" ONO SI STO SLUSAS"

@tema
mislim da delimicno jesi onakav kakvu muziku slusas.......

ja biram muziku prema raspolozenju,
ali uglavnom slusam tehno,neki gotic metal i rock onako.
tako da sve zavisi od raspolozenja kod mene,a tako se i oblacim,
jedan dan sam skroz u crnom ko metalka,drugi dan u starkama,treci dan u nekim ludackim bojama.......

Zakljucak...ne znas ni sama sta hoces...
opredijeli se za nesto doredjeno i kazi ja sam to i to volim to i to ne volim...ili sve volim i mijesam se svagdje a nemam pojma niocemu
malo filozofije ;-)
@gica mozda mi je udarilo u glavu jer trebam uciti a mrsko mi :-)

Hvali to sto pocinjem razmisljati kao Kurt...nirvana kako sam naziv kaze: stanje ocaja
depresija,droga,smrt
Bas imaju dosta depresivnih pjesama,ali nastavljam da ih volim i slusam,nisam ni ja uvijek radostan ;-)
@jelena92
neces i ti zar da se udas za mene ;-)

kako mozes tako da pricas kad znas koliko te volim??? :(
:D
forever in dept to ur priceless advice....
pa dobro, zamisli da slusas ako imas petlju, kupi mi bundu od nerca....hahha.
to je ocaj.
a njihove pesme....
cobain ih izvlaci glasom...ne deprimiraju mnogo.

gica:
Ja slusam iskljucivo klasicnu muziku, ali to ne znaci da sam narkoman.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vako.............

punk je nekako detinjast...

pop\chist rock je nakako mekan

meni nekako naj lezhi hard rock...

dok metal ne bash

i to neki izvodjachi...

al neznam zashto.. oni su uvek matori i\ili mrtvi..

Evo kako se oblace punkeri...jos se ne nosim tako..
Samo starke,a na zimu ce biti i martinke ;-)

Punkeri nose čizme, koje uglavnom podsjećaju na vojničke(s metalnom kapicom), Dr. Martens ili neke druge marke, a preferiraju se i Converse All-Star patike, popularne "starke".

Ostale karakteristike odjevanja:

* Uske hlače(u ženskih tajice), npr. farmerice, često različitih boja. Česta pojava su i uske karirane hlače sa mnoštvom rajfešlusa i metalnih ukrasa.

* Traperice,uglavnom poderane ili s raznim natpisima i prišivcima

* U današnje vrijeme nose i tregere...Potpuno crne ili s UK zastavom ili tako nešto

* Majice su uglavnom s natpisima grupa(sex pistols,ramones,the clash...) i marke Fred Perry s kragnom...

* Kaiševi sa metalnim ukrasima i lanci

* Kožne jakne (često ukrašene bedževima, nazivama grupa, slikama, metalnim dijelovima i sl.), također i jednobojne vojne jakne ("vijetnamke") i pilotske jakne ("spitfajerke","spitke")

Odjeća je često poderana, iscrtana, ukrašena bedževima, prišivcima ili drugačije obilježena

Ja slusam najvise rock, a volim i metal, reggae, irsku muziku, klasiku... A oblacim se u pomali hipi fazonu... I nosim martinke... I sta sad?

@Elizevin
Mislim da iz vrste muzike koju covek slusa moze svasta o njemu da se sazna, ne samo zbog same muzike, nego i zbog tekstova pesama. Narravno rocker ima drugaciji mentalni sklop od onog ko slusa ljakse muziku.

Back