Zvezdica
Iskusan
- Poruka
- 6.474
Njegov post ima itekako smisla. Ja ne vidim nista lose u nacionalizmu ali pojedinci ocito ne znaju
razliku izmedju Nacionalizma i Nacizma a razlika je ogromna. Ja ne mrzim nikoga a to sto je covek Ciganin je isto ko sto sam i ja Srbin ili neko hrvat ili Makedonac. Razlika je sto hrvati navijaju za hrvate, makedonci za makedonce,crnogorci(i to je nacija)za crnogorce a Srbi protiv Srba. Bratski pozdrav za Suboticu.Zvezdice javi da ti objasnim tekst ako ti nije jasno nesto
Dent,
Ne znam sta si po profesiji, ali veruj mi, sve ovo o cemu ti pricas ja veoma dobro znam jer studiram nauku koja se bavi upravo ovim pitanjima, tako da nema potrebe da me ucis.
Stvar je u tome sto postoji podforum politika, pa idi pisi sta god pozelis o belosvetskim zaverama protiv Srba, Cigana, hrvata (malim slovom) i ostalih. Gde je drustvo sa politike bilo kada su na pocetku izletele dve Hrvatice, dve nedelje za redom?
Da se razumemo, imas prava na svoj stav, i ja sad ne govorim o tome da li se slazem ili ne. Hocu samo da kazem da nacionalizam coveka natera da obnevidi i cesto ne primeti neke stvari. Na primer, ovde su vaznije pare od toga ko pripada kojoj naciji, sto je upravo i razlog zbog cega neki ucesnici prolaze. Drugo, da je takmicenje u Zagrebu i mi bismo glasali za nasa dva kandidata, to nista ne brini. Trece, to sto mi najpre gledamo muziku a ne to odakle je ko i koje je vere, treba NAMA da sluzi na cast a ne na sramotu.
I, kao sto sam rekla, taj stav na ovom forumu apsolutno nije primeren (ne u smislu da je "neprimeren" vec da si promasio temu, ovde ljudi pisu o muzici). Bas me boli guza da li je Vukasin Marsovac ili Srbin ili Hrvat, da ti pravo kazem. I nikada ne bih navijala za nekoga sa uzasnim glasom samo zato sto je iz Srbije. Opet, ako Makedonci i ne znam ko pravi takvu gresku, to ide na njihovu sramotu.
PS-I od kad to Vukasin nije Srbin, kad smo vec kod toga? (Nije da je bitno, zaista, ali cisto da pitam
)
Poslednja izmena:

Bosnjaci su muslimani, a Vukasin nije muslimansko nego srpsko ime, i sto bi on zvao kuma da mu cestita Svetog Nikolu ako je musliman???Vukasin je samo rodjen u Bosni....

Bas se pitam sto je Nina spasila Adnana a ne Igora.