Омиљена књижевна јунакиња

• Začetnik teme Лилит
  • Datum pokretanja
A

anakin

Gost
nactu:
Лилит:
bundeva:
Sta znaci to empaticka?

Емпатија је уживљавање.

Поздрав,
Лилит

Ne znam za Vas postovana Lilit,ali empatija je opozit od simpatije i antipatije tj.nesto kao ravnodusnost prema odredjenoj osobi,situaciji ili knjizevnom delu.

nije tacno. empatija je sposobnost uzivljavanja u tudje emocije.
uzmi recnik.

nactu

Primećen član
Poruka
956
anakin:
nactu:
Лилит:
bundeva:
Sta znaci to empaticka?

Емпатија је уживљавање.

Поздрав,
Лилит

Ne znam za Vas postovana Lilit,ali empatija je opozit od simpatije i antipatije tj.nesto kao ravnodusnost prema odredjenoj osobi,situaciji ili knjizevnom delu.

uzmi recnik.
Postovani gospodine anakin(pretpostavljam Skywalker),
empatija je nemogućnost uživljavanja u tudje emocije.
Pošto ne znam koji rečnik koristite molila bih za informaciju o istom.Unapred zahvalna...

A

anakin

Gost
nactu:
anakin:
nactu:
Лилит:
bundeva:
Sta znaci to empaticka?

Емпатија је уживљавање.

Поздрав,
Лилит

uzmi recnik.
Postovani gospodine anakin(pretpostavljam Skywalker),
empatija je nemogućnost uživljavanja u tudje emocije.
Pošto ne znam koji rečnik koristite molila bih za informaciju o istom.Unapred zahvalna...

probaj sa Vujaklijom.

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.556
Nije mi jasno kako Anticeva 'Gospodjica' moze nekome da bude najdrazi junak? Ona je tipicni anti-junak i mislim da je poenta knjige u tome da se sam lik Gospodjica nikome ne svidi, nego da citajuci o njenim greskama, naucimo i spoznamo sta je u zivotu stvarno vrijedno. Sama knjiga je odlicna...

Mislim da meni nije jasno kako neko može deliti likove na junake i antijunake......mislim za mene je junak svaki onaj koji ume da me iznervira, sa kojim uspem da se saživim, kog uspem da osetim...pa makar on ne posedovao nijednu lepu osobinu....i makar izazivao samo gađenje...

ivana bg

Aktivan član
Poruka
1.491
Sibila Vejn.

"Ona je odigrala svoju poslednju ulogu. Ali na tu usamljenu smrt u onoj bednoj garderobi ne smes drugacije gledati i misliti nego kao na neki cudan, neobican odlomak iz tragedije kakvog pisca iz vremena kralja Dzemsa, kao na neku divnu scenu od Vebstera, Forda ili Sirila Ternera.
Ta devojka nije nikad istinski zivela, pa nije istinski ni umrla.
Bar je za tebe ona bila samo san, dusa koja je prolazilla Sekspirovim komadima i njih svojim bicem ukrasavala.
U trenutku kada se dotakla stvarnog zivota, ona ga je upropastila, i on je nju upropastio, i tako je ona prosla.
Oplakuj Ofeliju, ako hoces, pospi glavu pepelom sto je Kordelija bila ugusena. Prokuni nebesa sto je Brabancijeva kcer umrla. Ali, ne rasipaj suze radi Sibile Vejn.

Ona je bila manje stvarna od svih njih."

Zatim, Kiti Scerbacki (valjda zato sto mi je strasno bila simpaticna ona romansa izmedju nje i Ljevina) i naravno - Hajdi i Bogdanka (Sve moje gluposti)