onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nedooo...sta se desava, kako si?

dolazim k sebi polako, juče išla s bm na pijacu, on vukao kolica ja birala i jedva se vratila kući, brzo se umorim, skroz ostala bez kondicije,
pijem katopilapola ujutru pola uveče i lasix svaki drugi dan, pa ću izdržati do kontrole, a promenila sam i lek za šećer, vratila sam se na
gluformin, ovaj glioral je ništa, šećer mi bude ujutru 8,7, posle doručka 12,5, znači ne radi posao, a ne jedem bukvalno ništa slatko sem voća

dolazim k sebi polako, juče išla s bm na pijacu, on vukao kolica ja birala i jedva se vratila kući, brzo se umorim, skroz ostala bez kondicije,
pijem katopilapola ujutru pola uveče i lasix svaki drugi dan, pa ću izdržati do kontrole, a promenila sam i lek za šećer, vratila sam se na
gluformin, ovaj glioral je ništa, šećer mi bude ujutru 8,7, posle doručka 12,5, znači ne radi posao, a ne jedem bukvalno ništa slatko sem voća

...da znas da sam se zabrinula nema te ni slova da napises...eee nema tog setanja hladno je za tebe jos....i normalno je da nemas kondicije nju ces posle da
vracas...moja drugarica koja ima 3 ili 4 stenta slagacu sad, vozi biciklo, ide celi krug oko nekog Vrsackog jezera, penje sa na Breg...ali sad, prve godine je malo
sta mogla....a nije ni znala da ima problem sa srcem nikad.......tako i ti sve ces moci ali kasnije...sad miruj....bas bzvz za taj lek sto ti ne deluje...
..kad bese kontrola? i voce koje je sladje izbegavaj....vise citrusa manje slatkih jabuka i banana...:zag:

ne jedem ni banane ni jabuke, samo pomorandže i limun, mandarine ako mi neko donese, one su isto slatke pa ih izbegavam,
e što sam napravila sebi za večeru od mladog neslanog sira, domaćeg ljutog ajvara i naseckanog povrća za salatu neku vrstu
namaza, sutra ću da ispečem lepinjice za doručak pa sa tim, neću na kuvanju više da pišem o tome šta pravim, pre je ovo šta
sad jedem za zdravlje nego za tamo, da ne davim narod

ne jedem ni banane ni jabuke, samo pomorandže i limun, mandarine ako mi neko donese, one su isto slatke pa ih izbegavam,
e što sam napravila sebi za večeru od mladog neslanog sira, domaćeg ljutog ajvara i naseckanog povrća za salatu neku vrstu
namaza, sutra ću da ispečem lepinjice za doručak pa sa tim, neću na kuvanju više da pišem o tome šta pravim, pre je ovo šta
sad jedem za zdravlje nego za tamo, da ne davim narod

...sto sta fali, neka i tamo, pa svi bi trebali da jedemo sto zdravje mozemo...

...ja ne smem ljuto i ne smem kupus nikakav, bar do te kolonoskopije....ni slatko nista....jedem uglavnom supe, corbe, sireve, sardine ili oslic kad mi padne na pamet da mi je dosta
piletine....smem ja i teletinu ali mi skupa...

...jesu preslatke mandarine, ja jednu vocku dnevno, koju god...sem krusaka smem...a ni ne volim ih nesto pa mi ne pada tesko....

...spasu me cajevi koje ni ne zasladim, ali me prevare pa ne budem gladna....bas smo tandem dodjavola...

- - - - - - - - - -

....nego gde nam je Liki i ona nas napustila ...ccc..:ljutko:

...da kad dugo imas neke probleme vec sama znas sta ti najbolje deluje.....super...

...e za kondiciju ces jos malo da popricekas....em je hladno jos, em ne smes ti daleko da se upustas u neke takve setnje, mozda tu malo kroz naselje
ili park sta ti je zgodno i to je to....

...meni je das dugo trebalo da povratim kondiciju, posle zracenja....sve su mi iz mene izvukli kao pricem...ali evo puno je bolje nego sto je bilo....sad
vec postajem stara ja :)

drugačije je to tvoje, tu si u pravu, bukvalno isisa sav život i snagu i volju ta radijacija pa zato duže i traje,
ovo moje je samo malo kretanja u zadnjih par meseci, dobro i diki tiker ali kad me dovate u Sokobanjskoj dušu ću ispustiti :sad2:

...onda ce smao malo strpi i bices ko nova:heart:

...e sad ce u martu godinu dana od kad je prosla i ta zracna terapija, tacno su mi govorili mora cela godina da prodje da se organizam
polako povrati, i tacno je....ali sam bila bas tuzna sto nisam imala snage kao pile, nista i nikud nisam mogla....hvala bogu, prodje...

....evo me da se ovde upisem....

...bila danas na kontroli kod hirurga, na IROS-u..kaze sve je to super, da se vidimo u oktobru, a rengenm pluca, UZ abdomena i ginekoloskim pregledom...i naravno magnetnom noge...

...e sad meni nesto nije jasno, ili mi daju retka snimanja ili me opletu sa svih strana, u junu imam kontrolu kod onkologa, za tu kontrolu treba da odradi magnetnu, i skener pluca
i abdomena....i da donesem hp nalaz sa GAK-a ...pa mi se onda cini da je opet fakkticki rengen za 4 meseca posle skenea i dva magneta u razmaku od 4 meseca...

...malo mi to nesto nije jasno....ali dobro ako mora tako, mora sta da se radi....

..inace pricali smo i o ovom mom problemu sa kolonom i kaze doca a bi pozajmio pare ako ih ne bi imao, ali da ni lud ne bi isao da mu to na zivo rade (misli na kolonoskopiju),
i da mu taj nalaz obavezno ponesem kad budem dolazila na kontrolu...eto tako...

...a vi kako ste :) gde ste, totalno ste zapustile temu....

фала Богу немам појма како је то.
запамтила сам Лилику кад нам је писала да је нама лако заебавати се, а њој као сутра трасирају аутопут.....
мој брат је килосер, и нисам могла да верујем када је рекао да није нешто страшно, а њему су успут сецнули и неке прираслице.
пренемаже се и кад има грип, а ово ладно одрадио.
ти боље сакупу лову па нека те надрогирају ;)

ако сам добро скапирала магнет не зрачи па нема разлога да бројиш.
ајд' за онколога требаш ЦТ и нека, а за хирурга ртг. а и он ваљда мање зрачи од ЦТ па опет немој да бројиш. :lol:

и супер да је све супер :D

ја сам смрзнуто, а ложим к'о кад су биле оне минушчине.

фала Богу немам појма како је то.
запамтила сам Лилику кад нам је писала да је нама лако заебавати се, а њој као сутра трасирају аутопут.....
мој брат је килосер, и нисам могла да верујем када је рекао да није нешто страшно, а њему су успут сецнули и неке прираслице.
пренемаже се и кад има грип, а ово ладно одрадио.
ти боље сакупу лову па нека те надрогирају ;)

ако сам добро скапирала магнет не зрачи па нема разлога да бројиш.
ајд' за онколога требаш ЦТ и нека, а за хирурга ртг. а и он ваљда мање зрачи од ЦТ па опет немој да бројиш.[emoji38]
и супер да је све супер :D

ја сам смрзнуто, а ложим к'о кад су биле оне минушчине.
..pa da veci je broj onih sto kaxu da je to horor od onih koji kazu nije strasno..ne mogu i necu da me boli ako nemora...ici cu sledece nedelje na VMA pa cu kod njih zakaxati sa anestezijom...javicu kako sam prosla...ne bih bas da placam ono sto nije nuzno...
..da hladno je...
..odoh da spavam,,premorila ssm se danas bas puno...

e ovo je lud zbunjenog....zvala sam sad jednu dr koja ima veze sa ovim zlom koje me strefilo u vezi tog nekog istraživanja na koje sam pristala, a bolje da nisam,
lepo pitam kad će da mi zakažu tu scintigrafiju na KCS a ona kaže zar vam nisu javili, ne niko mi ništa nije javio a kontrola se približava i koji ću moj na kntroli
bez tog pregleda jer je važan za sledeću koronarografiju, a u martu idem u Skobanjsku na rehabilitaciju i kad ću sve to da obavim, kaže ona raspitaću se pa ću vam javiti kasnije malo ili sutra a ja ovako :eek:
pa onda ovako :dash: i na kraju ovako :evil:

naravno da jesam i znam ko nije obavio ono što je rečeno da će uraditi, očekivala sam da će malo brže saznati šta se dešava od sutra, jer ja jesam potpisala da ću sarađivati u istraživanju, a ne da ću ja morati da jurim druge kad je rečeno da ne moram da brinem ni za šta a vreme prolazi....ugovor je ugovor pa shodno tome očekujem i da se ispoštuje na vreme, a usput ona jeste odgovorna što se tiče istraživanja i samo je jedan od lekara koji to rade i ona mi je dala njen broj i još par brojeva na koje se mogu javiti za sve što mi nije jasno.....ne osuđuj me prerano kad ne znaš sve informacije i o čemu se tačno radi, ja kad krenem sa kuknjavomradim to s dobrim razlogom i uvek je vrlo argumentovano crno na belo :)

Poslednja izmena:
pa evo i sad kad si ispricala detaljnije, ja i dalje ne vidim zasto si mislila da je trebalo odmah da ostavi sve sto radi i pojuri da ti zakaze :) zar je sutra tako daleko? uostalom, i sama kazes da je ona samo jedan od lekara koji ucestvuju u istrazivanju, a iskreno nisam do sad video da oni sami vrse zakazivanje i obavestavaju ispitanike.

Poslednja izmena:
pa evo i sad kad si ispricala detaljnije, ja i dalje ne vidim zasto si mislila da je trebalo odmah da ostavi sve sto radi i pojuri da ti zakaze :) zar je sutra tako daleko? uostalom, i sama kazes da je ona samo jedan od lekara koji ucestvuju u istrazivanju, a iskreno nisam do sad video da oni sami vrse zakazivanje i obavestavaju ispitanike.

a zašto bi i znao, pa i nije tvoj domen u medicini, ako se ne varam ti si budući radiolog, živog pacijenta videti nećeš sem na snimcima, zašto bi znao nešto o protokolima, ne opterećuj se bez potrebe

a zašto bi i znao, pa i nije tvoj domen u medicini, ako se ne varam ti si budući radiolog, živog pacijenta videti nećeš sem na snimcima, zašto bi znao nešto o protokolima, ne opterećuj se bez potrebe

Haha :D
Pa, Nedo, kako da ti kazem, valjda ti je jasno da nisam iz gimnazije dosao na specijalizaciju :)
Uostalom, nesto ne vidim da si demantovala.

Ali evo sad kad razmislim, u pravu si. Trebalo je ona svog zivog pacijenta da ostavi dok ode tebi da zakaze termin odmah.

Haha :D
Pa, Nedo, kako da ti kazem, valjda ti je jasno da nisam iz gimnazije dosao na specijalizaciju :)
Uostalom, nesto ne vidim da si demantovala.

Ali evo sad kad razmislim, u pravu si. Trebalo je ona svog zivog pacijenta da ostavi dok ode tebi da zakaze termin odmah.

hihihihhi al ona nema živog pacijenta, ona je kako da se izrazim tehnička podrška lekarima koji rade sa živim pacijentima, ona radi samo sa papirima,
a zar ti nisi čuo da se po novom pacijent više ne mora baviti zakazivanjem termina za dalje potrebne preglede već to rade lekari specijalisti, evo primer
moja opšta ne može da mi ona zakaže kod endokrinologa, već prvo moram kod kardiologa pa će to on da uradi ako smatra da je potrebno iako je
lekar opšte prakse isto specijalista....skroz bez veze, al dobro sistem je skoro uveden pa svi još šantaju, al to meni ne smeta da ja i dalje kukam
jer ne smem na konrolu bez tog pregleda i ne smem da propustim termin u Sokobanjskoj i sve će da mi se poremeti a moram i levu granu još da
stentujem ili ću opet da se infarktiram

hihihihhi al ona nema živog pacijenta, ona je kako da se izrazim tehnička podrška lekarima koji rade sa živim pacijentima, ona radi samo sa papirima,
a zar ti nisi čuo da se po novom pacijent više ne mora baviti zakazivanjem termina za dalje potrebne preglede već to rade lekari specijalisti, evo primer
moja opšta ne može da mi ona zakaže kod endokrinologa, već prvo moram kod kardiologa pa će to on da uradi ako smatra da je potrebno iako je
lekar opšte prakse isto specijalista....skroz bez veze, al dobro sistem je skoro uveden pa svi još šantaju, al to meni ne smeta da ja i dalje kukam
jer ne smem na konrolu bez tog pregleda i ne smem da propustim termin u Sokobanjskoj i sve će da mi se poremeti a moram i levu granu još da

...e sto se Sokobanjske tice, ja mislim da ti mozes otici na to snimanje i vratiti se nazad, cak te mozda i oni odvezu i vrate ako to bude potrebno, tako da
se ne nerviraj oko toga kao ikako mozes....sve se moze odraditi bukvalno u dva dana, ako je volje da se nadje nacin i sredi to...

...e sto se Sokobanjske tice, ja mislim da ti mozes otici na to snimanje i vratiti se nazad, cak te mozda i oni odvezu i vrate ako to bude potrebno, tako da
se ne nerviraj oko toga kao ikako mozes....sve se moze odraditi bukvalno u dva dana, ako je volje da se nadje nacin i sredi to...

stvarno??? pa to bi bilo ekstra superkarafrandželistikhespijalidoušes, nemam s njima nikakvog iskustva tako da ne znam, a da znaš da ću da pitam kad budem zvala za termin sad posle kontrole, ionako mi rekla sestra da zovem da se raspitam pa ću usput i to pitati a i da li imaju wi fi instaliran....nosim lap sasobom, juče mi drugarica ubacila silu serija i filmova, slušalice od moba mogu i na lap da se kače, tako da sam tehnički obezbeđena protiv dosade :D

Nisam ni na trenutak hteo da insinuiram da je to bio tvoj posao da zoves, ako je tako zazvucalo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back