" ONO SI STO SLUSAS"

O.K Samo sto se ja ne bih zadrzala samo na podeli narodnjaci-rokeri-reperi..... Koliko zapravo pesme ili samo izvodjaci govore o nama... Koliko o nama govore reci pesama koju volimo ili njihove teme?
Stvarno vas ne smaram bez razloga, ovo mi je jako bitno!!!!!!!!! Treba mi vase misljenje!!!!!!!!!!
POZDRAV

@Elizevin

Reci pesama govore mnogo... Cak se i na primer osoba koja slusa gothic metal razlikuje od one koja slusa heavy metal. Ne samo zbog same muzike, vec veoma mnogo i zbog tekstova. Naprosto biramo ono sto nam odgovara-pesme koje oslikavaju neke nase osobine, zelje, strahove, ocekivanja..............

Izmedju brojnih bendova koje slusam, (pretezno heavy metal bendova), veliki sam fan, odavno vec, nazalost rasturene i nazovimo "mrtve" Nirvane. Vjerovatno ce neko postaviti pitanje tipa: "Zasto bas Nirvana, ili zasto je na mom avataru Kurt Cobain?", odgovor je vrlo jednostavan, zato sto mi se to svidja. Odmah da kazem da svako i ne moze slusati Nirvanu, jel' ipak treba razumjeti text-ove koji su izvanredni, i ne bih htio da pretjeram, ali i duboko-umni. Svaki put kada slusam Kurt-ove pjesme, ja naprosto okinem.

E sada, da nebih otiso sa teme, ispricat cu jedan dogadjaj koji mi se desio prije 2-3 nedelje. Prvo da se ogradim, da i pored cinjenice da slusam HM i naravno Nirvanu, nisam narkoman, alkoholicar ili nesto tome slicno. Stil oblacenja mi je sasvim normalan. A sad dogadjam, smaram ali sta cu?! :) :) :) Kao redovan student ETF-a, vecinu vremena provodim na fax-u, razumljivo?! Sasvim nenadano na istom tom fax-u upoznao sam curu, po kojoj niko nikada nebi rekao, da ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa rock-om, metal-om, ili bilo cim slicnim. U razgovoru sa njom dotakli smo se price naravno i o muzici. Na pitanje sta slusa rekla je uglavnom pop, ali da je uciteljica modernog baleta i da koreografiju pravi od pjesama Metallice, Apocalyptice, Scorpionsa... Ostao sam bez daha i naravno text-a :shock:? Njena drugarica koja je cula sav razgovor, postavila je meni pitanje sta ja slusam? Na moj odgovor kako slusam rock i HM, ona je odmah postavila drugo koje je glasilo:"Pa zasto se ne oblacis tako?". Pitanje koje je ujedno bilo i moj odgovor je glasilo: "Ni ti se ne oblacis kao one sa Grand?" Naravno tu je razgovor endiran.

Zakljucak je da kao i kod vecine ljudi koji su odgovorili na ovu temu, covjek moze biti svestran i sve ono sto je ukljuceno u tu svestranost. Jedino sto sebi ne smijemo dozvoliti je da budemo KONZERVATIVNI. Eto toliko! ;)

Sve zavisi od toga kako slusamo muziku,neki to rade samo zato sto je ''in'' slusati npr r n'b,mnogi i ne mare toliko za muziku.
Meni je muzika najvaznija stvarr u zivotu,i ne mogu da slusam ''sve'',moram sebe da pronadjem u tekstovima i muzici.
Slusam rock,grunge i punk: Nirvanu,Alice in Chains,Pearl Jam,The Doors,The Ramones,Sex Pistols,The Clash,Guns n' Roses,Aerosmith,Bon Jovi,EKV,Kud Idijoti,Covek Bez Sluha,SIX PACK,NBG,Busmani,Provokacija,Lost Propelletros,a gotivim i neke od ''novijih'' bendova npr HIM,Evanescence,Papa Roach,Korn,The 69 eyes,My Chemical Romance....
Moja najbolja drugarica slusa pop,r n'b.druga slusa narodnjake,treca trance,tehno i sl.a sve su cool likuse.Nemam predrasuda prema muzickom ukusu.
Ali kao sto neko jednom rece ''ima nas raznih'' i ja to postujem,kljucna rec je tolerancija.

Ne znam za vas,,, ali...meni je stvarno glupo povezivati stil oblacenja sa vrstama muzike.
Stvarno,,,zasto na primer ljudi metal povezuju sa crninom, mrtvilom,drogom,satanom...
Zasto bih ja oblacila crne zavese, farbala nokte u crno i mazala lice belim puderom, ako metal u meni budi osecanja srece, zadovoljstva i ljubavi..??
Uvek ista prica,, ako te neko pita sta slusas, ti kazes metal, rock...(a pri tom na sebi imas haljinu na cvetice), odmah te prozovu freakom!!

E rijetko se mogu sresti love metal pjesme...
@offtopic
Otsao ja u CD shop,pitaju imaju li koji CD od Nirvane,original...meni prodavacica odgovara ovako:
"Nemamo sada,imali smo skoro,izasao im je novi album,bas su trazeni"!!! :D
Ja rekao da mi ipak ne nabavljaju,nabavicu sam sebi...

katy:
Ne znam za vas,,, ali...meni je stvarno glupo povezivati stil oblacenja sa vrstama muzike.
Stvarno,,,zasto na primer ljudi metal povezuju sa crninom, mrtvilom,drogom,satanom...
Zasto bih ja oblacila crne zavese, farbala nokte u crno i mazala lice belim puderom, ako metal u meni budi osecanja srece, zadovoljstva i ljubavi..??
Uvek ista prica,, ako te neko pita sta slusas, ti kazes metal, rock...(a pri tom na sebi imas haljinu na cvetice), odmah te prozovu freakom!!

To se i ja cesto pitam. Ja se oblacim onako kako se meni svidja (sto sam u jednom od postova napisala), a mnogi se cude zbog toga. Ispadne da kad nosis martinke moras da slusas metal i samo metal i da se oblacis u crno. To ne kapiram!

Limunovo_Drvo:
Ja slusam rock,punk,metal i te zanrove...ali nisam kao sto svako misli rocker-drogeras
Ne pijem,ne pusim,nista od droga...znaci moze se slusati rock,ne znaci da si narkoman...i nosim se kao rocker,ali ne u stilu kozne hlace,prsluce...vec starke,vijetnamka,duga kosa...sve u svemu normalan ;-)
i ja tako...

katy:

Ma opusteno. Metal povezuju sa crninom, mrtvilom, drogom, satanom... samo oni koji ga ne slusaju pa samim tim nemaju pojma kakve su metal pesme i o cemu govore. To je za njih buka, ili kazna za usi, i to im je dovoljno da sve koji ga slusaju svrstaju u freakove.

Limunovo_Drvo:
E rijetko se mogu sresti love metal pjesme...
@offtopic
Otsao ja u CD shop,pitaju imaju li koji CD od Nirvane,original...meni prodavacica odgovara ovako:
"Nemamo sada,imali smo skoro,izasao im je novi album,bas su trazeni"!!! :D
Ja rekao da mi ipak ne nabavljaju,nabavicu sam sebi...

Ma, zasto, neka, neka ti nabave. Da vidimo i to cudo :D

Ma znam da je ta teorija, samo nisam bas primetila da je neko striktno rekao da se metalci uopste ne drogiraju. Niko od njih. Boze sacuvaj. Ljudi su pisali o tome da ne mora da znaci da ako slusas metal moras i da budes na lakim ili pretezno teskim drogama.

Back