Opasno ili ne?

Postujem.Ajd ovako: sta je to sto volis kod tog stvorenja? (da sam na njegovom mestu volela bih da o meni mislis kao o muskarcu, a ne kao bozijem stvoru-to sam htela da kazem). Napisi na papir.Pa onda napisi sta ti sve kod njega smeta. Realno i bez opravdavanja. Pa onda napisi sta bi ti tu konkretno radila s njim i dokle bi isla. Konkretno.Pa onda napisi koje sve pozitivne posledice ocekujes od tih svojih akcija.Pa onda napisi koje sve negativne posledice mogu da iskrsnu. Onda razmisli sta od te veze dobija on, sta dobijas ti,a sta dobija tvoja porodica (koja se ocito vec brine).
Razmisli i zasto zelis to da radis. Kome se dokazujes na taj nacin? Sebi? Njemu? Roditeljima?
Ako su ti emocije prema njemu iskrene, vreme je da ukljucis razum i sagledas sve aspekte takve veze u realnom okruzenju. Ja ti to kazem polazeci upravo od toga da je tvoja tvrdnja da je on vredan ljubavi tacna.Svako je vredan ljubavi. Ali ne bilo cije i bilo kakve ljubavi,vec one prave. Sve ostalo je farsa. Ti trazis da ti ovde svi odobre tvoje misljenje i sloze se s tobom. Prava zamka: ko kaze da nisi u pravu nije plemenit covek pun ljubavi... Nemoj da izigravas sveticu, jer ni on nece sveticu vec zenu,veruj mi. Da ga zaista volis ne bi o njemu i vasoj vezi razmisljala na taj nacin na koji si nam ovde njega i sve to predstavila. Bojim se da ti ne znas sta je ljubav zaista- jer kad je osetis, ne pitas se,vec znas. Izvini- nije dobro da kazem da ga ne volis, nije tacno,volis ga ali ne na pravi nacin,to sam htela da ti kazem. Nije to ona vrsta ljubavi koja leci i pomera granice. To je ljubav prema bozijem stvoru,a ne prema muskarcu. Filozofska, sa primesama moralne dileme.

Nije,ja sam mnogo zahvalna.
Do vraga,izgleda da ste u pravu.
Pa kako ja mogu da volim njega kao muskarca,kada on to nije,u onom smislu u kom bi mozda zeleo da bude voljen.
Mislim ,jako je tesko biti ono pozitivno sto ja nazivam 'muskarac'.
Ne znam kako ga volim,ali znamda ne zelim da se razdvojimo.

Ako zelis da upropastis sebi zivot, probaj sa heroinom. Manje je bolno.
Vidi, ako on hoce da ga ti volis kao muskarca, onda se skloni i nemoj mu davati laznu nadu i iluziju. Pusti ga da nadje neku koja ce ga hteti takvog.

Romansa:
Evo,dobro vece.
Ako ima tema,obavestite me,izvinjavam se u tom slucaju unapred.
Zanima me sta mislite o ljubavi sa osobama krajnje 'rizicnih 'zdravstvenih i psiholoskih kategorija,i da li mislite da u ljubavi treba ugroziti sebe i da li je uopste moguce voleti nekoga ko postoji samo kao unesreceni,bolesni,stvor sa teznjom da unistava sve oko sebe,zeljan bas ljubavi.

Ti beše ona što veruješ u dolazak princa ili viteza na belom konju :shock:

Moram,osecam moralnu obavezu da se nekima izvinim,(sebi valjda) i da svojim neistomisljenicima na ovoj temi kazem kako su bili u pravu,jer je to jedna bezobrazna i bedna ljiga,i da je sve tako strasno,kako nisam mogla da zamislim.Stvarno nemam reci
Hvala vam.

Imas problem sa postavkom pravih stvari ( i ljubavi prema sebi, u pravu je limelight). Da bi sprecila da se "bolno" provlaci dalje kroz tvoj zivot poseti nekog psihologa da ti pomogne u "sortiranju" zivotnih vrednosti. Nije to sramota, niti je u pitanju neki tvoj nedostatak. Samo ti je iz nekih razloga zivot obojen u roze, pa kad se sapletes boli vise nego druge a i cesece ces se saplitati. Imas sve sto ti je potrebno da budes osoba sa kvalitetnim zivotom. Idi kod strucnjaka da te nauci gde su granice koje moras sama da postavljas drugima i sebi i da naucis nesto vise o sebi. "Psiholosko Savetovaliste" bi tu moglo biti odlican izbor. Olaksaj sebi.

Dela, pokazuju kakav je neko zaista! Ne postoji ona izlizana laz " on je u sustini ovo ili ono "! To sta si i ko si pokazuju tvoja dela kroz zivot. Naravno da je svako sebi naj vazniji!!! Treba se truditi u koliko postoji realno neka nada da se neko iscupa iz trenutnog problema, ali ako je neko takav kakav je a mi lazemo sebe, onda mi imamo problem. Ne treba sigurno unistiti svoj zivot, zbog drugog koji je vec unisten! Ti u stvari ne trazis savet koji ti svi ovde daju, nego odobrenje za svoju gresku i zabludu. Mozda da razgovaras sa nekim psihijatrom, mislim ne mozda nego SIGURNO!

Romansa:
Moram,osecam moralnu obavezu da se nekima izvinim,(sebi valjda) i da svojim neistomisljenicima na ovoj temi kazem kako su bili u pravu,jer je to jedna bezobrazna i bedna ljiga,i da je sve tako strasno,kako nisam mogla da zamislim.Stvarno nemam reci
Hvala vam.
:roll: :roll: :roll:
Из крајности у крајност....

Back