Onkomafija - vreme izmedju skenera 2

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaš li nešto za bolove ?
Popila sam najjači koji imam Nalgesin 550mg i ništa, ne bole me rane od zuba, boli me u plućima :(

boli rana, imaš otok, ili nešto treće?
pokrivena si antibiotikom, i sad ti jedino preostaju povremeno hladnjikavi oblozi,
i nešto za bolove.

je l i za ovo Paracetamo dobar, ili nešto drugo?
Ne nije to, eno napisah.

Pročitao sam o Nalgesinu i piše da je za bolove tipa zub.
Jel teško dišeš ili neko probadanje?
Od jutros iz čista mira se pojavio taj bol. Prvo ispod pazuha, a onda se spusto na grudi, ustvari više onako u dubini kao da je iz pluća sa te desne strane. Dr rekao da popijem Duklofen, ali od toga nije prošlo, tek mrvu popustilo. Onda večeras oko 19h poče onako oštro da probada, zato sam popila Nalgesin jer mi ga je jedan dr dao kada sam 7mala baš jak bol u kičmi, rekoh od toga će proći, ali nije. Eto.

Taman sam napisao isto što i Liki.
Kako si došla do ovog lijeka?
Ja njega uvek imam za baš jake bolove bilo čega i uvek pomogne. Kad me noga boli, od njega 8bavezno prođe. Odlučan je lek.

Gledam sada cijela uputstva i može svašta.
Glavobolja, kosti, zglobovi, zubi, postoperativna bol...
Zato ti je i prepisan.
Jak lijek.

Ovo "unutra" te počelo boljeti prije, očigledno nije pomogao.
Da li ti je mučnina?
Nije, samo bol iz čista mira se jutros još javio oko 10h i još uvek je prisutan, manj doduše, možda su svi lekovi koje inače pijem + taj dali neki rezultat.

Jutros nešto pre 5h probudi me bol opet isto ako ne i jače nego juče. Ustanem jer ne mogu da nađem mesto, kako god da legnem boli, ne popušta, ne smiruje se, pa me i uplaši. Nije uopšte prijatan.
Popijem 2 diklofenak-a DUO tako sam pila kad me je bolelo rame i kad nisam mogla da podignem ruku, po savetu lekara. Zmerim pritisak 108/75 ... 102 (puls), popijem presolol, rivotril, monopril i sačekam pola sata da lekovi deluju puls 105/82 ...104.
Okrenem hitnu pomoć. Popričam sa doktorkom, kaže neće tako infarkt, da je dobro sve što sam popila i ona bi mi to prepisala. Da idem u ambulantu kod mog onkologa, smatra da bi on trebao da me odmah pošalje na CT plića *što šanse nema) da bi se videlo šta je ovaj citostatik uradio za ova 2 ipo meseca uradio.

Pominjala je neku opstrukciju pluća, nije joj jasno kako hodam sa tolikim metastazama, pa me to samo iznervira jer daleko bilo da ne mogu da hodam. Ne znam, ni jedan jedini nepromišljen postupak nisam uradila da bih ovo stanje izazvala, vodim računa i šta jedem i šta pijem sve uglavnom po nekom redu i bez extrema. Ne pijem, ne pušim, imam uglavnom sveže kuvano i od čega sad to, evo nisam pametna :rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back