Onaj osecaj ,kao da su svi izludeli oko mene

njuskalo725

Aktivan član
Poruka
1.045
Valjda sam pogodila mesto na kom treba da postavim temu
ali , ja stvarno imam problem
ustvari sa ove tacke
ceo zivot je jedan ogroman problem
nisam depresivna, niti bilo sta u tom stilu
samo nekako kao da su svi oko mene iygubili osecaj za pravdu
....dugo sam ignorisala to ,,splet okolnosti
tzo je bilo moje opravdanje za NE BORBU
nemoguce je da samo ja sam u pravu a svi drugi grese
ali sada mi se cini da
svi imaju drugaciji interes od mog
a znaju da uvek mogu da racunaju da mi moje samopouzdanje uniste i tako nametnu njihove interese..
zatekao se jedan decko koji mi je i pomogao d a uradim
ali se ispostavilo da on bas i ne zna dobro gde je realnost a gde masta
on je uvazen gradjanin ove zajednice ali ,,svaka izjava mu je suprotna od onepre
kao godisnja doba
.............
onda je tu covek sa kojim zivim, delila sam jako zle trenutke,u zivotu sa njim..naravno , uvek PO moju stetu
..ja sam bila ta sto je na kraju plakala, htela da se ubije i slicno
i ako je jako dugo godina zavisio od mene,..ali i to je prica ,,,ja sam u svakom momentu mogla da ga izbacim
ali nisam,,,yasto??
on je sada uspesan i yadovoljan ,ali nastavlja da mi prica da ne valjam nista ne valja sta ja radim
svaki pokret moj ne valja
.....umesto da me podrzi ,bilo kako ..on me pljuje, ma svaki dan

Kompromis, kao i tolerancija, samo su politički korektni izrazi za PODNOŠENJE i TRPLJENJE različitosti.
Ako te - kao što izgleda iz tvog posta - partner ne poštuje i ne podržava, onda izađi iz te veze. Ako te pljuje, tim pre.
Prestani da se prisećaš kako i koliko si ti njega podržavala/pomagala mu, jer mu to očigledno nije bitno. Više nije bitno ni tebi.
Spašavaj se dok si još živa, odnosno svesna da ti neko ljulja samopouzdanje. Ukoliko izgubiš samopouzdanje, utonućeš u dublje probleme.

Jesi li sigurna da nisi depresivna?

Ovo mi vise zvuci na osobu koja nikada nije podigla glas za nesto svoje pa joj tek sada doslo iz dupeta u glavu... Jbg normalno je da svako gleda svoj interes, niko ne zivi da bi tebi ispunio prohteve :roll:
E sada, hoces li ostvariti ono sto zelis, ili ces biti otirac ceo zivot je samo tvoj izbor. Ili ces naci neki kompromis izmedju ta dva..

Nije Ducic, ono je citat Mese Selimovica :lol:

- - - - - - - - - -

Da dodam:
trebalo je i ranije napustiti takvu zajednicu.
Ali još uvek nije kasno.
Može da bude kasno kada čovek zaglavi u vezi jer sebe ubedi u nemogućnost drugog izbora.

Ako znas sta hoces, nikad nije kasno. Samo ti kasnije treba vise podrske nego na pocetku.

Jašta, zato je najbolje da čovek sebi prvo postavi pitanje šta neće.

Ovo je tacno.
Radila sam sa zenom koju je muz bukvalno zakljucavao u kucu, vodio je i dovodio sa posla, uperi joj pistolj u glavu ako nece da mu kaze kuda ide i slicno. Imaju dvoje dece, od toga starija cerka je relativno ok, mladji sin ubija od batina koga stigne, klasika... I pitam ja nju sta ona hoce od takve veze sa njenim muzem, na sta mi ona odgovori: NECU da ga ostavim.

Moj prijateljski i dobronameran odgovor.

Ovde imamo izjavu koja je jednostrana. I sama si bila upitana da li je moguće da samo ti grešiš.
Bez obzira na pojedina savete, najbolji način da sebe proveriš i nađeš put za rešenje je da odeš kod psihijatra i psihologa.
Čak i da nisi u pravu i da imaš neki problem sa sobom, shvatanju i tumačenju realnosti, očigledno da nema razumevanja od onoga ko bi trebalo da ga ima.
Pitam se, kakav je tvoj odnos sa drugim ljudima? A ti si me navela da se to pitam.
U svakom slučaju je dobro što si svesna osoba i zato bi i odlazak kod psihijatra i psihologa bio produktivan.

Ukoliko se sasvim realna osoba, bez obzira što nekada može doći i do odstupanja, a osećaš se ugroženom u toj vezi, sasvim je razumno da tu vezu prekineš.
To je nekima često lakše reći nego učiniti. Razni su subjektivni motivi koji te u tome sprečavaju. Da te ništa ne spračava, ti bi to i učinila.
Iz iskustva se zna da osobe koje su bile ugrožene u vezi, a stalno su odugovlačile izlazak i opravdavale ostanak iz raznih razloga, kada bi izašle iz veze, procvetale bi. Obično je bojazan i neizvesnost koji te sprečavaju veći od reanih problema koji iz toga proizilaze.

Pošto ništa detaljnije u tvom postu i ne piše, ne može se detaljnije ni odgovoriti.
Obično je dobro čuti obe strane, ali i iz jednostranih informacija može se dati neki savet. Znači, ako je moguće, idete oboje u savetovalište, ako nema obostrane želje, onda je već nešto jasno i dovoljno je da ti odeš. Ako partner ne želi da ide, znači i nije zainteresovan za tu vezu, pa onda ne vidim ni razlog opstanka takve veze gde si ti nekome kamen oko vrata, a i on tebi.

pa ,,pokusala saam ja da odem
skroz promenim sredinu
i uspela sam zavolela sebe
...a onda opet ...
..nisam rekla da mi je partner...
..mislim da je moj problem majka, dominantna i poluluda
sve je spremna da uradi samo da se uklapa u njen film
npr
videla je da doticni gospodin lose utice na mene
i kao me prekorila
dramski momenat ...a onda sam saznala,,na tezi nacin
da je sklopila sa njim sporazum da deli stan samnom---ona u tom stanu nije vise od 5 godina
..
..to je samo jedno od dela njenih
...scenarija
..balkanski spijun
..onda je doticni , posle nekih dogadjanja i turskih serija ...izjavio da to nista ne znaci i da ne moze sebi oprostiti to
i da ce otici kada ja kazem
..ali ja stvarno , nekako ne mogu ziveti sa tim da sam nekom otezala zivot
,,on je dobar covek , ali na mene strasno utice ...ne znam

ne dragi moji dobri ljudi
kada mi se nesto desi , ja prvo ispitam moju krivicu
..a onda sebe priupitam da li mozda i drugi imaju tu svoje prste
,,naravno da sam isla kod psihijatra
rekao je da sam jako ostroumna i svesna ,i da sam slaba prema ljudima
ali da imam duboko ukorenjen problem sa dominantom majkom
i da ne moze doci do toga jer mu ne dozvoljavam
a onda sam prestala da idem
,,,,,,,,,,,,,,,
nekako sam se borila ali sada ,,slabim ..izolujem se ,,nekako kao da se borim sa vetrenjacama
a to nikako ne moze davati snagu ..

Jesi li toliki mazohista da sve to trpiš, ili se plašiš da ne budeš sama pa pristaješ na kompromise koji idu na tvoju štetu
a očigledno i psihičko zdravlje ?

samoca_? ja volim samocu ,i mislim da je coveku potrebno
koliko da bude u srustvu i posvecuje drugima vreme, toliko mu je i potrebno sebi da posveti vremena
ali ovo nije samoca ovo je izolacija,, osecam da se samoizolujem
i jedino evo imam volju kuckati sta osecam,,
mozda je ržto reyultat toga sto sam ceo zivot nekako saplitana
..ali ovde nisu drugi problem,, vecim delom sam ja problem
da hocu mogu ih oduvati ,,kao sto sam milion puta to radila
ali problem je jer ne zelim
nema svrhe
kada ce se odnekud na kraju pojaviti majka , praviti se prijatelj da osnimi situaciju
ja cu joj dozvoliti jer stalno imam nagon da mislim da je bolja i da se promenila
da joj je stalo do nekog ,, sem do sebe
iii onda kada snimi sta joj se ne svidja ,,krene da ratuje sa tim ,,,
najopsnije je sto zna sifru
rusi mi samopouzdanje i veru u ljude do kojih mi je stalo
i onda ode,,,
a meni treba vremena da se opasuljim,,,
i shvatim da se ponasam bas kako ona hoce
,,dok se ja opasuljim,,uglavnom urusim sve,,,
i tako ispocetka sve
nemam ja 16 godina , nemam ni 30 vec 35 i puno je to goddina da dozvolim
da me toliko pogadjaju nje

Ljudi se menjaju - ali tesko. A majka te je vec nekoliko puta presla na isti nacin, a ti joj dozvoljavas.
Kazes da imas snage da ih oduvas - pretpostavljam i majku - kazes radila si to ranije - ajde skupi snage da uradis jos koji put.
Doci ce tacka kada ces se do te mere zatvoriti u sebe da bez lekova i lecenja nece moci nazad.
Mislim da je bolje spreciti nego leciti.

Back