Milica BG:
dakle potpuno si omasila poentu flower power-a... kakve veze imaju cizmice sa cveticima sa hipi pokretom, da li su hipici a priori nosili takve cizmice? .
nisu, i nije fora SAMO u čizmicama, hoću da pokažem da su oni samo jedan primer toga koliko cveće može da bude izražajno, koliko može da bude simbol vedrine, nenasilja... znaš priču. ne tripujem se da sam hipik, ako na to misliš. tačnije, vrlo malo imam veze sa njima sem bazičnog poimanja ljudi, sveta i sebe. (deca cveća su deca cveća, jer su nosili cveće kao simbole mira&ljubavi) ali, to smo svi već znali.
Milica BG:
i ko kaze da ceo "cvetni pokret" nema revolucionarnu crtu?
moja greška, nisam bila dovoljno jasna, sorry.
rekavši "kad bolje razmisliš hipi je bio cveće, pa su digli svoju revoluciju" nisam naglasila reč SVOJU kao kontrast prvoj rečenici u kojoj je napisano "zato što nisu podigli nikakvu revoluciju niti su izražavali tako jasan bunt kao martinke".
da objasnim, govoreći o revoluciji "nisu podigli nikakvu revoluciju" mislim na revoluciju po default-u, onakvu kakvom je svi mi zamišljamo i razumemo "...an alteration in the personnel, structure, supporting myth, and functions of government by methods which are not sanctioned by prevailing constitutional norms. These methods almost invariably involve violence or the threat of violence against political elites, citizens, or both . . . and a relatively abrupt and significant change in the distribution of wealth and social status."
a hippie revolucija je... pa, ok, tu se svi slažemo, ako insistiraš, naći ću i za to sociološku definiciju.
Milica BG:
Tvoje lepo raspolozenje kad je lepo vreme, i jos lepse raspolozenje kad obujes cizmice sa cveticima na lep dan i opste ne razmisljas o tome ko je na vlasti i kako ga odatle pomeriti nema apsolutno nikakve veze sa simbolikom o kojoj zelis da pricas...
zato što misliš da i dalje govorim o hipiju. a ja ne govorim. govorim o cvetićima kao simbolu "optimizma, vere, one preslatke crte detinjastog..."
Milica BG:
ja i dalje cvrsto stojim iza onoga sto sam rekla, martinke su institucija... nije bitno sto mozda danasnji klinci ne znaju celu pricu pa misle da su najpametniji i najnadrkaniji samim tim sto nose martinke, ali one imaju svoju istoriju...
a ja ne osporavam. sve što si rekla savršeno stoji. nisam nigde rekla da martinke nisu institucija, niti to mislim.
Milica BG:
cizme sa cveticima nemaju. hipi pokret i cela flower power diskusija su vec nesto drugo i nemoj ih molim te povezivati sa modom. Zvonaste pantalone... e to je vec simbolika sedamdesetih godina, zar ne
pa ja i dalje ne pričam o sedamdesetim. mislim da nisi razumela. nisam nigde rekla da su cvetne čizmice hipi, niti da su cvetne čizmice znak sedamdesetih, niti da se tripujem da ću da budem flower child ako nosim čizmice sa cvećem, niti da, realno, imam ideju da budem flower child. (prilično kretenska ideja anyway, da bilo ko može da bude bilo šta samo ako nosi bilo koji odevni predmet). pominjanje hipija je bilo, vratimo se na prvi odgovor na tvoje komentare "samo jedan primer toga koliko cveće može da bude izražajno, koliko može da bude simbol vedrine, nenasilja..."
btw, cvetići nisu uvek bili moda... kupovale smo plastično cveće i pravile nakit i ukrase za kosu i crtale bojama za tekstil i vezle po odeći

bilo je to dobro zezanje, a mi pune entuzijazma. priznajem, sada je mnogo lakše. ali razlog što ih nosim je malo stariji od trenda (ne mnogo, doduše, par godina, kad sam i počela kao da tražim suštinu)
Milica BG:
e da ovo sto si napisala pod b je tako bg-ovski zvucalo a jos i decje...
tnx, trudila sam se. to je i bila poenta.
reci mi kako bi ti nazvala mene koja nosim cvetiće iz razloga koje pokušavam da objasnim, other than fashion alone.
inače, nadam se da ne misliš da pokušavam da te prozovem ili da kažem da tvoji stavovi nisu ispravni, niti vredni poštovanja, naprotiv. jako mi se dopada diskusija.
poz
usput, da li je smajli institucija? samo sam radoznala.
e, da, i ponekad mi je lakše da kažem nešto na engleskom, nekako je konstrukcija hmmmm... pa, prikladna. valjda mi prvo padne na pamet, otkud znam.