Opel Zafira Cosmo - vasa iskustva

Ja vozim Astru 1.7cdti koju sam novu kupio januara 2008. Do sada sam prešao 57.000. Moja bliska prijatelja voze 1.9 cdti od 120ks (kupljena vozila u razmaku od par meseci, jedan pre mene, a drugi posle mene) i obojica imaju sve reči hvale za performanse i komfor, ali imaju pritužbe da dosta troši, u gradu čak oko 9-10L. Sumnjam da obojica lažu...
Sa druge strane, moja astra ima najslabiji cdti motor od 80ks, sasvim solidno vuče na viši obrtajima, ali je na nižim jako troma. Dobra strana je što u gradu troši oko 6L, a na autoputu na 130 oko 5.3-5.5. Kada vozim 80-90km/h na otvorenom putu, mogu da spustim potrošnju na 4.7.
E sad, kažu da se isti motor 1.7 ugrađuje i u Zafiru (samo ima turbinu promenjive geometrije pa ima 110ks) i da bolje ide zbog veće snage od onog iz mog auta. Dobra strana tog motora je manja potrošnja, ali ima slabije performanse. E sad, logično mi je da ako kupuješ miniven, nećeš ići na trke... a ti kako hoćeš.

Slažem se ljudi sa Vama ali meni nije toliko bitna potrošnja, jer u suštini u svakom vozilu kako voziš tako i troši, može više a i manje.
Meni je bitno, kakav je kofor, performanse, karakteristike motora itd...
Da li postoje neke mane i loše karakteristike itd...

Kod Zafire B kilometraza lako moze da se proveri... tj. moze da se promeni samo na tabli u kompu NE!
Sto se tice zamajca, kvacilo mora da bude meko, nista ne sme da se cuje lupkanje i sl.. Obrati paznju da se ne cuje nista prilikom gasenja auta. Polovaj zamajac je daleko od 450e.

Verzija sa 100/101KS se nije prodavala kod nas (1.9cdti), verziju od 150ks slobodno zaobidji, najbolje se pokazala verzija sa 120KS.

Obrati paznju na Cosmo postoje verzije sa automatskom (u stvari polu-automatska) klima i elektronskom (automatskom) klimom, inace ova verzija ima i bolji displej (GID).
1.7CDTI je uvden krajem 2007. sa restyling modelom.

Hvala na savetu i ličnom iskustvu, jer ga ja po pitanju Opel Zafire nemam ama-baš nikako!
Meni se svideo baš ovaj auto ba ću ga naj verovatnije i uzeti ako bog da, ali bi mi svakako dobro došao svaki komentar i iskustvo kako se nebi navukao na neki krš, s obzirom da izdvojiti 10.000 evra i neje mala para.
Na nekim od sajtova sam video Operl Zafiru 1,9 CDTI 2006.godište COSMO 74kw/101ks, uvoz iz Belgije, prešao 130.000km, pa ako iamš još koji komentar ti mi reci, u savkom slućaju HVALA....

Back