Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na javljanju,da li vasa Dg tj negativan hormonski status,zahteva neku terapiju posebno u vidu tableta,da li su spominjali novaldex...Znam da ga daju kod hormonski zavisnog tumora i da to jako dobro funkcionise i cuva organizam od recidiva.A sto se tice Kube i melema..ja sam imala one kapi VIDATOX ali za melem nisam cula da postoji...

Kako da pronadjem Marinu,kazu da je sada na odmoru da je nemogu naci..ok,sacekacu samo kako uopste da je nadjem ovde...clan sam tek 2dana ne mogu da se snadjem jos uvekbas dobro.hvala pozdrav

Krenes od strane broj 1 ovog foruma, pa kad vidis post koji je pisala Marina C, kliknes na njeno ime, pojave ti se 4 opcije, kliknes na privatne poruke, kad se otvori, postavis pitanje, posaljes ga i sedis i cekas i nadas se brzom odgovoru.

Hvala na javljanju,da li vasa Dg tj negativan hormonski status,zahteva neku terapiju posebno u vidu tableta,da li su spominjali novaldex...Znam da ga daju kod hormonski zavisnog tumora i da to jako dobro funkcionise i cuva organizam od recidiva.A sto se tice Kube i melema..ja sam imala one kapi VIDATOX ali za melem nisam cula da postoji...

Ne,nolvadex daju samo kod hormonski zavisnih tumora,kao sto je u mom slucaju..
Koliko je dobar toliko i nije za neke druge stvari,ali vama to nije ni bitno,svakako
ga nece dobiti.

Sad sam se cula sa Lili. Isla je na skener jutros, i kad joj ubrizgali kontrast, povracala je... Rekoh joj sad si nasla na kraj da pokvaris sve :zper: ona se smeje.
Kaže da je generalno dobro.. Juče je skoro ceo dan prespavala nešto je sva bila smlaćena, danas je malo bolje, boli je ruka od terapije i natekla je. I hoće kući, kaže dosadilo joj više. Ja joj kažem:"pa da, ovde ceo dan sve 4 uvis, a kući bršljan raste, bašta čeka, nije ni čudo da ti se žuri" Bar sam je malo nasmejala :( nešto mi ne zvuči baš dobro...

Sad sam se cula sa Lili. Isla je na skener jutros, i kad joj ubrizgali kontrast, povracala je... Rekoh joj sad si nasla na kraj da pokvaris sve :zper: ona se smeje.
Kaže da je generalno dobro.. Juče je skoro ceo dan prespavala nešto je sva bila smlaćena, danas je malo bolje, boli je ruka od terapije i natekla je. I hoće kući, kaže dosadilo joj više. Ja joj kažem:"pa da, ovde ceo dan sve 4 uvis, a kući bršljan raste, bašta čeka, nije ni čudo da ti se žuri" Bar sam je malo nasmejala :( nešto mi ne zvuči baš dobro...

Znam,cula sam se i ja sa njom....ma procice je...

Rezultati ce sutra stici.U nasoj bolnici dr misli da se tumor prosirio(na osnovu rendgen snimka)Mama nije lose.Sad pije pronizon i ranisan.ne znam sta se desava ako se prosirio.Verovatno opet terapija.Nadam se da cemo sutra nesto vise znati.Likita ,pozdrav za tebe,Lili,Snovak,Bikilix,Nedu ,Jelicu.Nema nesto Petra ovih dana ni Pece ni D&J

Bobo Peca se nikada ne javlja svaki dan,vec kad covjek vjerovatno ima vremena i volje,Petar nije kuci,uziva,pa kad se vrati sa odmora javice se,a ja cituckam,ali nemam sta pametno reci,imamo majstore u kuci,uvode grijanje,pa je haos,cistila sam prekljuce,ima tu jos posla,bili u petak na terapiji,on nije bolje,kao da su bolovi jos jaci po nekad,njegov onkolog na odmoru,pa mu je druga Dr. rekla da pije Omnitus sirup jer je prije 3 dana poceo jako tesko i ruzno da kaslje,i tablete pije Teokap SR,Omnitus je pio i prije i sirup i tablete,pa mu niada nije umanjio kasalj,ali to on naravno doktorici nije rekao,vidjecemo dal ce te tablete pomoci ista,kako je mama,jeste dobili rezultate skenera?
Pozdrav svima

Dobro jutro i od mene :D

Sinoc sam ranije ugasila komp zbog nevremena i pokusala da se kuckam sa vama preko telefona ali nesto sam zabrljala i samo se brzom brzinom iskljucila da mi se ne smejete :rumenko:

Poslednja izmena:
Baš mi je drago da si se javila, nedostajala si ovde!!! I drago mi je za ispit, a ne sumnjam da si ga položila! Baš lepe vesti!! Kako si ti? Gde si sad sa stanom? Otišla si iz Niša?

I ja se nadam, bas mi treba neka lepa vest ovih dana :)
Kako kad, nekad dobro, nekad ne... Svi kazu kako vreme prolazi bice sve lakse a kod mene naopako, iz dana u dan mi sve vise i vise nedostaje mama :sad2:
Trudim se da mozak okupiram drugim stvarima, da sto manje razmisljam ali ponekad to jednostavno ne funkcionise... Stan sam otkazala, finansijska situacija ne dozvoljava da ga zadrzim u toku leta... A na jesen, videcu sta mi je ciniti.:zag:

I ja se nadam, bas mi treba neka lepa vest ovih dana :)
Kako kad, nekad dobro, nekad ne... Svi kazu kako vreme prolazi bice sve lakse a kod mene naopako, iz dana u dan mi sve vise i vise nedostaje mama :sad2:
Trudim se da mozak okupiram drugim stvarima, da sto manje razmisljam ali ponekad to jednostavno ne funkcionise... Stan sam otkazala, finansijska situacija ne dozvoljava da ga zadrzim u toku leta... A na jesen, videcu sta mi je ciniti.:zag:

Sve je to još sviježe sumporce.............treba vremena da prođe,mislim da je najteža prva godina,jer nekako poistovjećuje čovijek šta je bilo prošle god u ovo vrijeme,šta onda..............ali da praznina ostaje to je činjenica................

Da li ima neko bilo kakvu informaciju o tom melemu sa Kube...ili neko slicno iskustvo sa tumorom koji je izbio na povrsini koze...izgleda kao jedna velika bubuljica ili cir,previja se...ali ona ima svremena na vreme temperaturu,dajem joj antibiotike..bude joj bolje pa opet isto.

Moja majka je imala istu dijadnozu kao Vesna, kancer.mastitis, takve rane kao sto ih ti opisujes. Ne mogu ti pomoci vezano za altenativna sredstva jer ih mama nije koristila, nikakve travke, nikakve meleme, nista, nista. Ali to je bio njen izbor, uzdala se u savremenu medicinu, mada i lekari joj nisu preporucivali da bilo sta kombinuje sa hemoterapijom. Ja sam velike nade polagala u melem sa Kube koji je Vesna koristila i nameravala sam da ako se kod nje pokaze i vrlo mala promena na bolje da ga i mi nabavimo ali nije nam se dalo...
Mami su lekari u Nisu preporucivali sto cesce previjanje, medjutim onkolozi iz Pirota su smatrali da rana bolje zarasta ako se ne otvara previse cesto pa su je previjali na svaka dva dana, cak su i meni objasnjavali kako da je ja kuci sama previjam da ne bi morala kod njih da ide. Stalno je imala problem sa bakterijama na rani, konstantno bila pod antibioticima.
Razumem kako ti je, nije lako, ali ako mogu nekako da pomognem slobodno reci. Ako te jos nesto interesuje pitaj... :bye:

Sve je to još sviježe sumporce.............treba vremena da prođe,mislim da je najteža prva godina,jer nekako poistovjećuje čovijek šta je bilo prošle god u ovo vrijeme,šta onda..............ali da praznina ostaje to je činjenica................

U pravu si, eto sutra je bratu rodjendan, prvi njegov rodjendan bez mame :sad2: nemam zelju a ni volju da sad nesto spremam, sve je mama to ranije radila, a ja samo napravim tortu. Sad ni to ne mogu... Jao Boze, sve je ovo pretesko...:sad2:

Svaki put pre nego sto se ukljucim ovde obecam sebi da necu da kukam mnogo, ne zelim vas da rastuzujem jos vise, svi imamo svoje probleme, ali nikad mi ne podje to za rukom. Molim vas, ne zamerite mi...:(

Svaki put pre nego sto se ukljucim ovde obecam sebi da necu da kukam mnogo, ne zelim vas da rastuzujem jos vise, svi imamo svoje probleme, ali nikad mi ne podje to za rukom. Molim vas, ne zamerite mi...:(

Sta pricas?! Ko bi ti zamerao,ova je tema,na zalost,takva da se na njoj
mozemo i pozaliti i olaksati dusu sa slicnim slucajevima i sudbinama
koje nas najbolje razumeju,pa i da se salimo....
Pozz tebi i drzi se,znam da nije lako ali jednostavno moras:zag:

Evo i mene,telefon.tj bojler mi bio u kvaru,sad sve ok. Ja u selu sa sestrom kod one druge babe,smorih se ovde. Cuo sam sa Lili,kaze da je povracala,i da joj otekla ruka,i da je boli,ali mi je opet delovala raspolozeno,smejali smo se ...kaze da ce mozda sutra da je puste,na 2 nedelje....ako joj kruna slika bude dobra.
Sumporce,samo ti kuckaj,uvek je lakse da sa nekim podelis svoju muku,ali i nesto lepo,tako da-glavu gore,moras sutra biti raspolozena..:*

Evo i mene,telefon.tj bojler mi bio u kvaru,sad sve ok. Ja u selu sa sestrom kod one druge babe,smorih se ovde. Cuo sam sa Lili,kaze da je povracala,i da joj otekla ruka,i da je boli,ali mi je opet delovala raspolozeno,smejali smo se ...kaze da ce mozda sutra da je puste,na 2 nedelje....ako joj kruna slika bude dobra.
Sumporce,samo ti kuckaj,uvek je lakse da sa nekim podelis svoju muku,ali i nesto lepo,tako da-glavu gore,moras sutra biti raspolozena..:*

Moracu da se debelo potrudim inace ce uzimaju motku :D Inace svi moji problemi se resavaju motkom, dovoljno je samo neko da mi pripreti i ja spremna za nove ratne pobede :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back