Omladinsko pozorite DADOV

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma znam ja to. Vec sam 4 godine radila predstave u jednom pozoristu, ali mi imitacije ne idu, pa ne idu. Nemam pojma sta da uzmem? Koliko uopste i treba imitacija?

Stvarno ne znam, pise monolog,recitacija,imitacija... Sta si spremila za monolog i recitaciju? Potrebna je,pokusaj recimoo..mozda ako su ti prethodna dva ozbiljna i onako zahtevna,pokusaj da razbijes to nekom saljivom imitacijom iz nekog filma,serije itd... Cisto da razbijes monotoniju i uneses malo smeha, sigurna sam da ce im to izmamiti osmeh na lice :)

Stvarno ne znam, pise monolog,recitacija,imitacija... Sta si spremila za monolog i recitaciju? Potrebna je,pokusaj recimoo..mozda ako su ti prethodna dva ozbiljna i onako zahtevna,pokusaj da razbijes to nekom saljivom imitacijom iz nekog filma,serije itd... Cisto da razbijes monotoniju i uneses malo smeha, sigurna sam da ce im to izmamiti osmeh na lice :)

Recitacija-Tatjanino pismo Onjeginu (Puskin-Evgenije Onjegin), a za monolog jos razmisljam. Uzela sam Tri sestre-Cehov, Lari Tompson-tragedija jedne mladosti-Dusan Kovacevic i Gospodja Bovari-Gistav Flober. Tu sam nasla nekoliko monologa, pa cu da vidim koji cu. A ti? Kada treba da se ode po prijavu i broj?

Recitacija-Tatjanino pismo Onjeginu (Puskin-Evgenije Onjegin), a za monolog jos razmisljam. Uzela sam Tri sestre-Cehov, Lari Tompson-tragedija jedne mladosti-Dusan Kovacevic i Gospodja Bovari-Gistav Flober. Tu sam nasla nekoliko monologa, pa cu da vidim koji cu. A ti? Kada treba da se ode po prijavu i broj?

Jaa,jos se razmisljam,ima tu neki isto od tih sam i ja nasla ali jos ne znam...Ako je knjiga u pitanju,potrebno je procitati celu... Jako sam neodlucna... Po prijavu i broj ne ides,nego direktno tamo imas, dodje se pola sata pred audiciju i popunis obrazac,i placa se 500din.

Razmisljam da se prijavim za audiciju u DADOVU-u 21. januara ali pise da se pripremi recitacija,monolog i imitacija.....Za recitaciju imam par predloga pa cu se smisliti ali moze li neko da mi pomogne ko je iz DADOVA i sta je on uzeo za imitaciju i monolog ? I jos jedno pitanje koliko se placa mesecno ? I pise na njhovom sajtu da uzmemo neki broj za audiciju u blagajni,a gde je ta blagajna ? :D

Hvala Unapred !
I Srecan Bozic :D z:lol:

Svojevremeno sam na audiciji u jednom amaterskom bgd pozorishtu recitovala odlomak iz Dervisha i smrti ide ovako:

...U drugoj sobi bdije hafiz Muhamed, mozda je saznao i ceka da ga pozovem ili da mu dodjem,
pušta me da posvršavam racune sa sobom i da izmolim od Boga milost. Sigurno place
nemocnim starackim suzama nad tugom ovoga svijeta. On zali sve ljude. Ne voli ih na jedan
nacin, ja na drugi. Zato smo usamljeni.
A mozda bi mene pozalio posebno, mozda bi me izdvojio iz tog opšteg jada, i prihvatio me
kao posljednji covjek posljednjeg covjeka.
Da mu kazem: sam sam, hafiz-Muhamede, sam i tuzan, pruzi mi ruku i samo za cas budi mi
prijatelj, otac, sin, drag covjek cija me blizina raduje, pusti me da zaplacem na tvojim usahlim
prsima, zaplaci i ti, zbog mene, ne zbog svih ljudi, zadrzi mi svoj vlazni dlan na tjemenu,
kratko ce trajati, a potrebno mi je; kratko, jer evo vec prvi pijetlovi pjevaju.
Prvi pijetlovi! Pakosni trubaci, podsticu vrijeme, mamuzaju ga da se ne uspava, pozuruju
nesrece, dizu ih sa njihovih legala, da nas sacekaju, nakostriješene. Umuknite, pijetlovi, stani
vrijeme!
Da li da vicem u noc, da sazivam ljude, da trazim pomoc?
Uzalud. Pijetlovi su nemilosrdni, vec dizu uzbunu.
Sjedim na koljenima, slušam. U tišini sobe, negdje iz zida, iz stropa, iz nevidljivog prostora
kuca kudret-sat, nezaustavljiv hod sudbine.
Potapa me strah, kao voda.
Zivi ništa ne znaju. Poucite me, mrtvi, kako se moze umrijeti bez straha, ili bar bez uzasa. Jer,
smrt je besmisao, kao i zivot.

To je monolog za recitaciju neshto od Prevera xD

Dragi moji, ja idem u dadov, pa mogu da vam malo pomognem oko audicije, a sto se javljanja tice javice vam prukom kroz nekoliko dana. Ne trebate nista spektakularno da spremite, sto se imitacija tice znam da od nekih nisu ni trazili da ih rade, ja sam radila jednu, sto znaci da vise od dve nema potrbe da spremate i sanse da prodjete su 95posto. Ako vas jos nesto interesuje vi slobodno pitajte.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back