Pozdrav svima, sad sam se registrovala.
Ne znam da li se uklapam u vasa razmisljanja ali ako me neko moze posavetovati. Samo ne upucujte kod Dragica, molim vas.
Kao i vecina, imam problem sa venama pa pokusavam da na neki nacin resim svoj problem. Ruzne su i oticu mi noge. Sramota me same sebe u kupatilu, a tek pred suprugom.
Vidim da ima par klinika gde se to laserski dobro radi, ali mi je mnogo para. Jedino da uzmem kredit. Da li neko ima iskustva sa opercijom na klinickom centru ili Dedinju?
Moja doktorka u Domu zdravlja je pokusala da mi zakaze termin ali je sve popunjeno 3 meseca a cula sam da se na Dedinju operacija vena placa?
I da li svi to operisu ili se neko posebno bavi time? Verujem da je svim hirurzima rutinska operacija ali meni nije- operisani me mogu razumeti.
Samo da jos jednom napomenem da nemam para za privatno, tako da mi i nije bas bitno da bude estetski perfektno, vec da resim problem.
I da li su nekome pomogle carape ili Venogel. Mazem ga vec 4 meseca i sve je gore. Nista mi nije pomogao, i moj savet je da ga ne kupujete, samo bacanje para tako se ne moze resiti. Moze da ih bude sramota reklama.
Pozdrav svima
Pozdrav Spartanko,
ako ste citali moje prethodne postove,mogli ste videti da sam ja operisala vene jedne noge na Dedinju.Operisao me je doktor Babic.Klasicna operacija. Oporavak je nesto duzi nego kod laserske. Radi se i pod totalnom anestezijom i epiduralom. Taj dan se ne ustaje,vec tek sutradan. Zatim sledi sto vise setanja,lagano koliko organizam dozvoljava,cesce i krace,pa sve duze. Sto se tice oziljaka,ostale su samo tackice,koje blede.Operisana sam u junu prosle godine,a posto su vene bile izrazene,jedan deo povrsine koze i potamneo ( modre boje),tu operaciju nisam platila.
Mislim da ti je najbolje da ipak zakazete pregled,ako mozete na Dedinju,pa da vidite sta ce reci hirurg i da li je moguce uraditi operaciju na toj klinici.Oni imaju svoja merila po kojima se vode u nacinu operacije,odnosno da li se placa operacija ili ne.Jednoj mojoj koleginici,mislim da je Klinicki centar u pitanju, su rekli da je to estetske prirode, i da zato mora da plati....
Stanje vena se definitivno najbolje vidi na uz,i najbolje da to radi doktor koji ce raditi i operaciju.
Sto se tice osoblja IKVB Dedinje i doktora Babica imam samo reci hvale,zato sam se i odlucila na lasersku operaciju kod njega,druge noge. Oporavak je laksi,nema epidurala,nije da nema bolova,ima,ali su blazi.
Doktor mi je preporucio avarikon kapsule,posle prvog pregleda i lioton gel. Jesu malo ublazili bolove i otezalost nogu,ali to su samo pomocna sredstva,ne terapija. Moje vene su bile za operativno lecenje,tako da je ovo samo malo ublazilo tezinu i bol. I carape,obavezno!Ja sam se tesko navikavala,ali sam ih itekako nosila letos i na 45 stepeni. Sve se nauci. Doktor ce reci koji stepen kompresije je potreban,a verujete,olaksavaju.
Znam da je u danasnje vreme tesko odvojiti vecu sumu novca za operaciju,nikom to ne ide bas olako,ali svakako je zdravlje najprece.Na posletku,uradite uz privatno ,pa cete videti sta ce vam savetovati hirurg.Ako smo nesto zakljucili na ovom forumu,to je da doktor Babic ne radi pregled po cenu ubedjivanja u potrebnu operaciju radi novca.O strucnosti da i ne govorimo vise.
Recice vam pravo stanje vasih vena,a dalja odluka je vama.
To je moje iskustvo,Spartanko,mozda vam ista pomogne. I iskrena preporuka,a vi odlucite.