Omiljena ljubavna prica

anakin:
o filmovima? jesi doruckovala? :)

Ljubavnik - desava se u Indokini, 20-ih godina...ona bela, 14-godisnjakinja, on stariji (oko 30) kinez...senzualnija knjiga nije napisana, po meni...nemoguca, perverzna i strasna ljubav...

37, 2 - sizofrenicarka koju decko ubije na kraju kao izraz ljubavi...

Nocni portir - ona jevrejka, on nacista...zavoleli se, gde? u logoru...srecu se posle 15 godina kad se zavrsio rat..

ovaj, sama si trazila....hahaha....

"Ljubavnik" je najbolji ljubavni film koji sam gledala. A onaj Kinez, mmmm.
Nikada nisam videla tako zgodnog Kineza. Možda jednom na Crvenom Krstu dok sam čekala trolu, znam da sam se zabezeknula i odmah setila filma

Ma, meni je u stvari vazno da se film ne zavrsi sa "i ziveli su srecno do kraja zivota". U to nikako ne mogu da verujem, cak ni dok cmizdrim u bioskopu. Volim price gde postoji komplikacija ili gledamo neku ljubav gde je nesto opasno krenulo naopako (Ko se boji Virdzinije Vulf ili Ali MekGrou i Stiv Mekvin u Bekstvu ili nesto slicno) to mi je ok. Ono kao vole se ljudi ali uzas bozji od komplikacije, pa se posle opet vole, al' nekako malo umorno, jer se mnooogo dobro poznaju (mracnu stranu onog drugog).
Sto naravno ne znaci da ne cmizdrim i na Flesdens... al' ga odmah zaboravim kad prodje.

Moja omiljena ljubavna prica je prica Lepotica i zver.

A film:

Poslednji tango u Parizu
Napustajuci Las Vegas
Divlji u srcu
Nepodnosljiva lakoca postojanja

Mislim, zajednicko svim filmicima je da ON nije bas sasvim cist, jel' tako? Tako je. :D

e kad smo kod morbidarija i izraza ljubavi pogledati Carstvo chula 8)

6302157552.01._AA280_SCLZZZZZZZ_.jpg

film sedamdesetih izazvao skandal na berlinskom festivalu

wonder why :lol:

Back