Operacija Trijumf

Nisam redovno pratila emisiju, i mislim da je bezveze sto coveka prozivate po nacionalnoj osnovi, to sto je on Bosanac i musliman nema nikakve veze. Ono sto ima veze jeste cinjenica da nije bio najbolji pevac (o licnim osobinama necu govoriti tu je sve jasno, dobar ali...ne bas sofisticiran lik :lol:). Njegova pobeda je posledica nacina funkcionsanja kompletnog show-a , pogresne koncepcije prema kojoj presudnu ulogu u odabiru pobednika ima publika, a ne muzicki obrazovani ljudi koji realno mogu da procene ko ima najvece pevacke kvalitete. Tako da ne vidim zasto se iko ljuti, ishod je potpuno ocekivan, obzirom da je OT muzicka varjacija na temu VB. Adnan tu nista decko nije kriv.

Nisam redovno pratila emisiju, i mislim da je bezveze sto coveka prozivate po nacionalnoj osnovi, to sto je on Bosanac i musliman nema nikakve veze. Ono sto ima veze jeste cinjenica da nije bio najbolji pevac (o licnim osobinama necu govoriti tu je sve jasno, dobar ali...ne bas sofisticiran lik :lol:). Njegova pobeda je posledica nacina funkcionsanja kompletnog show-a , pogresne koncepcije prema kojoj presudnu ulogu u odabiru pobednika ima publika, a ne muzicki obrazovani ljudi koji realno mogu da procene ko ima najvece pevacke kvalitete. Tako da ne vidim zasto se iko ljuti, ishod je potpuno ocekivan, obzirom da je OT muzicka varjacija na temu VB. Adnan tu nista decko nije kriv.

slazem se da NEMA RAZLOGA da se iko proziva po nacionalnoj osnovi, isto tako mislim da ako nisi gledala redovno show nisi ni kopetentna da ga komentarises, zato sto je npr.aleksandar iz nedelje u nedelju bio favorit publike, i decko seni, i iako nisu moji favoriti, trebali su on ili vukasin da pobede.. ali eto, seljacka drzava, samim tim koliko je gledan grand show dovoljno govori o ukusu nacije.. adnan ce da snima neku pesmu na engleskom, mdaaaa... kako li ce to izgledati!? jedva cekam da cujem...

Devojcice, ti rekla bih, nisi dovoljno stara ni da pogledas film oznacen brojem 18 u crvenom krugu, a kamoli da utvrdjujes ko je kompetentan a ko ne :lol:
Vi sto ste ga gledali redovno niste imali ni dovoljno pronicljivosti da shvatite da je operacija trijumf isto sto i veliki brat, ili grand show, samo u pop-rok- tralala zabavljckom maniru sa na elegantan nacin ubacenim turbo-folk elementima. I sad ste kao "jao, jao, pobedio Adnan". Pa jok, nego ko ce. Kakva audijencija takva i operacija. Vozdra raja :cao:

Devojcice, ti rekla bih, nisi dovoljno stara ni da pogledas film oznacen brojem 18 u crvenom krugu, a kamoli da utvrdjujes ko je kompetentan a ko ne :lol:
Vi sto ste ga gledali redovno niste imali ni dovoljno pronicljivosti da shvatite da je operacija trijumf isto sto i veliki brat, ili grand show, samo u pop-rok- tralala zabavljckom maniru sa na elegantan nacin ubacenim turbo-folk elementima. I sad ste kao "jao, jao, pobedio Adnan". Pa jok, nego ko ce. Kakva audijencija takva i operacija. Vozdra raja :cao:

slazem se u potpunosti....:sanke:

Bas me briga sto je Adnan pobedio....
ja cekam da snime nesto Aleksandarz:girl:, Vukasin i Igor,pa da slusam to do besvesti..
a Adnan slobodno neka ide u Jevropu da peva, siroko mu polje i sreca ga pratila. z:hi:
naravno, cim izbaci trilere (ili fjorete, tako nekako z:D) i nauci inglishz:D

Кад ти израсту први секутићи схватићеш неке ствари до тада куцај поруке и прави се као паметна. Уве је имало везе ко је које вере и националности и тек ће да има јер док Срби гласају ко им се највише свиђа и како је извео песму сви остали гласају ѕа своје држављане. Пуна је штампа података. На тв Новој хрватска у први и једини план је она њихова усташица а у македонији онај крезуби а код нас сви имају иста права ма не пииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
и теби слични на овај и на све остале форуме.

BOŽE BOŽE .... kakvo je to bilo veče iznenadjenja ..... ja sam još uvek evo neopasuljena od Gale.

Prvo iznenadjenje mi je bilo što je Danijel ispao u I krugu (nisam njegov fan, ali sam očekivala da će da ide do zadnjeg kruga)

II iznenadjenje je bilo što je Alex ispao u II krugu (njegov sam bila fan i očekivala sam da će ići dalje)

III i najveće iznenadjenje je Adnanova pobeda i broj glasova koji su to pratili ..... Takav nagli preokret u glasanju mi je prosto neverovatan .....

Da li neko zna statistiku? Ja nisam mogla da je pronadjem? Za koliko je procenata Adnan pobedio ostale studente?????

Glasovi za Adnana i Vukašina izraženi u procentima (međusobni odnos) za period od 30.12.2008. do 05.01.2009:
Adnan: 53,5 %
Vukašin: 46,5 %

Rezultati glasanja za studente izraženi u procentima za period od 30.12.2008. do 05.01.2009:
Adnan: 34,4 %
Vukašin: 29,9 %
Aleksandar: 20,5 %
Nina: 7,6 %
Danijel: 6,1 %
Ana: 1,5 %

Mene bas briga sto je Adnan pobedio,necu se nerviram,meni je vazno da ce Milica da snimi spot ;)

ja ne znam vise ko je tu veci debil... Nemam nista protiv toga sto je Adnan pobedio, lepo peva taj mladic, ali nije on najbolji!!! Jedino mi Srbi imamo mesta za takve kao on, u Hrvatskoj nikad ne bi glasali za jednog Srbina ma koliko dobar bio nastupz:p Mali Gogov mislim da je za pravi internacionalni nastup, Vukasin, Igor Cukrov npr a ne Adnan!!!

Šteta što nije pobedio srbijanac...Ili makar neki od preko,al sa glasom,kao Cukrov...Pobeda Adnana nije ipak čudan jer se uklapa u trend vraćanja narodne muzike i mentaliteta koji je uspostavljen poslednijh par godina...

Pa nije me dugo bilo jer sambio razočaran u čitav projekat. Ali evo da zaključimo sve ovo. Adnan jeste pobednik. Formalni. Na Eurosong nije otišao niti će. Pesma sa kompilacije mu je baš bezveze i uopšte nema perspektivu.

Najveća zvezda biće neko drugi. Ne znam ko. Čekam OT 2 i nadam se boljem. Šou će biti bolji u smislu produkcije ali kandidati lošiji. Prema nekim čudnim pravilima OT 3 mora da razvali. Očekujem odlične pevače i pravi šou.

24SI - Adnan Babajić, pobjednik regionalnog rijaliti šoa "Operacija Trijumf" nije otputovao iz Živinica u Beograd kako je ranije bilo najavljeno. Babajić je sa predstavnicima produkcijske kuće "Emotion", koja je organizovala šou, trebao imati prvi sastanak u vezi sa izdavanjem njegovog prvog CD-a.
Adnanov otac Hajrudin kaže da su supruga i on insistirali da putovanje bude odgođeno, piše sarajevski "Dnevni avaz".

"U posljednjih sedam dana naš sin nije imao vremena da se odmori i naspava, a sa nama nije proveo ni sat vremena zbog brojnih obaveza koje su uslijedile nakon njegove pobjede u Beogradu. Adnan se ne javlja nikome na telefon, a i kućne posjete smo sveli na minimum. Tako da ne znam kada tačno ide u Beograd", kaže Hajrudin Babajić.

U nedjelju je Adnan trebao gostovati u emisiji "Svako dobro, Bosno i Hercegovino" Federalne TV. Međutim, u emisiji se nije pojavio.

"Adnan više neće gostovati ni u jednoj emisiji na Federalnoj TV! To mu neću dopustiti, jer su ga prošle sedmice kada je gostovao u "Centralnom zatvoru" nastojali poniziti na sve načine i to više neću dozvoliti nikome. Kada sam nakon emisije želio razgovarati sa voditeljicom Kristinom Ljevak, ona je pobjegla, odnosno odvela Vukašina Brajića na večeru, a mom Adnanu su rekli da može ići kući. Vukašina su tretirali kao pobjednika, ne Adnana", ogorčeno govori Babajić.

Ovaj slučaj možda i ne bi nazvali skandalom da nije u pitanju Federalna TV koja je protekla tri mjeseca svakodnevno emitovala "Operaciju Trijumf" i među prvima je, zbog saradnje s "Emotionom", imala priliku ugostiti Babajića u "Centralnom zatvoru".

U prilogu ove emisije, stav je većine gledalaca, izrečeno je subjektivno mišljenje o drugoplasiranom Vukašinu Brajiću, a pri tome je autor nastojao svakom rečenicom poniziti pobjednika "Operacije Trijumf" Adnana Babajića koji je, između ostalog, nazvan i "folkerašem".

Polako pocinje da se vidi ko je zvezda, a ko nije. Skandal predstavlja to sto je umesana Federalna Tv, dok bi sve ostalo, pretpostavljam odnos prema Adnanu, bilo manje-vise ocekivano. Da napomenem da je u pitanju "drzavna'' televizija tako da bih iskljucio nacionalnu i versku osnovu.

Важно је да је музика победила. ма си..ј те ми мало у ове касне сате. Бла бла трућ во босански победио а ми као и увек глупи Срби величамо музику и братство и јединство. Србија Србима

Smaraš. Inače moje prognoze da će Danijel najviše uspeti su sve više tačne. Posle pesme "Javna tajna" koju u je napravio SW (nije nešto, ali ni "Više nisi moj" mi nije nešto pa postade najveći hit u 2008), A. Kovač mu piše balau, a M. Tucaković je njemu i Milici napisala pesmu ALKATRAZ sa kojo će (ako prođu konkurs) nastupiti na Beoviziji 2009

Back