Омиљени ручак недељом..., у вашем дому

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
:)

Koja je to kombinacija namirnica,
oko koje se vaši ukućani okupljaju
ili...
kojem se ručku, baš svi bez izuzetka raduju?

U mojoj kući, van svake konkurencije:

Spanać (ili blitva ili zelje) .... opran, prokuvan, pa onda propržen na brašnu i belom luku i sve to lepo skuvano u mleku ...., dodatak neprevaziđena jaja na oko, a za salatu ZELENA sa malo soli i ulja i dodatkom limunovog soka ... Ražani hleb..., bez kvasca.

Ovo je ručak koji nas ujedinjuje, kao ništa drugo ...

Spanac_spada_medju_najzdraviju_hranu_262188470.jpg

http://3.***************/_TEy-VzwxCdk/TJ-XiK50WLI/AAAAAAAADCs/Z959yswL4rE/s1600/DSC07377.jpg

ZSALATA119.jpg

limun1.jpg

news_13850.jpg

Увек заједно ручамо, сваки дан. ;)
Такав нам је распоред да смо сви код куће већ око три сата.

Моја бака, пошто кува (а има 83. године) има обичај да недељом скува богатији ручак.
Рецимо, ове недеље је скувала супу, испекла месо, кромпир и салату и кнедле са шљивама .
Колаче правимо ретко кад је сезона воћа. Али кад се праве недељом, буде то маковњача, пита од јабука са циметом, ако мене не мрзи направим чиз кејк или неку другу тортицу. ;)

Ih....kad se setim kao dete.....tamo 70-ih....moj deda kad napravi punu vanglu knedla sa suvim sljivama uvaljanim u prezlu......a baba razvije kore pa napravi pitu sa jabukama i orasima a odozgo sipa secer u prahu i cimet pa stavi u frizider da se ohladi! Sad da mi neko nudi to kad sam mrtav gladan ili onu profuknjacu Anu Nikolic, pre bih izabrao hranu koju sam naveo. Mada sam od mesa i krompira vise voleo dedin vojnicki pasulj, ali "najvolijem" kad baba spremi gibanicu pa kad mi da samo "srce" od nje!!! Desavalo se da uzmem i vreo domaci hleb iz peci, da mu izvadim "sredinu" i da stiskam rukom dok od nje ne napravim "loptu" kao za rukomet pa je prvo pet minuta udisem kao narkoman a onda krenem da jedem!!!

predjelo- supa, bela corba, paradajz corba
glavno jelo- belo meso, peceno pile, karadjordjeva, becka snicla, neki krompir (zapecen sa ljuskom, przeni, pire)
salata- sezonska, bilo kakva kombinacija
dezert- palacinke, krofne, sladoled, puding, sutlijas
Uvek bude neka od ovh kombinacija, i u sustini najbitnije je to sto smo svi zajedno na tom rucku:heart:, ma kakav on ispao (ako ja pravim, ne garantujem stopostotni ucinak) :mrgreen:

Back