Operacija Trijumf

Igor je prilično istripovan - to se vidi. Umislio je da je extra pevač, da je najbolji .... a ovamo ne može da se nosi sa ''paranoidnim pretnjama - ubićemo te'' zbog pesme .....

On meni deluje kao neki pritajeni ludak .... njegov pogled mi malo ''smeta'' i deluje mi kao da je podmukao tip ... jendo misli, drugo priča. MOžda grešim - ali imam utisak da je dečko pod velikom ''samopsihičkom'' presijom.

Umislio je da je extra pevač, da je najbolji .... a ovamo ne može da se nosi sa ''paranoidnim pretnjama - ubićemo te'' zbog pesme .....

A kakva je tacno paralela izmedju necijeg dobrog glasa i njegove reakcije na pretnje?
Licno ne zelim da ga osudjujem.
Sama sam iskusila nesto slicno na svojoj kozi , doduse iz sasvim drugih razloga a i bila sam dete, i recicu ti da to nije uopste prijatno niti je lako ne obazirati se na to.

Jedina stvar koju zameram Igoru u ovom slucaju jeste to sto je sasvim dobro znao gde dolazi, sta ce morati da peva itd...morao je ranije odreagovati

Iznenadih se na Vukašinov komentar Danijela i Sajka .... nekako mi to nije fer – kao oni su zaštićeni, a on jadničak nema šanse ..... Mislim, on će verovatno još gore da se ponaša od Jasmine i Adnana ... pa doduše i on je bosančeros – verovatno će biti drame.

Što se Alexove pesme tiče, volim što su mu dali U2 .... mada je pesma onako – bezveze ... ali ajde .... nadam se da će izaći na kraj sa njom.

E sad, ono što meni nije baš najjasnije ... zašto dodeljuju pesme tipa: Danijele, Severine, Kolonije .... možda zato što su jedino oni pristali da dodju u emisiju .... ali brate Danijela – pa ko to još sluša, majke vam????

I ne kapiram, zašto ne slušaju malo njihove želje ... i ono što je Vukašin rekao (a veoma pametno je rekao) zašto ne zagrebu malo u dubinu njih samih i ne daju im pesme koje im odgovaraju ... a ne ovako iz zajebavaju .... mada je to definitivno jedini način da se vidi ko je kakav pevač i način da se neko od njih nominuje (pošto su svi baš dobri pevači).

Sonjina reakcija me je malo iznenadila .... devojka se istripovala da treba da peva sa Anastazijom isključivo ... ne kapiram ... a dobila je odličnu pesmu, baš odličnu.

A kakva je tacno paralela izmedju necijeg dobrog glasa i njegove reakcije na pretnje?
Licno ne zelim da ga osudjujem.
Sama sam iskusila nesto slicno na svojoj kozi , doduse iz sasvim drugih razloga a i bila sam dete, i recicu ti da to nije uopste prijatno niti je lako ne obazirati se na to.

Jedina stvar koju zameram Igoru u ovom slucaju jeste to sto je sasvim dobro znao gde dolazi, sta ce morati da peva itd...morao je ranije odreagovati

Paralela tj. znak jednakosti je u samopouzdanju ..... na to sam mislila. Ovamo izigrava baju - kao ja ''the best'' busa se u grudi, kur.či se - deluje kao da je popio svu pamet ovog sveta .... A sa druge strane, boji se tamo nekih pretnji - ako je to uopšte istina.

Ja mislim da je čovek nacionalista i da tu pesmu iz ličnih pobuda nije mogao da peva .... da u Srbiju ne bi ni ušao da nije bilo ovog takmičenja ... ali to je samo moje mišljenje, naravno.

Kakve veze ima samopuzdanje sa tim.
da neko preti meni i mojoj porodici ja bih prva poklekla i izabrala pre porodicu nego glupu pesmu.
Naravno da je pun sebe kada je njegovo pevanje u pitanju. Decko peva prakticno ceo zivot, bilo bi cudno da nema istog.
Ali ta pevacka samouverenost nema nikakve veze sa kompletnom licnoscu.

To je kao devojka koja je veoma inteligentna i ponosi se sobom zbog toga ( samopouzdana je i zna da moze svakog pobediti na verbalnom nivou) ali je u isto vreme fizicki ruzna i izuzetno je nesigurna zbog toga.

Mislim, on će verovatno još gore da se ponaša od Jasmine i Adnana ... pa doduše i on je bosančeros
Glupa generalizacija. Pokri se usima.

I ne kapiram, zašto ne slušaju malo njihove želje ... i ono što je Vukašin rekao (a veoma pametno je rekao) zašto ne zagrebu malo u dubinu njih samih i ne daju im pesme koje im odgovaraju
Zato sto onda ne bi bilo izbacivanja. Poenta Akademije je proresetati pevaca kroz sve stilove, videti koliko je svestran a ne dati mu da peva pesme koje je vec milion puta pevao na svirkama.

Sonjina reakcija me je malo iznenadila .... devojka se istripovala da treba da peva sa Anastazijom isključivo ... ne kapiram ... a dobila je odličnu pesmu, baš odličnu.

Momenti, nervoza, bubice, pritisak na studente....idealna kombinacija za odlepljivanje .
Svi su u ovom ili onom trenutku kukali oko pesme...jaka stvar

Pitanje je da li je pretnja zaista razlog ..... ta pesma prosto nema nikakve veze ni sa čim, sem što se u jednom delu pominje ''jugoslavija'' i to u nekom levom kontekstu .... Zašto bi iko pretio zbog nje ... pa nije pevao ''Druže Tito mi ti se kunemo''.

Mislim da to nije pravi razlog ..... da je pozadina drugačija, kao što rekoh već u prethodnom postu .... da on sam sa sobom ima problem kada je ta pesma u pitanju.

Glupa generalizacija. Pokri se usima.

Zato sto onda ne bi bilo izbacivanja. Poenta Akademije je proresetati pevaca kroz sve stilove, videti koliko je svestran a ne dati mu da peva pesme koje je vec milion puta pevao na svirkama.

Momenti, nervoza, bubice, pritisak na studente....idealna kombinacija za odlepljivanje .
Svi su u ovom ili onom trenutku kukali oko pesme...jaka stvar

Kao prvo - svaki narod ima neku svoju generalnu crtu - tako da i bosanci imaju tu da vole da drame .... a srbi da su velike inadžije npr. ... znači nije ništa rečeno protiv bosanaca ... onako više kao generalni zaključak.

Drugo.... Ubedjena sam da bi i najbolji naši pevači imali veliki problem sa pesmama koje ovi klinci dobijaju - kakav god glas da imaju, koliko god da su vrhunski i da su zvezde - neke pesme ni oni sami ne bi mogli da iznesu (bez obzira što je i pesma vrhunska i pevač vrhunski). ..... Zato mi je malo žao što im daju tako neke bezvezne pesme- koje dodju kao zajebancija (pleši samnom, severinini kamioni itd) .... Ovoj deci je potrebno da pokažu ono što umeju - a ne da se guše .....

Po meni je ovog puta Djordje najbolje otpevao pesmu motori od D.Jagoda a on je nominovan,bash shteta po meni je on jedan od the best a i Vukashin super peva ali teshko je bilo otpevati onu pesmu..Nije fer jedan peva neku metal pesmu a drugi neku baladicu,pa kad pogledash realno ko tje lepshe zvuchati..Igor me najvishe nervira jer dechko misli da je popio svu pamet ovog sveta:dontunderstand:A i onaj Danijel me nervira,dechko nje chist a zhiri ga najvishe voli:dash:

Kao prvo - svaki narod ima neku svoju generalnu crtu - tako da i bosanci imaju tu da vole da drame .... a srbi da su velike inadžije

Opet greska.
Ne postoji kolektivni mentalitet u smislu crta koje su urodjene narodu. najlakse je reci " E mi Srbi smo takvi i gotovo - nismo mi krivi".
Sa mentalitetom se ne radja covek - mentalitet se udajuje u coveka vaspitanjem.
Ali o tome mogu kasnije kad se vratim sa faxa.
Sto cu i uciniti.

Zato ja gledam samo Gala-veceri,vidim kako ljudi pevaju i to je to:zaljubljena:

Isti slučaj :)
mada, sinoć sam uhvatila delić, nije mi bilo baš najjasnije šta je hteo Vukašin da postigne onim što je pričao za Sajka i Danijela... Lično, mislim da to nije baš potpuno tačno, ali otkud ja znam :lol:
E da, ne znam da li sam rekla, ali mnogo mi je krivo što je Nikola P. dobio pesmu koju je dobio... Biće nominovan garant

rock verzija himne zvuči odlično...jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati na gali.

a večerašnji pregled je bio zanimljiv...Danijel se zbližio sa ostalim ukućanima, uspeva da ostvari komunikaciju bez histerisanja i glupih ispada...trebalo mu je 50 dana, al' nikad nije kasno.

Ma Danijel je najmanji problem ... jer svi od samog početka znaju sa kim imaju posla - pitanje je samo da li su se oni počeli prilagodjavati njemu, ili on njima ... mislim da je ovo prvo u pitanju.

A za ove druge je meni problem ... što tek sada padaju neke maske .... tek sada se vidi ko je kakav ....

vukasin-najbolji vokal od svih i lepo peva ;)
sonja-malo me nervira a pevanje onako :neutral:
nina-:neutral:.........:neutral:
saric-odlicno peva :super:
nikola p-super ;)
milica- :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
igor- pevanje mu nije nista posebno
djordje-moj favorit mislim da bi trebalo da pobedi ;) supeer peva :super:
danijel-strasno me nervira :thumbdown:
ana bebic-slatka je a pevannje onako :neutral:
aleksandar- :neutral:
adnan-bljak :lol:

vukasin-najbolji vokal od svih i lepo peva ;)
sonja-malo me nervira a pevanje onako :neutral:
nina-:neutral:.........:neutral:
saric-odlicno peva :super:
nikola p-super ;)
milica- :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
igor- pevanje mu nije nista posebno
djordje-moj favorit mislim da bi trebalo da pobedi ;) supeer peva :super:
danijel-strasno me nervira :thumbdown:
ana bebic-slatka je a pevannje onako :neutral:
aleksandar- :neutral:
adnan-bljak :lol:

pa i nisi bas nesto lepo prokomentarisala