Урадио би две добре ствари.
Наравно, под условом да дотични заиста мисли да је девојка ћурка тј. да му то није само покушај да се оправда пред другима.
1. Њега би казнио зато што је преварант.
2. Њу би заштитио од преваранта.
Једино валидно оправдање да се не умеша би било рецимо да постоји реална шанса да му овај прави озбиљне проблеме у будућности.
Прво би морао да испипа да види да ли дотични заиста мисли да је девојка ћурка или га само срамота што је она просечног изгледа и што носи балетанке. Морао би да се створи такав амбијент да овај може да се опусти и призна да воли балетанке.
Ако то не упали, онда му отворено кажеш, "Види, ја немам намеру да чувам ту твоју тајну. Ако ме девојка буде питала, ја ћу јој отворено рећи. И не само то. Ако ме било ко буде питао, ја ћу тој особи без устручавања рећи ко си ти и шта си. Мени није потребан неко ко ће да лаже уместо мене. Самим тим, немам потребу да лажем уместо других. Ако ти се то не допада, можеш сада одмах својој девојци да признаш да је завитлаваш и тако се колико толико опереш. Ако не будеш то урадио, можда урадим ја сам. Зашто да не?"