Opasni momci i devojke

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ok, vidjam jedan trend medju mladima a i starijima nazalost a to je da se svi loze da budu "opasni".
Ne moram da pominjem ono da se klinci danas loze na Kristijana Golubovica i furaju stil trenerka i kajla, mrka faca, bokser u dzepu i sl.
Isto je i sa devojkama, svi bi da budu face, cuda, "mackice" i sl. :roll:

E sad, sta se desilo sa nasim drustvom da je tako nesto "dobro" i zasto je to "dobro", i zasto uopste ti ljudi misle da je to dobro?
Ok, zanemarimo klince, neizviljeni sa 15 godina, i da im se progledati kroz prste, ali vidim i starije ljude da kazem 25-26 godina koji se loze na Kristijana, oruzje, krimos stil i sl.
Jos smesnije je sto ti ljudi nisu ni krimosi, niti u tom fazonu kajla, mrka faca, vec obicni ljudi, sa najobicnijim poslovima kojima je najveci prekrsaj kazna za parkiranje.

I zbog cega to velicanje opakih momaka i devojka? Nisam uspeo u zivotu, zapeo sam na losem poslu, skoli, mala plata ili dzeparac, pa 'ajde da se ugledam na krimose, oni su uzor, primer uspeha, velicine, snage, osobe koja je nesto uspela u zivotu i koja ja nisam (a potajno zelim da budem)? Zar ljudi zaista moraju da projektuju sebe u takvog nekog i zasto? :dontunderstand:

dobro jos smo malo zaostali u 90im ali je vise problem vaspitanja i laznog samopouzdanja koje im manjka..pa bi ga malo nadomestili lajanjem..i naravno znamo da dobri ne prolaze najbolje

Jedno je lazno samopouzdanje, jer zna se, pas koji laje ne ujeda, to su ovi koji se tripuju da su krimosi jer je to tako "cool" (a i gde bas krimose od toliko pametnih i dobrih ljudi na ovom svetu), ali imas i onih koju su recimo jos u srednjoj dilovali drogu i cepali glave ako kasnis sa parama, tako da nije tu problem samopouzdanje.

Vidis, nisam se setio toga da dobri ne prolaze u zivotu, ali da zbog te "nepravde" pocnem da se lozim na krimose i oruzje, samo da bi izgradio sliku "opasnog" (ili postao opasni decko) mi je malo glupo.

Iskomplekisarni likovi koji nemaju svoje Ja. Obicno bica nize vrste koji zarko zele da se ostvare a ne znaju kako, pa kopiraju savremene trendove i ikone tih trendova, koji su po pravilu olicenje dekadencije. Dotle smo dosli da su klinci poceli da glume da su losiji nego sto jesu :roll:... koja je to psihopatologija. Postoji u omladini neka energija, ali nazalost usmerena na pogresne ciljeve. Cim omladini jednog drustva uzori postanu kriminalci i tezgarske pevaljke, znaj da tom drustvu pod hitno treba cvrsta ruka i vladavina gvozdenom palicom. Drugacije se ne mogu suzbiti savremeni trendovi.

Tu su donekle i roditelji krivi jer deci ne usadjuju zdrave vrednosti od malih nogu, uvek imaju preca posla i probleme. Da su takva deca od malih nogu vaspitavana i odgajana na herojskim epovima, pricama o junacima iz proslosti, velicanju vrlina, upucivanju na lepotu vernosti, postenja i casti, sigurno ne bi postala ovakva kakva su danas. Kad dete dodje u vreme puberteta, sve je kasno. Tad ga formiraju ulica i vladajuci trendovi.

Pa normalne osobe se ne loze na to. Time dolazimo do zakljucka da se na to loze nenormalne osobe. Ajde sad da ne koristimo takav izraz, ali to su uglavnom licnosti koje ne samo da nemaju svoje ja, mozda ga i imaju, ali ih je sramota da ga pokazu. Moze da im fali samopouzdanja, pa ga na takav nacin nadopunjuju. Svaka osoba ima jednu prazninu u sebi, crnu rupu koja guta sve dobro. Razlozi su mnogi. Ali ta rupa nije bez dna, postoji nacini na koje se ona ispunjava. Ja na primer cesto razmisljam kako u ovom svetu punom prilika moze da se desi da nista ne uradim, da ne ostavim nista iza sebe. Samo sam dosao na taj svet i onda nestao. Tu rupu popunjavam pisanjem. Nisu bitni ljudi koji sada citaju ono sto pisem, ali moze se desiti da nekada neko naidje i da mu se svidi. Misao da bi tako nesto moglo da se desi mi daje nadu i zivot postaje laksi. Glup primer, ali iskren.

Iskomplekisarni likovi koji nemaju svoje Ja. Obicno bica nize vrste koji zarko zele da se ostvare a ne znaju kako, pa kopiraju savremene trendove i ikone tih trendova, koji su po pravilu olicenje dekadencije. Dotle smo dosli da su klinci poceli da glume da su losiji nego sto jesu :roll:... koja je to psihopatologija. Postoji u omladini neka energija, ali nazalost usmerena na pogresne ciljeve. Cim omladini jednog drustva uzori postanu kriminalci i tezgarske pevaljke, znaj da tom drustvu pod hitno treba cvrsta ruka i vladavina gvozdenom palicom. Drugacije se ne mogu suzbiti savremeni trendovi.

Tu su donekle i roditelji krivi jer deci ne usadjuju zdrave vrednosti od malih nogu, uvek imaju preca posla i probleme. Da su takva deca od malih nogu vaspitavana i odgajana na herojskim epovima, pricama o junacima iz proslosti, velicanju vrlina, upucivanju na lepotu vernosti, postenja i casti, sigurno ne bi postala ovakva kakva su danas. Kad dete dodje u vreme puberteta, sve je kasno. Tad ga formiraju ulica i vladajuci trendovi.

Potpuno tacno, a i roditeljima je najlakse deci da kazu "idi igraj se napolju, gledaj TV, sedi za komp" a nikad niko mu ne stavi u kontekst to sto vidi na TV, kompu ili napolju, da li je to dobro ili lose i zasto je to lose.
Mene samo zanima, odakle je to biti krimos danas ili kafanska pevaljka "cool"?

Evo vidi, obican covek uspeo u zivotu pa sto ne bi ni ti, vidis bedu na sve strane, siromastina, nemoc, svi ti pricaju sta da radis, kako da radis, a para nema, i onda vidis neka Minela ili Kristijan kako su obicni ljudi uspeli da urade "nesto" i da budu "neko" u zivotu, zato sto imaju novca, a "postuju" ih zbog toga, a ti niko, pa onda kao i oni najkracim mogucim putem da budes "neko".

Uskoro ce roditeljima biti zabranjeno i da slepnu dete po guzi, jer ce zbog toga moci da idu na robiju :roll:... postoje i takve ideje. Cim se dovede u pitanje to da roditelj vaspitava dete onako kako misli da je najbolje, pa i sa malo batina (ne mislim na torturu), dete se osili, misli da sve moze, ne ferma vise nikog ni 2 %, prepusta se ulici, tamo nailazi uglavnom na najpogubnije uticaje i tu pisi propalo. Ne kaze se slucajno da je porodica stub drustva cijim slabljenjem i samo drustvo krece putem propasti.

Ok, vidjam jedan trend medju mladima a i starijima nazalost a to je da se svi loze da budu "opasni".
Ne moram da pominjem ono da se klinci danas loze na Kristijana Golubovica i furaju stil trenerka i kajla, mrka faca, bokser u dzepu i sl.

E sad, sta se desilo sa nasim drustvom da je tako nesto "dobro" i zasto je to "dobro", i zasto uopste ti ljudi misle da je to dobro?
Ok, zanemarimo klince, neizviljeni sa 15 godina, i da im se progledati kroz prste, ali vidim i starije ljude da kazem 25-26 godina koji se loze na Kristijana, oruzje, krimos stil i sl.
Jos smesnije je sto ti ljudi nisu ni krimosi, niti u tom fazonu kajla, mrka faca, vec obicni ljudi, sa najobicnijim poslovima kojima je najveci prekrsaj kazna za parkiranje.

I zbog cega to velicanje opakih momaka i devojka? Nisam uspeo u zivotu, zapeo sam na losem poslu, skoli, mala plata ili dzeparac, pa 'ajde da se ugledam na krimose, oni su uzor, primer uspeha, velicine, snage, osobe koja je nesto uspela u zivotu i koja ja nisam (a potajno zelim da budem)? Zar ljudi zaista moraju da projektuju sebe u takvog nekog i zasto? :dontunderstand:

Kompleksi, frustracije, pogresna ubedjenja, nezadovoljstvo, neosvescenost, lenjost itd...
Lazni identitet - zameniti pravog sebe nekim drugim "ja", isprojektovanim pomocu medija i raznih misterioznih prica o dinamici zivota tih pogresnih uzora.
Kompezacija stvarnosti za trenutak, imitacija necega sto se cini velikim a cijoj su velicini doprineli mediji, mozda nazalost i nedovoljno usmerenje u kuci od roditelja.
Pre svega nezadovoljstvo, nedostatak ideja, maste sta bi mogli da saznaju, cime da se bave i nerad...vrlo koban...nerad...koji daje visak vremena. Dokonom coveku bez cilja, ideje o angazovanju, obaveze visak vremena je najgori nerpijatelj.
Moze misliti, namisljati, zamisljati ko zna sta...sazaljevati sebe zbog toga i toga u zivotu i diviti se silnim pogresnim uzorima koje mediji lansiraju kao VIP. I dobro je da su im dali taj epitet...ne daj Boze da su ih svrstali jos u intelektualnu elitu - onda bi se i ovo malo intelektualaca bi se obesilo ili poskakalo sa mostova...

Onda bar ne bismo imali problem sa imenima mostova :) ne bi glasali, imali bi ideja za razne buduce mostove :)

Poslednja izmena:
Oni koji se projektuju u takve likove i to su im kao neki idoli, verovatno imaju neku vrstu kompleksa niže vrednosti.
U nekom smislu su nezadovoljni sobom, a takve likove doživljavaju kao neke superheroje koji su uspeli u životu, za razliku od njih.
I onda počinju da se uživljavaju u takvu ulogu, avioni, kamioni i ostalo :lol: jer se tako osećaju moćnije. :aha:

ja ti samo mogu reci lolole da smo mi u globalu jadni, zatucani, izmanipulisani, glupi i opet jadni ... i sta ocekivati onda od nas ...

Зато што су сви сконтали да безобразлук доминира, а финоћа се покорава.

Зато што су сви сконтали да безобразлук доминира, а финоћа се покорава.

Ali stvar je u tome sto je ovo donekle i istina. Prema mojim iskustvima svi koje znam a da su takvi (govorim o muskom rodu) uvek su imali (po meni ne) najbolje devojke (Uglavnom neke zaista lepe devojke, ali iskvarene do srzi, umisljenje, nasminkane do te mere da im se prirodna lepota gubi)... Uvek su oni prvi j****i...

Ovi fini, neka su i jaci uvek im se pokoravaju i trpe sve i svasta. Imam ja u odeljenju drugara koji moze takvima da pootvara lobanje kad hoce i to ako treba i trojici zajedno, ali on trpi i pusta da ga zajebavaju ponekad, tu i tamo im uzvrati nekim bezazlenim udarcem. Stvar je u tome da oni znaju koliko je jak, ali se vode time da su opasni i da ako treba za njih ce doci desetorica i polomiti ga, samim tim sticu utisak da su jaci i nastavljaju. Moj slucaj je slican. Ja sam ovako sitan, ali sam mnogo trenirao ranije, borilacke vestine i jos neke sportove. Svakako su mnogi fizicki jaci, ali ja eto znam da se branim. Nisam dozvolio da me takvi zajebavaju kao njega i nemam nikakvih problema(makar i dobio batine pokazao sam im da necu da im cutim, samim tim zaradio sam postovanje). Sad ja sam njega pitao zasto im ne uzvrati. On je prosto rekao da nece da se spusta na njihov nivo, ostace veran sebi, nece da stvara sliku da je neko i nesto. Glupo mi je zvucalo, ali sam ga razumeo. Dobio sam postovanje ovih, dobio sam njihovo drustvo (nedavno sam ih se tek otarasio, nikako mi ne odgovaraju), ali pravog druga tu nisam imao niti sam mogao da imam :D Sada stvari stoje drugacije. Istina je da pre ili kasnije svi oni sazru i postanu ljudi (ne bas svi, uvek ima onih koji tako zive ceo zivot) i skapiraju kakve su budale bili. :D

Da li si ti skoro bio negde na zapadu? Zasto ovu pojavu vezujes samo za nase drustvo?

... ali se vode time da su opasni i da ako treba za njih ce doci desetorica ...

Fala Bogu da sam izašao iz godina kad sam verovao u ovakve zablude !

Kakva bre desetorica, kakvi bakrači ?!
Lupi ti siledžiji dangu,
videćeš da je sam,
sam do beskraja !

I pokojni Arkan je na kraju bio sam,
kakve Delije, kakvi Tigrovi !

Videćete deco kad odete u svet,
naročito u razvijeni, zapadni svet
koji mi uobičajeno smatramo za svet pederčića.
Upravo je suprotno !

To je svet ljudi gde svi znaju onu gore foru.
Svi su sami !
Ne možeš ti da maltretitaš nekoga, a da taj pogne glavu i trpi.
To kad budete videli, shvatićete još jedan parametar po kome možeš da meriš razvijenost društva.

Ali stvar je u tome sto je ovo donekle i istina. Prema mojim iskustvima svi koje znam a da su takvi (govorim o muskom rodu) uvek su imali (po meni ne) najbolje devojke (Uglavnom neke zaista lepe devojke, ali iskvarene do srzi, umisljenje, nasminkane do te mere da im se prirodna lepota gubi)... Uvek su oni prvi j****i...

Ovi fini, neka su i jaci uvek im se pokoravaju i trpe sve i svasta. Imam ja u odeljenju drugara koji moze takvima da pootvara lobanje kad hoce i to ako treba i trojici zajedno, ali on trpi i pusta da ga zajebavaju ponekad, tu i tamo im uzvrati nekim bezazlenim udarcem. Stvar je u tome da oni znaju koliko je jak, ali se vode time da su opasni i da ako treba za njih ce doci desetorica i polomiti ga, samim tim sticu utisak da su jaci i nastavljaju. Moj slucaj je slican. Ja sam ovako sitan, ali sam mnogo trenirao ranije, borilacke vestine i jos neke sportove. Svakako su mnogi fizicki jaci, ali ja eto znam da se branim. Nisam dozvolio da me takvi zajebavaju kao njega i nemam nikakvih problema(makar i dobio batine pokazao sam im da necu da im cutim, samim tim zaradio sam postovanje). Sad ja sam njega pitao zasto im ne uzvrati. On je prosto rekao da nece da se spusta na njihov nivo, ostace veran sebi, nece da stvara sliku da je neko i nesto. Glupo mi je zvucalo, ali sam ga razumeo. Dobio sam postovanje ovih, dobio sam njihovo drustvo (nedavno sam ih se tek otarasio, nikako mi ne odgovaraju), ali pravog druga tu nisam imao niti sam mogao da imam :D Sada stvari stoje drugacije. Istina je da pre ili kasnije svi oni sazru i postanu ljudi (ne bas svi, uvek ima onih koji tako zive ceo zivot) i skapiraju kakve su budale bili. :D

Неки такви остају до пензије.

Увијек је то тако.

Просјечан човјек је недостојан бити човјек.

Da li si ti skoro bio negde na zapadu? Zasto ovu pojavu vezujes samo za nase drustvo?

Imao sam kontakta sa ljudima "preko bare" i u Americi je daleko gora situacija, gde gangsta kultura cveta, gde je "cool" dilovati drogu, biti olos, lopov i baraba, sto znaci da ova pojava nije "dosla" ovde sa zapada, vec postoji u nasem drustvu, mene samo zanima zasto takva pojava nastaje (u nasem) drustvu?

Na Zapadu je još gore u smislu da se oni tamo i ne trude da budu "opasni", već muškarci žele da budu što slabašniji i nežniji. Ekstrem druge vrste.
Kod nas barem postoji kakva takva energija, koja se lako može usmeriti u prave svrhe, samo je potrebno da to neko organizuje. Na Zapadu više i nema šta da se preusmerava... oni su se davno usmerili na beskompromisno duhovno samouništenje.

Poslednja izmena:
pa dobro, sto se tice muskaraca ne bi trebalo da cudi. kroz celu istoriju se od muskarca ocekivalo da bude baja. samo sto se menjaju kriterijumi.

u nekim slucajevima vitestvo, u nekim kriminal. msm sparta, vitezovi okruglog stola, aleksandar makedonski, cuda mooda i ostale igre za decake.

Poslednja izmena:

Back