Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja se nadam, bas mi treba neka lepa vest ovih dana :)
Kako kad, nekad dobro, nekad ne... Svi kazu kako vreme prolazi bice sve lakse a kod mene naopako, iz dana u dan mi sve vise i vise nedostaje mama :sad2:
Trudim se da mozak okupiram drugim stvarima, da sto manje razmisljam ali ponekad to jednostavno ne funkcionise... Stan sam otkazala, finansijska situacija ne dozvoljava da ga zadrzim u toku leta... A na jesen, videcu sta mi je ciniti.:zag:
Mislim da sam baš ovde pročitala da normalan proces tuge zbog smrti drage osobe traje 6 meseci.. Kod mene je trajalo skoro 8. Kod moje prijateljice, godinu dana..
U početku jeste teško. Mnogo teško. Naročito kad dođu rođendani, slave itd. Sve to moraš da prođeš svaki od tih dana i tek onda će ti biti malo lakše.. Nemoj da se opterećuješ time da vreme leči, a tebi je teško. Sve je to mnogo sveže i boleće te sigurno još izvesno vreme. Trudi se da se okupiraš nečim, i videla sam da ti je bratu rođendan. Bez obzira što nemaš volju, ti si sada ženska glava u kući, i ti si zauzela mesto svoje mame i ja verujem da bi ona bila veoma srećna da vidi vas kako idete dalje i kako ste lepo proslavili rođendan bez nje. Sve je to normalno, i koliko god surovo zvučalo - život ide dalje.
Posebno mi je drago što vidim da se trudiš :) I posebno mi se sviđa tvoj avatar :) samo nastavi tako i videćeš, zaista ćeš videti da vremenom postaje lakše.
I na jesen te ponovo očekujem u Nišu :zper: sa nadom da se i vidimo tada. :zag:

Ej Likita, mora zena da pise , rekoh joj da pise bilo sta , da bi mogla da joj posaljem pp., nova je ....

Ja sad dodjoh ,pocela sam tek da citam, ceo dan hodam da bi kupila nesto za more , ebes more, nista to nije za mene,
jedva nesto pronadjoh .... a ceo dan nisam jela , vec mi sve pocelo da trne....
Naravno da mora da piše, zato je i došla ovde. Nego sam joj rekla da pročita sve od početka Vesnine postove jer odatle može mnogo korisnih informacija da dobije o svemu što je interesuje.
I ne kukaj mnogo, nego pakuj se i briši na more! Ko se bre još žali na more :zper: Ajde uživaj malo!

Biki primi moje saucesce
Liki znam,naravno i ja sam misljenja da ako se propise i sve sto moze ublaziti tegobe i olaksati zivot treba probati
I treba mu neki razgovor ali sa strucnim Dr. ovaj njegov nije los,ne negativise ga,ali i ne trudi se mnogo,valjda mu odgovara sto je ovaj moj tako povucen,cutljiv i mnogo ne trazi i ne pita
I sada kad je bio na terapiji bila druga Dr. pa mu propisala taj sirup i tablete,ovaj njegov pitanje bi li i krivo mi je jer svi razlicito govore
Ne znam ja tacno sta mogu da izazovu kortiko,ne plasi se Bobo,ako je pila do sada i sve ok ne brini,i moj muz je pio 2 mjeseca i ok,ali on se plasi,kada sam pitala pa sto su tako strasni kaze da vidis na sta lice ti ljudi koji ga piju prepala bi se,svi naduvani kao lopte,e sad to su ljudi koji imaju Sarkoidozu,mozda je to razlog
Uglavnom nama je receno da se sa njima ne smije tek tako pretjerivati,da se ne smiju doze naglo povecavati ni smanjivati-prestajati,vec sve polako,ovi iz Njemake rekli neka proba kao 3 mjeseca najvise pa cemo vidjeti,a jedna poznanica kojoj otac takodje ima Ca pluca pitala Dr. za to oni rekli ne nikako dok bas ne bude nuzda,sad ajd ga znaj,sto ljudi 100 cudi

Biki primi moje saucesce
Liki znam,naravno i ja sam misljenja da ako se propise i sve sto moze ublaziti tegobe i olaksati zivot treba probati
I treba mu neki razgovor ali sa strucnim Dr. ovaj njegov nije los,ne negativise ga,ali i ne trudi se mnogo,valjda mu odgovara sto je ovaj moj tako povucen,cutljiv i mnogo ne trazi i ne pita
I sada kad je bio na terapiji bila druga Dr. pa mu propisala taj sirup i tablete,ovaj njegov pitanje bi li i krivo mi je jer svi razlicito govore
Ne znam ja tacno sta mogu da izazovu kortiko,ne plasi se Bobo,ako je pila do sada i sve ok ne brini,i moj muz je pio 2 mjeseca i ok,ali on se plasi,kada sam pitala pa sto su tako strasni kaze da vidis na sta lice ti ljudi koji ga piju prepala bi se,svi naduvani kao lopte,e sad to su ljudi koji imaju Sarkoidozu,mozda je to razlog
Uglavnom nama je receno da se sa njima ne smije tek tako pretjerivati,da se ne smiju doze naglo povecavati ni smanjivati-prestajati,vec sve polako,ovi iz Njemake rekli neka proba kao 3 mjeseca najvise pa cemo vidjeti,a jedna poznanica kojoj otac takodje ima Ca pluca pitala Dr. za to oni rekli ne nikako dok bas ne bude nuzda,sad ajd ga znaj,sto ljudi 100 cudi

Ova moja devojcica bila jako mrsava, kortiko.... zaustavili rast,a malo onako ojacala, ali sada kada je prestala, a pila nekoliko godina, polako raste i tanji se. Kod tvog surpuga verovatno
to nebi bilo tako izrazeno. Toliki svet prima, a izgled nisu promenili. Moja mlekarica ima tu bolest Sarko...... ne mogu da ponovim , zaboravila sam, redovno je na terapiji, kabasta jeste,
ali uvek je i bila. Ima deset godina , ako ne i vise kako se leci . Znaci, nije sve tako crno, ali njemu treba zaista doktor , a covek... i znam da je to tesko pronaci, ali mozda i nadjete.
Pozdrav

Evo ja cu Sarkoidoza:lol: salim se
Ma da,treba strucnjak da mu objasni da se ne plasi lijekova i da malo vise sa njim porazgovara kao covjek,a jos ako ga nadjemo bice premija,i ove sto imamo bar da se sloze oko terapije za bol,vec svako svoju politiku vodi
Fala Likice,pozzz

Hvala svima..
Tek u subotu ga donose,u kanadi kod brata je umro,
tamo otisao pre mesec dana...
Kakav je covek bio,najlepsi u familiji celoj,ima tri cerke
prosle godine dobio unuka..
Sta da se radi.
Necu vise da mracim

Moje iskreno saučešće Biki.Nisu to godine za odlazak,baš prerano.
Nek su mu deca živa i zdrava,bar je dočekao unuče,ostavio nešto iza sebe.
Čitam šta ste pisale juče i onda krenu sećanja.Moj tata je vukao dve godine žlezdu na vratu,ogromnu.Na neki način je znao šta je to,ali strah od dijagnoze je bio jači.Ne znam samo koliko sam uputa uzela z ORL,svađala se,molila,plakala,urlala na njega da idemo kod lekara,ne i ne.Otišao je najzad kad je počeo bol,a lekar koji ga je primio je imao samo jedno pitanje,zašto ste sad došli?Imao je 15 palijativnih zračenja i to je bilo to.Najteže mi pada što je to jedna od onih vrsta koje se mogu izlečiti i to prilično uspešno.Strah je najgori mogući izbor,a on je dozvolio da ga strah nadjača.Meni je ostalo da se i dan danas pitam da li sam trebala još nešto da uradim da ga nateram,odvučem kod lekara kad je bilo vreme,a opet imao je pravo na svoju odluku,pa kakva god ona bila.Ne znam,nisam pametna,samo razmišljam.
Ma užasno me nervira kad se odustane,kad se ne bori,kad se sve ne pokuša,koliko god bilo teško.

Moje iskreno saučešće Biki.Nisu to godine za odlazak,baš prerano.
Nek su mu deca živa i zdrava,bar je dočekao unuče,ostavio nešto iza sebe.
Čitam šta ste pisale juče i onda krenu sećanja.Moj tata je vukao dve godine žlezdu na vratu,ogromnu.Na neki način je znao šta je to,ali strah od dijagnoze je bio jači.Ne znam samo koliko sam uputa uzela z ORL,svađala se,molila,plakala,urlala na njega da idemo kod lekara,ne i ne.Otišao je najzad kad je počeo bol,a lekar koji ga je primio je imao samo jedno pitanje,zašto ste sad došli?Imao je 15 palijativnih zračenja i to je bilo to.Najteže mi pada što je to jedna od onih vrsta koje se mogu izlečiti i to prilično uspešno.Strah je najgori mogući izbor,a on je dozvolio da ga strah nadjača.Meni je ostalo da se i dan danas pitam da li sam trebala još nešto da uradim da ga nateram,odvučem kod lekara kad je bilo vreme,a opet imao je pravo na svoju odluku,pa kakva god ona bila.Ne znam,nisam pametna,samo razmišljam.
Ma užasno me nervira kad se odustane,kad se ne bori,kad se sve ne pokuša,koliko god bilo teško.
Pricala sam vam o njemu kod Lili,i on je bio
cudak po tom pitanju,pre 7 godina se razboleo,tek kad nije mogao da ustane iz kreveta pristao je na lecenje.
Bio je na svakih tri meseca u izolaciji,menjali mu svaki put svu krv,znaci niko nije mogao
da komunicira sa njim sem lekara i sestara tih mesec dana dok je u izolaciji,pa bi posle bio kuci skroz ok..
Poslednjih 6,7 meseci je malaksao i oslabio i odbio tu transfuziju,nije mogao vise da podnese samog sebe...
A bio je sportski tip,ono zdrav zivot,sport,zdrava hrana i poneko pivo:)
Evo pise mi Lili,zovem je pa vam javljam,kaze onaj tumor sto su joj izvadili na poslednjoj operaciji,
izrastao opet isti.....
Mozda je puste danas kuci,aj javljam

Čitam i kao da vidim sebe tu.. Moj otac jeste otišao, i lečio se, ali sam ga ja molila i preklinjala da probamo još negde, na VMA, u Makedoniji, Americi bilo gde. Nije hteo i bog! Ne vredi. Svi su oni odrasli ljudi i pored naše najbolje namere da učinimo sve što možemo i ne možemo, njihova je zadnja..
Nemoj sebi da postavljaš takva pitanja i da se mučiš. Ti si sve uradila, jedino što možda nisi probala je da ga na silu odvučeš kao malo dete, ali ni to nije rešenje.. Svako ima drugačiji mehanizam odbrane. Kod tvog oca je bio strah, kod mog prihvatanje sudbine. Ti njemu jesi pomogla bez obzira što ti sada izgleda da nisi dovoljno učinila.

Sad sam se čula sa Lili. Porastao joj taj tumor na crevima što su joj izvadili na operaciji. Sada je oko 19mm, i onaj na krvnim sudovima je sada 5x5cm, a bio je oko 3cm. Čeka krvnu sliku i ako bude ok ide kući. Kaže da je kosa počela da opada, baš mnogo i naglo..
Nije baš sjajno, ali biće bolje. Rekla sam joj da ne brine mnogo i da če videti razliku kad bude kontrolni skener posle terapije.

Sad sam se čula sa Lili. Porastao joj taj tumor na crevima što su joj izvadili na operaciji. Sada je oko 19mm, i onaj na krvnim sudovima je sada 5x5cm, a bio je oko 3cm. Čeka krvnu sliku i ako bude ok ide kući. Kaže da je kosa počela da opada, baš mnogo i naglo..
Nije baš sjajno, ali biće bolje. Rekla sam joj da ne brine mnogo i da če videti razliku kad bude kontrolni skener posle terapije.

Pisala mi je to,bezveze bre....ebem ti!!
Zvala sam bilo joj zauzeto,s tobom je pricala valjda.
Ne znam sta da kazem,tek je krenula sa ovom terapijom,nista ovo jos ne znaci..

Pisala mi je to,bezveze bre....ebem ti!!
Zvala sam bilo joj zauzeto,s tobom je pricala valjda.
Ne znam sta da kazem,tek je krenula sa ovom terapijom,nista ovo jos ne znaci..

Bez obzira sto su ovakvi rezultati, mislim da jos uvek nema mesta za brigu. Tek je pocela sa terapijom i ona nece delovati preko noci. Njoj ce tek sada poceti reakcije organizma, tipa slabost, pospanost itd. Dajmo sansu terapiji. Verujem da ce sledeci snimak pokazati znatno poboljsanje!! Ona jeste operisana, ali tumori su to... Raste to brzo, narocito sto je vec koliko dugo bez ikakve terapije, pa jos i operacijom to cackano.. Videces, bice bolje :heart:

Takođe se javila,znam sve,ali to ništaa ne znači.Prvo godinu dana nije radila skener,pogrešni lekovi,bilo je za očekivati,tek posle treće se radi opet skener,a za sledeću terapiju će pojačati dozu ili prilagoditi lekove,zaustaviće ga,a onda mrš gade napolje !!! Kakva kosa,ma zamislite kad one njene okaljke sad dođu do izražaja,ima samo da gledimo koliko je lepa !!!

Takođe se javila,znam sve,ali to ništaa ne znači.Prvo godinu dana nije radila skener,pogrešni lekovi,bilo je za očekivati,tek posle treće se radi opet skener,a za sledeću terapiju će pojačati dozu ili prilagoditi lekove,zaustaviće ga,a onda mrš gade napolje !!! Kakva kosa,ma zamislite kad one njene okaljke sad dođu do izražaja,ima samo da gledimo koliko je lepa !!!

Istog sam misljenja kao i ti nedo, to sam joj i rekla. Dugo je vec bez terapije. Ona je bre lepa žena, sa kosom ili bez nje! Ima prelepe krupne oči i lepe crte lica. Biće ona naša modelsica :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back