Onlyfans - ko je više pro a ko kontra muski ili zene?

Ajde?
To je kao kad bi izjavila da je u Holandiji povećana potrošnja trave otkako je legalizovana, zato što pre legalizacije nije bilo nikakvih podataka o prometu.

Sad mi pred očima slika kako trgovci ljudima krijumčare robinje u Nemačku kako bi radile kao prostitutke, pa onda stoje ispred biroa rada gde im vade prijave, pa kako organizuju falsifikovanje zdravstvenih knjižica, papira za penzijsko osiguranje, redovnih lekarskih pregleda, kako ubeđuju socijalne radnike da neke devojčice nemaju 12 nego 18 godina, a ovi im naravno veruju....

Aj mi pokaži tu analizu, daj neki link.
Otkako postoji civilizacija zna se da je zabrana najbolji način da zaradiš na nekoj robi.
Ma to je laički odgovor, 'po osećaju', na prvu loptu, stvarnost je nešto drugo:

'Proving this point, researchers from the London School of Economics did a quantitative empirical analysis of over 150 different countries and their prostitution policies. Their study found that “The scale effect of legalizing prostitution leads to an expansion of the prostitution market and thus an increase in human trafficking... On average, countries with legalized prostitution experience a larger degree of human trafficking inflows.'

Izvoli link: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1986065

Da ne govorimo o tome što npr legalizacijom seks rada seks poslovi postaju legitimni poslovi, regularno izlistani na Birou, pa ako ih odbiješ, gubiš beneficije nezaposlene osobe, jer pos'o k'o pos'o, ako nećeš da se prostituišeš, ne zaslužuješ leba da jedeš.

Abolicionistički model, i to nordijski: kriminalizacija potražnje seks usluga, a dekriminalizacija ponude (prostituzki) je najbolji legislativni model za suzbijanje seks trafikinga, pomoći žrtavama, i ostalih čarobnih efekata seks industrije.

Ma to je laički odgovor, 'po osećaju', na prvu loptu, stvarnost je nešto drugo:

'Proving this point, researchers from the London School of Economics did a quantitative empirical analysis of over 150 different countries and their prostitution policies. Their study found that “The scale effect of legalizing prostitution leads to an expansion of the prostitution market and thus an increase in human trafficking... On average, countries with legalized prostitution experience a larger degree of human trafficking inflows.'

Izvoli link: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1986065

Da ne govorimo o tome što npr legalizacijom seks rada seks poslovi postaju legitimni poslovi, regularno izlistani na Birou, pa ako ih odbiješ, gubiš beneficije nezaposlene osobe, jer pos'o k'o pos'o, ako nećeš da se prostituišeš, ne zaslužuješ leba da jedeš.

Abolicionistički model, i to nordijski: kriminalizacija potražnje seks usluga, a dekriminalizacija ponude (prostituzki) je najbolji legislativni model za suzbijanje seks trafikinga, pomoći žrtavama, i ostalih čarobnih efekata seks industrije.
Istraživanje neke "Londonske škole ekonomije" koje su sproveli troje ekonomista ti navodiš kao reprezentativno?
Meni to izgleda kao vrlo naručena studija, kakvih ima na izvoz. Ne misliš da bi bilo pametnije potražiti studije koje su vršili ljudi iz struke - sociolozi, kriminolozi, psiholozi... Takvih studija ima.
Što se tiče izlistavanja na birou, takva zanimanja se ne mogu predlagati kao obavezna, svako na svakom birou ima pravo da kaže "to neću da radim". Imaš pravo da odbijaš ponuđena zanimanja, ali ne beskonačno, posle određenog vremena (mislim da je 6 meseci, nisam siguran) i određenog broja odbijenih ponuda u tom periodu (mislim da je 5, takođe nisam siguran) gubiš pravo na beneficije. Bio je jedan slučaj u DE koji je završio u novinama. Riba je u formularu navela da bi radila kao konobarica i u kasnim noćnim satima, ponuđen joj je posao za šankom u swinger klubu, a ona ga je odbila. Problem je bio u tome što je ona prethodno odbila gomilu drugih ponuđenih poslova, pa je zbog te konkretne odbijene ponude trebala da izgubi beneficije. Mislim da se na kraju završilo tako što joj je to odbijanje oprošteno.
Svaka kriminalizacija neke delatnosti vodi do preseljenja iste u podzemlje i preuzimanja od strane kriminalnih struktura, što odgovara samo kriminalcima i interesnim grupama.

Back