Babica.

- - - - - - - - - -

Hvala na savetima i podrsci
Otisla sam po jos jedno misljenje kod dr. Milicica, u Zemunskoj bolnici, ova druga noga ne treba jos da se operise.
Isto mi je rekao kao dr. Babic, sad sam mirnija i zakazala sam intervenciju.
Zao mi je sto pre nisam to resila.
Pozdrav

I eto,toliko o strucnosti doktora Babica.Mirnija si sigurno,a srecom da nisi poslusala prethodnog doktora,koji je hteo da operise i tu nogu. Samo napred Suzana,svako dobro zelim i brz oporavak posle operacije
Pozdrav!

Pozdrav svima, sad sam se registrovala.
Ne znam da li se uklapam u vasa razmisljanja ali ako me neko moze posavetovati. Samo ne upucujte kod Dragica, molim vas.
Kao i vecina, imam problem sa venama pa pokusavam da na neki nacin resim svoj problem. Ruzne su i oticu mi noge. Sramota me same sebe u kupatilu, a tek pred suprugom.
Vidim da ima par klinika gde se to laserski dobro radi, ali mi je mnogo para. Jedino da uzmem kredit. Da li neko ima iskustva sa opercijom na klinickom centru ili Dedinju?
Moja doktorka u Domu zdravlja je pokusala da mi zakaze termin ali je sve popunjeno 3 meseca a cula sam da se na Dedinju operacija vena placa?
I da li svi to operisu ili se neko posebno bavi time? Verujem da je svim hirurzima rutinska operacija ali meni nije- operisani me mogu razumeti.
Samo da jos jednom napomenem da nemam para za privatno, tako da mi i nije bas bitno da bude estetski perfektno, vec da resim problem.
I da li su nekome pomogle carape ili Venogel. Mazem ga vec 4 meseca i sve je gore. Nista mi nije pomogao, i moj savet je da ga ne kupujete, samo bacanje para tako se ne moze resiti. Moze da ih bude sramota reklama.
Pozdrav svima

Venogel nije lek nego pomoćno lekovito sredstvo, deluje na simptome i njihovo ublažavanje tako ne treba očekivati previše od takvih i sličnih krema i gelova mada mogu da pomognu.

Ne znam kod koliko i kojih lekara ste do sad bili ali bi trebalo da vas pogleda spec. dermatologije koji se bavi oboljenjima vena.

Elastični zavoji i čarape bi trebalo da se nose ali koje tačno vam takođe prepisuje lekar.

Pozdrav svima, sad sam se registrovala.
Ne znam da li se uklapam u vasa razmisljanja ali ako me neko moze posavetovati. Samo ne upucujte kod Dragica, molim vas.
Kao i vecina, imam problem sa venama pa pokusavam da na neki nacin resim svoj problem. Ruzne su i oticu mi noge. Sramota me same sebe u kupatilu, a tek pred suprugom.
Vidim da ima par klinika gde se to laserski dobro radi, ali mi je mnogo para. Jedino da uzmem kredit. Da li neko ima iskustva sa opercijom na klinickom centru ili Dedinju?
Moja doktorka u Domu zdravlja je pokusala da mi zakaze termin ali je sve popunjeno 3 meseca a cula sam da se na Dedinju operacija vena placa?
I da li svi to operisu ili se neko posebno bavi time? Verujem da je svim hirurzima rutinska operacija ali meni nije- operisani me mogu razumeti.
Samo da jos jednom napomenem da nemam para za privatno, tako da mi i nije bas bitno da bude estetski perfektno, vec da resim problem.
I da li su nekome pomogle carape ili Venogel. Mazem ga vec 4 meseca i sve je gore. Nista mi nije pomogao, i moj savet je da ga ne kupujete, samo bacanje para tako se ne moze resiti. Moze da ih bude sramota reklama.
Pozdrav svima

Pozdrav Spartanko,
ako ste citali moje prethodne postove,mogli ste videti da sam ja operisala vene jedne noge na Dedinju.Operisao me je doktor Babic.Klasicna operacija. Oporavak je nesto duzi nego kod laserske. Radi se i pod totalnom anestezijom i epiduralom. Taj dan se ne ustaje,vec tek sutradan. Zatim sledi sto vise setanja,lagano koliko organizam dozvoljava,cesce i krace,pa sve duze. Sto se tice oziljaka,ostale su samo tackice,koje blede.Operisana sam u junu prosle godine,a posto su vene bile izrazene,jedan deo povrsine koze i potamneo ( modre boje),tu operaciju nisam platila.
Mislim da ti je najbolje da ipak zakazete pregled,ako mozete na Dedinju,pa da vidite sta ce reci hirurg i da li je moguce uraditi operaciju na toj klinici.Oni imaju svoja merila po kojima se vode u nacinu operacije,odnosno da li se placa operacija ili ne.Jednoj mojoj koleginici,mislim da je Klinicki centar u pitanju, su rekli da je to estetske prirode, i da zato mora da plati....
Stanje vena se definitivno najbolje vidi na uz,i najbolje da to radi doktor koji ce raditi i operaciju.
Sto se tice osoblja IKVB Dedinje i doktora Babica imam samo reci hvale,zato sam se i odlucila na lasersku operaciju kod njega,druge noge. Oporavak je laksi,nema epidurala,nije da nema bolova,ima,ali su blazi.
Doktor mi je preporucio avarikon kapsule,posle prvog pregleda i lioton gel. Jesu malo ublazili bolove i otezalost nogu,ali to su samo pomocna sredstva,ne terapija. Moje vene su bile za operativno lecenje,tako da je ovo samo malo ublazilo tezinu i bol. I carape,obavezno!Ja sam se tesko navikavala,ali sam ih itekako nosila letos i na 45 stepeni. Sve se nauci. Doktor ce reci koji stepen kompresije je potreban,a verujete,olaksavaju.
Znam da je u danasnje vreme tesko odvojiti vecu sumu novca za operaciju,nikom to ne ide bas olako,ali svakako je zdravlje najprece.Na posletku,uradite uz privatno ,pa cete videti sta ce vam savetovati hirurg.Ako smo nesto zakljucili na ovom forumu,to je da doktor Babic ne radi pregled po cenu ubedjivanja u potrebnu operaciju radi novca.O strucnosti da i ne govorimo vise.
Recice vam pravo stanje vasih vena,a dalja odluka je vama.
To je moje iskustvo,Spartanko,mozda vam ista pomogne. I iskrena preporuka,a vi odlucite.

Meni se nešto nije dopao kao čovek, verovatno dobro radi ali sam jedva čekala da odem sa pregleda.
Jel tebe operisao ili onako pišeš obzirom da si dugo na forumu.
Dr Jocica poznajem i privatno i preko posla i zaista za njega iam samo reci hvale. Ne znam zasto ti se nije sopao veoma je simpatican i okrenut pacijentima...Ali razumem i da nekada pacijent i dr ne kliknu, pa je sva hvala dzabe..

Bila sam kod doktorke u Domu zdravlja, sad se nesto zakazuju termini na Dedinju za preglede a kod dr Babica je zauzeto naredna 2 meseca.Jesi mislila na dr Srđana Babica?

Da,mislila sam na doktora Srdjana Babica.Verujem vam da je zauzeto unapred i 2 meseca. Mnogo ljudi zeli da ih bas on pregleda,a po novom zakazivanju,sledi nam cekanje,na zalost.Strpljenje i vreme. Vredece sacekati,verujte.Doktor Babic ce vas i na Dedinju pregledati i uputiti strucno i ljubazno u sve,ali ako vam je predugo da cekate 2 meseca,uradite ultazvuk kod njega, i tako cete znati sta i kako dalje.I u kakvom su stanju vase vene.Ultrazvuk ce, za pocetak,najbolje dijagnostikovati stanje krvnih sudova.Naravno,uz strucnost doktora.Samo predlazem,kako god zelite i mozete,naravno.
Pozdrav!

Pa nisi mu bila pacijent. Mene je stalno pitao jel razumem šta mi govori a ništa mi nije govorio. Kao da je zurio. Možda je tebi kao drug super i to podržavam.
Bila sam m pacijent letos, radio mi je dopler vena..Ali dobro zadrzavam mogucnost da niste nasli frekvenciju i zao mi je jer dr Jocic je zaista strucnjak. Posle Prof Bozine Radevica, mozda nas najbolji vaskularac..

Zelim da Vam se zahvalim svima, na prvom mestu Luni.
Poslusala sam vas savet i otisla juce privatno na pregled kod dr Srdjana Babica. Bunilo me je kad sam zvala polikliniku gde radi zato sto postoje dva dr. Babica pa sam te zbog toga pitala za ime.
Dr Srdjan je toliko fin, kulturan i odmeren da nemam reci. Iskreno sam se zacudila da postoje toliko uspesni a normalni ljudi. Pregled je trajao oko pola sata sa tim da mi je posvetio jos skoro sat vremena sa objasnjavanjem sta i kako treba da se radi kod mene. Cak mi je skinuo neku semu sa zida i sve mi je detaljno objasnio sta i kako treba da se radi, koliko traje intervencija i sta treba da se radi posle, odnosno kakav je postpoperativni tok.
Bas je ostavio utisak na mene kao pravi profesionalac, jasan, precizan i posvecen.
Jedino me strah da li cu izdrzati da nosim carape mesec dana.
Zakazala sam operraciju u februaru, doduse samo za jednu nogu koja je u gorem stanju, za sad ipak ne mogu da priustim sebi operaciju obe. Mislila sam da je to puno skuplje obzirom da sam se naslusala prica o hiljadama evra za laserske intervencije, pogotovo gledajuci moje noge. Objasnio mi je da treba da se laserom zatvori glavna vena kao i neka vena koja se spaja sa dubinskim, a druge vene se vade kroz male tackice na kozi.
Mnogo sam sretna sto sam krenula da resavam problem i da konacno prestanem biti rob svojih odvratnih vena zbog kojih sam mnoge stvari u zivotu propustila.
I shvatila sam da ne treba da zivim u strahu vec da preuzmem nesto i da uzivam u mladosti :) srednjih godina.
Izasla sam sa pregleda puna nade i kao da sam skinula teret sa ledja a i sa mozga od koga sam bezala i koji sam potiskivala.
I ako ja mogu da pomognem nekim savetom za vene ili bilo sta drugo, idite kod strucnjaka, uvek se nadje resenje.
Pozdrav svima i sretna nova godina

Back