OPASAN PAS I PRAVA PROVALNIKA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitam danas kako je pas čuvar napao provalnika i komentare kako sad provalnici imaju mogućnost da tuže vlasnika objekta u koji su provalili.

https://forum.krstarica.com/showthr...s-(S-O-P-)?p=21220704&viewfull=1#post21220704

Postavlja se pitanje hoćemo li morati provalnicima kafu i slatko da spremimo ?

Kažu neki da je obaveza vlasnika da upozori tablom da ima opasnog psa.

Meni na pamet ne pada nijedna logika kojom bih morao da budem vođen pa tako nešto da učinim.

Nek provalnik predpostavi da imam psa ako već kreće u provalu, a ne ja da ga obaveštavam.

Nek predpostavi da imam portira koji će da puca.

Nek predpostavi šta god hoće, ali nek zna na sopstveni rizik preskače ogradu .

Zašto zakon štiti lopova a čoveka koji štiti sopstvenu imovinu dovodi u položaj da treba da misli o bezbednosti lopova?

nisam citala prethodne postove.... mi smo imali slicnih problema... neki likovi su preskakali preko ograde i sve je to bilo lepo dok mali kuca nije porastao i jedno od veceri kad smo zvali miliciju koja po obicaju nema nista sa tim i rekli da mi necemo biti odgovorni kad ker raastrga doticne koji planiraju da preskoce nadlezni je rekao "To je Vasa obaveza da obavestite sve o tome da imate psa, da zakljucate kapiju a ako se ipak nesto desi Vi ste odgovorni" no hvala Bogu pas je dovoljno jasno stavljao do znanja da ce ih ne izgrsisti nego ubiti a oni su bili dovoljno prisebli pa nisu preskocili vec su samo trckarali po bedemu, i sva sreca nisu pali.....
ali tabla sa "opasan pas" stoji na kapiji koja je naravno zakljucana

Zato smo i dosli do dna , zato sto drzava stiti lopove, posto su i u strukturama vlasti sve sami lopovi kojima ne mozes nista. Sve dok se ne izmene zakoni nema nam napretka na bolje.

:amen:

nisam citala prethodne postove.... mi smo imali slicnih problema... neki likovi su preskakali preko ograde i sve je to bilo lepo dok mali kuca nije porastao i jedno od veceri kad smo zvali miliciju koja po obicaju nema nista sa tim i rekli da mi necemo biti odgovorni kad ker raastrga doticne koji planiraju da preskoce nadlezni je rekao "To je Vasa obaveza da obavestite sve o tome da imate psa, da zakljucate kapiju a ako se ipak nesto desi Vi ste odgovorni" no hvala Bogu pas je dovoljno jasno stavljao do znanja da ce ih ne izgrsisti nego ubiti a oni su bili dovoljno prisebli pa nisu preskocili vec su samo trckarali po bedemu, i sva sreca nisu pali.....
ali tabla sa "opasan pas" stoji na kapiji koja je naravno zakljucana

Kad sve planirano sprovedemo u delo, ovo cu da odstampam, samo na srpskom, jasnije ne moze:

belgian.jpg

[Ne_Vazim_Se];21244335:
ma burazeru ti ako upadash u tudju kucu nema shta da se bunish pa makar sa druge strane ograde bio i krokodil...

Kod Amera,vlasnik ti napuni dupe sačmom da 100 hirurga ne može da izvadi....
Samo ako si zakoračio na njegov ranč,a nisi se najavio i dobio dozvolu.
Privedu ga u policiju kulturno,da izjavu za pola sata i ide kući....
Ali,tamo je lična imovina svetinja !
Ovde,dobiješ nekoliko godina zatvora kada raniš razbojnika,koji je bio spreman
da ti pobije porodicu, ako mu se ispreči na putu pljačke ....
Toliko !

http://forum.krstarica.com/showthread.php/651513-Ученик-који-је-избо-рекеташе-осуђен-условно

Ученик који је избо рекеташе осуђен условно
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/415...-uslovnu-kaznu

С обзиром на то да против рекеташа није подигнута никаква оптужница, очекујемо да ће момци да покрену парницу за накнаду штете са великим изгледима да је добију, и да тиме уз помоћ државе дођу до онога што им није успело препадима и претњама....

mi imamo debilne zakone, a jedna od najdebilnijih je taj da moras da pazis da ne prekoracis nuznu odbranu. nuzna odbrana ne postoji nigde, osim u debilnim zakonima. ako neko oce da te ubije, siluje, pokrade ili nekog drugog ko ce da misli o nuznoj odbrani. odgovornost treba da bude na onome kome je uopste palo na pamet da pocini nesto tako.

- - - - - - - - - -

sila napada ne sme da predje silu odbrane. pa otkud ja znam koja bi bila sila napada da nisma reagovala i slupala nekom loodaku lobanju. nekada s evis eplasim sta ja mogu da uradim da me neko napadne, nego samog napada, jer nema garancije da ne bih nanela teske i dozivotne povrede.

Mda, zakoni su nam bili i ostali debilni, a ni oni koji ih sprovode nisu bolji. Danas cujem da je neki napasnik/egzibicionista, visestruki, osudjen samo uslovno. I setim se svog iskustva kad sam imala 10 godina, skoro jednako traumaticno kao samo iskustvo matorog coveka koji me startuje su bili i "cike milicajci" koji me opominju zbog recnika kad sam rekla da mi je pokazao "onu stvar"-mislim, latinski sam ucila tek mnogo godina kasnije, u srednjoj. :roll: Ni sama ne znam odakle mi snaga tad da pobegnem, a da mi se slicno ponovilo koju godinu ili deceniju kasnije, jos bih i robiju zaglavila, zgog flash-backova.

Čitam danas kako je pas čuvar napao provalnika i komentare kako sad provalnici imaju mogućnost da tuže vlasnika objekta u koji su provalili.

https://forum.krstarica.com/showthr...s-(S-O-P-)?p=21220704&viewfull=1#post21220704

Meni na pamet ne pada nijedna logika kojom bih morao da budem vođen pa tako nešto da učinim.

Nek provalnik predpostavi da imam psa ako već kreće u provalu, a ne ja da ga obaveštavam.

Zašto zakon štiti lopova a čoveka koji štiti sopstvenu imovinu dovodi u položaj da treba da misli o bezbednosti lopova?
Закон третира твоју имовину као неважну и безвредну у односу на живот и здравље провалника.

А што је теби та имовина потребна да осигураш живот и здравље себе и своје породице то није битно.
Закон није у складу са временом у коме живимо.

mi imamo debilne zakone, a jedna od najdebilnijih je taj da moras da pazis da ne prekoracis nuznu odbranu. nuzna odbrana ne postoji nigde, osim u debilnim zakonima. ako neko oce da te ubije, siluje, pokrade ili nekog drugog ko ce da misli o nuznoj odbrani. odgovornost treba da bude na onome kome je uopste palo na pamet da pocini nesto tako.

- - - - - - - - - -

sila napada ne sme da predje silu odbrane. pa otkud ja znam koja bi bila sila napada da nisma reagovala i slupala nekom loodaku lobanju. nekada s evis eplasim sta ja mogu da uradim da me neko napadne, nego samog napada, jer nema garancije da ne bih nanela teske i dozivotne povrede.

И закон је дебилан, али су тумачи још већи дебили.
Још један закон који није у току са временом у коме живимо.
Систем подразумева да само милиција има право на примену силе, а други део каже да милиција није надлежна док се злочин не почини.

**** луд збуњеног.

http://forum.krstarica.com/showthre...s-(S-O-P-)?p=21220704&viewfull=1#post21220704

zapravo, sasvim je u redu da stavis tablu i obavijestis fino lopova
pa ako je vec toliko glup...sam je kriv : )

Мој пас је изузетно чуварски настројен, доста је везан за своју територију, тачније наше двориште.

Дешавало се пар пута да иако постоји видно истакнута табла "Чувај се пса", да поштари, ови што мере струју и воду,
па и комшије ми својевољно без питања улазе у двориште па се деси шта се деси.

Наравно никада се није десило да пас у мом присуству направи било какав инцидент.

Postovani korisnici,

Dali ste sebi oduska sa svim temama za koje vi smatrate da su nepravda, ali vreme je da pdf vratimo njegovom izvornom smislu. Vise se nece dozvoljavati teme koje nisu licnog karaktera i ako u njima nije opisana nepravda koju ste licno doziveli.
Pravila postavljanja tema i odgovora na iste su vec odavno utvrdjena samo treba da ih se potsetimo
http://forum.krstarica.com/showthrea...1#post20016957 .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back