Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova moja devojcica bila jako mrsava, kortiko.... zaustavili rast,a malo onako ojacala, ali sada kada je prestala, a pila nekoliko godina, polako raste i tanji se. Kod tvog surpuga verovatno
to nebi bilo tako izrazeno. Toliki svet prima, a izgled nisu promenili. Moja mlekarica ima tu bolest Sarko...... ne mogu da ponovim , zaboravila sam, redovno je na terapiji, kabasta jeste,
ali uvek je i bila. Ima deset godina , ako ne i vise kako se leci . Znaci, nije sve tako crno, ali njemu treba zaista doktor , a covek... i znam da je to tesko pronaci, ali mozda i nadjete.
Pozdrav

Ta fama oko kortizona vazila je dugo godina, narocito je sedamdesetih (proslog veka) to bilo jako izrazeno jer je lek bio nov, eksperimentisalo se, tako da su zaista ljudi
izgledali kao pun mesec, puni vode, ali je danas situacija mnogo drugacija jer se tacno zna doziranje, uglavnom se preslo na slabije doze koje se uzimaju duze vreme.

Ja bih ga u svakom slucaju uzimala mesec,dva, ako primeti da mu ne prija, uvek moze da prestane.Kod prestajanja je jako vazno da se to postepeno radi
jer za vreme terapije nadbubrezna zlezda uopste ne prizvodi taj hormon i treba joj malo vremena ( nekoliko dana) da pocne sama da ga luci.

Sinoc procitah da ga treba uzimati samo ujutru izmedju 6-i 8.00 h.

Ta fama oko kortizona vazila je dugo godina, narocito je sedamdesetih (proslog veka) to bilo jako izrazeno jer je lek bio nov, eksperimentisalo se, tako da su zaista ljudi
izgledali kao pun mesec, puni vode, ali je danas situacija mnogo drugacija jer se tacno zna doziranje, uglavnom se preslo na slabije doze koje se uzimaju duze vreme.

Ja bih ga u svakom slucaju uzimala mesec,dva, ako primeti da mu ne prija, uvek moze da prestane.Kod prestajanja je jako vazno da se to postepeno radi
jer za vreme terapije nadbubrezna zlezda uopste ne prizvodi taj hormon i treba joj malo vremena ( nekoliko dana) da pocne sama da ga luci.

Sinoc procitah da ga treba uzimati samo ujutru izmedju 6-i 8.00 h.

Mami doktorka napisala jedan u 8 h

Bez obzira sto su ovakvi rezultati, mislim da jos uvek nema mesta za brigu. Tek je pocela sa terapijom i ona nece delovati preko noci. Njoj ce tek sada poceti reakcije organizma, tipa slabost, pospanost itd. Dajmo sansu terapiji. Verujem da ce sledeci snimak pokazati znatno poboljsanje!! Ona jeste operisana, ali tumori su to... Raste to brzo, narocito sto je vec koliko dugo bez ikakve terapije, pa jos i operacijom to cackano.. Videces, bice bolje :heart:

Istog sam mišljenja i ja da treba sačekati da terapija počne djelovati,a mislim da je to tu negdje sobzirom da se počinju ispoljavati nus pojave!Mislim da je sada u dobrim rukama i da dobija tu neku udarnu dozu citost.,čvrsto vjerujem da će biti pozitivnih reakcija na ovu terapiju na sl.skeneru!
A čudi me da nije krenula pješke,a to je sića što ode da nešto kupi,bar je ćera sa njom!Veliki :zag: za našu lili!!!!

Mami doktorka napisala jedan u 8 h

Ok je tako, jer kazu da tako bas ta nadbubrezna zlezda ne prestaje potpuno da luci hormon.

Ovo sto ja znam o tome, to je sa nemackih medicinskih sajtova, to vreme ( ujutru izmedju 6-8) neka su saznanja novijeg datuma
i jako mi je drago da i nasi lekari ( pod strasnik uslovima rada i za njih i za pacijente) savrseno korektno savetuju pacijente
prepisujuci im terapije. Ako se ne varam, to vreme i ne stoji u uputstvima za upotrebu leka.

Inace kod akutnih bolova sa zglobovima, pa i isijasa, daju se inekcije kortozona ( obicno samo jedna) koje su uzasno jake,
ali bol odmah prestane, a dejstvo traje danima. Ali je to uvek jednokratno. I naravno samo kod bola u jednom zglobu, ako su
hronicni bolovi u zglobovima, onda ta inekcija ne vrsi poso, nego ove tablete.

Istog sam mišljenja i ja da treba sačekati da terapija počne djelovati,a mislim da je to tu negdje sobzirom da se počinju ispoljavati nus pojave!Mislim da je sada u dobrim rukama i da dobija tu neku udarnu dozu citost.,čvrsto vjerujem da će biti pozitivnih reakcija na ovu terapiju na sl.skeneru!
A čudi me da nije krenula pješke,a to je sića što ode da nešto kupi,bar je ćera sa njom!Veliki :zag: za našu lili!!!!

kako tvoj bronhitis GAGO,gotovo sa mackanjem i lekovima?.:)

QUOTE=bikilix;22454458]
images
[/QUOTE]

:heart:[

3 x put ura za alternativu :heart::worth:....ne znam da li smeš da praktikuješ drenažu,nežno lupkanje po leđima,od baze do lopatice i do kičme,nikako gore i nikako kičma,to pomaže da se sekret odvoji i lakše izbaci...mada,može i lagana masaža tog dela uz nečiju pomoć,bez lupkanja.....al prvo pitaj nekog pametnijeg u vidu doktora kad budeš išla ili telefonom...ovo je samo predlog,pomaže,ja sam hobp-ovac i asmatičar,al mene nema ko da mlati,zato jurim nekog držećeg penzosa....čisto medicinski razlozi... :cool:

3 x put ura za alternativu :heart::worth:....ne znam da li smeš da praktikuješ drenažu,nežno lupkanje po leđima,od baze do lopatice i do kičme,nikako gore i nikako kičma,to pomaže da se sekret odvoji i lakše izbaci...mada,može i lagana masaža tog dela uz nečiju pomoć,bez lupkanja.....al prvo pitaj nekog pametnijeg u vidu doktora kad budeš išla ili telefonom...ovo je samo predlog,pomaže,ja sam hobp-ovac i asmatičar,al mene nema ko da mlati,zato jurim nekog držećeg penzosa....čisto medicinski razlozi... :cool:

Ma znam to su mi kao maloj radili,ali sad izbacujem kašljanjem!
Naravno,čisto iz medicinskih razloga penzosa da sahvataš,ko' terapija da ti bude 3x dnevno ,ništa manje :zper:,kažeš doca mi tako preporučio,nebi ti ali ako tako kažu ko si ti da ih ne poslušaš :rotf:

jeste,jeste,to mu dođe kao zamena za šećer..:D
mada,3 x :think:
da ne bude malo mnogo,ima da zanemoćam,šta ću onda :D
moram tražim recepat za nekog pojačeg dedicu,pa da ga navatam u apoteci :zcepanje:
ma platiću i participaciju,nek ide sve ,ihaaj....:D

Tako sam ja lupkala moju decu dok su bili mali a
krkljali od slajma,i pomagalo je:)

jeste,jeste,to mu dođe kao zamena za šećer..:D
mada,3 x :think:
da ne bude malo mnogo,ima da zanemoćam,šta ću onda :D
moram tražim recepat za nekog pojačeg dedicu,pa da ga navatam u apoteci :zcepanje:
ma platiću i participaciju,nek ide sve ,ihaaj....:D
Dodji kod mene u firmu,odredjenim danima
devizne dedice dolaze sa uverenjima o zivotu,
tu ako ne navatas ne znam gde ces...jedino
na kalisu one sahiste al oni su ko i mi gologuzija:mrgreen:

taman sam htela da te pitam kako si danas...e pa baš te zeza,piješ li tečnosti?
ako možeš da kupiš supu u kesici,ona za jednu šolju pa da to pijuckaš umesto kafe
da malo dodaš soli u organizam

Dragana je spakovana - jos je u bolnici, ceka otpusnu i kcer pa idu.
Verovatno ni dr., nisu ocekivali nesto, ali su joj sigurno radili ovo da se iskupe...mozda bolje da nisu, da su
sacekali da lek pocne da deluje. Joj, ala oni nemaju pojma sta to za pacijenta znaci, kada ti tako kazu i odes kuci...
Al dobro, kuci je svakako bolje nego u bolnici , a bila je ozbiljna ,bas ....

Verovatno ni dr., nisu ocekivali nesto, ali su joj sigurno radili ovo da se iskupe...mozda bolje da nisu, da su
sacekali da lek pocne da deluje. Joj, ala oni nemaju pojma sta to za pacijenta znaci, kada ti tako kazu i odes kuci...

oni uvek kažu samo pola,drugu polovinu ni da pomenu,njima ja ništa ne verujem
milion puta se do sada pokazalo da njihove prognoze i mišljenje su jedno,a telo i duh i sposobnost oporavka nešto sasvim drugo

Ne,ako oslabis mislice da si bolesna pa te nece hteti;)
Meni opet lose,pao mi ovaj pritisak vise ne znam dokle moze da pada....

Kod mene pada zbog slabe ishrane , kod tebe koliko vidim to nije slucaj. Onolika si sigurno od
klope.
Stavljaj prste u so i zalivaj vodom, meni se to pokazalo kao najdelotvornije, coca-cola isto, cokolada, ali prava...
A mozda da se posvadjas sa nekim, da te iznervira, mozda tada skoci .......;)

Ukoliko krenemo sa pretpostavkom da je sada u dobrim rukama i da ce sada zaista obratiti vise paznju na nju, u smislu da dobije adekvatan tretman bolesti, onda je skener zaista neophodan. I bolje je sto je sada odradjen, jer da nije pa da su cekali kraj terapije, a oslanjali se na snimke MR od posle operacije, rekli bi da terapija ne deluje. Ovako se sada na pocetku terapije zna pravo stanje stvari i imace sa cim da uporedjuju rezultate. Nije rec o iskupljivanju za greske, jer toga nema u zdravstvu, vec je rec da sada bude adekvatno lecena.

Evo i mene da pozdravim hrabre borce na ovoj temi.Posebno Lilihip kojoj iskreno se nadam da je sad u sigurnim rukama i da sad prima terapiju koja deluje i kojom ce pobediti ovo podmuklo zlo.Snovak,nadam se da su bolovi manji i mogu se podnositi.Imas prelepu unucicu koja pretpostavljam da je najlepsa terapija.

29072012034https://youtu.be/hz2QzCySGko

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back