Izmedju brojnih bendova koje slusam, (pretezno heavy metal bendova), veliki sam fan, odavno vec, nazalost rasturene i nazovimo "mrtve" Nirvane. Vjerovatno ce neko postaviti pitanje tipa: "Zasto bas Nirvana, ili zasto je na mom avataru Kurt Cobain?", odgovor je vrlo jednostavan, zato sto mi se to svidja. Odmah da kazem da svako i ne moze slusati Nirvanu, jel' ipak treba razumjeti text-ove koji su izvanredni, i ne bih htio da pretjeram, ali i duboko-umni. Svaki put kada slusam Kurt-ove pjesme, ja naprosto okinem.
E sada, da nebih otiso sa teme, ispricat cu jedan dogadjaj koji mi se desio prije 2-3 nedelje. Prvo da se ogradim, da i pored cinjenice da slusam HM i naravno Nirvanu, nisam narkoman, alkoholicar ili nesto tome slicno. Stil oblacenja mi je sasvim normalan. A sad dogadjam, smaram ali sta cu?!

Kao redovan student ETF-a, vecinu vremena provodim na fax-u, razumljivo?! Sasvim nenadano na istom tom fax-u upoznao sam curu, po kojoj niko nikada nebi rekao, da ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa rock-om, metal-om, ili bilo cim slicnim. U razgovoru sa njom dotakli smo se price naravno i o muzici. Na pitanje sta slusa rekla je uglavnom pop, ali da je uciteljica modernog baleta i da koreografiju pravi od pjesama Metallice, Apocalyptice, Scorpionsa... Ostao sam bez daha i naravno text-a :shock:? Njena drugarica koja je cula sav razgovor, postavila je meni pitanje sta ja slusam? Na moj odgovor kako slusam rock i HM, ona je odmah postavila drugo koje je glasilo:"Pa zasto se ne oblacis tako?". Pitanje koje je ujedno bilo i moj odgovor je glasilo: "Ni ti se ne oblacis kao one sa Grand?" Naravno tu je razgovor endiran.
Zakljucak je da kao i kod vecine ljudi koji su odgovorili na ovu temu, covjek moze biti svestran i sve ono sto je ukljuceno u tu svestranost. Jedino sto sebi ne smijemo dozvoliti je da budemo KONZERVATIVNI. Eto toliko!