Omiljeni pisac

Дади

Poznat
Poruka
8.502
Naslov sve kaže... evo mog:

images

Poslednja izmena:
Markes, ubedljivo i posle godina i godina citalackog staza
jer sve njegovo mogu da citam, jer svaku knjigu mogu da citam nebrojeno puta i da me svaki put dodirne na ovaj, ili onaj nacin
definitivno je pisac koji se savrseno poklapa sa mojim citalackim senzibilitetom..i, ne samo citalackim

Erich Fromm, definitly.... :heart:
Добар је. Препоручујем његову књигу Умеће љубави.

Ако се овде не мисли само на белетристику, онда је мој фаворит, љубимац, Николај Велимировић – данас Св. Николај Жички.

Молитва је низвођење истине од Бога; молитва је као сласт добре јабуке, и као мирис лепе руже. Молитва није прошња од Бога но диван пут низ који мајчина љубав силази деци и уз који детиња љубав узлази мајци. (Нове беседе под Гором)

Очи су тачка сусрета душа, казао је један мудрац. Погледом се душа упија у душу. (Мисли о добру и злу)

Дај, Теодуле, једну орахову љуску, да у њу сручимо сву човечју мудрост Индије кроз хиљаде година, све Веде, сав Будизам и све Тантре и целу Махабхарату и тајанствену реч АУМ. (Теодул)

Moja omiljena knjiga Skitam i pričam ,zbirka njegovih priča koje se mogu svrstati u rang sa čehovljevim .A preporučujem ti i Poslednji let za Sarajevo i Zelenu čoju Montenegra kao i Legendu o Taboru.

Back