Ono kad se poveruje u sopstvenu propagandu pa te stvarnost prodrmusa - NYT sumnja u tvrdnje o "kraju ruskih zaliha preciznog oružja"

Neće otkazati ,ni Casual , ni tetak iz Malburna u Njemačkoj, sad su konačno i oni počeli da saopštavaju Istinu O Srpskom Narodu !
Sad kad bude raspalio po komentarima tamo, ima sve da ih rusifikuje.

Unaprediće ga Putin u bot-poručnika tastatura-brigade.

Misliš ukrajinske? “Хто не скаче тои Москал”, pa činodejstvuješ sve dok ne polete Kalibri. Posle se smrzavaš u mraku i maštaš o “odmazi” i “oslobađanju Krima”.
poslovicno srpsko pamcenje: ... zaboravljamo sve sankcije, sve restrikcije, hladnocu, inflaciju, glad. empatija na delu. ;) ima se-moze se...

subsonicne gledaju da potrose, pa da predju potpuno na hipersonicne, te da da zavladaju svetom, naravno sa iranom koji je takodje osvojo tu raketnu tehnologiju, sto bi dzeg rekla rusosiiti ce da vladaju svetom

druge zemlje nemaju razvijenu hipersonicnu tehnologiju rakHetli, samo usporene krstarece, pa ce morati da se pokore RUSOSIITIMA

moramo da cekamo da prvo potrose te zastarele subsonicne... a danas su sve rakete "pametne i precizne", samo su necije neuporedivo brze, pa nema odbrane od njih
Sta se s tobom desava, da ti nije Dzegerka preuzela profil?

poslovicno srpsko pamcenje: ... zaboravljamo sve sankcije, sve restrikcije, hladnocu, inflaciju, glad. empatija na delu. ima se-moze se...
O čemu ti to? Sasvim je moralno prihvatljivo da se oruđu onih koji su to što nabrajaš radili Srbiji priredi baš to isto, with vengeance. Getting taste of one’s own medicine by proxy is the next best option after the real thing. Nemoralno je i potpuno neprihvatljivo prema Srbiji zarad interesa onih koji to isto radili izmucenoj i uništenoj Srbiji sazaljevati njihovo voljno oruđe, to osećaš i svesno igraš na empatiju da ne bi morao da iznosiš stvarne razloge zbog kojih podržavaš Ukre. Kao da bajke sa N1, Nova S, CNN & BBC mogu da naškode Rusima. Odabrao si narativ onih koji obećavaju spasenje pomoću “članstva u EU”, iako i sami znaju da toga neće biti za života ove generacije, ukoliko EU uopšte uspe da preživi narastanje kineske moći.

Pre apelovanja na empatiju proveriti šta znači “zero sum game”, geopolitika zna samo za to i za odnose snaga, ne zanimaju je sudbine, želje i nadanja pojedinca, kao što uostalom nisu ni devedesetih. Zapad uživljen u svoju svemoć nema baš nikakvih motiva da popušta nekoj tamo Srbiji. Paradoksalno, samo potpun vojnički poraz Ukrajine uz neizbežan kompletan slom države i društva, uz sve što sledi poraženim narodima može da utiče na Zapad da se doseti da “prijem u EU” nije nikakav “proces” nego stvar političke volje i proste odluke. Svaki ishod rata u Ukrajini koji budu sebi mogli da predstave kao bilo kakvu pobedu i makar simboličku potvrdu status quo ante znači samo nove i nove “predstavnike”, “procese”, “mehanizme”, presedane na koje niko ne sme da se poziva i slično, do u nedogled.

Da li ti je palo na pamet da ono što ti viri iz oka sa pogledom deteta koje traži empatiju prema Ukrajini, taj fatalni “prijem Srbije u EU” sa strane liči na šahovsku partiju dva deteta od kojih je jedno ostalo bez figura, samo sa kraljem na tabli, a drugo čak sa konjem i lovcem? Dete koje “pobeđuje” ne ume da matira ni sa krajicom prednosti, algoritam se ne zna, slabije oseća da se izvuklo i tvrdoglavo neće da ide ni blizu onog jedinog fatalnog polja na kom je mat uopšte moguć, kao da i “pobednik” uopšte ume da ga pokaže, mrcvarenje traje u nedogled, bitno duže nego što je trebalo da se uopšte dotle dođe. Da ne dužim, svakom svoje, meni na kraju krajeva treba da bude svejedno, ali nije.

Greetings from The Land of the Free!

Sad kad bude raspalio po komentarima tamo, ima sve da ih rusifikuje.

Unaprediće ga Putin u bot-poručnika tastatura-brigade.
@al bundy
Kako je strašno kad se ruši sneško, a tako je izgledalo da je potrebu za svrstavanjem pod zastavom The Undisputed Number One, Absolute Champion & Favorita svih vremena tako lako zadovoljiti. Ali kako se svrstati kako_treba kad onaj_koji_jeste i nije baš toliko sam i siguran na svom tronu?

O čemu ti to? Sasvim je moralno prihvatljivo da se oruđu onih koji su to što nabrajaš radili Srbiji priredi baš to isto, with vengeance. Getting taste of one’s own medicine by proxy is the next best option after the real thing. Nemoralno je i potpuno neprihvatljivo prema Srbiji zarad interesa onih koji to isto radili izmucenoj i uništenoj Srbiji sazaljevati njihovo voljno oruđe, to osećaš i svesno igraš na empatiju da ne bi morao da iznosiš stvarne razloge zbog kojih podržavaš Ukre. Kao da bajke sa N1, Nova S, CNN & BBC mogu da naškode Rusima. Odabrao si narativ onih koji obećavaju spasenje pomoću “članstva u EU”, iako i sami znaju da toga neće biti za života ove generacije, ukoliko EU uopšte uspe da preživi narastanje kineske moći.

Pre apelovanja na empatiju proveriti šta znači “zero sum game”, geopolitika zna samo za to i za odnose snaga, ne zanimaju je sudbine, želje i nadanja pojedinca, kao što uostalom nisu ni devedesetih. Zapad uživljen u svoju svemoć nema baš nikakvih motiva da popušta nekoj tamo Srbiji. Paradoksalno, samo potpun vojnički poraz Ukrajine uz neizbežan kompletan slom države i društva, uz sve što sledi poraženim narodima može da utiče na Zapad da se doseti da “prijem u EU” nije nikakav “proces” nego stvar političke volje i proste odluke. Svaki ishod rata u Ukrajini koji budu sebi mogli da predstave kao bilo kakvu pobedu i makar simboličku potvrdu status quo ante znači samo nove i nove “predstavnike”, “procese”, “mehanizme”, presedane na koje niko ne sme da se poziva i slično, do u nedogled.

Da li ti je palo na pamet da ono što ti viri iz oka sa pogledom deteta koje traži empatiju prema Ukrajini, taj fatalni “prijem Srbije u EU” sa strane liči na šahovsku partiju dva deteta od kojih je jedno ostalo bez figura, samo sa kraljem na tabli, a drugo čak sa konjem i lovcem? Dete koje “pobeđuje” ne ume da matira ni sa krajicom prednosti, algoritam se ne zna, slabije oseća da se izvuklo i tvrdoglavo neće da ide ni blizu onog jedinog fatalnog polja na kom je mat uopšte moguć, kao da i “pobednik” uopšte ume da ga pokaže, mrcvarenje traje u nedogled, bitno duže nego što je trebalo da se uopšte dotle dođe. Da ne dužim, svakom svoje, meni na kraju krajeva treba da bude svejedno, ali nije.

Greetings from The Land of the Free!
Da li moze jedno pitanje za tebe, prilicno precizno: da li ti poznajes strane sveta? :cool: :p
Znas li ti covece uopste gde je istok, gde je zapad, gde sever, jug...? Ili si omadjijan nekim skrivenim magnetima, ja nemam drugo objasnjenje...:confused::ok:

Da li moze jedno pitanje za tebe, prilicno precizno: da li ti poznajes strane sveta? :cool: :p
Znas li ti covece uopste gde je istok, gde je zapad, gde sever, jug...? Ili si omadjijan nekim skrivenim magnetima, ja nemam drugo objasnjenje...:confused::ok:
Da, poznajem strane sveta, a kažu i da je grožđe ove godine veoma kiselo. :cool:

Jel to neko naručio salatu od reči?
Pogledaj u Vujakliji jednu jedinu rec, karikiranje, i bice ti jasnije...;) A salatu si sam udesio u par posl.postova..fin izraz, ust. eufemizam za cistu demagogiju.
Zanimljiva argumentacija, još da sam znaš šta hoćeš da kažeš…
Vidis, da si razmislio trunku o onome sto si prethodno napisao, vrlo lako bi dosao do sensa u mom odgovoru... :cool: Ali, cim si na ovoj temi gde se gorljivo zalazes za gomilu nonsensa, te neproverenih, supljih tvrdnji, dokaza i pretpostavki, sta drugo i ocekivati...Pomenuo si basnu o lisici i grozdju, pamcenje sluzi li te? Osnovne relacije u njoj su gore-dole...jeRi tako? Lisica-dole, grozdje-gore, kad vec treba da ti crtam do kraja...Aludiram da si i tu pogubljen u orjentaciji, ponovo bahato brkas pojmove, kao da si, bog ne dao, u limbu nekom.. Mozda si u nekoj orbitalnoj stanici, odatle pises? :lol: Onako, globalan pogled na plavu planetu, nema sile teze, lebdi se pomalo, pa da ti bude oprosteno? :mrgreen: To objasnjava te sumanute geopoliticke predikcije, mora da ih brkas s kretanjem oblaka...z:lol:

Sta se s tobom desava, da ti nije Dzegerka preuzela profil?
nije, nego je politika da jos uvek ne smeju da se objavljuju info sta su nam vakcine napravile - banovan sam bio, straks samo moze da me poljubi u pedu, ispisao sam eseje na geostraTEgy, kod one plavuse dragane trifkovic. imaju dobre tesktove, ali ni 1 komentar, pa sam zaCUDJEN BIO... trebalo bi da se organizujemo da malo dignemo njen sajt u medije, da ga popularisemo...

Poslednja izmena:
ma on je debil kao i ja, svi amerikanci smo debili i ne znamo strane sveta, samo ih vi u srbiji znate... ali mi imamo $$$, severni , magnetni pol ide ka rusiji, a dolari ka nama, amerima, vas ko hebe, placacete sad taksu na globalnio zagrevanje

Casual Observer, e, tek cu da ga zayebavam, jer sam MEAN​

ma on je debil kao i ja, svi amerikanci smo debili i ne znamo strane sveta, samo ih vi u srbiji znate... ali mi imamo $$$, severni , magnetni pol ide ka rusiji, a dolari ka nama, amerima, vas ko hebe, placacete sad taksu na globalnio zagrevanje

Casual Observer, e, tek cu da ga zayebavam, jer sam MEAN​

Pa ne, ako tako nesto konstatujes za Srbiju, ja samo mogu da konstatujem da smo mi ovde izvor zaraze za sav preostali svet.. :mrgreen: :lol: :cool:

Back