Rado bi pomogla ali bas nista ne znam o toj terapiji iako sam primila svašta i bas puno samih terapija. Sigurno će se javiti neko ko o tome nešto zna. Srecno mami 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala na odgovoru,Rado bi pomogla ali bas nista ne znam o toj terapiji iako sam primila svašta i bas puno samih terapija. Sigurno će se javiti neko ko o tome nešto zna. Srecno mami![]()
Može da bude loše čitanje skenera u pitanju, samo mala je šansa jer se u tim situacijama jako vodi računa.Hvala na odgovoru,
nekako se nadam da je možda i CT skner pogriješio ili makar dr koja čita snimak jer mi malo nelogično sve ovo ( ruku na srce kod nas je taj CT bio u kvaru preko 15 dana). Mada najviše me buni to što su svi ostali parametri isti, što su nalazi biohemije ok, što je njeno stanje odlično (trenutno), što se mete na glavi povlače, a još pri tom nije ni na trećini terapije po prosjeku.A najviše me interesuje ako je stvarno tako ima li neko iskustva šta dalje, je li to još neki novi vid ciljane terapije ili hemo ili ima li išta uopšte....
Od terapije, no sikiriki.....37,7![]()
ZnamOd terapije, no sikiriki.![]()
Hvala vam na odgovoru, ako mi možete još reći da li se progresijom smatra progresija veličine tumora na plućima ili moraju sve okolne "stavke" biti povećane jer kad je ona u pitanju došlo je do određene progresije u dimanzijama tumora na plućima, dok su sve druge "stavke" ostale iste ili su još bolje da se tako izrazima.Može da bude loše čitanje skenera u pitanju, samo mala je šansa jer se u tim situacijama jako vodi računa.
Terapija dalje može u više smerova.
Ako ima PDL1 mutaciju, mogla bi dobti Kejtrudu (Pembrolizumab).
Može i hemo kao retretman (Gemzar-Cisplatina) pa opet biološku terapiju, opet ponavljam, pod uslovom da ima traženu mutaciju.
U Srbiji fond ne plaća ako mutacija ne postoji mada su neke analize pokazale da pacijenti dobro reaguju na taj lek i ako ne ispunjavaju uslov mutacije. U tom slučaju, ljudi ovde sami plate tretman.
Ah da, da dodam, ima i druga linija za tu ALK mutaciju koju ima tvoja mama. Crizotinob/Krizotinib.
Možda se onkolog i za to odluči.
Na to moraš da računaš tokom primanja terapije. A i posle. Takva je biologija tumorskog ponašanja. Na žalost.Znamnego je neprijatno i smara uzas...obori me ne mogu nista
![]()
Pod progresijom se smatra rast primarnog tumora ili bilo kog depozita u bilo kom delu tela. Pa čak i limfnih nodusa.Hvala vam na odgovoru, ako mi možete još reći da li se progresijom smatra progresija veličine tumora na plućima ili moraju sve okolne "stavke" biti povećane jer kad je ona u pitanju došlo je do određene progresije u dimanzijama tumora na plućima, dok su sve druge "stavke" ostale iste ili su još bolje da se tako izrazima.
Jasno mi je to, i kao pripremim se pa me opet obori totalno, nisam za nista "moSmeBaCit" što bi rekli uCrnUGorUNa to moraš da računaš tokom primanja terapije. A i posle. Takva je biologija tumorskog ponašanja. Na žalost.
Ti si jaka žena/ličnost.Jasno mi je to, i kao pripremim se pa me opet obori totalno, nisam za nista "moSmeBaCit" što bi rekli uCrnUGorU![]()
Hvala, znači i najmanja progresija je progresija i ovaj lijek se ukida....Pod progresijom se smatra rast primarnog tumora ili bilo kog depozita u bilo kom delu tela. Pa čak i limfnih nodusa.
Tako bi trebalo.Hvala, znači i najmanja progresija je progresija i ovaj lijek se ukida....
HvalaTi si jaka žena/ličnost.
Hvala vam na iscrpnim odgovorima, mislim da kod nas u RS za ovu mutaciju ima samo Alecensa. Iskreno sam se nadao da će ona da pomaže makar malo duže. Ukoliko je druga linija odbrane hemo, da li se tu možemo nadati nečemu pozitivnom ili je to ona poslednja linija odbrane posle koje nema dalje...Tako bi trebalo.
Samo ima nova.
Znači nije ništa gotovo.
Da li mama ima mutaciju PDL1?Hvala vam na iscrpnim odgovorima, mislim da kod nas u RS za ovu mutaciju ima samo Alecensa. Iskreno sam se nadao da će ona da pomaže makar malo duže. Ukoliko je druga linija odbrane hemo, da li se tu možemo nadati nečemu pozitivnom ili je to ona poslednja linija odbrane posle koje nema dalje...
Uradiće joj i tu analizu (PDL1). Nije to to.Trenutno nisam 100% sisguran jer kod sebe nemam onaj nalaz (osim ovog u attachmentu) za mutaciju. Inače znam da kada je ustanovljena mutacija da je njen onkolog rekao "odlično" može ići Alecensa i kao "poživićeš ti....". Stanje u RS ne znam da li je bolje nego kod vas u Srbiji (teško da je bolje)... Prije neki dan sam vidio da je fond odobrio još 5 pacijenata za lijek pembrolizumab a to je koliko sam istraživao Keytruda. Ako bude to druga linija odbrane možda i nije loše samo mislim da su liste čekanja baš velike i bojim se vremena koje će proteći dok se on ne uključi.
Da li npr. prije keytrude može da ide Hemo a onda ako se upadne na listu da ide ovaj lijek. I da li ovaj kombinacija Gemzar-Cisplatina (citostatička ako se ne varam) daje neke dobre rezultate?
Oprostite na dugačkim porukama jednostavno nisamo baš očekivali da će se ovako brzo desiti progresija?
Hvala!
Samlela*Sagleda me ova temperatura, bas me nervira ali šta da se radi kad mora tako. Gadan ovaj Gemzar
Peku se projice, ne mogu ni da ležim po ovakvom danu, a treba nesto i jesti.
Pozdrav drugari![]()
проћићее... да си макар раније попила Парацетамол,Celi dan nista, a sad 37,8![]()