one question for you, who live with yankees!!

nina_lion:
Nemoj da ti bude glupo ili da muvas nesto slucajno.Ti MORAS da dokazes da se vracas inace se oprosti od vize i nemozes da apliciras za vizu narednih 6 meseci.
Ako si student indeks je jaka karta u tvojim rukama.
Da li si sigurna da je index jaka karta?Moj brat je bio ove godine na 5 meseci u Americi,kao studen,work&travel,i upoznao je odlicnog lika koji mu je postao super drugar i koji je sada kod nas u Srbiji,dosao je u posetu.Sad,zanima me sta on meni treba da posalje da bih ja mogla da odem kod njega u Ameriku turisticki,i da li da odemo do ambasade(tako su me neki savetovali),mada ne znam sta da radim u americkoj ambasadi?Zaista mi treba pomoc jer zelim da idem na leto u Ameriku?Takodje,da li neko zna,da li moze student koji obnovi godinu ali je i dalje na budzetu da ode na5 meseci,da radi,tip work and travell?

cacii:
Da li si sigurna da je index jaka karta?Moj brat je bio ove godine na 5 meseci u Americi,kao studen,work&travel,i upoznao je odlicnog lika koji mu je postao super drugar i koji je sada kod nas u Srbiji,dosao je u posetu.Sad,zanima me sta on meni treba da posalje da bih ja mogla da odem kod njega u Ameriku turisticki,i da li da odemo do ambasade(tako su me neki savetovali),mada ne znam sta da radim u americkoj ambasadi?Zaista mi treba pomoc jer zelim da idem na leto u Ameriku?Takodje,da li neko zna,da li moze student koji obnovi godinu ali je i dalje na budzetu da ode na5 meseci,da radi,tip work and travell?

Radna knjizica ili indeks su jake karte jer je to nesto sto te sigurno vezuje za Srbiju.
Ako ides u posetu onda treba da ti posalje garantno pismo.Turisticku vizu mozes da dobijes na recimo 3 meseca,ali na ulazu svi dobijaju 6 meseci..
Da on ide s tobom u ambasadu nema nikakvog smisla..mogu da ga puste kao drzavljanina ako ima neki problem,ali ne i da urgira za tebe..mislim, moze jedino kada ti imas zakazan razgovor i jedino ako je on neki jak faktor..ono..ugledna licnost,biznismen,pop(religija se ovde jako ceni i ima ih zilion,nedaj boze da nekog uvredis.)Mislim nema uopste sanse da ga puste unutra,ne zanosi se time,ne primaju sitne ribe tek tako lako..
Mislim takodje da tvoj uspeh nije bitan toliko,samo da studiras i da si redovan student..
I da,nikakve koristi od odlaska u ambasadu nemas jer ces dobiti vizit kartu sa uputstvima na kom sajtu da nadjes informacije koje ti trebaju.
A onaj broj za pitanja koji je na kartici nemoj ni da zoves jer se nikad ne javljaju

E pa red je bio i da se ja ukljucim ....... naime moji se loze da me jednom posalju van npr. u London ali pravo da vam kazem mene London uopste ne privlaci , vise me privlaci LA ili San Francisco !
Ja sam cuo pricu od ortakinje ciji buraz je bio u SAD-u i on kaze da i nije toliko Cool Koliko nam se cini . Prvo kad je dosao tamo , naravno , nosio je D&G jaknu i Armani.............kao da bi ostavio dobar utisak .......a kad su ga tamo spopali neki crnci i zapretili mu da se tako ne oblaci jer ce da ga prebiju .....hehehehe kao satro samo oni smeju tako KICH da se oblace ...........bio je 2 nedelje u kucnom zatvoru zbog sigurnosti !!! Znaci nisam verovao !

gt500:
E pa red je bio i da se ja ukljucim ....... naime moji se loze da me jednom posalju van npr. u London ali pravo da vam kazem mene London uopste ne privlaci , vise me privlaci LA ili San Francisco !
Ja sam cuo pricu od ortakinje ciji buraz je bio u SAD-u i on kaze da i nije toliko Cool Koliko nam se cini . Prvo kad je dosao tamo , naravno , nosio je D&G jaknu i Armani.............kao da bi ostavio dobar utisak .......a kad su ga tamo spopali neki crnci i zapretili mu da se tako ne oblaci jer ce da ga prebiju .....hehehehe kao satro samo oni smeju tako KICH da se oblace ...........bio je 2 nedelje u kucnom zatvoru zbog sigurnosti !!! Znaci nisam verovao !
Ja prvi put cujem da se nekome tako nesto desilo.Znam dosta ljudi koji su bili po celoj Americi,jedan drug je jos uvek u Los Andjelesu,i svima je bilo fenomenalno,svi mi preporucuju da idem jer je to veliko zivotno iskustvo!Ako sve bude po mojim planovima,ja palim u junu za USA!

Ma bez obzira na sve i ja se slazem sa tobom , ljudi pa to je skroz druga zemlja , sve je razlicito ali je o5 isto kao u evropi , barem tako kazu ........... i meni je zelja da odem u LA ......uzgred tamo mi zivi nesto manje od 20 rodjaka pa imam i smestaj ali ovi moji nesto razmisljaju ........ koliko kosta karta do LA ili NY da li neko zna ??

P.S. I usput da odem na 50 CENTOV koncert posto ce ovde biti Shit !!

gt500:
Ma bez obzira na sve i ja se slazem sa tobom , ljudi pa to je skroz druga zemlja , sve je razlicito ali je o5 isto kao u evropi , barem tako kazu ........... i meni je zelja da odem u LA ......uzgred tamo mi zivi nesto manje od 20 rodjaka pa imam i smestaj ali ovi moji nesto razmisljaju ........ koliko kosta karta do LA ili NY da li neko zna ??

P.S. I usput da odem na 50 CENTOV koncert posto ce ovde biti Shit !!

Povratna karta do NY kosta izmedju 600 i 750 evra sa taksama. Za LA ne znam.

Btw, ono sto si napisao za D&G i Armani outfit, ja prosto ne mogu da verujem, u USA nikoga nije briga kako si ti obucen, ne gledaju te jednostavno.

gt500 Inace jel imate nesto na umu sta biste radili tamo :
da ti citiram: "smoke weed, drink and ****" to ti je od 50centa ;)
juce sam bila na njegovom koncertu. imam samo jedan komentar: "americanos bastardos" :mrgreen:

a tebe uopste na shvacam, ne privlaci ti london?! :confused: #
brate, ja gotivim london!!! ta energija u londonu.....to je neso najlepse...ali dobro, svako ima svoj ukus, zar ne?!

gt500:

I ne trebas da verujes jer je prica cista nebuloza.Smislio ju je neko samo da bi imao sta da kaze i da zabavi drustvo.
Zivot je ovde sasvim normalan!I nikad nisam cula takvu glupost ovde!

London..mnogo kise slatki brate,a i grad je papreno skup!I sta ce ti u zivotu oni ustogljeni nosati Englezi?A i ima brdo Poljaka,Rusa(ko ovde Mexicanaca) i sl.koji traze sljaku,pa je i tu malo tesno ,pogotovo sto i poslovi nisu dobro placeni..bar ne vecina..

Usa-Ako imas kliker,mozes da iskoristis brdo mogucnosti.
San Fr.-selim se tamo next week.Bila sam vec 2x,i ok,mada je New York moj favorit.
LA tek trebam da posetim,pa tek onda da ti dam svoj sud.
Ako imas familiju koja je jos voljna da ti pomogne...ti si na konju!
Jos ako su u Santa Monica-i eto tebi svaki dan 50Centa na partiju tablica :D

ma ne dirajte mi engleze. ja ih gotivim. engleska ima stil, za razliku od nekih u vasoj okolini koji samo misle na pare i glupavi american dream. ma ne mislim ja na amerikance.... 8) hehhe salim se
najvise volim juznu evropu. oni su najbolji..
ma sad pricamo o americi.....ajd ljudi vi ste naivni sto se tice te price sa D&G...to se svugde desava...sigurno su ti tipovi videli da je taj tip turista pa su hteli malo da ga zastrase...nista posebno....
doduse i taj tvoj drug je malo foliran, kad dolazi sa firmiranom odecom....kakav kreten, on je jos gluplji ispao nego ti crnci.....

ali sad stvarmo, kako se vi zabavljate u americi? gde i kako izlazite? do kada? itd.

sienna:
ma ne dirajte mi engleze. ja ih gotivim. engleska ima stil, za razliku od nekih u vasoj okolini koji samo misle na pare i glupavi american dream. ma ne mislim ja na amerikance.... 8) hehhe salim se
najvise volim juznu evropu. oni su najbolji..
ma sad pricamo o americi.....ajd ljudi vi ste naivni sto se tice te price sa D&G...to se svugde desava...sigurno su ti tipovi videli da je taj tip turista pa su hteli malo da ga zastrase...nista posebno....
doduse i taj tvoj drug je malo foliran, kad dolazi sa firmiranom odecom....kakav kreten, on je jos gluplji ispao nego ti crnci.....

ali sad stvarmo, kako se vi zabavljate u americi? gde i kako izlazite? do kada? itd.

ti mali ,levicar :wink:
nije ovde bas sve u parama..
isto mozes da se organizujes kao i svuda..
ima svega sto i u londonu,samo puta 3....
barova ,klubova..mesta sa svakom mogucom muzikom koju si cula...i sa milion lokalnih klubova...ako nikad nisi cula argentinski rok,odes u 'flamingo'' i slusas..
obicno je sve otvoreno petkom i subotom do 2-3 am..a mnogi do 4 am
ovde znam masu ljudi iz londona koji zive ovde..i svidja im se..iako sam bio iznenadjen koliko ih ima
samo je prava ludnica preko weekenda..pijanih na sve strane..zajebano je voziti posle 1am..malo je treznih..

Back