Za POD biznis je najbolje pronaci nishu, zatim 2-3 influencer-a iz te nishe da objave vase proizvode. Ako je manja nisha ulaganja ne moraju biti velika, npr najcesce je dovoljno da sami kupite svoj artikal (npr duks ili majicu) i da posaljete kao poklon istim tim insfuenserima. Od njih zahtevate unbox video, post, story, reel... Dizajn naravno mora biti originalan. Neko je pomenuo pixabay, iz iskustva znam da na tom sajtu bude fotki koje nisu licence free, licno me je kontaktirao neki fotograf i trazio mi da sklonim njegovu fotografiju sa svog sajta, a koji sam skinuo sa pixabay. Tj bio je bas drzak i pominjao tuzbu, izvinuo sam mu se i rekao da sam nasao fotku na pixabay, i on je onda rekao ah da, oni kradu, i posle me je samo zamolio da skinem fotku sto sam i uradio. Za fotke je bolja varijanta unsplash sajt, i naravno neko je pomenuo Canvu. Ako cete da radite POD, savetujem da osmislite originalni dizajn usko vezan i zanimljiv za nishu za koju se opredelite. Na duze staze mnogo bolje resenje nego da koristite razne cliparte i licence free fotke jer u startu imate veliku konkurenciju. Takodje, postoje sajtovi koji prodaju grafike koje mozete koristiti za POD ali ni to bas ne savetujem.
Ali ima varijanta za POD biznis koja je jako dobra ali trazi dosta cimanja i malo veca ulaganju u startu. Napravi se veb-sajt na kom korisnik moze da uplouduje svoj dizajn i poruci majicu sa npr slikom svoje unuke. Taj sajt bude vas i marketing za isti radite vi. Kada dobijete porudzbinu samo odradite na nekom sajtu porudzbinu sa tom slikom i dalje prosledite proizvod svom kupcu. Postoje gotovi pluginovi i teme za takav sajt. Jedino sto u ovom slucaju POD sajtove koristite da ne biste vi morali stampati i slati, a naravno uvek mozete uzeti neke masine i raditi sami stampu za svoje trziste, a POD sajtove za strane klijente.