onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam na Savinoj strani ovoga puta
Ne kazem da treba da padas u nesvest zato sto ti je odstranjen maligni tumor,nego da je trebalo da doktorki dignes frku na sred ordinacije
Nit ona sme tako da se ponasa,nit ti to treba da tolerises.
Jer,ako ne postavi terapiju kako treba,ti ces joj biti samo jos jedan pogresno lecen pacijent,a za tebe to moze da bude izgubljeno vreme koje,dalekobilo,ne moze da se nadoknadi.
Iskuliraj ova dva meseca,pa ako se i u julu tako bude ponasala digni frku,nisi glupa i neobrazovana.

Il idi privatno,tamo ce ti ipak posvetiti vreme :confused:

Najbliže sam toj opciji da idem privatno. Dobila sam jednu pp u koju sam poverovala (ako je reklama, sama sam pala, sama se ubila), tako da ozbiljno razmišljam o tome da zakažem privatno. Ako ništa drugo, čuću još jedno mišljenje.

Dignite malo frku da zaposle jos lekara, da ne budu takve guzve i da vasi lekari imaju vise vremena za vas ;) A mi mladi da se zaposlimo :D

Kako da dignemo frku? Nije kod ove moje gužva ključna, nego je ona teška kao crna zemlja.

Bogdanović Bogdan, Internista

Nama je mnogo pomagao

Dobro je da nije Petar Petrović. A ni Marko Marković.

Pozdrav devojke :bye:
samo da Vas sve cmoknem na brzaka :zag:

njaooo vidi ko to doš'o :obozavam:

- - - - - - - - - -

Dignite malo frku da zaposle jos lekara, da ne budu takve guzve i da vasi lekari imaju vise vremena za vas ;) A mi mladi da se zaposlimo :D

a što mi da frkišemo, pa gospodža načelnica il šta je već je opterećena, nek traži pomoć il nek batali sav višak koji joj smeta da bude lekar i čovek ...a i mi se uvek bunimo i uvek dobijemo po nosu kako smo nestručni i nemamo pojma i kako smo nezahvalni, e pa sad...il valjamo il ne valjamo il je selektivno kako kad :mrgreen:

još od one prve kontrole ja ti rekoh da to menjaš i da tražiš onkologa koji će da te vodi....i sad ću da ti kažem da je lepo to biti hrabar ali to ima i svoju granicu, mali strah donosi pametne odluke i slušaj to dete šta ti priča, mali je pametan i dobro razmišlja....i još nešto, privatnik će ti reći mišljenje ali ćeš ipak morati da nađeš državnog doktora koji će da te vodi za zlu ne trebalo pupupuu....dok ne prođu prvih pet godina nema opuštanja...

a što mi da frkišemo, pa gospodža načelnica il šta je već je opterećena, nek traži pomoć il nek batali sav višak koji joj smeta da bude lekar i čovek ...a i mi se uvek bunimo i uvek dobijemo po nosu kako smo nestručni i nemamo pojma i kako smo nezahvalni, e pa sad...il valjamo il ne valjamo il je selektivno kako kad :mrgreen:

Vidiš kako neda zna. :cmok:

Kaže ona meni, kontrola za dva meseca. Ja je pitam da li može da napiše u izveštaju datum, ona kaže da ne može. Kada sam joj rekla da će za dva meseca biti polovina juna, ona kaže da skoro ceo juni nije u Srbiji, i da sestri na šalteru kažem da mi zakaže za početak jula. A ako sestra na šalteru ne bude mogla, jer nema gde da me udene, onda njoj da se javim, pa će mi ona reći kada da dođem. Da ja nisam uspela da zakažem za početak jula, nego da sam se njoj javila i pitala je kada da dođem, ona bi me najverovatnije izgrdila i pitala me kako ja to mislim da zakazujem kod nje kada meni padne na pamet. Jer, razumljivo je da ona ne može svih nas da se seća, i da se seća kome je šta rekla, naročito ako pričamo telefonom, i ne vidi sagovornika. A nekim ljudima ispred mene sestra uopšte nije mogla da zakaže, jer dr nije dala termine za septembar, a do tada je sve zakazano. :sad2:

Problem je u neorganizovanosti, u prevelikim ambicijama, u precenjivanju sopstvenih mogućnosti...Kako to uopšte može da funkcioniše da eto ja treba da idem za dva meseca na kontrolu, a kod nje ima termina za septembar? Kako?

još od one prve kontrole ja ti rekoh da to menjaš i da tražiš onkologa koji će da te vodi....i sad ću da ti kažem da je lepo to biti hrabar ali to ima i svoju granicu, mali strah donosi pametne odluke i slušaj to dete šta ti priča, mali je pametan i dobro razmišlja....i još nešto, privatnik će ti reći mišljenje ali ćeš ipak morati da nađeš državnog doktora koji će da te vodi za zlu ne trebalo pupupuu....dok ne prođu prvih pet godina nema opuštanja...

Pa gde da ga nađem, a da se kod njega ne zakazuje po godine unapred? Gde??? :aaa: Danas mi, dok sam čekala ovu moja, neka žena rekla da probam da zakažem u KC kod dr Petakova. Kaže da je izvanredan stručnjak i čovek, ali kako da dođem do njega? I od ove moje muž je endokrinolog u KC.

uzmeš uput odeš na KC zakažeš, a kad te pitaju što ne ideš kod svog lekara kažeš da nema vremena da te primi, a ako počnu da drndaju vunu kažeš da ćeš zvati rođaku sa RTS-a da dođe sa kamerama i uzmeš mobilni u ruku...brate sestro da vidim ko će da te odbije...pa ona tebe koliko ja vidim nije ni videla ni primetila da si bila....

moraš da shvatiš jedno, lečenje je jurcanje od jedne bolnice do druge, ultimativni fajt sa sestrama i lekarima pa ko koga prevesla, mene je do jedne profanke odvela portirka koju u životu nisam videla ni pre ni posle, slučajnost takoreći ali moraš da se pokreneš....kod kuće nećeš ništa završiti...

- - - - - - - - - -

Joj, a ko će od ovog tutumraka opšte prakse iskukati uput za drugu ustanovu, za drugog endokrinologa? Bolje da mu bubreg tražim, lakše će mi dati.

kaži da imaš vezu za tog Petakova i da će te primiti samo ti treba uput, laži bre Domaćice, ovo je borba za zdravlje bre, nema milosti...

Ali ja sve mislim, u stvari želim da je tako, da ona zna šta radi. :)

Može ona da bude najbolji stručnjak na planeti,al džaba joj kad verovatno ne zna gde joj je glava i zbog toga ne može da se koncentriše na konkretnog pacijenta koji joj je u ordinaciji :aha:
Ebeš ti to. Moraš da budeš bezobrazna,druge nema. Jer samo tako će da te primeti i obrati pažnju na to šta će i kako će.
A ti nemaš vremena za to da ona bude dekoncentrisana i bez mozga dok si joj u ordinaciji.

- - - - - - - - - -

Nemo', nedo, sreće ti. :ljub: Ali ja prosto sebe doživljavam kao neuništivu.

Ma jesi ti neuništiva,al malo opreza nije na odmet ;)

njaooo vidi ko to doš'o :obozavam:

- - - - - - - - - -

poenta mog posta, ako je ostala nejasna, bila je sledeca: ne mozete ocekivati vrhunsku uslugu u kratkom roku kod prebukiranog lekara. u slucaju manjka lekara, odnosno ogromnog broja pacijenata po lekaru, nesto mora da trpi - ili brzina kojom ces doci na red za pregled, ili trajanje pregleda. ja sam uvek protiv otaljavanja i zagovaram to da se pacijentu posveti onoliko vremena koliko je neophodno, bez obzira sto bi to moglo biti duze od prosecnog vremena, ali onda se kola slome na nekom sledecem, laksem pacijentu.
zato kazem - posto ne sedite sa njom ceo dan u ordinaciji, cisto sumnjam da mozete da sudite da li je kod nje guzva problem, te ako mislite da imate rasterecenog lekara, koji ce moci da vam se posveti, bolje je da pravite haos da povecaju broj lekara i tako obezbede adekvatnu zdravstvenu zastitu, kad vec placate zdravstveno osiguranje. mislim, ako vec hocete da pravite neki haos.

- - - - - - - - - -

Joj, a ko će od ovog tutumraka opšte prakse iskukati uput za drugu ustanovu, za drugog endokrinologa? Bolje da mu bubreg tražim, lakše će mi dati.

ne moras da kukas, nego se pozovi na zakon i na pravo pacijenta na drugo misljenje.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_pravima_pacijenata.html

član 13

Poslednja izmena:
Znaš ZD, čitajući ovo tvoje putešestvije kod lekara mogu samo da konstatujem da me nenormalno podsećaš na Lilihip... Tako je i ona sve neke razloge nalazila i uvek je njoj sve bilo teško i nezgodno itd.
Lepo je to što ti sebe smatraš neuništivom, ali kad budeš shvatila da si samo obična žena, bojim se da će biti kasno.
Ne tražiš ništa nemoguće, samo lekara koji će se posvetiti tebi makar i 5 minuta, a takvih ima i dalje. Jeste sve to maltretiranje, juriš, tražiš, trčiš, ali moraš to da radiš, jer bez štitne žlezde ne možeš da živiš, a prava je umetnost da ti pogode pravu kombinaciju i količinu lekova da bi tvoj organizam nesmetano funkcionisao. I zato ništa ne prepuštaj slučaju, i malo više slušaj to dete :)

poenta mog posta, ako je ostala nejasna, bila je sledeca: ne mozete ocekivati vrhunsku uslugu u kratkom roku kod prebukiranog lekara. u slucaju manjka lekara, odnosno ogromnog broja pacijenata po lekaru, nesto mora da trpi - ili brzina kojom ces doci na red za pregled, ili trajanje pregleda. ja sam uvek protiv otaljavanja i zagovaram to da se pacijentu posveti onoliko vremena koliko je neophodno, bez obzira sto bi to moglo biti duze od prosecnog vremena, ali onda se kola slome na nekom sledecem, laksem pacijentu.
zato kazem - posto ne sedite sa njom ceo dan u ordinaciji, cisto sumnjam da mozete da sudite da li je kod nje guzva problem, te ako mislite da imate rasterecenog lekara, koji ce moci da vam se posveti, bolje je da pravite haos da povecaju broj lekara i tako obezbede adekvatnu zdravstvenu zastitu, kad vec placate zdravstveno osiguranje. mislim, ako vec hocete da pravite neki haos.

- - - - - - - - - -

ne moras da kukas, nego se pozovi na zakon i na pravo pacijenta na drugo misljenje.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_pravima_pacijenata.html

član 13

U srpskom zdravstu zaista vlada veliki haos, a zato su lekari ponajmanje krivi jer oni imaju obavezu da se bave nekom silnom administracijom
pa tako od 8 sati radnog vremena provode barem 3 sata yebavajuci se sa nekim pisanjem pa sve u tri primerka.
Sistem apsolutno ne funkcionise.
Umesto da se zaposljavaju lekari zaposljavaju se neki cinovnici po RZZO koji nicemu ne sluze i danas u vreme kompova nikome i nisu potrebi
a plata im je samo malkiice manja od plate lekara, a ne rade manje, vise nista.

Savet ( moj licni) Sremici je da ipak saceka termin koji je dobila i da tek onda odluci sta ce i kako ce dalje.

Znaš ZD, čitajući ovo tvoje putešestvije kod lekara mogu samo da konstatujem da me nenormalno podsećaš na Lilihip... Tako je i ona sve neke razloge nalazila i uvek je njoj sve bilo teško i nezgodno itd.
Lepo je to što ti sebe smatraš neuništivom, ali kad budeš shvatila da si samo obična žena, bojim se da će biti kasno.
Ne tražiš ništa nemoguće, samo lekara koji će se posvetiti tebi makar i 5 minuta, a takvih ima i dalje. Jeste sve to maltretiranje, juriš, tražiš, trčiš, ali moraš to da radiš, jer bez štitne žlezde ne možeš da živiš, a prava je umetnost da ti pogode pravu kombinaciju i količinu lekova da bi tvoj organizam nesmetano funkcionisao. I zato ništa ne prepuštaj slučaju, i malo više slušaj to dete :)

Samo sam čekala da pročitam ovo, ali iskreno, mislila sam da će neda napisati. :ljub:

Evo, obećavam da ću nešto uraditi, samo još ne znam šta. Da li ću probati u KC ili privatno, ali ću potražiti još nečije mišljenje. Časna pionirska reč.

Žao mi je što nisam mogla da eskiviram da kažem deci kakav je ph nalaz, definitivno bi me manje bolela glava. Da ne žive sa mnom, da im nije fascikla sa mojom dokumentacijom na dohvat ruke, ne bih im rekla. Jer sve ostale sam izbegla. Za to da je bilo maligno znamo samo nas četvoro + moja kuma (moja najbolja drugarica s kojom se znam od kada se ona rodila, 4 meseca posle mene) koja je sticajem okolnosti išla sa mnom na Bežaniju kada sam išla po ph nalaz. I niko više. Ni moja mama, ni svekar ni svekrva, niko od rodbine, prijatelja, niko, niko...Htela sam po svaku cenu da izbegnem sažaljive poglede i more saveta koje bi mi delili, svakako dobronamerno. Nisam želela da objašnjavam da je bilo maligno, ali da to nije ozbiljno kao pravi rak, jer ljudi čim čuju za rak, odmah ih uhvati panika, i pomisle da si gotov. :sad2: Ja sam želela to da izbegnem, i za sada sam uspela.

Uopšte ne znam šta bih radila sa svojom majkom da sam joj rekla kako stoje stvari. Ništa mi ne bi mogla pomoći, a ovako sam je bar poštedela velike brige. E tako bih isto i sa decom, da je moglo. I sada mi Sava ne bi drobio svakodnevno, nego bi se skoncentrisao na svoj prijemni, na svoj maturski rad, na svoje obaveze...Ali, nije moglo. :(

Ja ne znam od koga ću više izludeti, od moje dr ili mog mlađeg deteta. :roll:

Čekamo nas 4 - 5 danas u hodniku ispred odelenja, nailazi dr, i u čudu pita "Šta je ovo, ko je vama zakazao pregled". Ne obraćajući se nikom konkretno, nego svima nama. U fazonu, odakle sada tolika gužva. A prethodno me je sestra na šalteru pitala ko mi je zakazao, ja rekla lično doktorka, ona uzela izveštaj, pokazala koleginici, i ova uzela hemijsku i zaokružila taj deo gde piše da imam zakazano za danas za 11h.

Počne da proziva, prozove dvoje pre mene, u roku od 5 minuta. Prozove i mene, ja uđem, ona pogleda rezultate, kaže da će da mi povisi lekove na 100mg, umesto dosadašnjih 75mg, i da dođem za dva meseca na kontrolu. Pitam je da mi opet u izveštaju napiše datum, ona kaže da ne može, da ne zna ni koji je mesec za dva meseca. Za moje da je juni, ona kaže da skoro ceo juni nije tu, i da kažem sestri na šalteru da mi zakaže za početak jula, za neki od datuma koji je dala u rasporedu. Na moje pitanje da li treba da idem na neka snimanja o kojima smo pričali prošli put, samo je odmahnula rukom, i rekla da je dovoljno da samo uradim TSH i FT4 kao i sada, i ništa više. Ma nisam se zadržala unutra ni dva minuta. U međuvremenu je ušla glavna sestra sa odelenja da joj potpiše neke papire, ja se pokupila i izašla, i kao da nisam ni bila. I posle, ako nešto krene naopako, ona će se pitati gde sam ja bila i što se nisam kontrolisala. Jer mi je tako rekla i da sam se opirala i bežala od operacije, što veze nema sa istinom. Za utehu je, da sam uspela da preveslam sestru na šalteru, i da mi ova zakaže kontrolu za 4. jul.

E onda, kada sam došla kući, Sava da me proguta. Da nismo normalne ni doktorka ni ja. Ona što je nezainteresovana, egocentrična, promenljivog raspoloženja, a ja što sam pomirljiva i ravnodušna na takvo njeno ponašanje. Da zaboravljam činjenicu da mi je odstranjen maligni tumor, da isuviše olako to posmatram, da bih mogla malo više da se zabrinem...

A ja se osećam odlično. Kao zmaj. Čitala sam i slušala razna iskustva gde TSH kada pređe referentne granice ljudi imaju raznorazne probleme, da imaju svakakve tegobe. Referentne granice su oko 4, moj TSH je preko 26. :eek:

Niti je ona meni rekla da je to očekivano, ni da je dobro, ni loše, imam utisak kao da ne zna ni da sam bila u ordinaciji...:(

Ама то је очекивано. ;)

Ретко ко може одмах да ти потрефи дозу лека. Не брини.

Ако мене питаш став ти је исправан. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back