Online zarada na Print on Demand sajtovima

Da bi imao rejting prvo treba nesto prodati.
:lol:
Da na primjer na Teespringu dok sam (reklamiranjem) ne prodas 2-10 dizajna uopste te nece prikazivati,na drugim sajtovima je donekle drugacije cesto isture radove novajlija sa velikim popustom da procjene kvalitet,za rejting je takodje bitno ne narusavati IP prava, pravilno postaviti radnju i sl,ali u principu si u pravu,ja sam taj nivo davno prosao pa sad gledam iz drugog ugla🙃

Pozdrav zanima me ako prilikom kreiranja dizajna za recimo majicu koristim neku sliku koju sam preuzeo sa interneta da li taj dizajn može da predstavlja problem zbog recimo autorskih prava ili slično? Ja recimo za kreiranje dizajna koristim program Canvu, a što se tiče Pay Pal računa budući da sam i ja iz Republike Srpske u kojoj banci je najbolje da otvorim račun?

Lako je za racun, mnogo je teze zaraditi pare. Iskustva sa prodajom ideja i dizajna na netu su losa....velike kompanije haraju tim delom i nema nikakve sigurnosti. Cak su i ti "posrednici" deo kompanija koje tako dolaze do besplatnih dizajna. Istina, postoji mogucnost da neki rob bude pozvan da radi za takvu firmu, ali do toga prodje dosta vremena i izgubljenih ideja...

Pozdrav zanima me ako prilikom kreiranja dizajna za recimo majicu koristim neku sliku koju sam preuzeo sa interneta da li taj dizajn može da predstavlja problem zbog recimo autorskih prava ili slično? Ja recimo za kreiranje dizajna koristim program Canvu, a što se tiče Pay Pal računa budući da sam i ja iz Republike Srpske u kojoj banci je najbolje da otvorim račun?
Da moze da predstavlja veliki problem,ja generalno izbjegavam sve sto moze biti povreda autorskih prava,poput npr filmova ili serija,ja sam racun otvorio u Nova Banka,dobijes karticu za bankomat i to je to

Lako je za racun, mnogo je teze zaraditi pare. Iskustva sa prodajom ideja i dizajna na netu su losa....velike kompanije haraju tim delom i nema nikakve sigurnosti. Cak su i ti "posrednici" deo kompanija koje tako dolaze do besplatnih dizajna. Istina, postoji mogucnost da neki rob bude pozvan da radi za takvu firmu, ali do toga prodje dosta vremena i izgubljenih ideja...
Da pare je tesko zaraditi,ali ne i nemoguce,mislim da ne shvatate sta su POD sajtovi,nikakav "rob" nikada nece biti pozvan da radi za njih jer oni ne rade na takvom principu,lp

pa ne mozes tek tako da "preuzmes" sliku sa interneta- to se zove lopovluk, kradja.....

mozes dan nadjes dizajne koji su besplatni-ali to mora da pise eksplicitno ili mozes da narucis dizajne da ti neko napravi za manje sume ili na kraju da kupis vec gotove dizajne.

pa ne mozes tek tako da "preuzmes" sliku sa interneta- to se zove lopovluk, kradja.....

mozes dan nadjes dizajne koji su besplatni-ali to mora da pise eksplicitno ili mozes da narucis dizajne da ti neko napravi za manje sume ili na kraju da kupis vec gotove dizajne.
Recimo u Canvi programu koji koristim za kreiranje dizajna ja imam ponuđene slike koje mogu da koristim, predpostavljam da sa tim slikama ne bi trebao da imam tih problema inače ne bi ni imao opciju da ih iskoristim i pod tim slikama ne mislim na fotografije poznatih ličnosti ili slično. Sad mi recimo nije jasno ako bi želio da iskoristim neki citat neke poznate osobe na primer Nikole Tesle, kako bi to mogao da izvedem?

Pozdrav

Recimo u Canvi programu koji koristim za kreiranje dizajna ja imam ponuđene slike koje mogu da koristim, predpostavljam da sa tim slikama ne bi trebao da imam tih problema inače ne bi ni imao opciju da ih iskoristim i pod tim slikama ne mislim na fotografije poznatih ličnosti ili slično. Sad mi recimo nije jasno ako bi želio da iskoristim neki citat neke poznate osobe na primer Nikole Tesle, kako bi to mogao da izvedem?

Pozdrav
Citati su nesto drugo. Tu je valjda pravilo da napises ciji je citat jedino. Neka me neko ispravi ako gresim ali i sama sam negde na forumu postavljala to pitanje.

Pozdrav
Najbolje je koristiti Pixabay za slike,tu imas mnostvo besplatnih slika i grafike,sto se tice Teslinih citata da mozes ih slobodno koristiti,problem predstavljaju citati poznatih licnosti iza kojih stoji neki pravni subjekat(npr citati iz filmova iza kojih stoje velike filmske kompanije i sl),generalno preporucujem ti da se klonis takvih stvari

Print on demand -POD su sajtovi na kojima uploadujete svoje dizajne a oni se onda postavljaju na razne predmete,kada kupac na sajtu kupi vas dizajn vi dobijete dio provizije od prodaje.Kao neko ko se bavi POD dizajnom zeleo bi da cujem vasa iskustva i pitanja.
Najbolje je koristiti Pixabay za slike,tu imas mnostvo besplatnih slika i grafike,sto se tice Teslinih citata da mozes ih slobodno koristiti,problem predstavljaju citati poznatih licnosti iza kojih stoji neki pravni subjekat(npr citati iz filmova iza kojih stoje velike filmske kompanije i sl),generalno preporucujem ti da se klonis takvih stvari

Imate tamo i koristite svoje unikatan dizajn.

Poslednja izmena od moderatora:
Za POD biznis je najbolje pronaci nishu, zatim 2-3 influencer-a iz te nishe da objave vase proizvode. Ako je manja nisha ulaganja ne moraju biti velika, npr najcesce je dovoljno da sami kupite svoj artikal (npr duks ili majicu) i da posaljete kao poklon istim tim insfuenserima. Od njih zahtevate unbox video, post, story, reel... Dizajn naravno mora biti originalan. Neko je pomenuo pixabay, iz iskustva znam da na tom sajtu bude fotki koje nisu licence free, licno me je kontaktirao neki fotograf i trazio mi da sklonim njegovu fotografiju sa svog sajta, a koji sam skinuo sa pixabay. Tj bio je bas drzak i pominjao tuzbu, izvinuo sam mu se i rekao da sam nasao fotku na pixabay, i on je onda rekao ah da, oni kradu, i posle me je samo zamolio da skinem fotku sto sam i uradio. Za fotke je bolja varijanta unsplash sajt, i naravno neko je pomenuo Canvu. Ako cete da radite POD, savetujem da osmislite originalni dizajn usko vezan i zanimljiv za nishu za koju se opredelite. Na duze staze mnogo bolje resenje nego da koristite razne cliparte i licence free fotke jer u startu imate veliku konkurenciju. Takodje, postoje sajtovi koji prodaju grafike koje mozete koristiti za POD ali ni to bas ne savetujem.
Ali ima varijanta za POD biznis koja je jako dobra ali trazi dosta cimanja i malo veca ulaganju u startu. Napravi se veb-sajt na kom korisnik moze da uplouduje svoj dizajn i poruci majicu sa npr slikom svoje unuke. Taj sajt bude vas i marketing za isti radite vi. Kada dobijete porudzbinu samo odradite na nekom sajtu porudzbinu sa tom slikom i dalje prosledite proizvod svom kupcu. Postoje gotovi pluginovi i teme za takav sajt. Jedino sto u ovom slucaju POD sajtove koristite da ne biste vi morali stampati i slati, a naravno uvek mozete uzeti neke masine i raditi sami stampu za svoje trziste, a POD sajtove za strane klijente.

Ja pokusavam na Redbuble trenutno i ove nedelje sam postavio 14 dizajna.
Kazu treba 2 meseca da prodje dok ne krene prodaja.
Ja sam pocetnik i svrstao sam tamo svoje radove u grupe kolekcije npr sve o zivotinjama, sve o pagan simbolima itd.
Svoj dizajn uradim za skoro sve proizvode koje sajt nudi, neke iskljucim jer ne pasu bas uz njih.
Nisam sigurankako se stavljaju tagovi pravilno?

Voleo bihh da cujem neke preporuke?
Da li je to samo gubljenje vremena i moze li nesto da se uopste zaradi od toga?

Ja pokusavam na Redbuble trenutno i ove nedelje sam postavio 14 dizajna.
Kazu treba 2 meseca da prodje dok ne krene prodaja.
Ja sam pocetnik i svrstao sam tamo svoje radove u grupe kolekcije npr sve o zivotinjama, sve o pagan simbolima itd.
Svoj dizajn uradim za skoro sve proizvode koje sajt nudi, neke iskljucim jer ne pasu bas uz njih.
Nisam sigurankako se stavljaju tagovi pravilno?

Voleo bihh da cujem neke preporuke?
Da li je to samo gubljenje vremena i moze li nesto da se uopste zaradi od toga?
Može da se zaradi od par desetina do par stotina dolara mjesečno,zavisi to od mnogo faktora,ja na RB imam oko 500 radova al sve ispod hiljade je malo(bar po mom misljenu),ja ne stavljam na sve radove jer za neke smatram da nije optimalno,što se tiče tagova odvajaš ih zapetama,vjerovatno razumijes engleski pa malo prouči na sajtu.

Da li je gubljenje vremena??Kako za koga,opet zavisi od mnogo faktora.

Back