Onkologija 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па јел циста,или је то нешто малигно,за шта је неко рекао да је циста... Тек сад не капирам...

Sumnjaju na tumor, ali ona je prosle godine kod doktora koji je meni dijagnostikovao maligni tumor na
obicnom ultra zvuku dojke pa potvrdio odmah mamografijom,radila ultra zvuk dojke i on joj je video tu cistu.
Sad su je prvi put gledali na Bezanijskoj Kosi gde smo operisane i verovatno od te ciste posumljali na tumor...
Ona je u drugoj dojci imala benigni tumor kad je operisana sa mnom...metu u limfi a tumora nigde:eek:
Sad u sredu nosi nalaz mog dr. ovima na B.kosu pa ce videti a kasnije na magnetnu u NS.

Gago, nije digao nos, zvala ga ziksi na tel. i ko zna sta sve nakukala kako joj je
potrebno kako je psihicki otisla, molila ga da se ne ljuti, a on sve, ma dobro, dobro...i tako prodje sve ok..moracu da ga pocastim malo :mrgreen:
Hocu Petre, hvala ti maleni :heart:
Lili , ona kaze da taj lek pronalazi sve celije raka po telu i unistava ih, ali
prvo treba neki test da uradis da vide da li si pozitivna na njega, njoj je odgovarao i vidis da joj je super to odradio.
Ono u dojci joj je jos moj dr. video kao cistu i odnece taj nalaz onoj dr. na bez.kosi koja je sad ovoliko alarmIrala i radice mr. za svaki slucaj.
Mima, hvala draga :heart:
A Likita se oporavlja od ,,masaze,, :zper:

Odradi čast biki kao nikad do sada,da vrijedi još koji put :zper: :zcepanje:
ma samo neka je upalilo i da ideš bez presije :ok:

Sumnjaju na tumor, ali ona je prosle godine kod doktora koji je meni dijagnostikovao maligni tumor na
obicnom ultra zvuku dojke pa potvrdio odmah mamografijom,radila ultra zvuk dojke i on joj je video tu cistu.
Sad su je prvi put gledali na Bezanijskoj Kosi gde smo operisane i verovatno od te ciste posumljali na tumor...
Ona je u drugoj dojci imala benigni tumor kad je operisana sa mnom...metu u limfi a tumora nigde:eek:
Sad u sredu nosi nalaz mog dr. ovima na B.kosu pa ce videti a kasnije na magnetnu u NS.
kako nisu mogli naci primarni , sto je nisu celu skenirali ili poslali na pet scan

- - - - - - - - - -

to treba da ide , to ce pokazati sve i ja bi volela

Odradi čast biki kao nikad do sada,da vrijedi još koji put :zper: :zcepanje:
ma samo neka je upalilo i da ideš bez presije :ok:

To mi je najvaznije :)

- - - - - - - - - -

kako nisu mogli naci primarni , sto je nisu celu skenirali ili poslali na pet scan

- - - - - - - - - -

to treba da ide , to ce pokazati sve i ja bi volela

Nisu, bila je na svemu i svacemu, sve radila privatno, puni su love,
ali nigde joj nisu nasli primarni...

I prima se godinu dana i zto kod Her2 pozitivnih tumora čini mi se...........

- - - - - - - - - -

Meni su spominjali da idem nakon pet god. na taj pet skener...............vidi ima li bilo gdje malignih ćelija u organizmu!
ima u klinickom centru ali ti treba bas veza za njega , i stallno nema te posebne glukoze , bas bih volela na to , on vidi celo telo gde je sumnjiv i to jako unapred kad obican skener ne vidi

- - - - - - - - - -

Ma zena nije imala rak dojke !!!
To je dobila da prima godinu dana nakon operacije
tek kad joj se pojavile promene na jetri i primala je skoro godinu dana..
metastaze na jetri , to je za hormonski zavistan rak dojke , ne moze nista drugo , on je dizajniran da ubije celije raka dojke

- - - - - - - - - -

Hercepin je vrsta ciljane terapije za rak dojke. To je monoklonalno antitelo, što je jedna vrsta biološke terapije kancera. Monoklonalno antitelo je antitelo koje se može napraviti u labaratoriji u velikim količinama. Antitela su molekuli koje prirodno naš imuni sistem prizvodi. Prirodno, njihova uloga je da potraže strane ćelije - bakterije i viruse, na primer - i da ih ubiju. Antitela napravljena u labaratoriji se mogu dizajnirati da traže određene ljudske ćelije. Hercepin cilja na ćelije raka dojke.
Takođe, možete čuti da Hercepin zovu i trastuzumab. Negde između 15 i 25 od 100 pacijenata sa rakom dojke će verovatno reagovati na lečenje sa Hercepinom. Njihove kancer ćelije imaju veliku količinu proteina zvan HER2Neu ili erbB2. Ovaj protein je receptor faktora rasta. On prenosi signale od spoljnjeg ka unutrešnjem delu ćelije, što čini da ćelija raste. Hercepin antitelo se pričvrsti proteinski receptor i blokira ga, tako da više ne može reći ćeliji da raste. Hercepin, takođe, povećava efekat lekova hemioterapije na ćelije raka dojke.

Ejbg Lili, bila sam s njom skoro svaki dan od nase operacije na ovamo....
Primala je 2 one ko moja adriablastin pa 4 taxola,
hp nalaz nakon operacije dojke,, benigni tumor u dojci, meta u limfi,,
Kad je zavrsila sa hemo, ja sam krenula na zracenje dijke i jajnika a ona nije imala potrebe za tim.
Nakon nekoliko meseci joj se to na jetri pojavilo, opet prosla cudo bozije skenera i magneta
i probali joj taj citostatik i pocela je sa njim,dr. Murtezani joj je
tada rekao da je odlicno sto moze da ga dobije jer on se daje za zaustavljanje progresivnog rasta tumora
a to na jetri nikako drugacije ne bi mogli da joj uklone sem tim terapijama da pokusaju da ga smanje ili barem zaustave rast.
Nakon godinu dana svi snimci joj pokazuju da nema vise nicega tamo ali jedva je prezivela tu celu godinu sa tim terapijama, bas jedva.
Pricala sam ti kako se lepo oporavila cim je prestala da je prima i kako vise nema nista na jetri....

imala je metu u zlezdama ruke , zato i jeste kao rak dojkea na jetri je metastaza

- - - - - - - - - -

Dvojica narkomana uhvatili popa i bacili ga sa zgrade.
Pop padne i pogine.
A jedan narkoman ce drugom:
-Jesam ti rekao da je pop, a ti BETMEN, BETMEEEEN !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back