Opet tehnicki podaci....hmm...sve to stoji,ali rekoh stvar je u vozacu mnogo vise nego u kolima.Potrebno je umece da se izvuce max iz vozila.I gde nadje golfove....?Mislim,straaaasno....japanci....tek poneki....i kakve veze ima starost vozila?
Max brzina kojom sam isla je 200,ali se stvari rese pri 150,najcesce....rekoh umece,ne toliko snaga i brzina...i ne trkam se sa svakim na putu,vec samo sa onim za kog procenim da je dobar vozac...ove sto lete ko muve,bez glave,samo propustim : teraj sine,super si! Nema obilazenja na punoj,jedno od pravila koje postujem u tim trkama...
dosta zavisi od vozaca,ali dosta zavisi i od voznih karakteristika auta...
zamisli sada tebe kao naptrosecnog vozaca,kao sto tvrdis,da ti neko da juga,a da neki sasvim prosecan,ili nesto ispod proseka(znaci ne bas neko ko nema pojma da vozi) vozac sedne u tvoju calibru......i ti nemas nikakve sanse iako si mnogo bolji vozac
kada sam pomenuo golfove,mislio sam na celu vw porodicu......ima tu dosta motora koji nisu bas za potcenjivanje.......pa cak,sada i ovi novi razni TDI motori........
starost ima veze,zbog ocuvanosti i sto bolje tehnicke ispravnosti auta,a samim tim,auto ce imati bolje performase....dosta automobila,narocito kod nas su bukvalno gazeni i unistavani bez adekvatnog odrzavanja......i sada kada takav neki auto star 15-20 godina treba da stane na crtu nekom npr 5-6 godina starom TDI-u........naravno,i taj TDI ce za 15 godina da bude neka krsina,ako se neadekvatno odrzava,ali posto je dosta mladji,veca je sansa da je u boljem stanju.......
eto npr calibre i taj motor koji imas ti...........mislim da 90% calibri koje se mogu naci u Srbiji sa tim motorm,zbog starosti,neodrzavanja,"vadjenja duse" itd,sada posle 300.000 predjenih km,pitanje je da li razvijaju i 95ks od fabrickih 115ks.......slikovito objasnjavam......i sta ce sad takva calibra moci protiv znatno novijih vec pobrojanih marki automobila,ako se vozac u njima bas zainatio da se trka?.....nece moci NISTA...
i ne znam kakva je to trka ako se sve zavrsi na brzini od 150 kmh........mislim,jedino ako je vozena ne na auto pisti,vec na pisti predvidjenoj za brdsko planinski RELY......obicno se uvek nadje deo puta dosta prav gde se mogu razviti znatno vece brzine.....ja se secam da sam jednu takvu trku protiv nekog gastarbajterskog BMW dzipa dobio na brzini od skoro 220 km/h.......to je bilo na magistalnom putu....a nije bas da nema krivina...
Mislim,straaaasno....japanci....tek poneki....i kakve veze ima starost vozila?

I ne upustajte se u trkanje 

Јесте његов ауто, али није био лепо притиснуо квачило и није могао да убаци у другу како треба већ му је ''зарежао'' мењач